Nedávajte nachladnuté deti do škôlky, prosím!
MAMKY PROSÍM PRESTAŇTE DAVAT NACHLADENE DETI DO ŠKÔLKY. To, čo niektoré mamky si dovoľujú. Ráno prinesie dieťa do škôlky, kašle, 2 mamky ju slušne upozornia ešte v chodbe a ona sa usmeje, že ale veď malej nič nie je. A dá ju do tej škôlky. Nehovoriac o tom, že nakazí hneď iné deti, no som nazlostena a je to tak veľká nezodpovednosť!!! Akože nehnevajte sa ale ktoré mamy to robíte tak s tým prestaňte. Keby ste vedeli koľko zlosti mam v sebe teraz.
@kittykat22 Ja vychádzam z toho, čo je napísané v nadpise tejto diskusie a čo sa tu spomína najčastejšie ako bod, na ktorom sa matky nezhodnú - bežné nachladenie, mierny kašeľ, sople, keď dieťa je normálne aktívne, nepotrebuje ležať v posteli, nepotrebuje ATB, nemá hnačku ani nezvracia, prosto obyčajný soplík. V takom prípade je stiahnutie z kolektívu úplne kontraproduktívne pre všetky strany, lebo sa len predlžuje doba, kedy si deti budujú imunitu kontaktom s týmito bežnými mikroorganizmami.
Rodičov, čo dávajú do škôlky dieťa s antibiotikami, ktoré je malátne, nemá chuť do jedla a podobne, bude len úplné minimum a asi sa k tomu ani nebudú príliš verejne hlásiť.
@nicicka presne ako keby som o sebe citala, tiež sme alergici a deti to majú tiež, čiže priesvitné sople a kašeľ od jari co jesene je u nás normálny, tiež som musela nosiť papiere od doktorky, že nie sú chorí, lebo iné mamičky sa sťažovali a chodili do riaditelne, že som nezidpovsdna a dieťa so soplikom nosom do škôlky 🙈
Keby pri každom sopli a kašli mam byt doma na OCR, tak by som nemohla do prace ani nastúpiť
Zaujímavé mi ale prišlo, že tie isté mamičky co sa sťažovali na alergickú nádchu deti, nemali problém už na základnej škole posielať deti vyslovene choré so sklenými očkami do školy
Ak je dieta na infuziach,tak tam bude nejaky iny problem. To by potom ochorelo aj v obchode alebo na ihrisku. Chapem,ze si nastvana,ale dieta neskončí na infuziach po tom,co sa stretne s chorym. Ak ma tak zlu imunitu potom je zvazeni,ci vobec ju davat do skoly. U nas v skolke napr zazeraju ucitelky po mamickach,ktore su na materskej a starsie dieta daju do skolky. Svagrina je ucitelka a ona to vyslovene neznasa. Podla nej dieta ma ostat doma s mamou.
@gelifil Mate pravdu, hanba mne ze musím pracovať aby som mala na chlieb. Veru hanbím sa.
@lienka.7 Moje dieťa by plakalo keby nemá čo jesť a kde bývať kvôli matkám ktoré ide poraziť za sopliky
Keď som mala doma maličké bábätko, nikdy som nedávala staršie dieťa do škôlky...preventívne presne z toho dôvodu, aby mi domov nedonieslo chorobu. Nechala som doma aj 4 mesiace. A to som ani nemala predčasniatko.
@marca12 toto ja napr nepochopím. Prečo sa zazerá na mamy ktoré sú doma a dajú staršie dieťa do škôlky. Aj ja som na RD a starší syn teraz nastúpil do škôlky. Áno, zvažovala som, či ho nechať este doma, ale on vyslovene vyhľadával po ihriskách rovesníkov a chcel sa s nimi hrať. Jemu taký kolektív detí chýbal a do škôlky od prvého dňa chodí s radosťou, dokonca aj cez víkend sa pýta do škôlky. Prečo by mal sedieť doma zato, že ja som doma s mladším?
@autor prosím ťa ako sa máte? Ako sa má drobatko? A ty to ako dávaš? ❤️
@lentilka78 však hádam nie sme vadne aby sme poslali choré deti do skoly/škôlky. Moje ak už ich fakt čosi draplo tak boli ako mŕtvoly...
Vieš ono ide o to každý píše ze ved iba soplik iba kaslik...
