icon

Nedávajte nachladnuté deti do škôlky, prosím!

22. sep 2024

MAMKY PROSÍM PRESTAŇTE DAVAT NACHLADENE DETI DO ŠKÔLKY. To, čo niektoré mamky si dovoľujú. Ráno prinesie dieťa do škôlky, kašle, 2 mamky ju slušne upozornia ešte v chodbe a ona sa usmeje, že ale veď malej nič nie je. A dá ju do tej škôlky. Nehovoriac o tom, že nakazí hneď iné deti, no som nazlostena a je to tak veľká nezodpovednosť!!! Akože nehnevajte sa ale ktoré mamy to robíte tak s tým prestaňte. Keby ste vedeli koľko zlosti mam v sebe teraz.

annm81
28. sep 2024

@lienka.7
@sterbulka
Ešte by som pridala odporúcanie AAP, ktorá združuje 70 000 odborníkov. Aj to je podľa vás neodborný názor?
https://www.healthychildren.org/English/family-...

lienka.7
28. sep 2024

@annm81 aha, tebe keď odborníci povedia, že skočiť zo skaly je bezpečné, tak skočís, ano?

aurora33
28. sep 2024

@lienka.7 najlepšie keď raz jedna drbnutá mater hodila do škôlky decko, ktoré ,,včera iba dvakrát grckala, ale ináč je zdravá”. Do dvoch dni ,,grckali” všetky deti z triedy, hnackovali, tri skončili v nemocnici. Výsledok? Rotavirus. Hlavne že mater ani nechodila do roboty, ale nie nepostará sa predsa doma o vracajúce dieťa. Radšej ho hodí do škôlky vsak jej nič nie je 😒 aj tu ako citam je kopec takých materi.

annm81
28. sep 2024

@lienka.7 aha, tak kašlime na odborníkov, mám sa teda riadiť mamičkami z modrého koníka? Máš aj nejaké podklady, čísla alebo aspoň logické zdôvodnenie problému, ktoré vyvracia tvrdenia odborníkov? Lebo ja som tu nielen citovala odborné asociácie, ale pridala aj zdôvodnenia.

Predpokladám, že za odborníkmi nechodíš nielen s tým soplilom, ale ani s ostatnými chorobami, ktorými tvoje dieťa trpí... len keď si v oblasti zdatnejšia ako odbornici, je podivuhodné, prečo deti, ktorých rodičia sa riadia odbornými odporúčaniami sú všeobecne zdravšie, ako to tvoje a ďalších rodičov, ktorí odborníkov rozporujú.

lienka.7
28. sep 2024

@annm81 zaujímavé, že ty poznáš moje deti, že? 🤔 a možnože preto, že som matka a záleží mi na mojom dieťati a poznam si ho lepšie ako nejaký pediater, ktorému je v podstate ukradnuté a napise ti papier a pošle do skolky dieta v pohode s rotavirusom, ze je zdravé. 👌

zuzanaete
28. sep 2024

@lienka.7 Lebo sa zial najdu rodicia, co dieta rano nadopuju liekmi, zrazia teplotu a sup do skolky. Nehadzme do jedneho vreca rodicov, co daju plne aktivne dieta s miernym soplom a kaslom do kolektivu a co davaju skutocne chore deti do kolektivu. Potom su pripady, kedy je dieta rano ok a choroba prepukne pocas dna a uz sa to siri dalej.

annm81
28. sep 2024

@lienka.7 Mne na mojich deťoch tiež záleží. Preto sa riadim odbornými radami a nie šamanizmom alebo dojmológiou. A preto sú napr. proti rotavírusom očkované. Čísla ani logické zdôvodnenia teda nemáš, áno?

