icon

Odporúčajú mi asistenta pre moje dieťa

11. feb 2026

Ahojte od oktobra sa "adaptujeme" vdaka pedagogickam co aj hnisave oci neotocia, co je infekcne. Mame viac chripky ako je krpec v skole.
Ma 2 roky a 10 mesiacov. V triede je 8 deti a 1 autista = ma asistentku. Je zmiesana trieda viac starsich chlapcov a 3 malicke deti ako moj.
Tym, ze viac menej tam nie je ako je a doma ma iba rocnu segru, je zivy, neobsedi, neuprace si prosto moj nazor je, ze na tie navyky musi prist. Doma sa mi tak nechova. Napr. na prechadzkach mi uz neuteka drzi za ruku vidim pokroky.
Ale oni uz hned na mna. Sme sledovaní aj psychologickou, je znama ale netykame si. Tvrdi mi, ze je zivsi ano ale priznaky ADHD ci autizmu to nevidi. Iba, ze v niektprych veciach ako dospelak a v niektorych ako 2 rocny. Takze neviem, urcite ho dam zdiagnostikovat ako matka je najmenej co mozem urobit. Ale poplakala som si priznam sa. Ze ho vnimaju ako problem, stazuju sa inym mama, ze na mojho syna aspon styroch a podobne. 😒
To, ze mi o asistentovi hovorila pred cudzimi zenami medzi dvermi nekomentujem. 🙈

Strana
z2
sara07
13. feb 2026
@anonym_90c17e

@sara07 prosím nevkladaj mi do úst slová, ktoré som nepovedala. Všimla som si ťa vo viacerých diskusiách s podobnou témou, aj to, že rada prekrúčaš. Asi máš tiež zlé skúsenosti, čo ma mrzí. Ale nie všetky učiteľky sú mrchy. Uvedom si, že my sme tam neboli. Je to len tvrdenie autorky a ty jej hneď radíš ísť do útoku. Čo myslíš, aký to bude mať efekt? keď učiteľka referuje mamke deň a ty jej radíš hneď ju stopnúť? učiteľ má byť profesionálny, to áno. A čo rodič?

@anonym_90c17e tak teraz podla mna prekrucaš ty
z toho čo píše autorky je uplne jasné že bokom to nebolo a zrovna nie profi
sama dobre vieš že ked to povieš stranou , ludsky empaticky tak ten rodič skorej prijme čo vraviš
ano nemám rada pani učitelky čo su totalne bezchybne, nepriznaju si chybu alebo zlyhanie, a tie šramy od nich zo škôlky školy si vieme dost dlho niest so sebou ...
píšem aj pozitivne veci na školstvo alebo učitelky ale zrejme vnimaš alebo čitaš len tie negativne

seahorse27
13. feb 2026

2-rocne dieta sa nepotrebuje socializovat s inymi detmi. Nedokaze sa s nimi ani hrat, hra sa len vedla nich alebo im berie hracky, resp. ony jemu. Dieta do 3 rokov potrebuje hlavne mamu a domacu rutinu. Nic v zlom, ale ked vidim, ze moje dieta je extremne zive a nema urcite navyky (co je vzhladom k jeho veku normalne), tak ho nebudem davat do skolky, lebo ocakavam problem 🤦‍♀️ A ty sa este cudujes, ze ten problem prisiel…Niektore deti nie su zrele na skolku ani po 3. roku a mama by to mala vediet odhadnut a nie davat na “odborne” rady rodiny a okolia. Ty mas tu vyhodu, ze si doma na rodicovskej, takze jedine mozne riesenie - zobrat dieta zo skolky a dat mu cas dozretie doma. Nechapem, co vlastne riesis…

anonym_cf7272
13. feb 2026
@anonym_2ae5d2

Daj ho neskor,bude lepsie potom uvidis.Aj s detmi sa lepsie pohra.Moj maly isiel az po 3r,teda par dni,co sme oslavovali jeho 3r a hned nastupil do skolky.Moj napr.malinko rozprava,aj som to povedala p.riaditelke,ta mi povedala,ze to nevadi,ze mali deti,co sa v skolke rozrozpravali.
Maly sa neskutocne tesi do skolky,minule mi plakal,lebo bola skolka zavreta,tak celu cestu domov plakal.Ale rozumie vsetkemu,s detmi komunikuje verbalne,ziadne staznosti na neho nie su.Uz sa naucil aj mena spoluziacok,ale svoje nepovie ani za ten svet.
Dohodni sa nech ti drzia miesto,a od septembra ho das zase,dozreje a bude lepsie potom,uvidis.

@anonym_2ae5d2 ty si ho vzala do škôlky? To ako je možné že si nevedela ze je škôlka zavretá?

anonym_2ae5d2
13. feb 2026
@anonym_cf7272

@anonym_2ae5d2 ty si ho vzala do škôlky? To ako je možné že si nevedela ze je škôlka zavretá?

