Môžu odmietnuť dieťa prijať do škôlky, keď nie je očkované?
Ahojte ,
Chcela som sa informovať či to moje byť dôvodom neprijatia do materskej školy smaozrejme štátnej . Ak dieťa nemá absolvované povinné očkovania . Stretli ste sa s tým ?
@top_manazerka nezvyknem takto reagovať... Si riadna pizda. Z troch detí u mňa má len jedno povinné očkovanie. A vieš prečo? Lebo prostrednej dieťa skončilo v bezvedomí na JIS na týždeň. Nevedeli ju stabilizovať, saturacia na 40%, mala rok a necelý týždeň po očkovaní. Ďalšie dávky som už nedala a ani najmladšie dieťa. Ako môžeš takto sprosto reagovať, keď nevieš čo sa u nich doma stalo?!
@majulino pi.da je každá mater, ktorá pre svoju hlúpu hlavu nedá očkovať svoje deti. Tie sa jej určite potom v dospelosti “poďakuju”… neskutočne toto.
@majulino pi.da je každá mater, ktorá pre svoju hlúpu hlavu nedá očkovať svoje deti. Tie sa jej určite potom v dospelosti “poďakuju”… neskutočne toto.
@top_manazerka Poďakovala sa mi dnes už dospelá dcéra, že po očkovaní mala vážne zdravotné problémy vyše roka a že sme ju už teda následne očkovať nedali. Buď rada, že si to u svojich detí nezažila.
Zaujímavé, že s naším rozhodnutím nemala problrm naša pediatrička, Ani iní lekári, nemá s nim problrm ani zamestnávateľ našej dcérky, ale anonymné managerky z koňa áno. 🙂
@top_manazerka pocuj, ty top manazerka 😂 predstav si teraz na chvilu ze si pediater. Pridem za tebou, ty chces zaockovat moje dieta. Ale to dieta ma uz aj bez toho nejake zdravotne problemy. Na to ti dam ako matka dietata podpisat papier, ze ty ako lekar preberas vsetku zodpovednost za pripadne neziaduce ucinky suvisiace s ockovanim a ponesies zaroven vsetky nasledky s tym suvisiace. Vezmes si to na triko a podpises?
@anonym_autor ano stretla
A nielen v statnych ale aj v sukromnej skolke, ktora si dala na tom zalezat, chvalabohu 🤞🏻
Dufam, ze take deti sa budu kolektivom v skolkach vyhybat a budu si sediet domka s ich bio eko raw matkami 🫶🏻 uprednostnene boli deti s plnym ockovanim podla kalendara, ziadali si aj potvrdenia od pediatra
mier na zemi
@top_manazerka Poďakovala sa mi dnes už dospelá dcéra, že po očkovaní mala vážne zdravotné problémy vyše roka a že sme ju už teda následne očkovať nedali. Buď rada, že si to u svojich detí nezažila.
Zaujímavé, že s naším rozhodnutím nemala problrm naša pediatrička, Ani iní lekári, nemá s nim problrm ani zamestnávateľ našej dcérky, ale anonymné managerky z koňa áno. 🙂
@abbey1 inak, tato prezyvka sa tu zrazu objavila a co koment to “neslusna sprska nadavok” , neviem odkial tato topka prisla ale je to des
@top_manazerka ano podakuju sa nam 😘
@anonym_autor ano stretla
A nielen v statnych ale aj v sukromnej skolke, ktora si dala na tom zalezat, chvalabohu 🤞🏻
Dufam, ze take deti sa budu kolektivom v skolkach vyhybat a budu si sediet domka s ich bio eko raw matkami 🫶🏻 uprednostnene boli deti s plnym ockovanim podla kalendara, ziadali si aj potvrdenia od pediatra
mier na zemi
@anonym_f46d3b moje domka nesedia 🤭
@anonym_f46d3b moje domka nesedia 🤭
@myrra81 och nastastie su tie moje dost daleko od tvojich.. a hovorim vyberala som extra skolku, ktora si na tom dala zalezat a dieta co nema ockovanie dostalo stopku
@anonym_f46d3b velmi sa tesim za teba, hreje ma u srdiecka ❤️
@myrra81 pfu tolko hrejivych slov som az necakala.. pekny vecer
Ďalšia sibnuta antivaxerka a jej decko čierny pasažier. Dúfam, že si na seba hrdá.. že si “múdrejšia” ako všetci lekári. Potom keď tvoj tehotná dcéra dostane šarlach tak sa ti určite poďakuje.. to iste čierny kašeľ - to ke fakt super choroba. Tri-štyri mesiace kašeľ, že ide človeka zadusiť. Si nezodpovedná osoba, ktorá by nemala mať deti.
