Môžu odmietnuť dieťa prijať do škôlky, keď nie je očkované?
Ahojte ,
Chcela som sa informovať či to moje byť dôvodom neprijatia do materskej školy smaozrejme štátnej . Ak dieťa nemá absolvované povinné očkovania . Stretli ste sa s tým ?
Nie, toto nemôže byt.
@anonym_autor samozrejme, prečo nie je očkované? zo strany RÚVZ Vám ešte nikto neklopal na dvere?
@anonym_autor oficialne urcite nie... dovod , preco "taketo" dieta nebude prijate bude napr, nedostatok kapacity
Oficialne to nemoze byt dovod, ak kvoli kapacite nemozu prijat vsetky prihlasene deti, moze to zavazit.
@anonym_autor samozrejme, prečo nie je očkované? zo strany RÚVZ Vám ešte nikto neklopal na dvere?
@bebevita RUVZ sa na teba zvysoka kašle. Kdeže klopať. Nechá to tak a bude aj naďalej kresliť grafy o nízkej zaočkovanosti.
Nemám už k dispozícii ten link / dokument, ale explicitne bolo na stránke ministerstva vo výklade k vyhláške, že očkovací status nesmie byť dôvodom na neprijatie dieťaťa do materskej školy.
Nemám už k dispozícii ten link / dokument, ale explicitne bolo na stránke ministerstva vo výklade k vyhláške, že očkovací status nesmie byť dôvodom na neprijatie dieťaťa do materskej školy.
@tanyan najdu si nieco ine..Teraz som bola s dcerou po prihlasku pre vnuka pytali sa ci ma ockovania..
VŠADE sa pýtajú či má očkovania 🤷 ale ešte NIKDE to nehralo nijakú úlohu 🤷
Nie, toto ti ako dovod uviest nemozu, to ale neznamena ze nemozu pouzit iny dovod na prekrytie
@tanyan najdu si nieco ine..Teraz som bola s dcerou po prihlasku pre vnuka pytali sa ci ma ockovania..
@slavomira236 Ono je to povinný údaj v prihláške, takže vedieť to musia. Ale nesmie to byť oficiálny dôvod a vzhľadom na nízku kapacitu všeobecne sa môžu všade vyhovoriť na nedostatok miesta. Ale naozaj to len výnimočne ovplyvní rozhodovanie. Tam sa rozhoduje na základe iných kritérií (v štátnych aj súkromných).
@bebevita predstavte si ,že máme všetko prejednané a zaplatené všetky pokuty . A aj pán RÚVZ už nemal argumenty . Ďakujem za opýtanie
@bebevita RUVZ sa na teba zvysoka kašle. Kdeže klopať. Nechá to tak a bude aj naďalej kresliť grafy o nízkej zaočkovanosti.
@anonym_500fee nie je pravda, ak ich nahlasi pediater do 3 mesiacov máš predvolanie , spisanie zapisnice a pokuta
toto nie je o ruz ale o nahlaseni pediatra
Ďalšia sibnuta antivaxerka a jej decko čierny pasažier. Dúfam, že si na seba hrdá.. že si “múdrejšia” ako všetci lekári. Potom keď tvoj tehotná dcéra dostane šarlach tak sa ti určite poďakuje.. to iste čierny kašeľ - to ke fakt super choroba. Tri-štyri mesiace kašeľ, že ide človeka zadusiť. Si nezodpovedná osoba, ktorá by nemala mať deti.
Prihlášku do MŠ potvrdzuje pediater. Píše tam aj, či dieťa ne/bolo očkované. Mám v triede niekoľko neočko detí. Nik z nás to nerieši (nezisťuje dôvod, nevypytuje sa, akceptujeme to ako fakt. Bodka.).
Nie, nemal by byť. Moji nemajú mmr a nikdy nebol problém. Spolužiačka čo mala komplet neočkovaného syna tak mu zamietli prihlášku, odvolala sa a potom ho prijali.
