Natierajú deti v materskej škole opaľovacím krémom?
Alebo treba natriet doma ale teda poobede uz to nema ucinok.
Asi ako kde, ako kto, ako koho (nie kazdy rodic, alebo skor maloktory na to dba, ale mozno ak o to vyslovene poprosis, tak s tym problem nebude). Ale teda existuju opalovacie kremy v tycinke, roll-on, ktore si dieta s trochou treningu bude vediet (re)aplikovat aj samo (iste nie dokonale, ale lepsie ako nic v pripade potreby), videla som, ze to skincare “influencerky” davaju detom do skolok/skol tiez.
V nasej skolke natieraju. Ale ide o sukromnu, kde ma ucitelka max 4 deti na starost. V statnej pochybujem.
U nás áno, dokonca pýtali aby malo každé dieťa v skrinke opalovak. A naozaj, ak sa aj stalo, že som ho ráno nenatrela ja ešte pred odchodom z domu, lebo tak som bola zvyknutá. Poobede keď som pre neho prišla bolo cítiť, že je natretý.
A čo idú na kupko či opaľovať sa? 😃 V našej škôlke nenatierajú a nikdy som o tom ani nepočula, že sa tak deje v nejakej škôlke...
Áno natierala som. Štátna škôlka. Ti co mali svoj tak s tým a ti co nemali tak tým co som kúpila ja. Rodicia samozrejme o tom vedeli a súhlasili. Nikto nemal alergie a reakcie. Dnes by som si to už osetrila aj písomným súhlasom.
Syn bol v dennom tábore, ráno som ho natrela a po týždni mal rovnaký odtieň ako na začiatku.
@danyelia majú bazén v škôlke nafukovací a, keď sú doobeda a poobede vonku, tak ich učiteľka natiera.Ked išli na výlet riaditeľka písala nech ich rodičia ráno natru.Inak bolo zakázané, aby mali deti v skrinke akúkoľvek kozmetiku, Labello a pod...my sme mali v triede prejave a rysave dievčatko tá sa musela natierať jar, jeseň hneď bola cervena
V nasej ano, museli sme priniest opalovaci krem na zaciatku leta a kazde dieta ma svoj vo svojej skrinke
Učím v škôlke a u nás máme nakúpené skolkarske opaľovacie krémy pre deti a natierame pred každým pobytom von. Niektorí rodičia natierajú aj ráno doma dieťa. My ale natierame všetky zaradom
U nás nenatierali, radšej som dcéru každé ráno natierala doma s krémom, lebo keď som videla ze len tak behajú po tom slnku🤦♀️
U nas v statnej skolke natierali, ked isli von. Ucitelky mali svoj krem a rad radom natreli deti.
Ja natieram ráno doma a v skrinke ma tycinkovy opaľovak ktorým si natrie aspoň tvár a na zimu jej zase dávam krem do chladu lebo keď je vonku ma hneď červené líčka
U nás v škole - v ŠKD deti musia mať opalovak a repelent, plus čiapku. Ak niekto nevie, pomáhame.
Natieram kazde rano doma, na dvore maju vela stromov, ktore im poskytuju tien. Ked boli najväčšie horucavy, tak sa zdrziavali v tieni, mali kludove aktivity (piknik,, kreslili si apod) plus ich pani ucitelky chladili "rozprašovačom" s vodou 😊
Čosi? Učiteľka nie je chobotnica, má iba 2 ruky, nemôže 20 deti doradu natierať . Upozorňujú ich aby sa natierali, niektoré dieťa zvládne, pre najmenších pomôžu. Ak nestíha, tak nie. Ale to prežijú, počas najväčších horúčavách aj tak nie sú na slnku
Áno v nasej mali žiadosť aby každé dieťa malo v skrinke opaľovací a natierali ich keď boli na dvore 🙂
U nas nenatieraju, ale zvyknu upozornit nech rano natrieme. Nerobia to, lebo mali zlu skusenost ze davali mamicky nevyskusane opalovacie kremy a deti dostali alergicku reakciu
Ja rano natriem, v skrinke ma svoj opalovak, p.ucitelka mensie deti ponatiera, predskolaci sa natieraju sami.
@sisska96 viem ze nie, ja len na margo toho ako si bola prekvapena jej otazkou 🙂

Nie