icon

Nevhodné komentáre trojročného dievčatka

Dnes o 10:35

Dobry den. Je v poriadku, ze 3rocne dieta hovori, ze tatinko ma velky pipik (videla ho sprchovat sa) a ze jej bracek (je od nej mensi), ze on ma maly pipik?
Teraz sme si kreslili a ona nakreslila tatinka aj braceka s pipikom 🙈🙉🤷‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Rodina mi hovori, ze to neni normalne, ze je este mala na to. Ale ja ju o tom neucim, len som jej vravela, ze chlapcekovia maju pipiky a dievcatka pujky (pre nieko šušky, pipinky-my pouzivame pujky).
Je to za vas cez ciaru, ci normalne? Mne to pride normalne, je to priroda. Ale moja rodina hovori, ze je mala na to 👀

anonym_998796
Dnes o 10:38

@anonym_autor tak keď sa pred ňou pretŕčate nahí, tak čo čakáš? Do akého jej veku to tak mienite robiť?

biba_18

vidí rozdiely tak na nich upozorňuje. nie je to nič sexuálne.
možno by nebolo zlé upozorňovať že síce áno je to príroda, ale zas až tak nahlas sa o tom pred ostatnými nehovorí ...
neviem ale ako je to vhodné podať z psychologického hľadiska ...

anonym_0c1ef4

Neboj sa, normalne, nomentalne objavila tuto temu, nejak netreba tomu venovat velku pozornost, povedat ano, je to tak a tak. Riesili sme to s kazdym dietatom. A momentalne nasa 3 rocna to tiez riesi, porovnava sa, ze ona nema pipik, ani sestricka ani ja a chlapci maju. A aj ocko ze ma velky 😆. No a 5 rocny nam nakrelil aj pipik za volantom pred tyzdnom. A akoze co?
Trosku odved pozornostk niecomu inemu a o chvilku to nebude velka tema.

anonym_21635f
Dnes o 10:39

Je to normalne. Akoby povedala tato ma velke ruky a bracek male. Nic sexualne za tym netreba hladat

biba_18
Dnes o 10:39

@anonym_998796 v pohode sa dá "pretrčať" aj pred dieťaťom, sú to intímne veci ale nič na úzkostlivé skrývanie ...

anonym_0c1ef4
Dnes o 10:41
@anonym_998796

@anonym_autor tak keď sa pred ňou pretŕčate nahí, tak čo čakáš? Do akého jej veku to tak mienite robiť?

@anonym_998796 a nie, nemusi sa "pretrcat", staci, ze vbehne do kupelne, co ja viem, vycikat sa, ruky si umyt. Zase z nahoty treba robit tabu? Preco? Ved snad sa holy neprechadza po kuchyni.

nyusika
Dnes o 10:42
@anonym_998796

@anonym_998796 krava nebeska si 😀 😀

januska12323
Dnes o 10:48

Pujky? Normálne to pomenuj ako ruku alebo hlavu, ona nechápe, že sa práve o tej časti tela nehovorí keď ich normálne doma vidí.

kiki68
Dnes o 10:50

@anonym_autor je to bezne a treba to vysvetlit, deti v tomto veku zacinaju vidiet tieto znaky. Moj syn sa pytal kedy mne narastie? Lebo takto predsa nemozem vyzerat, tak som mu to vysvetlila. Rovnako u babatka, tiez sa pytal. Tiez vysvetlila a hotovo .

anjelicek26
Dnes o 10:56

Deti maju rozne fazy objavovanie ludskeho tela a porovnavanie velke-male je uplne bezne... ze to rozprava kade tade je uz vec druha 😂 Nabuduce nacas presun rozhovor inym smerom, ked budete volakde mimo domu... o par dni bude riesit uplne nieco ineho...

danica2711
Dnes o 10:59

@anonym_autor videla to, tak o tom hovorí, čo je na tom cez čiaru? A prezentuje to pred celou rodinou, či to si sa len ty musela vydesená posťažovať, že sa do toho stará celá rodina? Nedeste sa, je to normálne, keď to nebudete nafukovať, prejde ju to

simona92101
Dnes o 11:01
@anonym_998796

@anonym_998796 preco by sa pretrcali?je uplne bezne,ze dieta je do urciteho veku nonstop nalepene na rodicovi/matke,cize chodi s nou na wc,pozera sa ako sa prezlieka.ja mam 3 male deti,2 dievcata a 1 chlapca.kupu sa spolu,cize vnimaju rozdiely.casto x padla otazka,preco ma brat ine ako oni 2.normalne sme vysvetlili,neriesili.muzovi tiez vela x vbehli na wc.ked bol muz na sluzobke,x krat som sa sprchovala a pred sprchou sedel aj pes aj dieta a cakali 😄 nebudem sa predsa schovavat,ale samozrejme,nepretrcam sa naha po dome.deti su vnimave a ked su male,sukromie im nic nehovori 🤷‍♀️😉

cimage
Dnes o 11:09

Dieta v tom veku nevie co sa moze a nemoze na verejnosti hovorit. Ja nemam problem s nahotou pred detmi, ale cielene sa nepretrcam, ale uz ma urcite videli. Nerobime z toho dramu.

