Nedávajte nachladnuté deti do škôlky, prosím!
MAMKY PROSÍM PRESTAŇTE DAVAT NACHLADENE DETI DO ŠKÔLKY. To, čo niektoré mamky si dovoľujú. Ráno prinesie dieťa do škôlky, kašle, 2 mamky ju slušne upozornia ešte v chodbe a ona sa usmeje, že ale veď malej nič nie je. A dá ju do tej škôlky. Nehovoriac o tom, že nakazí hneď iné deti, no som nazlostena a je to tak veľká nezodpovednosť!!! Akože nehnevajte sa ale ktoré mamy to robíte tak s tým prestaňte. Keby ste vedeli koľko zlosti mam v sebe teraz.
Autorka ako v noci a ráno? Je lepšie? Držím veľmi palce
@vevesh autorka je v tazkej situacii,tak by sme mali chapat jej momentalne rozpolozenie a nie jej tu este "nakladat"
@jarmila2010 lebo ty si stale citas celu diskusiu pani dokonala?🤣🤣
Stojim si aj tak za svojim komentom🤷🏼♀️🤷🏼♀️
@jarmila2010 nečítam od začiatku všetky diskusie áno strašné, dala som som smajla, strašné, radšej budeme stále plakat a všetko dramatizovat. Naučila som sa pri troch deťoch byť už trocha nad vecou lebo by sa človek mohol občas z toho zblázniť .Nepoznáš ma tak si poznámky o empatii odpusti
@mmoni89 ... ty rovnako nepoznas autorku a ani trochu si sa nesnazila zistit,preco pridala,taky prispevok...len si ju rovno zaskatulkovala,ako nejaku hysterku
@biglovemom len dalej ukazujes svoj charakter...
@jarmila2010 juj tvoj nazor na moj charakter mam tak u prdele ako dnesne pocasie…. Uz som zvyknuta na urazacky na MK ,takze mna sa bohuzial nedotknes🤷🏼♀️
@jarmila2010 nevymyslaj, kde som písala ze je hysterka🤦♀️sama som mala ani nie mesačne dieťa a syn išiel do skoly, bolo to pred covidom ešte a to sa ešte viac kaslalo na nejaké sople a kašľanie ako teraz keď sú na to všetci citlivý. Takže viem aké to je ,prešli sme si vselicim, ale.tym.Napisala som.ze čím skôr sa s tým zmieri bude sa jej ľahšie s tým.zit -osobná skúsenosť. Takže neviem co tu prekrucas
Prečo si dala do škôlky staršie dieťa,keď si mala rizikového novorodenca??? Toto proste človek nepochopí. Je absolútne normálne,že dieťa,čo je v kolektíve môže doniesť zo škôlky kadečo. Takže hold,chybu hľadaj najmä v sebe.
@simona20201309 raz som to urobila a mala som z toho problém od vedenia. Takže pokiaľ sa za teba nepostavia, jie je to také jednoduché.. bola som za tú, čo nechápe, že rodičia potrebujú peniaze ..
@jarmila2010 a druha vec keď tu nenapíše všetky info v úvode ,len rozhorčenie,je jasné že nie každá bude listovať niekoľko strán a všetko čítať, ak si si nevšimla niesom jediná
Keď si doma na materskej, tak prečo dávaš staršie do škôlky? Nepovedz mi prosím ze si nemala odkiaľ vedieť, že to bude takto. Keby malo byt každé dieťa doma pri sopliku tak to na zimy môžu škôlky rovno zavrieť a matky s malými deťmi sa môžu so zamestnaním rozlúčiť lebo im nikto nebude tolerovať ze budú od októbra do apríla doma...
Podľa mňa sopeľ ešte v pohode. Sú oveľa lepšie veci. U nás v MŠ kiahne, vši, ruky, nohy, ústa, rôzne baktérie to sú veci ktoré sú nie hneď viditeľné a predsa sa nakazí kopec detí keďže sú infekčné a ani nevieš že dieťa je choré. A keď prídu príznaky už je neskoro. Bežne veci v detskom kolektíve.
