icon

Moja 6 ročná dcéra začala byť hrozne drzá

zoeazari
7. mar 2020

Ženy,chcem sa len opýtať, či máte aj vy takýto problém.
Mám doma 6rocnu predskolacku,je múdra, zlatá, šikovná, nadaná na hudbu,tanec, spev, skrátka nieje s ňou žiaden problém... Až na jeden...Je hrozne drzá..Nebolo to takto, začalo to asi pred pol rokom.. Keď sme sa dozvedeli, že čakáme druhé bábo.. Všetka pozornosť sa ale aj naďalej upiera iba na ňu(keby sme už bábo mali doma a zrazu sa naša pozornosť upriami na súrodenca, chápala by som zmenu správania)..Ma doma nadštandardné podmienky a berie to ako samozrejmosť.Nic si neváži,papuluje,nielen mne,ale aj mužovi, ktorý sa doteraz na ňu iba škaredo pozrel a zabralo.Bohuzial..Uz sa môžme postaviť aj na hlavu, nič nezaberá.Rano vstane a ja mám nervy v prdeli s prepáčením.Reve za všetko.Za to, že si musí ísť umyť zuby,za to, že sa nemôže korčuľovať po byte,za to, že sa má prezliecť z pyžama,za to, že si na raňajky nemôže dať čokoládu,Úplne za všetko.Musim jej ,neprehanam,20krat povedať,inak neurobi,potom urobí,ale s revom.Ked jej niečo nedovolím, chodí a reve,ako je doma zle,ako ona doma nič nemôže.... Keď už mi rachnu nervy a kričím,ona sa ľutuje, hodí taký ksicht, že by ste nechápali,a tenuckym hlaskom so slzami že dobre dobre nekrič, normálne tak manipulatívne, že sa sama seba pýtam, prečo kričím..Aj keď viem, že mám právo sa hnevať,lebo proste sa cítim,akoby som mala doma 15rocnu pubertiacku, ktorá sa za všetko zduva, všetko neguje a za všetko trieska dverami na detskej izbe..Presne toto mám doma.. Muž zvýši hlas,ako sa to správa a reve..Ale nie preto, že by si uvedomovala, že sa správa zle,ale preto,ako si vlastne my na princeznú dovoľujeme zvýšiť hlas...Chcem ísť do obchodu, mladá slečna zahlási nejdeme nikam,jej sa nechce a reve(samozrejme, že ideme do obchodu, len nechápem, prečo pred tým musí robiť výstup)..Vonku je zima,ja si dám šaty,lebo som v 9tom mesiaci tehotenstva a do ničoho iného okrem šiat a pancuch sa nezmestim,a ona reve..Lebo aj ona chce šaty a pančuchy a ako si dovoľujem si niečo také obliecť, keď ona nemôže.(a mne behá hlavou, hádam sa nebudem soplacky pýtať, čo si môžem obliecť)Ide ma z toho poraziť..Je toho strašne veľa...To sú také veci,pri ktorých prichádzam o zdravý rozum,nikdy to nerobila, myslím, že 6 rokov je už dosť na takéto vystúpi a mala by chápať určité veci....
Toto robí iba mne a mužovi... Akonáhle sme s babkami,s kamoškami,na návšteve, správa sa úplne normálne...Som z toho smutná....

Strana
z3
jankapepe
7. mar 2020

@zoeazari jeeeemine ty sa s tým psom a dcérkou čo silnú alergiu.......
Tak takto: je úplne samozrejmé že dieťa v takom stresujucom prostredí nebude kľudne.
Plus si prečítaj vedľajšie účinky liekov čo má na alergiu, tiež veľa dopomôžu.

