icon

Nedávajte nachladnuté deti do škôlky, prosím!

22. sep 2024

MAMKY PROSÍM PRESTAŇTE DAVAT NACHLADENE DETI DO ŠKÔLKY. To, čo niektoré mamky si dovoľujú. Ráno prinesie dieťa do škôlky, kašle, 2 mamky ju slušne upozornia ešte v chodbe a ona sa usmeje, že ale veď malej nič nie je. A dá ju do tej škôlky. Nehovoriac o tom, že nakazí hneď iné deti, no som nazlostena a je to tak veľká nezodpovednosť!!! Akože nehnevajte sa ale ktoré mamy to robíte tak s tým prestaňte. Keby ste vedeli koľko zlosti mam v sebe teraz.

cecilia29
23. sep 2024

Inak všetci tu píšete ze bezfarebný sopeľ ôk. Skôr naopak. Na začiatku choroby su sople bezfarebne a keď choroba ustupuje sú už hustejšie a zafarbenejsie

domka222
23. sep 2024

@cecilia29 áno najinfekčnejší pri kýchaní a tečení. Potom už keď vidno zafarbenie,sú to v ňom biele krvinky bojujúce s infekciou

annm81
23. sep 2024

@cecilia29 Najskôr si to mnohí dávajú do súvisu s tým, že ak ide len o bežný neškodný soplík, ostáva priehľadný po celú dobu, ale pri vážnejšej infekcii sa po nejakej dobe zafarbí.

katulienkax
23. sep 2024

Ja mam teraz bezfarebný sopel ale ltypicka infekcia, nádcha, podľa mna nákazlivé jak hrom

biglovemom
23. sep 2024

@maciatkolulu co citam na konovi tyzden po vylieceni nechavaju decko doma… ako ja neviem moje decko zacalo v 23 mes jasle , od zaciatku so soplom a lahkym kaslom nebol problem. Chore 2-3x rocne, co vidim deculo u nas v skolke vecne nejaky sopel a kasel a u nas sa nikto nestazuje.Tu v AT asi ina mentalita alebo co😄 a trieda poloprazdna akurat len v lete v case dovoleniek 🤣

sapetka
23. sep 2024

@aurora33 no presne/ ani moj nesopli vobec v skole a chori nebol vobec minuly rok. Ale porovnavat skolu a skolku je ako miesat hrusky s jablkamk

aurora33
23. sep 2024

@pupava36 ale v škole už majú deti imunitu predsalen troska na lepšej úrovni ako v skolke. Nemozes porovnávať 3,4 ročne deti so 7,8 ročnými.

30katrusa40
23. sep 2024

Deti dokážu nakaziť aj keď majú v tele vírus zo začiatku bez príznakov. Ak máš predcasniatko mala si nechať aj staršie doma , ak to teda nie je predškolák to je už povinné.

cecilia29
23. sep 2024

@annm81 no , alebo s alergiou. Ale inak je ten bezfarebny najhorší.

aurora33
23. sep 2024

@sapetka moje deti sa ani nedajú porovnať ake boli v škôlke a skole. To je sto a jedno. Ale pochybujem že si imunitu vybudovali tým, že boli v škôlke neustále napádame novými a novými bacilmi 😀😅😀

mimixxxx
23. sep 2024

Ono na jednej strane pochopiteľny hnev matky ale na druhej strane je predsa rodič zodpovedný. Pokiaľ by som mala v 28 týždni narodené babo, a druhe dieta aj keď predškolská, do škôlky by som ho prvé mesiace nedala. Ak by aj deti neboli choré, môže byť personál chorý. A každý rok na jeseň sú chrípky, koruny, sokle, kašle, to vie každá matka. V konečnom dôsledku je zodpovedný rodič. Žiaľ.

domka222
23. sep 2024

@aurora33 áno majú na lepšej úrovni. Lebo imunita sa buduje cca do 6 rokov . Vtedy je vrchol "3 úrovne " jej budovania

monika8899
23. sep 2024

A ešte ma napadlo, neviem ako v iných škôlkach ale u nás každý deň merali teplotu ešte v šatni a pozerali či náhodou dieťa nemá sopel alebo nekašle, až potom mohli ísť do triedy.Náš chodil do špeciálnej a boli detičky aj plienkované,ak mali náhodou hnačku, ihneď volali rodičom

kathhii
23. sep 2024

To mi je ľúto, bohužiaľ tomu sa nevyhnes, tvoje dieťa ti kadečo donesie zo škôlky a neviem aké aj zdravé deti by tam mohli byť... Moja mladšia mala prvú nádchu ako dvojtýždňový novorodenec... Hold bohužiaľ pokiaľ chceš tvoje predcasniatko ochrániť musela by si mať staršie dieťa doma a to stále nebudeš mať istotu, že napríklad manžel nedonesie niečo z roboty...
U nás v školke bezne sú deti z priesvitnym soplom - bavila som sa aj s našou pediatrickou , že pokiaľ dieťa nemá zelené a žlté sople a teplotu tak do škôlky môže ísť...
Tým obdobím chorôb si musí prejsť každé dieťa a pokiaľ to nebude v škôlke tak to bude v škole a to je horšie...
Ja svoje dieťa nechám doma vždy keby mohlo byť infekčné.

macinko321
23. sep 2024

Zienky, myslim, ze je najvyssi cas upokojit emocie v tejto diskusii. Ak ste si nevsimli, autorka dnes skoro cely den nepisala. Najvyssi cas prejavit trochu empatie a modlit sa za drobceka.