A koľko ľudí je chorých v práci, obchode a to sú dospelý.
Držím palce autorka nech je všetko ok ❤️. Aj ja považujem za maximálne nezodpovedné dávať choré dieťa do škôlky.
Myslím si , že existuje oveľa horšia vec ako dať do školy , škôlky nachladené dieťa. A to vaša neslusnost , agresivita.
@rebeka25 dieta moze mat 5 rokov a do skolky tympadom chodit musi
Tak ja tiež nie som zástancom chorých detí v škôlke, ale žienky povedzte otvorene a úprimne v čase najväčšej epidémie covidu, ktorá ste sa pravidelne testovala? Alebo ste mali sopel a radšej ste sa ani neotestovali, len aby nemusela byť celá rodina v karanténe. Lebo povedzme si úprimne ono to tak funguje nie len v škôlke... Keďže máme epidémiu, tak chorí si chodia po vonku a takto sa to šíri ďalej. Napríklad v čakárni sa našlo koľko ignorantov a to tam mohli sedieť aj tehotné ženy alebo onkologickí pacienti a ľudia si veselo chodili bez rusok, hoci boli nariadené. (Nie je to mierené len na autorku, len sa mi nechce všetky označovať).
@taktotedanie Ježiš, už tu písali, že je možnosť domáceho vzdelávania predškoláka
Ono je to take, no....niektore deti sa nakazia soplom, kaslom. No niektorym detom opakujuce sa virozy mozu uskodit viac, nie len budovat imunitu...
V nasej skolke, ked zistia, ze deti soplia, kaslu, volaju rodicom, nech pridu po dieta. A chorobnost sa o cosi znizila.
A ano, si pamatam, kedysi sme s chorobou ostali doma cely tyzden. No bohuzial, doba je taka, aka je. Mboho rodicov si nemoze dovolit byt z prace kazdu chvcilu doma.
Mam znamu, doma na RD, chore wtarsie dieta trepala do skoljy so slovami, vsak aby babo neochorelo.....
Autorka, uvedom si, že nie každý má možnosť byť každý druhý týždeň doma na OCR...aj ja som dávala deti so soplikom priesvitným do škôlky, aj keď mierne pokaslievali, všetci 3 sú alergici, čiže v alergickej sezóne podľa tohto by sme boli doma nonstop
Ja som doslova pretrpela škôlku preve kvôli takým nezodpovedným materiam. A som uprimne šťastná, že už mám školákov. Fakt keď si spomeniem na škôlku a všetky tie kašluce školiace deti v šatni a šlahnute matky, ktoré to uhravali ,,joooj zabehlo ti?” Kokos ešte teraz mám nervy.
A co ty vies ci to dieta nekasle s alergie alebo nema astmu??? A co je na tom ze kasle??? Nas detsky lekar vravi, ze sople a kasel nieje dovod pre nechodenie do skolky ci v nasom pripade skoly pokial sople nehraju roznymi farbami a este sa ma vzdy spytal ze ako maju dostat imunitu ked budu izolovany. Takze nase deti pekne naklusu vzdy do skoly aj zo soplami aj s kaslom. Pokial nemaju horucky, nemaju zahnisane oci atd. pekne do skoly. Rovnako to bolo aj v skolke.
Autorka, ty si tiez doma a nechodis do roboty ked mas len soplik alebo kasles????
