Má učiteľka právo prezliekať dieťa v škôlke?
Ahojte, mam taky problem a potrebovala by som nestranny nazor ci neriesim blbosti .. ale dnes bolo u nas cca 13stupnov a slnko a dcera mala v skolke dlhsie satky s dlhym rukavom, pod tym nic aby jej v triede nebolo teplo.. natom hruby rolak a bundu - parku. Na nohach mala bavlnene puncochy. Domov prisla oblecena v nahradnom obleceni dlhom tricku, puncochach a leginach vraj ju ucitelka na prechadzku tak obliekla “ aby jej nebola zima” podotykam ze u nas bolo dnes teplo.. a schvalne dceru obliekam tak normalne ako by som sa obliekla aj ja … ziadne babusenie deti od hlavy po päty neuznavam … dcera bola chora od zaciatku roka 1x a pripisujem to aj tomuto …. a normalne ma to “ nasralo” ze ci mi tym ucitelka dava najavo ze ju neviem obliect? budem za hysterku ked jej to zajtra jasne vysvetlim ze nech mi dieta oblieka tak ako prislo?
Ja byt ucitelka, tak ju v pancuskach v 13 stupnoch von ani nezoberiem. 100% by som ju obliekla tiez do legin. Ved ja by som zmrzla.
8 mamickam vadi, ze dieta ucitelka nezababusi, 9 matkam vadi, ze ich velmi naoblieka, 4 matky by ciapku ani nedali....ach jaj. Skor by mi vadilo, ze ju slabo obliekla a dieta ochorelo, ako to, ze je ucitelka starostliva.
@aurinia Ja nemám vo zvyku používať takýto slovník, ale keď vidím, že je to vlastné oponentovi, tak sa dokážem znížiť na jeho úroveň. Je to osemročné decko blbé, že sa nedokáže samo obliecť, keď mu je zima? Či je blbá len matka, ktorá ho núti chodiť naobliekaného, keď o to sám nestojí?
No
dlhe tricko = saty
Pancuchy a leginy = pancuchy
A na to ten rolak a bunda?
Vsak to je to iste len v bledomodrom... nezaspinila alebo sa neoliala? Lebo nevidim rozdiel v tom vo si dala ty a to co ucitelka
Ja neviem, ale nam riaditelka na zaciatku skolskeho roka prizvukovala, aby sme deti obliekali do pohodlneho oblecenia, v ktorom dieta moze ist aj do piesku a nebude vadit, ak sa uspini, padne, roztrhne atd. Mozno toto bol dovod, preco ti ju prezliekli.
@aurinia asi by nebolo zle vyskúšať si povolanie učiteľa a potom sa hanlivo vyjadrovať.
Lebo divím sa pri dnešných mamjckach,že ešte niekto má odvahu učiť.
Neriešila by som.
Mne raz ucitelka volala zo skolky, ze ci moze syna zobrat von, lebo ze ma tenke teplaky a niektore deti maju oteplovacky. Povedala som, ze ved tak som ho obliekla a je to ok. Chcela si to overit, lebo sa rodicia skor stazuju, ze nedaju pozor, aby dieta bolo riadne zababusene. Teraz uz dopredu informujem nove ucitelky, ze ak syn povie, ze mu je teplo, tak je ok, ak bude oproti inym detom malo obleceny. Nie je s tym ziadny problem.
Nechodi do skolky do Ziliny? 😀
Mne sa syn tiez vratil domov a pod rolakom mal este "nahradne" tricko s kratkym rukavom. Asi sa p. ucitelke zdalo malo rolak, mikina, bunda, nakrcnik, ciapka..
Vobec neviem posudit, je mozne, ze ked boli vonku, bola vacsia zima, inak bolo tiez okolo 13stupnov.
Ja som osobne rada, ze ho maju takto pod kontrolou, nevadi mi to, ani sa z interieru skolky nevyrutil poobede spoteny a takto ho vlastne obliekla uz aj po spanku.. tak mozno mali dnes v triede vacsiu zimu alebo je uz nacase davat aj tielko, zajtra sa spytam.
