icon

Musia sa predškoláci utierať sami v škôlke?

Dnes o 07:56

Ahojte chcem sa opýtať? Ako je to s utieranim po veľkej potrebe u predskolakov 5rocne dieťa? Musia sa už utierat sami v škôlke?

Strana
z2
anonym_8184ba
Dnes o 07:57

Iste samy. Už od 4rokov by mali samy

anonym_dfb1e7
Dnes o 07:58

@anonym_autor samozrejme, aj v menších triedach sa utierajú sami

anonym_27751d
Dnes o 07:58

ano

zuzikak
Dnes o 08:04

ano utierat sa sami sa ucia deti uz od 3. rokov. Mnohe z nich nastupili do skolky ako 3.rocne. Niektorym ucitelky musia zo zacatku pomahat ale postupne sa to naucia. Predskolak vo vseobecnosti ma 5 rokov takze ak ste este doma nezacali trenovat samostatne utieranie, prosim zacni. Je najvyssi cas.

januska12323
Dnes o 08:05

Samozrejme, to sú už veľké deti a nie je dôvod to robiť za ne.

anonym_1fc3a4
Dnes o 08:07

@anonym_autor to ako sa takuto otazku potrebujes pytat? Logicky ano. Hadam svoje 5r dieta neutieras, nekrmis...a aj ho este dojcis nebodaj aby z neho vyrastol Valibuk?

anonym_9af013
Dnes o 08:10

Nie, neblazni.. to sa vyzaduje az po maturite.. 😁

szam
Dnes o 08:12

@anonym_autor musia veru musia. V škole tiež nebudú s nimi chodiť na záchod a utierať ich.

anonym_220836
Dnes o 08:17

učiteľky spohodlneli. Pred 20 r utierali zadky deťom aj v predšk. triede. Teraz ich vedú k väčšej samostatnosti, deti si vytierajú zadok aj samé - len niekedy to aj tak vyzerá.

anonym_91f539
Dnes o 08:19
@anonym_220836

učiteľky spohodlneli. Pred 20 r utierali zadky deťom aj v predšk. triede. Teraz ich vedú k väčšej samostatnosti, deti si vytierajú zadok aj samé - len niekedy to aj tak vyzerá.

@anonym_220836 Presne. Dokonca sa im ani nechce vychovavat deti miesto matky.

anonym_6c7095
Dnes o 08:23

nie nemusia

szam
Dnes o 08:24
@anonym_220836

@anonym_220836 a ako to chceš naučiť to dieťa? tým , že ho budeš utierať do 18? a potom preberie štafetu frajerka aby nemal škrkátko na trenkach? :D jeziiiisii , nerobme z tých deti idiotov.

anonym_28c0bd
Dnes o 08:25
@anonym_91f539

@anonym_220836 Presne. Dokonca sa im ani nechce vychovavat deti miesto matky.

@anonym_91f539 😂😂👍

szam
Dnes o 08:25
@anonym_6c7095

nie nemusia

@anonym_6c7095 ale ani učitelka nemusi. idu už do školy, tam nemaju pomocnika na to.

anonym_b90222
Dnes o 08:27

Deti v škôlke sa to stále len učia a učiteľky by ich mali skontrolovať, ale drvivá väčšina to nerobí, lebo "nemusí". Takže v záujme dieťaťa je, aby si ho to doma naučila. Môj si nesie zo škôlky traumu z veľkej potreby, pretože učiteľka mu odmietla pomôcť, on si zle utrel a mal z toho potom týždeň boľavý zadok a odvtedy nikdy v živote nešiel na veľkú inde, ako doma, dodnes to tak je. V SVP v škole nebol 5 dní na WC, pretože trauma. My doma máme bidet a dieťa je od malička zvyknuté sa umyť po veľkej. A mne ani vo sne nenapadlo, že v škôlke bude tak veľký problém skontrolovať decko, či utretie zvládlo. Takže treba doma trénovať a rátať s tým, že učiteľka v škôlke nepomôže.

babina_33
Dnes o 08:27

uz by to mali deti vediet. aj ked nie kazdemu to vzdy vyjde na sto percent. ale ucitelky to isto za deti robit nebudu.

anonym_3d303d
Dnes o 08:28
@anonym_220836

@anonym_220836 utierat si zadok ma naucit matka, nie ucitelka. Ucitelka ma na starost ine veci.

anonym_28c0bd
Dnes o 08:28
@anonym_b90222

Deti v škôlke sa to stále len učia a učiteľky by ich mali skontrolovať, ale drvivá väčšina to nerobí, lebo "nemusí". Takže v záujme dieťaťa je, aby si ho to doma naučila. Môj si nesie zo škôlky traumu z veľkej potreby, pretože učiteľka mu odmietla pomôcť, on si zle utrel a mal z toho potom týždeň boľavý zadok a odvtedy nikdy v živote nešiel na veľkú inde, ako doma, dodnes to tak je. V SVP v škole nebol 5 dní na WC, pretože trauma. My doma máme bidet a dieťa je od malička zvyknuté sa umyť po veľkej. A mne ani vo sne nenapadlo, že v škôlke bude tak veľký problém skontrolovať decko, či utretie zvládlo. Takže treba doma trénovať a rátať s tým, že učiteľka v škôlke nepomôže.

