icon

Nedávajte nachladnuté deti do škôlky, prosím!

22. sep 2024

MAMKY PROSÍM PRESTAŇTE DAVAT NACHLADENE DETI DO ŠKÔLKY. To, čo niektoré mamky si dovoľujú. Ráno prinesie dieťa do škôlky, kašle, 2 mamky ju slušne upozornia ešte v chodbe a ona sa usmeje, že ale veď malej nič nie je. A dá ju do tej škôlky. Nehovoriac o tom, že nakazí hneď iné deti, no som nazlostena a je to tak veľká nezodpovednosť!!! Akože nehnevajte sa ale ktoré mamy to robíte tak s tým prestaňte. Keby ste vedeli koľko zlosti mam v sebe teraz.

sisaka
24. sep 2024

@annm81 samozrejme, to je skratka iné nastavenie. Toto neustále riešenie, ktoré dieťa kde zakašľalo, ktoremu tiekol sopeľ, akej farby… a ako ich Anička je koli takýmto deťom stále chorá, toto som fakt nezažila s deťmi ani v škôlke, ani škole.

gabu_lienka
24. sep 2024

@bea226 to su strasne matky, davaju svoje zdrave skolopovinne deti do skoly. Ved rodicia chorych deti ich chcu davat do skolky, miesto toho, aby ich doma liecili.

lauricka
24. sep 2024

Na to sú tam učiteľky, mali by robiť ranný monitor a choré deti otočiť domov. Tak to skúste riešiť s nimi.

lauricka
24. sep 2024

@54tinka54 pretože v škôlkach je málo miesta a zaberáte ho niekomu, kto do práce musí? Asi o tom to bude, nemyslite? Nedivte sa, že ľudia majú aj také reakcie. Samozrejme, že konečné slovo o prijatí má riaditeľ školy a ak vás prijal ...tak asi bolo miesta dosť.

gelifil
24. sep 2024

@nikaeli a ona čo nato?

lauricka
24. sep 2024

Mrzí ma, čo sa stalo, no nedala by som ju do škôlky, to je na betón, že niečo odtiaľ donesie. Aspoň, kým bábätko nezosilnie, kľudne až po zime. S tým sa dalo rátať, že nejakú chorobu prinesie. Prajem skoré uzdravenie bábätku.

dobryden
25. sep 2024

@lonely66 Ja ti napisem jedno,my nikam nechodime ,sme doma,nebehame po nákupných centrach s detmi,zábavných parkoch a podobne.Moje deti ked boli doma do 3r naozaj boli zdrave.A teraz chodia do skolky a vzdy zo skolky nieco donesú,no nastastie zatial(atb a teoloty sme mali ked starsia domiesla zo skolky a nakazila mladsiu) musim zaklopať je to o kasli a sopli.A ja take dieta do skolky dam,donieslo to zo skolky,v skolke to je,pokial funguje a nema teplotu ide aj so soplom aj kaslom.Teraz mala moja dcera cierny kasel(neočkovaná) myslis ze odkial to doniesla?No zo skolky,to som ale musela nechat doma a doniest po 5 dňoch papier neinfekcnosti.Ale u nas v skolke kasle vela deti a chodi so soplom.Neriesia to az tak ani ucitelky,raz som videla ako dali rodicia uniflox kvapky ucitelke aby dala decku do ucha.

mentolka12
25. sep 2024

soplík je nič. u nás v škôlke úradovala 7 choroba a nikto nedal informáciu, dokonca ani riaditeľka tak to by si už ako vystrájala?

tinka48
25. sep 2024

ked sa nam narodilo druhe dieta pediatricka mi doporucila, aby som starsie dieta do skolky vobec nedavala, pretoze mi bude domov nosit len choroby zo skolky a tak som aj spravila, starsie zostalo doma, ine je ak je vase dieta predakolak vtedy je uz dochadzka povinna

