Nedávajte nachladnuté deti do škôlky, prosím!
MAMKY PROSÍM PRESTAŇTE DAVAT NACHLADENE DETI DO ŠKÔLKY. To, čo niektoré mamky si dovoľujú. Ráno prinesie dieťa do škôlky, kašle, 2 mamky ju slušne upozornia ešte v chodbe a ona sa usmeje, že ale veď malej nič nie je. A dá ju do tej škôlky. Nehovoriac o tom, že nakazí hneď iné deti, no som nazlostena a je to tak veľká nezodpovednosť!!! Akože nehnevajte sa ale ktoré mamy to robíte tak s tým prestaňte. Keby ste vedeli koľko zlosti mam v sebe teraz.
Inak ked mas predcasniatko preco davas starsie dieta do skolky? Je predskolak? Lebo co mam známe, tie nechali deti doma, presne preto aby im nenosilo domov choroby kvoli babatku. Nemaju dokonca ani predcasniatka.
@betulinka1 áno, písala som už 2x, dcérka je predškoláčka
Keby mam doma predcasniatko isto by som druhé dieťa do škôlky nedala aj keď je to predškolská výchova, teda aspoň na nejaký čas kým to malinke nemá aspoň pár mesiacov...Ú nás v škôlke s tým nemajú žiaden problém v takýchto prípadoch a tiež je možné zvoliť si na tu chvíľu individuálny plán aspoň na obdobie týchto najväčších chorôb počas jesene a zimy... Vždy budú mamičky co dieťa dajú do škôlky aj choré... Neovplivnis to, je mi ľúto ze ste v nemocnici verím ze bude lepšie, ale darmo sa tu teraz sťažovať na konovi... Treba to riešiť so skolkou, riaditeľkou a nájsť riešenie pre teba a tvoju dcéru.... Sú deti ktoré majú kašeľ aj 3 týždne a o sopli ani nehovorím... Takze nwm si predstaviť kto by bol s dieťaťom na OCR keď tak dlho sa ani byt nedá...
Autorka, s problemom s chorymi detmi ti nepomozem, ja som nikdy chore dieta do skolky nedavala, ale chcela by som upozornit, ze aj predskolak ma moznost domaceho vzdelavania. My sme to absolvovali minuly rok, dcera je teraz skolacka. Bohuzial tie choroby sa budu tocit stale, ci sa budes hnevat alebo nie. Uplne bezne choroby su kiahne, kadejaka moraxella, streptokoky, pneumokoky atd. Urcite by som to na tvojom mieste zvazila a porozpravala sa s riaditelkou.
@lili2015 áno, manžel všetko vyrieši. Ja dúfam, že sa domov vrátime 😢
Ono tu si to neprecitaju tie ktoré chceš osloviť.
Na to tam máte predsa učiteľku, tá pozná ktoré dieťa je napríklad alergik. U nás sa normálne nosí o tom potvrdenie ktoré majú učiteľky. Aby vedeli.
Autorka - veľmi ma mrzí, čím si s dcérkou prechádzate a plne s tebou súhlasím, no zároveň viem, že tento boj nikdy nevyhráme. Celý prvý rok v škôlke bol doslova súboj s nezodpovednými rodičmi. Učiteľky X krát otočili choré dieťa domov a na druhy deň ho rodičia doviedli opäť ako "preliečené". Stále nájdeš X rodičov, ktorí hlásajú, že priesvitný sopeľ je v poriadku (a pritom ten je najinfekcnejsi, pokiaľ nie je alergického pôvodu). Toto je boj s veternými mlynmi, žiaľ. Každopádne, tvoj príspevok úplne chápem a naozaj ma mrzí, že je to také vážne.
Umelý spánok hrozí z akého dôvodu? Zapal pľúc?
@mima172 silný zápal pľúc. Maly je totálne vycerpany. To znamená, že nevládze otvoriť ani ocka. Som hotova
Autorka prepáč, neviem z čoho som usúdila, že máš dcéru, pomýlila som sa. Prajem malému skoré zotavenie, nech sa mu čím skôr polepší 🩵
Veľa síl!
@mima172 veľmi pekne ďakujeme
Pozri ... obviňuješ všetkých naokolo ... no v prvom rade si TY resp. manžel mali riešiť individuálny študijný plán staršiemu dieťaťu, keď máš predčasne narodené to mladšie ... ani to by Ti nezaručilo, že sa deti nenakazia v obchode, na ihrisku, vo výťahu atď. ... svet nie je sterilný, nikdy nebude ... držím palce, skoré uzdravenie maličkému 🍀
To dieťa, o ktorom jeho mamka vyhlásila, že mu nič nie je, bralo ATB? Čiže vedome klamala..? 😱Ľúto mi je to cele. Aké dôsledky to môže mat, si vtedy nikto z nich zrejme neuvedomoval. Som rada, že si napisala pohlad z druhej strany. Môžeme sa nad viacerými vecami zamyslieť.
Dakujem mamky. Naozaj ta diskusia nie je písaná v zlom.