sweetyna
Dnes o 11:15

ved len hovori, co vidi. ako co by si cakala? ved je este mala, nevie, ze to hovorit nema. na to ste tu vy, aby ste ju usmernili.

anonym_c6c0f4
Dnes o 11:22

@anonym_autor nám v škôlke ukazuje 3rocny chlapček prostredník a jeho maminka sa na tom zabáva🫣

anonym_0a68c0
Dnes o 11:26

pujky... 😨 to je od slova fuj?
zvláštna to rodinka.
mám známu psych. a som sa jej pýtala kedy je potrebné spozornieť že je dieťa zneužívané - kreslí dospelácky pohl. orgán. Veľký.

anonym_c9dc87
Dnes o 11:39

@anonym_autor Ona to nevnima sexualne, je to pre nu len cast tela. Cize je to normalne. Prosto ju to uputalo, lebo ona take nema a vidi, ze tatino a bracek ano. Ked si moj otec nechal narast fuzy, tak som zacala vsetkym kreslit fuzy, ano, aj zenam. A co? Nic! Bola som mala, tiez asi 3 roky ( mama mi to povedala).

anonym_199a8d
Dnes o 12:04

@anonym_autor a čo ju chcete učiť že tam nemajú nič? Za mňa normálne, možno by to nemala vyhukovať po triede ale medzi rečou sa nič nestalo. Veď videla brata pri prebalovaní, na nočníku atď. My sme sa tiež ako malí sprchovali s tatom a čo? Z hovna sa dnes robí tretia svetová.

anonym_acd3fe
Dnes o 12:15

Je to cast tela, aj v skolke sa prebera ludske telo..
Mozno by som k obrazku povedala, ze nech nakresli aj nohavice alebo kratasy chlapcekovi, kedze bezne chodime obleceni..

anonym_3d1f8d
Dnes o 12:33

Je to uplne normalne, klasicka faza. Skor ludia co to vidia ako nieco nenormalne nie su uplne normalni a maju pravdepodobne nejaky problem.

thereisabear
Dnes o 12:37

Mňa zaujalo, že je malá na to. A kedy bude vhodnejší vek, aby o tom hovorila? Keď bude mať 10 rokov? Práveže teraz je to ok, keď to videla a rieši.

martul
Dnes o 12:38

@anonym_autor ty ju to neučíš, ale ona to videla. Nereagovala by som vôbec, čím menej si to budete všímať a komentovať tým viac ju to bude baviť hovoriť.

ria_sprout
Dnes o 12:44

Veď len pomenovala to, čo videla. Ak.v tom niekto vidí niečo sexuálne, ma zvratene uvažovanie. Je to decko a ešte k tomu dosť malé

hubka51
Dnes o 12:45

Deti tieto veci vôbec neberú v takom kontexte ako dospelý.Pre dieťa je to fakt nič za tym nehľadá to len dospeláci robia z toho fujky fujky ooooo tému.Buď na to nereaguj a ona to prestane riešiť alebo prave naopak len povec ako fakt že ano je to tak a viac to nerozvádzaj.Ani to dieťa nepotrebuje vedieť viac keď sa nepýta.

selest
Dnes o 13:09

Podla mna uplne normalne, my sa tiez nepretrcame ale ani uzkostlivo neskryvame. Kupelnu nezamykame a ked deti nieco chcu tak vojdu a jasne ze deti su zvedave tak co ho komentuju. Normalne vysvetlime primerane veku a viac neriesim. Deti sa prirodzene zaujimaju o prirodu aj o ludske telo, nic nenormalne na tom nevidim.

amazonka13
Dnes o 13:36

🐘 Ále kde, dieťa je normálne, prirodzene zvedavé a učenlivé. Primerane veku. Buď rada, že zmysly fungujú - vidí, vníma, počuje a pekne maľuje. Nie je na tom vôbec nič nevhodné. Teší sa, že s niečo nové naučilo a zdieľa skúsenosť. Nič mu nevysvetľuj, nezakazuj, nesnaž sa odučiť. Onedlho zabudne, bude sa venovať inému objavu.

anonym_331b23
Dnes o 13:44

@anonym_autor v pohode, všetko OK, až na tie pujky. Treba to nejako opraviť, lebo pujky, je cez čiaru. 😂