katarinka289
25. sep 2024

Učím v MŠ a voláme to detsky bacil…ktorý ale Bohužiaľ schytavame aj my učiteľky. Rodičia si povedia, ved len občas zakasle, ved to je len soplik. Treba si uvedomiť, že malé deti sa nevedia vysmrkat a ja tam nie som zdravotná sestra, aby som stále toto riešila. Deti sa spárajú v nose, chytajú hračky, dávajú hračky do úst a vzápätí to dá do úst niekto ďalší… nie raz sa mi stalo, že sme sa držali za ruky v kruhu a dieťa si utrpelo sopel do mojej ruky. Ranný filter robíme, no rodičia dajú deti ráno do MS nadopovane. To, že nie je v poriadk, vyjde najavo až okolo 9tej… na druhý deň to iste. S úsmevom privedú, že doma nekašľal ani nesoplil. Ale škodia sami sebe. Uz som niekoľkokrát volala, aby si pre dieťa hneď prišli

blackcat8885
25. sep 2024

Bežne som dávala do škôlky so soplom keď nemali teplotu a extra kašeľ. Aj teraz malý prvák bral voľnopredajné lieky na kašeľ a bol v škole. Vidím predsa či je trochu nachladene dieťa alebo veľmi choré že nevládze stať na nohách

ailiba
25. sep 2024

Chapem ta... U nas rovnako... Zdravy syn bol v skolke den, sopliky... A soplave deti v školke. Par dni bol teda doma, uz dobre, zas bol den a zase soplavy. Ja som ho dala ale o rok neskor, kvoli tomu, ze sme mali male babo, aby nenakazil male babo.Uz jed nastupil, mladsi mal vyse roka. Tak bohuzial casto ho nakazí, ale s tym uz nic neurobim. Teraz starsieho vzdy poriadne preliecim, ale uvidime, co bude o rok, ked nastupim do prace🤷‍♀️. Nie je to lahke pre pracujucich rodicov, na druhej strane, chore deti do skolky nepatria.

katarinka289
25. sep 2024

@mentolka12 7 mu chorobu zistíme až je dieťa vysypané a vtedy už nie je infekčné. Prenáša sa vtedy, keď ešte na dieťati nič nevidno. Musela by celú MS zatvoriť

kikuska_wedge
25. sep 2024

Och je mi velmi luto, co prezivas. Prajem drobcekovi skore a uplne uzdravenie ❤

katarinka289
25. sep 2024

@blackcat8885 je rozdiel v škole, kde už sa dieťa vie vysmrkat a sedí v lavici, nie je celý deň tvárou v tvar inému dieťaťu na koberci a nekycha naňho. K tej vete, že vidíš, či dokáže stať na nohách sa radšej nevyjadrujem 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Tebe ako sa funguje, keď máš nádchu a kašeľ? Lepšie nechať doma hneď, než to potom prejde do niečoho závažnejšieho

111anjelik111
25. sep 2024

Takto toto nemám rada ani ja dve deti nonstop doma na striedačku kvoli tomu choré dokola kolotoč dýchacie cesty oči uši atď..ale k tomu čo píšeš nikdy nevieš ako to je u nich doma nemožeš súdiť sú také čo donesú čerstvo choré ale napr ja nikdy nedávam choré a nákazlivé keď som mohla deti boli doma ešte toľko dní koľko boli choré aj po chorobe lebo imunita ale napr stalo sa mi aj to že malá bola 3 týždne doma podotýkam dávno po chorobe a kašľa sa nemohla zbaviť hoc aj dr povedala že nie je nakazliva vedela o tom aj UČITEĽKA a keďže sa nevešia všetkým rodičom všetko na nos samozrejme tiež sa pri skrinkách jedna odula ani nepozdravila počula malú kašľať a začala pindať a mať blbé a neslušné reči…čo neboli pravda..takže toľko k tomu