Treba nájsť škôlku kde toto ozaj berú férovo j učiteľky aj rodiča. Ú nas npr otáčajú choré deti rovno vo dverách... Áno aj so soplikom alebo kaslíkom.. A vieš čo? Je tam mega natresk lebo v konečnom dôsledku každý vie ze choré dieťa patrí domov a výsledok takejto škôlky kde sa nemiesju zdravé a choré deti je minimálna chorobnosť co nakoniec ocenia aj rodiča... Presne viem o com píšeš držím palce...
@elizabeth175421 wau,tak také vedie ...ďakujem pekne.
Povedala by som ze aj ja potrebujem peniaze. Chranis seba aj ostatných.
@famebazarik2024 ty máš riadne zariahnutu ručnú brzdu... čo príspevok to perla.
@famebazarik2024 prestaň tu prosím ta brnkať na city o tom ako musis chodiť do prace. Aj ostatni rodičia chodia. Je tu minimum žien, ktoré sú doma a dieťa dávajú do škôlky. Tiež nechodíme do roboty z pleziru, robíme na chlieb a strechu nad hlavou.
sucitim s tebou. ja tuto zlost pocitujem uz 3.5 roka. mne proste skoncil normalny zivot nastupom dietata do predskolskych zariadeni. nic ine neriesim iba tyzden co tyzden nejaky podrbany sopel, ktory liecim tri tyzdne. (ano presne ten bezvyznamny soplik, o ktorom sa tu pise, ze je predsa v pohode, u nas znamena 3 tyzdne doma so zapalom dutin.) v den, ked pojde poslednykrat do skolky bucham sampanske. druhe dieta ani neplanujem lebo taku grcacku aku odtial priniesla uz nechcem v zivote zazit. podotykam, ze ked nechodi do skolky aj niekolko mesiacov a chodi na ihriska, kruzky proste vsade je to zdrave dieta bez akejkolvek choroby na margo tu pisaneho, ze to mozes doniest aj z obchodu. ked nieco mega vypukne v skolke ani ju tam uz nedavam. myslim vsak, ze zbytocne tu pises, neda sa to tym rodicom vyzvetlit lebo ich deti nemaju take komplikacie a problemy, pre nich je to pohoda. takze nikdy nepochopia, tieto nervy. vsak vidis tu.. vlastne si za to mozes sama, je to len priesvitny sopel a co tie chuderky samozivtelky. no sral to pes. ja som tri tyzdne doma zo styroch. moj homeoffice je v podstate mordor office. keby sa mne ucitelka prizna, ze vzala decko s antibiotikami, a mala by som nasledne situaciu, co ty, tak hned riesim riaditelku a podavam staznost u zriadovatela. aj my sme boli upozorneni ako rodicia, ze zo zakona musia robit ranny filter, maju pravo odmietnut chore dieta a tiez musia zabezpecit izolaciu, ked nastanu prejavy ochorenia.
@annm81 ale tam nejde o bezny soplik. Ak si citala diskusiu tak sa tam pise o sirupoch v satni, liekoch v satni alebo kvapkach proti hnacke.
@lonely66 tak to by som si pekne nasr**** do vlastneho hniezda. Neblazni. Ak to niekto ma riesit, tak je to rodicia pripadne skola. Urcite sa do toho osobne angazovat nebudem. Sa to niekde prevali tak konecna. Stoji mi to za to? Nestoji ...
@aurora33 mozem sa ich spytat ale potom by som bola rada aby si mi prispela na liecbu popalenin - ked ma budu prepalovat laserovymi ocami 😅
@famebazarik2024 tvoje dieťa by plakalo?? Vieš ja mam dieťa ktoré si každý, soplík a kašlik odtrpi s horúčkami 40-40.5'C co pre mňa niekedy znamená aj 1 ci 2 mes doma na neplatenej OCR keďže som szco a žiaľ mne taky luxus ako OCR nema kto preplatiť práve pre matky ktoré si povedia ved iba soplik alebo iba kašlik...
