icon

Lekár informoval učiteľku o zdravotnom stave dieťaťa

matta1
29. máj 2014

Možno to tu nepatry ale neviem kam s tým Zienky poprosim o radu co by ste robili keby učitelka v Mš si zistovala zdravotní stav u lekara a on by jej povedal
Dnes o 08:08 Pridaj kom

Strana
z4
lorela
29. máj 2014

@matta1 Po tomto, čo si napísala, že učiteľka si chcela "prešetriť" celú záležitosť u lekára na pohotovosti, pýtala si kontakt na neho ... Nemám slov! Jej postup bol neštardantný, neopodstatnený, drzí a pre mňa, ako pre rodiča, by bol veľmi ponižujúci.
Zvlášť, keď si mala svoj konanie odobrené pediatričkou.

matta1
autor
29. máj 2014

@gumimaci dnes ráno som šla do MŠ ja ale nebola tam ☹ a papier som jej dala hned v utorok v pondelok som šla hned ku mudr. Pivedala aj ona ze na něj nic nevydi ani trošičku opuch tak ju popocuvala pozdela do hrdla proste vyšetřila a dala papier v utorok ju siel odnes manžel a p. Učitelka nebola nadšená ze je v MŠ prekrutila ocami a zobrala papiere jakeby neviem co .

lorela
29. máj 2014

@gumimaci "Iniciatívny blbec horší ako triedny nepriateľ" 🙂 no to je svätá pravda 🙂

matta1
autor
29. máj 2014

@lorela hned v pondelok jak som ju vybrala z Mš som šla ku pediatricke a povedala že je vsetko ok má sirup je chranena nemusím sa bát moze chodit to Mš ze nevydi problém . A k tomu ci si pytala kontakt tak povedala že že kto robil na pohotovosti povedala som jej a že ona si zistí co a jak

marse
29. máj 2014

@matta1 vsak jasne, nikto nejsme dokonalí..
zbehni za ucitelkou a normalne sa porozpravaj s nou a hotovo.. 😉

matta1
autor
29. máj 2014

Pisala som jej sms ze sa chcemm s nou porozpravat ale neodpisapa od rana

matta1
autor
29. máj 2014

@marse a co sa mi este nepaci že to prebera este s dalsou osobou učitelkou s vedlajsiej triedy kde chodí moja starsia dcerka

marse
29. máj 2014

@matta1 nieje voci vam nejako zaujata?? zrejme to troška prestrelila čo sa ľudsky týka

matta1
autor
29. máj 2014

@marse neviem vam povedat a poviem len tolko je to este k tomu rod. Známá ☹ a ja som dcerku pytala k nej ale lutujem uz

lorela
29. máj 2014

@marse Áno, už som si pozrela. Postupovala by som tak ako @matta1, išla by som na pohotovosť a pre istotu prekonzultovala s našou lekárkou. Do budúcna by som určite ešte riešila s imunológom.

terezka023
29. máj 2014

@barcaja aj keby pohrozila neviem cim nie len stažnostou....je to len učitelka a lekar nema pravo hovorit s cudzím človekom-ani s učitelkou o zdravotnom stave pacienta,ci uz ide o dieta alebo o dospeleho,..takeho lekara by som okamžite vymenila....rodic ma informovat ucitelku,ona nema pravo sa vypytovat lekara-na to je zakon ktory to urcuje-este by si mohla ty z toho vyvodit dosledky...co si to vobec ucitelka aj lekar dovoluje??? ty si rodic-tym padom zakonny zastupca dietata!!!!

matta1
autor
29. máj 2014

@lorela boli sme tam pred mesiacom a všetko oki kontrola má být o 6mesiacou aj jej som volala v pondelok a povedla ze nevydi problém aby nechodila do MŠ

matta1
autor
29. máj 2014

@terezka023 tojej doktor z pohotovostní povedal ale neviem co jej povedal moja mudr. JEJ povedala že má sirup je chranena ale ked chce p. Učitelka potvrdenie od nej ze mam prist šla som a nic na nej nenašla tak ako ja

maznacik007
29. máj 2014

@matta1 uz na to kasli ved mas teraz papier od lekarky ze je v pohode ... ucitelku informuj ze tvoja mala mala alergicku reakciu berie antihistaminika, v pripade ze sa im bude zdat ze je opuchnuta tak nech ti hned volaju ...