@anonym_b90222 a pripustíš aj takú možnosť, že učiteľka nemôže nechať v triede 20 detí bez dozoru a kontrolovať na WC zadok?

anonym_ff8cab
Dnes o 08:32
@anonym_28c0bd

@anonym_b90222 a pripustíš aj takú možnosť, že učiteľka nemôže nechať v triede 20 detí bez dozoru a kontrolovať na WC zadok?

@anonym_28c0bd Co si. Vždy je predsa všetkému na vine učiteľka! A tych zvyšných 19 detí môže pokojne aj pomrieť bez dozoru, tie nie sú dôležité. Hlavne, aby jej miláčik zvyknutý na bidet nemal traumu, pretože si nevie utrieť zadok.

vevesh
Dnes o 08:37

Ja len tak na zamyslenie - deti nastupuku do skolky ako 2,5-3 rocne, velakrat este nie plne odplienkovane. Rodicia su v praci, coze dieta je v skolke od 6,00 do 17.00 5x v tyzdni. Domov, najest, spat - malo co deti vecer kaka, niektore kakaju obden -dva dni, cize ani cez vikend sa nemusi podarit. Akoze kedy to ma to dieta ta matka naucit??? Ano, ucitelky by to mali robit - je to tiez vychova k hygiene a je normalne, ze to tie male deticky nevedia. A ten 5 rocny, ak bol doteraz doma, tak ano, na vine je matka. Ale ak bol od mala v skolskych zariadeniach a ma s tym problemy, tak na vine je jednoznacne to zariadenie, ze to v tejto veci v 5 rokoch pokulhava....

natalka13
Dnes o 08:45
@anonym_220836

@anonym_220836 skor naopak.

autor
Dnes o 08:46
@anonym_dfb1e7

@anonym_autor samozrejme, aj v menších triedach sa utierajú sami

@anonym_dfb1e7 hej? Lebo doteraz utierali všetky deti ucitelky aj 4.5rocne deti po veľkej potrebe

anonym_66707b
Dnes o 08:47
@anonym_220836

@anonym_220836 nemyslim si, ze spohodlneli ...... Ucitelka byva sama v triede. A nenecha 20 deti samych v triede aby utrela zadok jednemu...

michaela329
Dnes o 09:10
@anonym_220836

@anonym_220836 hej, takým, ktoré to matky doma nenaučili možno, ja som chodila teda do škôlky pred vyše 30 rokmi a zadok som si vedela sama utrieť - lebo matka sa mi venovala.

anonym_62773a
Dnes o 09:13

Nespoliehaj sa na učiteľku, jednoducho ho to nauč. Ja nemám problém ísť dieťa skontrolovať, nemám problém ho ani utrieť. Ale nie ak som v triede sama a dieťa potrebuje ísť na wc v čase, keď tam nejde celá trieda. Som zodpovedná za všetky deti a keby sa v tej chvíli stal v triede úraz, nikoho nebude zaujímať, že som bola s jedným na wc. Nikoho nebude zaujímať, že som tam sama, že potrebujem pomoc. Ani vedenie, ani rodičov, ani kontrolu, nikoho. Už som to zažila nie raz. Preto ti odporúčam naučiť ho čo najskôr čo najväčšej samostatnosti.

janinah
Dnes o 09:15

Po prichode zo skolky to treba skontrolovat.aby si po večernej sprche nemusela davať kilo maste na vyštipany zadoček Ak mas dieťa,ktore to este poriadne neovlada.

anonym_6c7095
Dnes o 09:15
@szam

@anonym_220836 a ako to chceš naučiť to dieťa? tým , že ho budeš utierať do 18? a potom preberie štafetu frajerka aby nemal škrkátko na trenkach? :D jeziiiisii , nerobme z tých deti idiotov.

@szam nikto nič také nepovedal, tak sa ukludni 😂😂😂 ženy naučte sa už čítať keď chcete moralizovať a mudrovať!!! autorka sa pýtala či sa musí DIEŤA už same utierať, a ja som jej odpísala nie nemusí! keby som taká .... tak jej dopíšem, nie nemusí, môže chodiť aj s osratou riťou... o keby sa opýta či má jej dieťaťu utierať zadok učiteľka tak jej taktiež odpoviem, že nie nemá to robiť učiteľka. takže nabudúce sa choď zavzdušňovať niekam inam. 😅 ja som odpovedala na čo sa autorka pýtala..

anonym_6c7095
Dnes o 09:18
@szam

@anonym_6c7095 ale ani učitelka nemusi. idu už do školy, tam nemaju pomocnika na to.

@szam ale ona sa nepýtala na učiteľku... takže Tvoje 2 komentáre sú úplne zbytočné. pekný deň Ti prajem .)

anonym_a0ddd5
Dnes o 09:33

Malým deťom učiteľka utrie, najmä najmenším oni ešte anatomicky nie sú schopné si utrieť zadok lebo majú krátke ruky a nedosiahnu ,avšak okolo 4,5r. môžu začať skúšať aspoň doma. Čo sa týka predškolákov, tam sa upozorňujú rodičia vopred na poslednom rodičovskom združení (pred nástupom do predškolskej triedy), aby deti počas prázdnin viedli k tomu, aby sa vedeli utrieť. Áno, deti v predškolskej triede by to už mali vedieť a učiteľka nie je povinná kontrolovať ako dobre sa dieťa utrelo.

patta89
Dnes o 09:34

To 5 rocne dieta si nevie utriet samo zadok ? 😲....uz moja 2 rocna dcera sa to naucila a si utiera sama, ja iba skontrolujem.

Je nacase, aby si to dieta ucila, to uz by mali ovladat.

Strana
z2