@anonym_500fee nie je pravda, ak ich nahlasi pediater do 3 mesiacov máš predvolanie , spisanie zapisnice a pokuta
Dcera ma len jednu hexu, zvysne nema a do skolky ju bez problemovv prijali, no stress 🙂
@sara07 uz len vynimocne sa ruvz ozve. Mam tri deti, ziadne nema vsetky povinne ockovania, podpisala som aj papier u pediatra a nikto sa neozval uz roky 😉
Dcera ma len jednu hexu, zvysne nema a do skolky ju bez problemovv prijali, no stress 🙂
@sara07 uz len vynimocne sa ruvz ozve. Mam tri deti, ziadne nema vsetky povinne ockovania, podpisala som aj papier u pediatra a nikto sa neozval uz roky 😉
@xsuzannex ďalšia, ktorá sa priznala, že ku zdraviu svojich deti pristupuje absolútne nezodpovedne a dezolatsky.. to je fakt radosť pracovať s takýmito materami.
Ďalšia sibnuta antivaxerka a jej decko čierny pasažier. Dúfam, že si na seba hrdá.. že si “múdrejšia” ako všetci lekári. Potom keď tvoj tehotná dcéra dostane šarlach tak sa ti určite poďakuje.. to iste čierny kašeľ - to ke fakt super choroba. Tri-štyri mesiace kašeľ, že ide človeka zadusiť. Si nezodpovedná osoba, ktorá by nemala mať deti.
@top_manazerka tak im je to uplne jedno. Hlavne ze tazia z kolektivnej imunity.
@top_manazerka tak im je to uplne jedno. Hlavne ze tazia z kolektivnej imunity.
@anonym_f82488 čím viac bude takýchto strelených materi tým skôr bude po kolektívnej imunite.
@anonym_f82488 čím viac bude takýchto strelených materi tým skôr bude po kolektívnej imunite.
@top_manazerka ano ja viem, zial to nevysvetlis…
može to byť dôvod na neprijatie, ale nie oficiálny....oficiálnym bude nedostatok kapacity....
@xsuzannex ďalšia, ktorá sa priznala, že ku zdraviu svojich deti pristupuje absolútne nezodpovedne a dezolatsky.. to je fakt radosť pracovať s takýmito materami.
@top_manazerka ty si dobra pinda..ako vies ze po 1.ockovani nemalo dieta taku reakciu ze pediater neodporucal pokracovat?
Mne sa s najmladsim stalo presne toto, tak si laskavo predstav ze tvoje dieta by skocilo v nemocnici a 10 dni mali 40 horucky? Nevies si to predstavit ale blbsti vypisovat hej…nie si o nic lepsia ako dezolati, tiez je vsetko ciernobiele a iba ta moja prauda je ta jedina
@sara07 napísala som osobnú skúsenosť.
@top_manazerka ty si dobra pinda..ako vies ze po 1.ockovani nemalo dieta taku reakciu ze pediater neodporucal pokracovat?
Mne sa s najmladsim stalo presne toto, tak si laskavo predstav ze tvoje dieta by skocilo v nemocnici a 10 dni mali 40 horucky? Nevies si to predstavit ale blbsti vypisovat hej…nie si o nic lepsia ako dezolati, tiez je vsetko ciernobiele a iba ta moja prauda je ta jedina
@puklica13 váž slová .
@top_manazerka vsak oni sú múdre ako lietadla. Len potom, keď majú chore decka, tak potom platit dráhu liečbu im môžeme my všetci. Inak aj také osypky sú "lahodecka". Ale to im jednoducho nevysvetlis, ze očkovanie im má v živote pomôcť. Holt, kto raz nema v hlave, v apatierke žiaľ už nekúpi.
@puklica13 mňa antivaxerka uraziť nemôže 😂😂😂 očkovanie zachraňuje životy už takým 10 generáciám deti. Mária Terézia dala zaočkovať svoje deti experimentálnou vakcínou proti kiahňam keď jej prvé tri deti na tie kiahne zomreli. Bola to osvietená panovníčka. Zato niektoré dnešné ženy úplne osprosteli. Keby ti zomreli v priebehu štyroch dni tri deti na záškrt ako mojej prastarej mame tak veru neviem čo by si hovorila.. ale hej, zatiaľ sa vy, nezodpovedne matere, veziete na vlne kolektívnej imunity. Ale aj to skončí.. a potom budete plakať.

Nemali by, je to diskriminacne - je vela deti, ktore zo zdravotnych dovodov ockovane byt nemozu.