lienka.7
28. sep 2024

@aurora33 toto fórum je výkvet takýchto materi 👌👎 tu sa dočítas, ze aj letieť s kiahnami a deckom s horúčkou je v podstate ôk. Vsak prečo by mala prepadnúť dovolenka? (Pojem poistenie asi nepoznaju). A iní ľudia v lietadle žeby ochoreli? No asi majú na hovno tu imunitu, ich problem 👌👌👌

lienka.7
28. sep 2024

@annm81 ockovanie ti este nezabezpečí, ze danú chorobu nedostanes🤦‍♀️ ockovanie ti ma zabezpečiť, že budeš mať ľahší priebeh. Ale to asi nevieš, ty dojmova samanka👌👎

annm81
28. sep 2024

@lienka.7 prečo miešať ovčie kiahne so soplikom?? Schválne úplne prekrucaš podstatu, alebo naozaj nevidiš rozdiel? Vieš, u nás sa riadime odbornikmi, takže v okoli nepoznám jediné dieťa, čo by malo kiahne. Odbornici totiž odporúčajú očkovanie a náš pediater kiahne nevidel dlhé roky.

aurora33
28. sep 2024

@lienka.7 tu pekne vidno, ktorej na svojom dieťati záleží a ktorá to má absolútne na saláme.

lienka.7
28. sep 2024

@aurora33 presne tak. Ja už tu končím, lebo je to ako hrách na stenu hádzať. Niektoré si stále musia ísť dookola to svoje naučené ako taký verklik🤦‍♀️👎 keď tu niekto napíše múdrosť typu, že ockovanie ti zabezpečí, že danú chorobu nedostaneš... no comment 🤐

zuzanockamt
28. sep 2024

@lienka.7 Ja mám takú skúsenosť s rotavírusom. Dieťa bolo v priamom kontakte s infikovaným neočkovaným dieťaťom, ktoré do pár hodín niesli dehydrované na rukách do nemocnice. Moje očkované nič, ani náznak infekcie. To isté s kiahňami.

snowflakenel
28. sep 2024

@aurora33 jooooj veruze je. Ved dam do skolky, aby doma.mladsie neochorelo. Inak,,uz som tu citala aj,taky nazor, ze ved ked dieta,to chytilo v skolke,,kde inde, tak nech tam chodi aj chore......

annm81
28. sep 2024

@lienka.7 Nie, očkovanie je len taká kratochvíľa pre sadistov, čo majú radi ihly.... rôzne očkovania majú rôznu účinnosť a áno existujú aj také, čo majú 100% účinnosť. Každé očkovanie ale významne znižuje riziko nakazenia sa. No a keď je očkovaná aj významná časť okolia, potom riziko nakazenia sa môže klesnúť prakticky na nulu, lebo choroba sa nemá kde šíriť. Niektorí už možno počuli o tom, že existuje choroba zvaná pravé kiahne, ktorá ale existuje už len v labakoch a to práve vďaka očkovaniu..

dobryden
28. sep 2024

@aurora33 Ale zasa porovnavat grcanie a rotavirus so soplom je tiez odveci.So soplom a kaslom dam normalne dieta do skolky,oni uz maju za sebou ze pre sopel im vyskoci teplota na 38,to mali ako batolata mozno.Teraz ked donesú virozu zo skolky su bez teploty a teda Čile a tak ich aj do skolky dam,ako dosli so soplom,kaslom zo skolky,tak tam aj tak idu:-)@lienka.7 Mala som aj ja doma rovno dve naraz narodene deti o 2m skor a napisem Vam ze starsia sla do skolky az o 2 roky,presne aby detičky neboli ohrozované.A za ten cas izolácie mali len raz soplik a zvysenu teplotu.

maciatkolulu
28. sep 2024

@zuzanockamt pozri,myslím,že toto už ide mimo témy. Ale pre porovnanie,moje neockovane nedostalo ani raz,za to očkované boli v nemocniciach na infúziách. A teraz teda čo? 🙃 A to prosím pekne všetky tri,tzn aj tie dva dospelé kusy.
Naozaj záleží od stavu dieťaťa, lebo reálne v zahraničí chodia so soplom a od 5 rokov,proste smola,musia,lekárka nedá papier na sopel,tak ako sa čudovala,že chcem vysypane dieťa nechať doma pri siedmej chorobe. a absencia v predškolskej triede je v školke,absolútne rovnako brana ako v prvej triede v škole. A opakujem sa,triedy sú zmiešané,takže aj trojročni sú spolu s predškolakmi. Takže sopel,nieje choroba,aspoň pre kapitalistov😂