So soplom a kašľom sa chodí do škôlky aj v našom meste. Ešte mi napadlo že ten kašeľ čo riešiš môže byť aj alergického pôvodu
@nikaeli ja chodim do roboty aj s kaslom aj zo soplami a este ma aj hlava boli jak kona aj klby lebo mam dnu, to mam zostat teraz koli tomu doma ???to by som nemohla koli tomu chodit do roboty vobec....nikto to neriesi v robote ani ja. Moja dcera kasle a tiez chodi do skoly. Neriesim a nerisi to ani ucitelka ani ziadny rodicia v skole. Samozrejme ak by malo moje dieta od lekara ATB tak snimi by som ju do skoly nedala a nedavala.som ani do skolky , ale u nas v skole je to asi jedno aj ucitelke. Pozrite, moja dcera ma spoluziaka ktory mal nejaku infekncu chorobu a bral ATB jeho mama ho supla do skoly este ucitelke povedala kedy mu ma davkovat ATB a moja dcera s nim sedela v triede a doma som mala syna ktory mal ist na operaciu oči a nesmel byt chory. Ked som sa dozvedela ze ten chlapec ma tu infekcnu chorobu a chodi veselo do skoly tak mi hned volala triedna ze aby som dceru zobrala domov prave koli synovi ktory musel byt doma koli planovanej operacii a mala som ju dat otestovat doktorke ze ci nema aj ona toto ochorenie ( prepacte zabudla som nazov toho ochorenia ale viem ze to bolo dost vazne a rychlo sa to prenasalo ale covid to nebol) nikto sa ale od neho nenakazil, mozno mali tie vsetky deti imunitu voci tomu ochoreniu ale to netusim. Moju dceru som v tedy nechala doma skoro 4 tyzdne aby nenakazala syna co mal pred operaciou a potom este tyzden po operacii bola doma aj ona. Ale.to uz len pre istotu. Ked nahodou mojim detom da doktor ATB tak samozrejme ostanu doma, pokial doktor povie ze neni to na ATB ze je to v poriadku ked ma sople a kasle a povie ze mozu ist do skoly tak idu.. Da nam papier ze su ok a vybavene.
Autorka, je mi velmi luto, ze si skoncila s 3mesacnym babatkom predcasniatkom v nemocnici. Ale ked si vedela, ze mate male babatko predcasniatko, preco si davala dcerku do skolky a nenechala si ju radsej doma, aby neohrozila surodenca? Skore uzdravenie babatku prajem.
@pupava36 no ja keď sa necítim dobre tak ostávam doma, minimálne zo 3 dni to vyležat a vyspať. Snáď mi je zdravie prednejšie ako robota. A tiež ani ten výkon v robote nie je OK keď ťa hlava bolí ako koňa. A deti tiež nedávam prechladnute do škôlky. Kvôli nim hlavne. Majú kľudovy rezim na lôžku. A nerobím to pre ostatných ale pre ne ..
@barbie2023 na margo tvojho “najprv si precitaj a potom pis” si doslova autorke napisala, ze nemala davat dieta do skolky. Takze si najskor precitaj, ze ma skolopovinne dieta a potom pis.

@jarmila2010 ja chapem autorku, tiez mam taketo predcasniatko (tymto drzim malemu vsetky palce vsade, ze to da bojovnik❤️), ale na druhej strane aj prehana. Ako prve mi bolo pri takomto babetku povedane, pozor pozor na pluca, kedze ich nemalo dostatocne vyvinute, moze chytit cokolvek a znasat to ovela horsie a ano, ja som sa tiez triasla prvy rok- dalsie 3 deti skolopovinne a najstarsie vo veku, kedy chodia aj chore deti do skoly😵💫😵💫😵💫a teraz co, nemohla som detom zakazat ist do skoly. Paradoxne, mna nakazili sestricky z jisky, ktore robili s takymito babetkami- sup maska na tvar a nejako to bude. A ja som kvoli tomu nemohla asi tyzden ku dietatu, lebo ten strach bol vacsi, ze ho nakazim tak, ze to neprezije. Nevravim, ze je to jednoduche, ale toto ovplyvnit autorka nevie a nemoze. Absolutne nemusi byt maly nakazeny sestrou-kludne to mohol byt otec/sused/stara mama- vsak bakterie a virusy nevidno. Teraz musi byt autorka silna, nepripustat zle a verit, ze to bude dobre....