lenuska852
25. sep 2024

Úplne chápem tvoju situáciu,druhá dcéra sa minulý rok narodila v júli,dostali s v pôrodnici stafilokoka a naša dr keby jej spravila crp plus viter z nosa tak by zistila ze je problém,nasadila by liecbu doma,lenze mi tvrdila vstale ze dojcene deti chrapcia,a tak sme skončili na pohotovosti,mala bola febrilna,nereagovala,na 3 x jej našli pulz,mi už sme boli na pohotovosti 10 minút keď volali ze sanitka je pred nami.keby čakám na sanitku tak mala tu už nemusela byť.ked jej nevedeli nájsť pulz tak mi nebolo všetko jedno,nevedela sa rozplakat,ja keď som to doma zbadala ze mala sa usmievala v hojdačke,išla som na WC,umyla ruky a,2 minútová záležitost,a idem spať a už zatvarala oci,chveli sa jej pery,celá stuhnuta a nereagovala namna,som volala hneď manželovi a ten doletel za 3 minúty z druhého konca mesta s firmy,už som ho čakala pred domom.mala 2m,našťastie všetko je v poriadku,ale chcela som tým povedat,že staršia mi nosila všeličo zo škôlky,menšia mávala každú chvíľu sopeľ,staršej nebolo nič,ona už bola na tie bacili naucena.a tiež keď mala sopeľ som ju nechala doma,za 3 dní bolo po sopli ale ostala doma cely týždeň,bola som vtedy veľmi nahnevana kvôli menšej, a aj zato ze ja si dám doma do poriadku za týždeň dieťa a nejaká nezodpovedna mamička tam dá dieťa ktoré kašle,sopli a moja to tam zase dostane.teraz chodí celý mesiac už v pohode.ale dávam jej sipkovy,rakitnikovy olej,plus kidsky s foreveru a keď príde zo škôlky jej streknem sprej s nadchovnika do nosa aj ráno keď ide do škôlky.robim to tak aj malej ročnej ,len tej nedávam kidsky lebo sú od 3r.a ešte dávam staršej arko defensis každý mesiac 5 dni.do teraz nám žiadne vitamíny z lekárne nepomáhali až tieto oleje.

111anjelik111
25. sep 2024

A darmo sa rozculujes bolo to aj ked to znie blbo aj na tebe ak nechodi do predskoly ja som to mala takisto a kvoli babatku som radsej starsiu nechala doma..aj ked to bolo tazsie ale islo mi o zdravie ..proste tomuto sa nevyhneš aj keby si ako chcela

maciatkolulu
25. sep 2024

@katarinka289 v škole si funia priamo do tváre decka rovnako. S tým,že či sa vie,či nevie vysmrkat,nuž,je to fuk,lebo infekčné je tak ,či tak. A kebyže ostáva školopovinné dieťa doma s každým soplom a kašľom,ktorý môže v úplnej pohode trvať aj mesiac,doma,tak neviem. A ano, so 7.chorobou sa chodí do školy aj s vysypom,viď my na jar. Dieťaťu nič nebolo. Takže absolutne chapem
@blackcat8885 ako to myslela . V prenesenom význame😉,keď dieťaťu naozaj nie je dobré,necíti sa dobré kazda mama to vidí a vie,kedy je treba ostať doma a kedy je to len prechladnutie. Tipujem,že ty tiež neostávas s prechladnutím doma z práce,ale až vtedy "keď nevieš stat na nohách"

maruska.s
25. sep 2024

Úplne Vás chápem, tiež to neznášam, vždy som malého nechala doma, až kým sa úplne nepreliecil. Nikdy som ho nedávala do skolky chorého. Trvalo aj 3tyzdne, kým sa dal úplne do poriadku. A potom ho prinesiem do skolky a tam deti tak hrozne kaslali,že až. Vravím si, paraaada. A za týždeň zas doma. Niekedy ani to. Tiež toto nikdy nepochopím...Držím palce, skoré uzdravenie prajem...

uradnikova
25. sep 2024

Ja nedavam do skolky ked su teploty,brusne problemy, zlte sople, vyrazny kasel. Ked dokasliavaju,davam do skolky. U nas kasel trva min 3tyzdne. To by som si nemohla dovolit byt stale kvoli tomu doma. Nema kazdy moznost ani niekam dieta umiestnit na strazenie. Moje deti nie su uplne zdrave hadam nikdy.

maciatkolulu
25. sep 2024

@maruska.s tipujem,že nie si zamestnaná na plný úväzok....

111anjelik111
25. sep 2024

@elisebah91 presne tak som robila aj ja aj keď to je ťažšie ale vieme ako to chodí v školkach

dooodka
25. sep 2024

@pink_lady v dnešnej dobe vieme, že aj priesvitný sopel môže byť ten najinfelčnejší a zelený už nie 😊 v iných krajinách, áno, chodia deti s teplotami, učiteľky im podávajú lieky, to sa u nás nesmie a hlavne majú malé počty detí, takže sa vedia venovať chorému dieťaťu aby aj počas choroby malo aký taký pokoj. U nás sú vysoké počty detí a xy detí sa do škôlky ani nedostane, čiže síce máš pravdu, len porovnávaš neporovnateľné 😊