Sprav z bytu domov a všetko bude super!

jankapepe
7. mar 2020

@zoeazari a ešte otázka: ako môžeš tvrdiť že je vaša a ako si prizvukovala manzelova princezná keď jej takto nicite zdravie??
Vás prístup k tomuto dieťaťu či výchovný či s tým psom má veru od lásky ďaleko. 🙁

zoeazari
autor
7. mar 2020

@jankapepe 🤦🤦🤦🤦 prečítaš z diskusie prvé dve vety a píšeš úplne nezmysly 🤔🤔
Pes je z domu už dva týždne....A neviem čo má spoločná alergia s tým, že je drzá?To by ma zaujímalo 🤭🤭

zoeazari
autor
7. mar 2020

@jankapepe a hovoriť, čo má od lásky k môjmu dieťaťu ďaleko si vyprosim,od niekoho,kto súdi ľudí na základe prvej vety v nejakej primitívnej diskusii na Modrom Koňovi.Pardon, už viac ani nereaguj..Ja si na základe tvojej odpovede tiež myslím, že si neni práve najlepší človek (keď dokážeš zaujatí súdiť niekoho,koho nepoznáš) a to neznamená, že budem písať, že nemáš rada svoje deti... Už sa viac ani neunuvaj sem písať, prosím 👋

jankapepe
7. mar 2020

@zoeazari si prečítaj čo všetko si o situácii keď ste psa mali napísala.....aké stresy zažívalo to dieťa v akom prostredí vtedy žilo....ako ockovi nevadí že jeho princezná berie kortikoidy....lebo pes presnejší......
Toto!
Plus to aký katastrofálny vplyv na centrálnu nervovu sústavu majú lieky čo berie....

jankapepe
7. mar 2020

@zoeazari alergia možno čiastočne....skôr to že vy ste nevedeli ani psa naučiť to,že na pána v posteli sa nemoci......to si sama písala.
Ako vás má to dieťa vnímať ako autoritu keď ani pes to nerobil.

aylinn
7. mar 2020

@zoeazari ja tiež natačam 5 ročnu sestru keď reve 😂 pred narodeninami jej vravim ze to poslem celej rodine aby jej nic nekupovali, na vianoce zase ze poslem jeziskovi a donese jej len cibulu a niekedy len tak jej to ukazujem aby videla aka je "skareda" zla ked reve 😁 takze neni to divne ani chore 👍

zoeazari
autor
7. mar 2020

@aylinn jasné, že to není divné,ani choré.. Divné a choré je iba to, že sa doprosujeme a pomaly chodíme po kolenách,aby naše deti poslúchali a oni keby mohli,tak sa nám a prepáčením vy..seru na hlavu..A čokoľvek čo človek urobí, či už sa po zadku,alebo sa nejako bráni,tak už ubližuje deťom..Psychicky,alebo fyzicky 🤦🤦🤦🤦 chorá doba.....

zoeazari
autor
7. mar 2020

@aylinn a ešte má tu idú presviedčať, že to, že moja dcéra je alergická a berie lieky je príčinou toho, že je drzá... Normálne sa zahrabem pod čiernu zem,lebo táto spoločnosť ide do jednej veľkej ehm...... 🤔🤷🤦

eliska13
7. mar 2020

@zoeazari tak to s tým umývaním a celkovo správaním máš predpripravu na pubertu budeš už vycvičená😀že si deti nič nevážia a všetko berú ako samozrejmosť oblečenie, navarené, program je úplne normálne sú úplne iné ako my v ich veku.Nemusia po ničom mesiace tuzit, lebo to dostanú všetci sme veľmi konzumni.
@radlinka prečo musí byť dieta, keď príde druhý súrodenec pripravené pomáhať, byť stále zamestnana ako píšeš?ja s tým nesúhlasím potom deti často súrodenca neznasaju.Je to 6 r dieťa a nie mamina prava ruka.Ja nemám rada, keď majú deti nalinajkovany celý deň a stále sú do niečoho tlačené, okrikovane, upozorňovane, porovnávané s druhými kto čo doma robí a ty nie a pod...Pre tu malú bude ťažké len to, že príde súrodenec a začne jej skola.

jankapepe
7. mar 2020

@zoeazari alergia nie, ale to prostredie v ktorom bola, lieky ktoré brala a vaša výchova!