@famebazarik2024 len co to chore dieta? Moze mu to sadnut na priedusky, deti chodia v skolke von, tam bude behat, skakat a chuda na to moze doplatit😒
@simona20201309 ja som si raz v elektricke vypocula 2 ucitelky z nejakej skolky, ako sa tesili, ze deti su chore a oni maju 4 deti v triede a klud 🙈 tak mozno niekde aj naschval neposlu rano chore dieta domov :D
Keď boli moji malí,tento boj s mešuge matkami ,ktoré dávali choré deti do škôlky som vzdala a starala sa o imunitu svojich deti. A fungovalo to,denne vysoké dávky čistého Vít. C,pri prvom náznaku choroby sme dávali preparáty čínskej medicíny a bolo super. Je mi ľúto,či sa deje s tvojim synčekom, ale to že ochorel,nemôžeš dávať priamo za vinu MŠ. Ak sa nakazil od staršej sestry,aj tá to mohla schytat kdekoľvek. Držím palce nech je malý čo najskôr v poriadku 🍀
Bežná prax. Mne je ľúto tých detí hlavne. Ako jeden chlapček hovoril že do rána zvracal a ocko šup s ním ráno do škôlky.. veď chudáčik mu nemohlo byť dobre. Tak isto aj nádcha .. síce sopel možno priesvitný ale predsa aj dieťa soplí je to pre neho diskomfort a tiež ani učiteľka nie je povinná utierať 200x za deň dieťaťu sople.. má tam ďalších 19 detí. Keby každé prišlo so soplom. Ale už je na zodpovednosti rodiča, či radšej dopraje dieťaťu oddych a relax nachladnutemu dieťaťu alebo ho drbne do škôlky ako psa. Ja som skôr za to a nerobim to pre nikoho len pre moje dieťa, že keď vidím že nie je úplne OK ostane doma.
Drzim velmi prsty,nech syncekovi zabere cim skor liecba. Je to strasne..ten strach si nechcem ani predstavit. Hlupe komentare si nevsimajte...vzdy sa budu nejako obhajovat...nikdy to nepochopi clovek,ktory nema doma extremne chorlave dieta,predcasniatko,onko pacienta ...v kazdom pripade posielam vela vela sil Vam obom...verim,ze maly sa z toho dostane 🙏
@kavenqa veľmi pekne Dakujem a prajem všetkým mamkam veľa veľa veľa zdravia
Mala si aj to atarsie nechat doma
Pozri, je mi luto, ze si s novorodencom v nemocnici, ale skolkarske choroby nijako stopercentne nezastavis. Nenosim do skolky dieta, ktore je ocividne chore, teplotuje, je malatne, chce sa len tulit a je jasne, ze mu nie je dobre. Dieta so soplikom a „zvyskovym“ kaslom bez teploty do skolky odnesiem. Inkubacna doba a doba infekcnosti je pri vacsine chorob vtedy, ked dieta este ani nema symptomy…cize nakaze sa spolahlivo vyhnut nevies. Ja som minuly tyzden odniesla do skolky fit vyspate a napohlad zdrave dieta, ktore nekaslalo, nesoplilo, nebolo mu nic a to dieta sa po obednajsom spanku zobudilo s horuckou. Hned som ho vyzdvihla a nechala tyzden doma. Napriek tomu uz bolo urcite infekcne a nakazilo isto minimalne polovicu skupiny.
Presne tu uz niektom spominal, tiez sme mali skolku kde ucitelky robili ranny filter a ked si vsimli neskor ze je dieta chore volali rodicom. Vysledok bol taky, ze dieta nebyvalo skoro vobec chore a skolka mala aj pocas chripkovych obdobi vzdy dost zdravych deti v skolke
Však bol víkend 😁čo si taká vytočená do vývrtky... odkedy držíš túto zlosť prosím Ťa v sebe...?...keby si to napísala zajtra doobeda pochopím,ale v nedeľu večer???
Však si to vybav osobne s dotyčnou ručne stručne...tu nemôže nikto za to, že Ťa vytočila tak, že peníš celý víkend... či hulákanie Ti ide len na nete ?
@miskakyska čítala si aj iné správy ktoré som písala? Či? Lebo absolútne nie si v obraze 😢
Nie..iba úvodný text,priznávam... potom som odskočila a pokračovala v písani... medzitým tri strany popísané..idem čítať 😁
Autorka je mi to uprimne luto. Ale musim ti povedat, ze nam sa to stalo aj bez skolky (starsi bol este so mnoi doma). Z obycajneho sopla, polrocne babatko skoncilo so zapalom pluc, na mesiac antibiotika. A takto nas bolo v nemocnici 20 babätiek do 1 roka, pricom starsi skolkari boli doma iba so soplom. Drzim vam velmi palce, budem na vas mysliet. Stihli ste predtym proxylaxiu na RSV?
Mamicky taka technicka - neviem kde ste prisli na to, ze vystavovat dieta chorobe a posielat ho chore do skolky, znamena budovat dietatu imunitu. Ved tym są imunita likviduje. Predstavte si ako dlho by ste vy vydrzali chodit do prace neustale chore. To by vam z dlhodobeho hladiska urcite zdravotne prospelo.
Tymto sposobom tak akurat dospeje niektore deti do bodu nejakej vaznej choroby. Keby doslo prave na vas, postavte sa k tomu celom a zatlacte slzu. Budete mat na tom co sa bude diat medvedi podiel.
Hlavne ze sa vsade place kolko deti ma velmi vazne autoimunitne choroby a nefunguju lieky. Tak aby fungovali ked detsky organizmus rozozieraju bakterie xy mesiacov.

@petamich bohužiaľ, mňa ich situácia nezaujíma. Nech to znie akokoľvek je mi u prdele akú má dotycna matka situáciu. Žiadna situácia neopravnuje dat choré dieťa do ms a nakaziť ostatné. Žiadna! Lebo nie je jediná, ktorá má takúto situáciu a kvôli nej môžu doplatiť ďalšie, ktoré sú na tom ešte horšie. A prax má naučila, že práve tie, ktoré si to nemôžu dovoliť, vždy si to dokážu zariadiť a vždy dieťa preliecia.