Takže asi tak. Pekný deň prajem 👍
Ja som bola v júni 2 týždne po pôrode a malý doniesol vracačky a hnačky zo škôlky samozrejme že sme to chytili všetci a aj 2 týždňova a to bol naposledy v škôlke teraz celý september je doma pokiaľ malá nemala prvé očkovanie a teraz od októbra už nastúpi ale mám s toho hrôzu lebo bol každú chvíľu chorý 3 dni v škôlke a potom 1-2 týždne doma potom týždeň max 2 v škôlke a 2 týždne doma a stále dokola tiež som bola nasratá že ja ho dávam zdravého a vždy niečo doniesol ale bohužiaľ mne to bolo v podstate jedno lebo som bola ako tehotná doma . Ja beriem na vedomie že niekto si nemôže dovoliť byť stále doma a nemá kde nechať svoje dieťa babka, krstná atď. Ale ako bolo spomenuté vyššie kašeľ a sopel môže byť aj 2-3 týždne a takú dlhú dobu si nemôže dovoliť nikto zostať doma z tých čo pracujú . Je mi ľúto autorka že s takým maličkým bábätkom to bude ťažké jediné riešenie je nechať staršie doma pokiaľ mladšie nebude mať prvé očkovanie 🤷ja som to tak vyriešila uvidíme ako to bude teraz pokiaľ by bol malý často chorý a chytila by to malá čo dúfam 🙏 že nebude tak iná možnosť nieje a zostane doma a pôjde až v novom roku každopádne držím palce a prajem vám veľa zdravíčka 🙏 či už drobátku +autorke a samozrejme aj ostatným 💋
@kittykat22 Ale autorka nevyzýva na to, aby sme doma nechali dieťa s hnačkou, ale s nachladením a pohoršuje sa nad dieťaťom, ktoré zakašľalo. A v tom duchu sa nesie aj diskusia.
@lenka2232 ešte raz. priesvitný je infekčný !
Viete čo je problém,že mnoho matiek nevie rozlíšiť kedy dať a kedy už nie. Ak má decko priesvitné sople,začína choroba a dieťa je v pohode celkom no väčšinou najviac infekčné. Potom ho to dorazí a ostáva doma ,no deti už stihol nakaziť. Kašle aj 2-3, týždne a zbytočne je toľko doma lebo ten kasel už nie je infekčný. Len telo sa čistí ,pľúca od zvyšných hlienov. Takže tak. Ak sú priesvitné sople a prvé kýchanie, nečakajte na teplotu či zhoršenie. Vtedy je už pozde pre všetky strany.
@pink_lady ja suhlasim tiez
@kulumulu123 A ty si neplatíš odvody do SP?
@lonely66 Ale bakteriu cajickom nevypiples ak liecis len cajikmi a nedas poriadnu liecbu,napriklad na bakteriu atb tak tvoje dieta je same prenášačom bakterii,i ked bo nechavas doma zbytocne 3 tyzdne o čajíku.Mozno by nezaškodilo ho poriadne preliecit liekmy abynerozmýšľa bakterie a vyzdravelo ti.
Neciem preco spominas teploty ,tu v tejto diskusii sa teploty ani neriesia hadam kazdemu je jasne ze s teplotou dieta do skolky nepatri.Ale je rozdiel ak ma dieta len kasel a sopel bez teploty.Kasel trva aj mesiac a nie je dieta davno infekcne ,hadam kvoli kaslu a obyčajnému soplu dieta doma nenechám.
Bohužiaľ,nič s tým neurobíš,ja som sa tak trápila celé 3 roky v škôlke s dcérou, večne chorá,sople,kašeľ, 4x v nemocnici,aj rotavirus dokonca doniesla 👍 myslela som si,že v škole to bude iné,ups, 2,5tyzdna tam bola a už ju mám doma,z vyteru vyšiel streptokok, čiže znova tam bolo choré dieťa,od ktorého sa nabrala. Niektoré mamičky sú proste nepoucitelne. Ak si každý povie,no a čo,to je len sopel,tak to druhé dieťa so slabšou imunitou len ten sopel nebude mať.
A áno,tiež som chodievala do práce, nemala som ju kde nechať a každý mesiac som 2x na očr bola 👍
Teraz mám tiež hranične donosene dieťa a už malo 2x zápal priedušiek.
Je to veľmi smutné,no neurobíme s tým nič.
Prajem skoré uzdravenie a návrat domov, veľmi dobre ti rozumiem ❤️

@famebazarik2024 lutujem tvoje dieťa, že má takú šľahnutú matku.