leonakr
25. sep 2024

Ahoj,napíšem ti trochu iný pohľad a mimo témy školky .Mám švagrinu,ktorá má dve detičky, mladšie bolo predčasniatko ,bola s ním dosť dlho v nemocnici po pôrode. Bola upozornená aby sa snažili vyhýbať chorobám,ona puntičkarka a veľmi háklivá nato.Ale žiaľ aj typ,ktorá rada chodí do spoločnosti a návštevy.Tak výsledok bol taký,nakoľko sme veľká rodina a boli sviatky tak samozrejme chceli aj medzi ľudí.Vsetkych dávali do pozoru,či pred sviatkami alebo po sviatkoch.Dokonca tetky,ujovia....stále sa všetkých obvolavalo lebo prídu s malým tak ak náhodou niekto zákašle alebo kýchne bude prúser. A dosť dlho to celé trvalo . Samozrejme dochádzalo aj k situáciám ak nejakému ujkovi šiel sopel sa uz rozčuľovala,lebo ohrozuje jej predčasniatko....no bolo to psycho.Ja som už bola nachystana ak mi niečo povie ona alebo jej manžel,že .....sopel,kašeľ tak im podám svoj názor na podnose .Pokiaľ majú predčasniatko obmedzovaní by mali byť oni a nie okolie .Ak sa bojia tak aby boli oni doma a nie celé okolie v pozore.Preto ak chces chrániť svoje predčasniatko 😞nedávaj to staršie do škôlky,lebo chorobám sa inak nevyhnes😞.Neber to ako útok,ale je to holý fakt .Deti chodia zo škôlky s chorobami.Ja keď si spomeniem nato obdobie lebo oni musia byť chránení a chodili hojta vyšta a prvá otázka keď vystupovali z auta ,ste zdraví?Mne až hrdlo sťahovalo aby niekto nezakašlal😳.Fakt ak potrebuješ chrániť to mladšie ,nechaj si staršie nejaký čas doma lebo inak je to nemožné 🫤

maciatkolulu
25. sep 2024

@dooodka 25 deti Rakúsko....nepríde mi to nízky počet s individuálnym prístupom,iba ja v súkromnej sfére,ale to aj na sk. A do škôlky s liekmi chodiť nesmú,so soplom a kašľom áno,predskolsky rok priam musia.

beatinka
25. sep 2024

Presne tak to je. “Predsa nebudem zostávať doma každú chvíľu”. Ale zodpovedné matky, ktorým takto dieťa nakazia, doma zostať môžu. Veď čo, to nie je ich starosť. Si neuvedomujú, že každé dieťa je iné. Jedno prejde bacil s pár kýchnutiami, druhé skončí týždeň v horúčkach. 🤷🏻‍♀️ Každý hľadí len na seba, a preto je svet v takých sračkách ako je. Sebeckosť je nový módny trend.

mentolka12
25. sep 2024

@katarinka289 to je v poriadku, sle uplne stacilo to povedat ked sa objavil prvy pripad. napr. Nas do skolky nechodil oebo sme boli na dovolenke a mala sim ho dat do skolky kde kludne mize byt niekto infekcny?

maciatkolulu
25. sep 2024

@beatinka trochu treba rozmýšľať. Prechladnutie nie je choroba. Tzn.to dieťa nebude doma. To,že má niekto slabšiu imunitu atď,to treba riešiť. Poväčšine sú tie deti na predĺžených rodicakoch,tak hold. Dostávajú na to príspevky. Toto klišé,že svet je v srackach,lebo jedny rodičia dajú decko so soplom do škôlky je fakt na smiech. To zahraničie je v prdeli 😂😂😂,keď MUSIA predškoláci so soplom a kašľom do škôlky a bacha,zmiešané triedy,sú spolu trojrocaci až predškoláci. Takze,ta ukludnim,svet z toho v srackach nie je.

maciatkolulu
25. sep 2024

@mentolka12 ale v tej škôlke môže byť infekčný vkuse niekto,ovčie kiahne,teraz už aj čierny kašeľ,6.7. choroby,sarlach atď.... Polka z toho je infekčná pred vypuknutím choroby. Áno,mohla dať učiteľka oznam,že sa vyskytla ta a tá choroba,to je jasne. Aby rodič vedel,čo môže čakať.