antihistaminika davaj pravidelne ... treba ich vysadit tak desat az sedem dni pred testovanim u alergologa... uz teraz sa objednaj ... na testy ...
ako fakt neviem na co presne reagovala a aby nahodou nabuduce nebola ta reakcia burlivejsia ... pripadne zmen alergologa ... neviem odkial si skus mozno napisat okres ...

matta1
autor
29. máj 2014

@maznacik007 ja sa pre to trapim musim si yo s nou vydiskutovat a som so Spisskej Novej Vsi

sorciera24
29. máj 2014

ja citam, citam, ale nikde som sa nedocitala, co vlastne lekar presne povedal ucitelke?....ak to tu je, ospravedlnujem sa, prehlaidla som..... ano, je pravda, ze lekar nema hovorit diagnozu inemu nez zak. zatupcovi...diagnozu!.....ucitelka moze volat komu chce, kludne aj pediatrovi....a stale envieme, cis a ho yptala na diagnozu, ci na co? a co ejj vlastne lekar povedal...predpokaldam, ze konk. diagnozu nie, ak ano, ospravednujem sa......mne to vyznieva ako utok na ucitelku, ze si dovolila zavolat lekarovi....a? to je zakazane?...ja ako ucitelka (nie v MS) uz som tiez volala lekarovi, epdiatrovi.....ohladom ziaka.....a myslite si, ze som sa ho yptala na diagnozu?.....to nik nechce, mna anpr. zaujimala navsteva daneho lekara, evidencia (tam sme riesili falsovanie peciatok...to je mimo temy)...ale tiez som volala......
ak jej povedal, ze ma sirup...je to ok....ak nevyslovil diagnozu, nema sa tu nik co nad tym orzculovat a neviem ako vo vasich MS, ale u ans v meste v kazdej je v sk. poriadku, ze ucitelka ma pravo si vyziadat lek. potvrdenie o to, ze dieta je zdrave, ak sa jej nezda.....
ak je problem s alergiou a sirupmi, mamicky by mala byt ta rpva, co by mala informovat ucvitleky o tmto, ak sa jej maju zodpovedne starat o dieta (nakolko lekar jej prsnu diagnozu nepovie, a asi ani nepovedal)....
asi by tu bolo potrebne podat uplne presne informacie, kto co povedal.....ak chceme na niekoh kydat, ci ho obvinovat....... subjektivne pocity su ejdna vec, realita moze byt uplne ina....a potom aj dost skreslena....
nikoho sa nechcem dotknu, len haldam presne info, zatial som ich nenasla, tak sa ospravedlnujem

matozazzo
29. máj 2014

@lorela @sirinka To ano, mame aj take deti, aj moja uziva, ale vieme, ze su alergici 🙂 Ale ked dieta dostane alergiu tak, ze rodic s nim uteka na pohotovost vecer a rano na druhy den ho da do skolky, ani nepocka, ako sa to vyvinie, ci sa to nevrati, nezareaguje na novy sirup, to mi pride nezodpovedne a riadne. Ako matka by som svoje dieta nechala aspon den na pozorovanie. Mamicka mala stastie, ze dietatko nezareagovalo inak... co som ja osobne mala moznost zazit, kym sme nasli vhodne antihistaminika nasej dcere...

matta1
autor
29. máj 2014

@matozazzo my sme boli ráno o 7:00 na pohotovosti a poobede uz aj odpuchala a vecer ked šla bubat tak na nej už nic nebolo vydiet preto som ju dala lebo ani v noci jej nic nebolo