@minutka neviem preco .. moja sa vie obliect je to skolka .. ved neviem preco sa zbytocne v obliekani angazuju 🤷🏼♀️ dcera jej hovorila ze leginy nechce
Ja som mala podobný problem v škôlke s detmi. Teda učiteľky mali problem so mnou že malo babušim. Npr kym nemrzelo tak nenosili čiapku ,rukavice, šal ,pančuchy pod nohavicami ani tielko. Mali normalne nohavice nie zateplené tričko s krátkym rukávom mikinu bundu. Stale mali tendenciu priodievat mi ich tu šál cudzí čiapka. Až mi dieťa začali nechávať v škôlke kym išli všetci von. Vtedy som sa rozhodla riešiť. Vysvetlila som im že su otuzive aj vďaka tomu nebývajú choré. Nakoniec to prestali riešiť. Aj ked videli že aj v zime ked mrzne a všetke deti nababusene drgotali zubami a naši uplne v pohode ešte by sa odzipsovali. Špecialne synovi to ostalo doteraz vonku -10 on v mikyne. Hlavne starši ludia ked ho stretnu mu peniaze tlačia že nech si bundu ide kupiť 🤣. Ale štve ho to že všeci z triedy aj každy mesiac marodia a on nemože 🤣
@anickabasnicka prisla s manzelom a praveze dcera huci o pancuchach cele dni takze s istotou viem ze to jej napad nebol … este mi hovorila ze ucitelke hovorila nech jej leginy nedava. Ale ano planujem sa spytat ucitelky najprv na jej verziu a podla toho budem reagovat. Ved ja tam na nu neplanujem zukat len by som bola rada ak by mi nekafrali do otuzovania :D
@stanulienkat “ Ved ja by som zmrzla.” kokos akoby som svokru pocula … ale moja dcera ma 4 a nie je 50rocna zimomrava zena … prave preto sme my ludia uzimení lebo sme si zvykli sa prilis obliekat. Ked jej moja dcera povedala ze leginy nechce podla mna to mala respektovat … milujem toto projektovanie dospelych na deti … “ mne je zima tak Ty sa obleč “ 🤦🏼♀️ dcera si v lete davala ladove sprchy lebo sama chcela
@kitycat ved rozdiel je len v tom ze pancuchy sa jej zdali malo tak dala na ne este leginy
@autorka ...akože úplne vážne ideš riešiť,že učiteľka dala dcére o jednu vrstvu viac,aby neprechladla?
Lebo ty ju otuzujes a vieš,že by to zvládla?
To už mi naozaj príde ako šikanovanie učiteliek.
@trinityf nie, nasi nechodia ani do piesku skoro ani na dvor iba na prechadzky a dcera chodila v satach stale aj minuly rok lebo chce a ja jej v tom nemam dovod branit… aj keby si saty zaspinila svet sa nezruti a ratam s tym len sa tento rok menila ucitelka tejto triedy a moresy sa tiez zmenili :D
Inak to sa stava opakovane alebo mala dcéra raz o jednu tenkú vrstvu navyše ?
@olusik112 fuha tak to je silne kafe ze ho prestali brat aj von 🤦🏼♀️ nechapem ked mali pocit ze neprezije prechadzku v zime tak preco Ti to normalne nepovedali?
@terezka1947 Lenze pri tych otuzilejsich detoch ta vrstva hoci tenka moze znamenat spotenie. A to je potom ideal na prechladnutie. Lepsie je, ak aj dieta citi trochu chlad. Ak sa hybe, tak to nema nasledky. Ale ofuknutie spoteneho dietata zvysuje sance na prechladnutie.
a neobliela si dcera saty? zeby ju preto prezliekli?
alebo nemala ich nejake krajsie, ze ked isli von, sa bali ucitelky, aby si ich neznicila, ze mmamka hystercit, tak ju natiahli do obycajnejsich veci?
alebo kludne to mohlo byt aj tak.
A len tak mimochodim, aky je rozdiel ze dieta islo rano v panuchach, dlhych satach a poobede bolo v tricku a leginach, no a? Ved naco ma tie veci na prezlecenie? No presne nato, aby sa prezlieklo, ak to treba. Tie ucitelky predsa niesu mechom udrete, vela z nich su same mamy, plus k tomu niekolkorocnu prax a skusenosti s detmi, tak hadam im doverujes natolko, ze ked vyhodnotili situaciu, ze dieta sa malo prezliect, tak to asi malo nejaky dovod.