aylinn
7. mar 2020

@zoeazari ja ti nemam ako poradit nemam zatial ani jedno, ale teda moja sestra je tiež riadna huba a tiež jej všetko musi každy 35 krat povedat doslova niekedy až prosit aby si isla umyt zuby aby sa prisla najest aby sa obliekla. Mozno sa spamata ked porodis a bude vidiet ze mamka ma dost starosti s malym babom teraz, tak nech ti nepridava este a ked aj nie tak minimalne jej to mozes opakovat dookola a mozno si to uvedomi. Možno ju fakt surodenec zmeni bude sa citit jak stara žena 😁 velka sestra tak sa nieco vnej pohne a odzrkadli sa to potom na spravani. Držim palce ❤

nika3136
7. mar 2020

@zoeazari
Zufali ludia robia zufale ciny. Zial, je to tak. Ak by ti povedala znama, ze ma takyto problem a tak ho riesi, zatukas si na celo. My sme frajerky, ked nemame tuto situaciu.
Na druhej strane by som chcela vediet co patri medzi to, ze ma vsetko?
Myslis materialne? Krasnu izbicku, bicykel, kolobezku atd? Matne si spominam na detstvo, ale nevedela som ocenit taketo veci, ked dieta dostane novu vec tesi sa jej par dni a postupom casu to berie ako samozrejmost, neprejavuje vdacnost.
Plus treba zazit aj "nemat", aby videla rozdiel, ake je to "mat". Nebrala by som ju ako stredobod pozornostiz ale snazila by som sa jej asi ukazat, ze mozme byt fajn kamosky a ze jej nechcem zle (ale to je plan...skutocnost...?!)
Mam doma sice 2r, strasne tvrdohlave dieta, aj som casto vytocena, ale uz teraz nemam sil opakovat vsetko 100x. Niekedy ani 3x. Nepochopi, bohuzial, ja mam tiez len jedny nervy. Momentalne sa nechce cesat, pojde asi na kratko, darmo je dievca. Rozhadzovala hracky, vsetky som jej vzala, nemala sa s nim hrat. Dcere by som dovolila aj ist v satach, dala by som jej pancuchy, nejaky kabat alebo nieco, prisposobila pocasiu. Jej bude zima (ale zas nie ze pojde bez bundy alebo extrem). Nechce umyt zuby? Nech neumyva, budu sa jej smiat, ze ma skarede. Nejde do obchodu? Ok, nepojdeme ani na vylet/ku kamoske/do zoo (alebo neviem kam chodite)

eliska13
7. mar 2020

@nika3136 sú deti, ktorým nevadí, že sa im budú spolužiaci smiať, že ich ma neumyte😀a si nahrata.Akurat, že o pár mesiacov budeš platiť drahého zubára či počúvať kvilenie, že ju bolia zuby
Sú deti s ktorými nehne nič.Ani po dobrom, ani po zlom, ani tresty, ani uplácania také samorosty so svojím názorom a obrovským egom.
Moja suseda má také 5 r dievčatko snáď ani jedno ráno neodídu bez kriku z domu ešte aj, keď sedí v aute reve, že chcela sedieť inde kde sedí a mať iné oblečenie.Reve už len tak z princípu a druhé dieťa ako anjel.Ked je u nás je to jedno úžasné dieťa nikdy, keby som ju nevidela v jej amoku by som neverila, že je toho schopná.

eva112014
7. mar 2020

@zoeazari Ja by som jej povedala toľko, že ja mám veľké bruško, lebo je v ňom bábätko. Nohavice ma tlačia. Preto si dávam šaty. Toto pochopí, neboj. Dovoliť jej šaty, že však nech zistí, že jej bude zima ...🤦
Keď prehľadne, kto sa o ňu bude starať? Keď dostaneš od nej chrípku ako tehotná .... ?

nika3136
7. mar 2020

@eliska13 Ja si zas myslim, ze to vadi vsetkym dievcatam, ak sa im smeju. Pamatam si, ze aj ked to bolo kvoli inej veci a nikdy som sa nepriznala, trapilo ma to.
Raz sa mi stalo, ze som dostala zapal zuba a opuchla som, na ten pocit a bolest dodnes nezabudnem. Aj tie velke ega potrebuju mat respekt. Ja som mala velku hubu tiez, ale ked som sedela na gauci a prevratila som nohami fontanu (taku, kde bol delfin a z ust isla voda :D ) tak som zo strachu bosa vybehla v zime po snehu skryt sa za garaz... vedela som, ze ked mama vezme tu velku lopatku, zmasti ma ako blato a nik mi nepomoze. Nie som za fyzicke tresty, ale ona vyslovene manipuluje s rodicmi. Aj keby dala ten najsladsi hlas na svete, nepomohlo by jej to u mna