sisaka
29. máj 2014

trosku chaosne pisane, ale ja som celu situaciu pochopila asi takto.
Ucitelka v nedelu vidi na FB fotku dietata ako je opuchnute a mozno nevidi fotku len cita,ze s dietatom sa muselo ist na pohotovost, Na druhy den ma to iste dieta v skolke na starosti. Netusi, co dietatu je kedze otec dietata uz medzi casom "zabudol" ako dieta vyzeralo den predtym, takze uplne "zabudol" ucitelku o zdravotnom stave dietata informovat.
1. byt ucitelkou chytam paniku, ze mi dieta opuchne, ci upadne do anafylaktickeho soku (ucitelka samozrejme ani len netusi, ze dieta berie sirup), alebo sa budem strachovat, co dietatu je a ci to nie je nieco nakazlive
2. nechapem, ako rodic moze zabudnut, ze jeho dieta malo den predtym alergicku reakciu a hned od dveri neinformuje ludi, ktori su zainteresovani do starostlivosti o jeho dieta, o zdravotnom stave, moznych reakciach, ci liekoch, ktore berie, nie preto, aby uspokojil ich zvedavost, ale v zaujme zdravia/zivota vlastneho dietata.
Ucitelka berie situaciu do vlastnych ruk a chce vediet, co je s dietatom. Uniklo mi, kto jej poskytol info, ktory konkretny lekar dieta na pohotovosti videl, ale to nie je podstatne. Ucitelka vola lekarovi a netusime, co konkretne sa pyta. Mozno, ci dieta moze byt v kolektive? Lekar, kedze je z pohotovosti odpoveda, ze matke odporucil hlasit sa u pediatra (standartny postup)_a tym podla autorky prispevku tvrdi, ze matke nepovedal, ze dieta do kolektivu moze ist. Ale ako znela otazka a ako odpoved nikto netusi, ani samotna autorka prispevku, takze tazko posudzovat, ci doslo k nejakym poruseniam zakona. Tu vidim jediny problem v tom, ze ak ucitelke nieco povedal pravdepodobne nemal a mal asi povedat, ze informacie takehoto druhu neposkytuje tretim osobam a bodka. Neviem, ale aky je zakon na Sk a ci neexistuju nejake vynimky, kedy a ake info moze poskytnut. Mozno moze ucitelke povedat, ci je alebo nie je dieta schopne chodit do skolky. Co samozrejme tento lekar aj tak nemoze zodpovedne vyhlasit, kedze je len pohotovostny lekar dieta videl pravdepodobne 10 min a co sa dialo po zvysok nedele ani len netusi a preto odkazal ucitelku na pediatricku. Ta ucitelke povedala, ze doklad o sposobilosti navstevy skolky vystavi, ak matka dieta prinesie na prehliadku, co sa aj stalo.
Takze kde je ten problem?
Mne sa zda, ze problem je u rodicov - dieta malo vaznu alergicku reakciu, ale i napriek tomu ho na druhy den dali do skolky a to bez toho, aby o tom informovali cloveka, ktory od nich preberal starostlivost o dieta a teda aj zodpovednost. Povazujem to za velmi nezodpovedne od rodicov, odvolavanie sa na to, ze "dieta je chranene sirupom" na mna posobi len ako alibizmus.... dietatu sa moze cokolvek stat a je dobre vediet, ze dieta alergicky reaguje na nieco i ked zatial nie je presne zistene na co. Ucitelka sa potom inak zariadi, ked zbada, ze jej dieta v triede zacina puchnut. Podla mna je to cisty hazard so zdravim/zivotom dietata a rozculovat sa nad tym, ze ucitelku zaujima zdravotny stav dietata (a kedze sa ho nedozvedela od rodicov tak zistuje stav u lekara) je pre mna absolutne nepochopitelne, naopak plne chapem pohnutky ucitelky. (myslim, si, ze obvolavanim lekarov sa nesnazila sprijemnit si dopoludnie pokecom s lekarmi)

ivett1
29. máj 2014

@sisaka úplný súhlas... palec hore... 😉

maznacik007
29. máj 2014

@matta1 a čo si chceš s ňou vydiskutovat osobne si myslím že si dieťa mala nechať doma minimálne na pozorovanie či sa to znovu neobjavi
Teraz máš už potvrdenie od svojej lekárka tak ju teda vezmem do škôlky a poprosis ich aby keď zbadaju že opucha hneď ti zavolaju

Nechápem čo iné sa tam dá riešiť

matta1
autor
29. máj 2014

@maznacik007 ved toto ze som urobila chybu co aj lutujem škoda že my to došlo neskoro ☹

maznacik007
29. máj 2014

@matta1 kašli na to stalo sa čo už hod to za hlavu

koniarova
30. máj 2014

@matta1 Kašli už na to. Uvedomila si si. A to je hlavné. Aj my ostatné sme sa podučili. 😉

Strana
z4