Lebo mam skor pocit, ze si proste potrebujes za kazdu cenu vyfabulovat pribeh, a poriadne sa na niekom vyburit a odvzdusnit...
Problem, ale ocividne nieje dieta, ani oblecenie a ucitelka uz vobec nie. Skus pouvazovat, co ine ta tak riadne serie...
vela z Vas to tu hroti ze “ sikanujem ucitelky “ ..”mali by sme si vyskusat ucit atd. atd.” …. nechapte ma zle ved ja nechcem nikoho terorizovat ani kritizovat … neziadam nic specialne ani len pracu navyse … chcem aby len respektovali ako som ju obliekla a nechali ju tak oblecenu … a chcem jej to povedat normalne .. ci co je to zakazane? ja budem ukazovat prstom na nich a ony na mna? mam rada cisty stol, ved jej len poviem nech sa netrapi ze dcera je zvyknuta sa obliekat menej. Aspon ma s nou o starost menej … a ucitelov nik nenuti byt ucitelmi .. urcite nemienim robit v zivote stihacku v skolke/skole ale ani drzat hubu ak mam nieco na srdci. Nato mame usta aby sme komunikovali.
@elanor 🤦🏼♀️ poobede mala puncochy aj leginy, citaj s porozumenim a skus tak ist von Ty ked je von slnko a skoro 15 stupnov. Preto som sem prisla sa opytat ci neprehanam… to skor z Tvojej utocnej reakcie mam pocit ze Teba nieco serie 🤷🏼♀️
Úplne s Tebou súhlasím. Bola by som rovnako nahnevaná. Ja tiež deti otuzujem. Ani tomu 2 ročnému ešte čiapku nedávam. Deti mi nebývajú choré. Tiež to veľakrát riešili učiteľky u starších mojich deťoch, že by som ich mala viac obliekať. Všetko som im vysvetlila a pochopili. Ja neviem prečo takto na Slovensku deti babúšia. Však to im viac škodí.
Vnimas to podla mna zbytocne konfliktne, ked sa ti nieco nepozdava, da sa to aj normalne povedat a nemusis to brat ako konflikt. Ja som dcerke davala rano do skolky puncochy, lebo bola zima. Ucitelky mi vraveli, nech jej nedavam, ze maju v skolke strasne horuco a ona sa potom poti strasne (co som si aj vsimla). Ja som vysvetlila, ze rano ju musim viac obliect. Tak sme sa dohodli, ze ok, bude v triede len v puncoskach, daju jej rano teplaky dole. Ale dcerka viackrat odmietla ostat len v puncoskach, s ucitelkami sme o tom komunikovali dalej a sme sa dohodli, ze jej budem davat tenke leginy a pred vychadzkou von jej na to oblecu dalsie teplaky. Dcerka pri tom nema zachvaty placu a nebrani sa (ako to bolo pri puncochach, neviem preco), takze je to pohodlne aj ucitelkam a je jej teplo. A clovek fakt nevie ako je vonku ked idu na prechadzku, takisto je rozdiel ci idete do skolky peso 20 minut alebo idete autom a peso len prebehnete par metrov k dveram skolky. Ked je chladnejsie a mrholi alebo idu na prechadzku do tiena a podobne, tak jej moze byt vacsia zima, aj ked jej rano nebola. Treba sa to normalne spytat a budes vediet na com si, pripadne sa s ucitelkou dohodnes.
Stalo sa to 1x? Potrebuješ to okamžite riešiť? Počkaj pár dní a ak sa to zopakuje, tak jej slušne vysvetli že si to nepraješ. Podľa mňa mala v daný moment len pár sekúnd na zváženie a rozhodnutie čo bude pre tvoju dcéru najlepšie a zhodnotila že by jej mohla byť zima. Myslím že pri toľkých deťoch nemá nikto chuť si ešte pridávať robotu navyše a prezliekať všetky deti do radu len aby ti tým niečo dala najavo. Predýchaj to do zajtra a nehroť hneď situáciu. Nič hrozné sa predsa nestalo. 😏
Toto sú teda “problémy” 🙄