@top_manazerka 😀😀sarlach vakcina existuje?😀😀vidím ,že v problematike očkovania si topka😀
@top_manazerka 😀😀sarlach vakcina existuje?😀😀vidím ,že v problematike očkovania si topka😀
@riyadh volam ich veriaca sekta, len mudrovat, poucovat, zakazovat, prikazovat ale neni to schopne si precitat pribalovy letak, su silno veriaci 🙏🏻
@anonym_autor ja by som kazdemu kto svoje dieta nezaockuje, odmietla ako stat preplatit liecbu dietata, nech si svoje rozhodnutie rodič znáša.
@anonym_ae0646 mnuz ok,potom obézni,fajčiari,alkoholici,drogovo závislí ATC..nech sa páči,šup hradiť si liečbu,bezdomovci spoluobčania neplatiči šup hradiť si liečbu..rodič neocko dieťaťa,ktorý si platí ZP,SP by prečo mal platiť liečbu akúkoľvek?že bezdomovec ,asocial ,spoluobcan,utečenec ATC si neplatí odvody,to ti neprekáža,že im preplácas zdravotnú starostlivosť ?
Nemali by, je to diskriminacne - je vela deti, ktore zo zdravotnych dovodov ockovane byt nemozu.
@anjelicek26 tento argument je nedostatočný, tieto deti by mali mať k tomu vystavené potvrdenie. Nie je na tom nič diskriminačné, práve kvôli deťom, ktoré nemôžu byť zaočkované z medicínskych dôvodov je dôležité, aby všetci okolo neho boli, to sa volá kolektívna imunita.
Nemali by, je to diskriminacne - je vela deti, ktore zo zdravotnych dovodov ockovane byt nemozu.
@anjelicek26 tie na to s veľkou pravdepodobnosťou maju vystavené potvrdenie a nie je to stylom JPP povedala na ihrisku, ze ja nedávam očkovať lebo vakcína je smrť. Ono aj také sú. A potom platte mi a zachraňujte dieta, ze?
@top_manazerka ty tomu nerozumies. Ked je lekar presvedceny ze vakciny su bezpecne, nemal by mat problem take nieco podpisat. Inak si to trochu protireci.. lebo ked sa tomu mojmu dietatu nieco stane, kto je zodpovedny? Kam sa ako matka potom obratit, kto zato preberie zodpovednost?
@anonym_autor áno príjmu ju do škôlky moja kamarátka nemá vôbec žiadne očkovania a v pohode prijali aj sestru mám učiteľku v MŠ a tá tiež povedala že v pohode berú
@top_manazerka uz som sa rozmnozila, a po tvojom milom komentari ma chut sa ist mnozit dalej ☺️

@anonym_f82488
@bambulkaaskatulka naposledy sa proti pravým kiahňam na Slovensku očkovalo v roku 1976 ..
@anonym_f636ba no áno...a o 4 roky neskôr boli práve vďaka očkovaniu vyhlásené za eradikovane - celosvetovo, nie len v Československu. Neviem, čo si mi chcel povedať, ale nemam pocit, že by si mi chcel protirečiť