heidy222
7. mar 2020

@zoeazari ja som presne toto mala s 4,5 rocnou ako sa jej Brat narodil! Este aj to ze na navsteve he normalna. Vydrzali sme, nepolavili zo zasad a prechadza to uz. Ale skorosom.o nervy prisla, fakt niekedy malo chybalo od vyprasku

eliska13
7. mar 2020

@nika3136 to je kto z koho mama nedovoli, aby s ňou manipulovalo dieťa a dieťa nechce spĺňať všetko, čo povie mama a preto sú stále v sebe, alebo dieťa počúva celý deň len príkazy a tak už ani nereaguje.Ani jedna nechce ustupit.niekto vyššie písal tlak a protitlak tak to bolo pekne pomenovane.A väčšinou manipuluje každý s každým mama s deťmi, muž so zenou, žena s mužom😂šéf s podriadenym.Tak asi si mala dosť prísnu mamu, lebo si zvláštne reagovala.A možno jej to bude vnútorne vadiť, keď ju vysmeju za špinavé zuby, ale navonok nič neukáže to sú také zarputile tvrdohlave osobnosti

angelyana
Autor odpoveď zmazal
nika3136
7. mar 2020

@eliska13 Moja mama nebola vobec prisna 🙄 otec tiez nie. Ale teraz to beriem ako negativum. To iste u partnera, v istych veciach si zasluzil pevnejsiu ruku ale pri tom aj viac lasky.
Dietatu sa podriadovat nebudem, netvrdim, ze su to same rozkazy a zakazy, v nejakych veciach je mi to jedno, nech chodi po rukach a kyve pri tom usami, ale cez iste veci neprejde vlak.

eliska13
7. mar 2020

@nika3136 tak prečo si sa v snehu utekala skryť za garáž😀

janickacrazy
7. mar 2020

@zoeazari No to natáčanie podľa mna vobec nie je ok, je to forma vydierania, ale tak je to na tebe, ako svoje dieťa vychovávaš. Inak napr. tie šaty by som jej kludne dovolila s tým, že si dá hrubé pančuchy, čižmičky a kabátik alebo dlhú bundu. Podľa mna veľa prikazuješ a dieťa je z toho proste už otrávené. Ja napr. malému dám vybrať aké chce tričko, nachystám 4 tričká na posteľ, on si vyberie a cíti sa doležito a je oveľa ochotnejší si to obliecť. Ja si tiež myslím, že tvoja malá žiarli na súrodenca, aj ked ty si to nemyslíš, ale je to tak, ona sa aj teší, ale aj má obavy, že už ju nebudete mať radi, mám 3 deti, zažila som to a je to ako cez kopirák. Treba ju uistiť, že ju stále ľúbite, aj ked vystrája a robí somariny.

mrkvicka060
7. mar 2020

@zoeazari v uvodnom prispevku si uplne presne opisala mojho 4rocneho syna. Presne toto iste robi. Aj to revanie za vsetko a cirkusovanie okolo kazdeho "prdu", ked sa ma obliect, odlozit dve hracky, umyt. Tiez stokrat opakujem a potom ked nakricim tak robi najvacsie chudatko na svete. Je mudry, sikovny, talentovany, ale niekedy sa sprava ako debo. Prajem ti pevne nervy, presne viem, co prezivas 😃

laura0107
24. aug 2021

@zoeazari cauky..ako to vyzerá takto po vyše roku s dcérkou??ja len že má to zaujíma,,mám doma ako cez kopirak to iste...7rocna a 2rocny braček...
tečú mi nervy každý deň a hneď začína škola ☺️✌🏻

zoeazari
autor
25. aug 2021

@laura0107 ahoooj...už je to ooovela lepšie 😅 je rozumnejšia, síce ešte stále sa musím opakovať,ale už počúvne na druhý krát,nie na 25 🙈 ja mám doma 1,5 ročného ešte a aj sa s ním už pekne zabaví,ak on má náladu,aj pomôže čo-to porobiť, upratať..je to neporovnateľne... držím palce,nech to rýchlo pominie 💪♥️🍀

greacee
Včera o 19:39

@zoeazari dobry den.mozem otazku? Vyrastla z toho dcerka? Nasa ma 7 a katastrofa..ale len na mna..na vsetkych je ako anjel-az mi je do placu,ked vidim ako sa s kazdym pekne rozprava. Dakujem 🤗☺️

Strana
z3