3petka
23. sep 2024

@macinko321 neboj sa dieťa je max. V poriadku. Autorka to len vzdala lebo už jej došli argumenty. Preto nepíše.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
famebazarik2024
23. sep 2024

@lonely66 Tak keď sa vám matkám nepáči že choré deti sú v škôlke lebo nie každý má milióny na účte. A my normálny ľudia musíme pracovať tak si založte súkromné škôlky a školy. Lebo moje dieťa teraz chodí choré do škôlky do súkromnéj škôlky. A sama pani učiteľka povedala že je to v poriadku že je chorý.

kittykat22
23. sep 2024

@annm81 ale ja nepisem, ze mame chranit deti od bakterii ale ze nemas posielat chore dieta do skolky. Pretoze ked je chore, tak ta imunita nefunguje. Tym ze nefunguje imunita tak chore dieta naberie este viac chorob. Niesom si ista, ci piseme o tom istom. Lebo mam pocit, ze ty pises ze sa maju deti uplne vyhnut chorobam a bakteriam a ja pisem, ze chore deti nemaju byt vystavovane dalsim chorobam a bakteriam ked v sebe nieco maju.

gelifil
23. sep 2024

@famebazarik2024 hanba tebe, aj jej!

kittykat22
23. sep 2024

K nam do triedy chodi dievcatko (uz na ZS) a ja ta chora od oktobra do maja. Strasne kasle. Ale STRASNE. Je zrela sa povracat. Nema hlas, chropti ale je vysmiata a spokojna. Vzhladom k tomu, ze je vesela tak rodicom je to jedno. Davaju ju do skoly nonstop choru. Chodi bez ciapky ked prsi snezi, na vsetky kruzky, lieta po vonku, po navstevach, cvici. Som zvedava ako to jej detsky organizmus vydrzi.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
aurora33
23. sep 2024

@kittykat22 masaker. To su nejaké sociálne prípady?

kittykat22
23. sep 2024

@aurora33 prave ze nie. Matka aj otec na dobrej pozicii. Matka chodi vyfiknuta, otec vyzehleny. Katalogova rodina. Ale nechcu aby vymeskavala zo skoly a nechcu ju mat doma. A ked som im povedala, ze maju dieta chore tak oznamili, ze rano este nebola :D urazili sa a na druhy den bola zase v skole. Prisla uplne chora na detsku narodeninovu oslavu :D tak teraz sa mi zdravia na pol ust :D:D:D

nicicka
23. sep 2024

Našťastie už nemám také malé deti ale ja som dávala deti do škôlky ak občas zakaslali a mali priesvitný sopeľ. Samozrejme bez teploty. Ako rodič som vedela rozpoznať podľa stavu dieťaťa kedy môže a kedy nie. Sme s manželom alergici takže to nebola vždy choroba. Aj mi suna učiteľky vrátili, hneď v ten deň som išla k Dr a ta po vyšetrení dala potvrdenie ze dieťa môže do kolektivu. Dala aj potvrdenie ze sme alergici a dieťa môže byť tiež. To keby som ich zakaždým mala nechať doma tak dalsie 3 roky nechodím do roboty. To si mohli dovoliť len manželky milionárov alebo vykryvat starými rodičmi...

aurora33
23. sep 2024

@kittykat22 ja len tak že keď jej nevedia ani čiapku kúpiť 😀

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lucia147852
23. sep 2024

@famebazarik2024 ty si dobre vytreta… vieš iným ľudom len záleží na ich deťoch… tebe očividne viac na pohodlí, veď načo hľadať riešenie keď môžeš slahnut choré dieťa do kolektívu

lienka.7
23. sep 2024

@famebazarik2024 nie, nemám milióny na účte, ale preukázateľne CHORE dieťa jednoducho do skolky nedám, LEBO SOM MATKA a svedomie mi to nedá.
A nie, nemusis byt doma s každým soplom, vždy sa dá nájsť nejaké riešenie, len treba chcieť.
A najmä keď tam to chore decko trepne ešte matka, ktorá je s mladším doma, to je úplná topka, lebo neboj sa, nerobia to len tie pracujúce matky👌
Zdravie tvojho dietata sa ti v budúcnosti "podakuje", potom tu nevyplakavaj👎