maciatkolulu
28. sep 2024

Inak nechcem nejako rozdúchať vášne,ale koľko z vás,čo je pre vás teda sopel infekčné ,pomaly nebezpečné ochorenie,ostalo doma a nešlo kvôli spolu na dovolenku napríklad? Normálne zaplatená dovolenka a nič,sopel,tak ste doma 🙃a bacha,absolútne nie som zástanca toho,aby naozaj chorí cestovali,ale píšem,naozaj chorí. Stačí si preblesknut tie témy a možno sa pár kusov nájde,čo sú zdesene zo sopla v škôlke,ale v pohode rádia ísť s horuckou do sveta. Ovčie kiahne ,ani nespomínam,bolo tu toho viac než dosť. 🤷🙃

aurora33
28. sep 2024

@maciatkolulu odpoviem za seba. Keď nám počas zaplatenej dovolenky ochorelo dieťa, šli sme domov.

vevesh
28. sep 2024

@aurora33 dufam, ze vlastnym autom...🫣🫣a nie letecky... ja som.nikdy s chorymi detmi necestovala-bud vyliecenie alebo nemocnica, ale na ceste boli uz zdrave....

maciatkolulu
28. sep 2024

@aurora33 ochorelo....malo sopel ,inak bolo ok,hrave,čulé,žiadne aapatia,bez teploty,jedlo,proste dieťa ok,len sopel,ste ostali doma? Lebo píšem,aspoň ja,o takomto stave. Nie teplota,apatia,nechutenstvo,rušivý kašeľ,bolesť hrdla,to je choroba.

mircalla
28. sep 2024

Odporucam si otvorit usta v skolke namiesto hysterickych vylevov na MK. Mimochodom, ak tvoje dieta vsetko chyti, mala by si aj ty popracovat na jeho imunite.

aurora33
28. sep 2024

@vevesh samozrejme, že vlastným autom.

aurora33
28. sep 2024

@maciatkolulu Presne to druhé čo si opísala. Bola to angína so všetkým čo k tomu patrí tak sme sa vládnym autom vrátili predčasne domov.

aurora33
28. sep 2024

@maciatkolulu oprava vlastným autom nie vládnym 😀😀😀😅

bosorkabb
28. sep 2024

@aurora33 môj syn sa narodil s extrémne veľkou nosnou mandlou. Má 5 rokov a 2 operácie za sebou to len tak v skratke. Najprv si mysleli že sa zmenší ale nie. Odstránili, vrátila sa. Blokuje nos a tie sople proste buď tečú alebo má ako keby zapchaty nos. Vekom sa to možno upraví, možno.
Ja píšem o svojom dieťati o ňom viem aké má zdravotné problémy. Deti ostatných veľmi neriešim, nie sú to moje deti a nič o nich neviem.

bosorkabb
28. sep 2024

@lienka.7 ale toto nie je len tu. Na dovolenke s nami boli Nemci s deťmi ktoré mali kiahne. Normálne prileteli, jedli v jedálni hotela, chodili na pláž. Vôbec ich tie kiahne nesrali ani personál hotela nič. A to bol jeden z tých drahších hotelov.
Akože mala som dosť. A tak ako prišli normálne odleteli v termíne domov.

maciatkolulu
28. sep 2024

@bosorkabb no,malý mal papier od dr na týždeň od prvej viditeľnej kiahne. 🤷

zuzanockamt
28. sep 2024

@bosorkabb Na západe a v severských krajinách sa toto moc nerieši.

bosorkabb
28. sep 2024

@zuzanockamt viem. Sesternica robí v škôlke v Anglicku asistentku a teda tam chodia inak choré deti. Ani kiahne neriešia.
Len som chcela poukázať na to že na Slovensku je to ešte v pohode.