@anonym_cf7272 no necitame nastenky,nasa chyba.Odvtedy hned oci na nastenku.

taktotedanie
14. feb 2026

@anonym_autor tak ho daj na diagnostiku, na co cakas?
Najdi si nejaku psychologicku, ktora je nezavisla a nie nejaka “znama” , dalsi nazor bude len plus
Daj si vystavit papier
Ak bude potrebovat asistenta tak bude..lepsie pre neho
Aj on sa v skolke evidentne nevie adaptovat tak mu to aspon ulahcis

autor
15. feb 2026
@taktotedanie

@anonym_autor tak ho daj na diagnostiku, na co cakas?
Najdi si nejaku psychologicku, ktora je nezavisla a nie nejaka “znama” , dalsi nazor bude len plus
Daj si vystavit papier
Ak bude potrebovat asistenta tak bude..lepsie pre neho
Aj on sa v skolke evidentne nevie adaptovat tak mu to aspon ulahcis

@taktotedanie sme objednaní 😊

autor
15. feb 2026
@seahorse27

2-rocne dieta sa nepotrebuje socializovat s inymi detmi. Nedokaze sa s nimi ani hrat, hra sa len vedla nich alebo im berie hracky, resp. ony jemu. Dieta do 3 rokov potrebuje hlavne mamu a domacu rutinu. Nic v zlom, ale ked vidim, ze moje dieta je extremne zive a nema urcite navyky (co je vzhladom k jeho veku normalne), tak ho nebudem davat do skolky, lebo ocakavam problem 🤦‍♀️ A ty sa este cudujes, ze ten problem prisiel…Niektore deti nie su zrele na skolku ani po 3. roku a mama by to mala vediet odhadnut a nie davat na “odborne” rady rodiny a okolia. Ty mas tu vyhodu, ze si doma na rodicovskej, takze jedine mozne riesenie - zobrat dieta zo skolky a dat mu cas dozretie doma. Nechapem, co vlastne riesis…

@seahorse27 ja mam home office tyzden od porosu dcerky... vyhru teda nemam, na rodicaku ...

gazpalm
15. feb 2026

@anonym_autor prepac , ja som tri roky ucila kruzok v ms aj zs ...v ms jeden chlapec ...neuveritelne , ucitelky si vydychli , ze mi ho mama strcila na kruzok ...nechapala som ...no pochopila som po 2 tt ..mala som tam 25 deti a doslo to do stadia , ze sme museli strazit len jeho ...25 deti pri dobrom timeingu udrzis 60 minut v pozornosti , s preklikmi na hry a rozpravacky a potom opat tancovanie ...ale , nazvime ho Vratko sa dokazal od prvej minuty liepat po lustri 😂 a to myslim doslovne ...dosla som do stadia ze som 2 dni pred tym ako som mala ucit presedela na zachode zo stresu ( skusala som vsetko na neho) ...ale gol bol , ze jeho mamicka ( volana pravidelne , kazdodenne reporty od ucitelov) odmietala prijat , ze je MINIMALNE hyperaktivny. . Lebo ona s nim problem doma nema 🙄ja som skoncila , lebo som sa naozaj bala , ze sa nieco stane a nemohla som sa koli nemu plne sustredit na ine deti ..asistent , by to vyriesil ...ale to by musela mama najprv chciet nieco riesit

autor
16. feb 2026
@anonym_90c17e

@sara07 prosím nevkladaj mi do úst slová, ktoré som nepovedala. Všimla som si ťa vo viacerých diskusiách s podobnou témou, aj to, že rada prekrúčaš. Asi máš tiež zlé skúsenosti, čo ma mrzí. Ale nie všetky učiteľky sú mrchy. Uvedom si, že my sme tam neboli. Je to len tvrdenie autorky a ty jej hneď radíš ísť do útoku. Čo myslíš, aký to bude mať efekt? keď učiteľka referuje mamke deň a ty jej radíš hneď ju stopnúť? učiteľ má byť profesionálny, to áno. A čo rodič?

@anonym_90c17e ona mi nereferuje den, ja som jej podla mna neni sympaticka... ked tam je jeho triedna tak mi hovori ako sa nasmiali, aky je zlaty, ze sa rozdrdlal... asi je to o pristupe konkretneho cloveka...

autor
16. feb 2026
@gazpalm

@anonym_autor prepac , ja som tri roky ucila kruzok v ms aj zs ...v ms jeden chlapec ...neuveritelne , ucitelky si vydychli , ze mi ho mama strcila na kruzok ...nechapala som ...no pochopila som po 2 tt ..mala som tam 25 deti a doslo to do stadia , ze sme museli strazit len jeho ...25 deti pri dobrom timeingu udrzis 60 minut v pozornosti , s preklikmi na hry a rozpravacky a potom opat tancovanie ...ale , nazvime ho Vratko sa dokazal od prvej minuty liepat po lustri 😂 a to myslim doslovne ...dosla som do stadia ze som 2 dni pred tym ako som mala ucit presedela na zachode zo stresu ( skusala som vsetko na neho) ...ale gol bol , ze jeho mamicka ( volana pravidelne , kazdodenne reporty od ucitelov) odmietala prijat , ze je MINIMALNE hyperaktivny. . Lebo ona s nim problem doma nema 🙄ja som skoncila , lebo som sa naozaj bala , ze sa nieco stane a nemohla som sa koli nemu plne sustredit na ine deti ..asistent , by to vyriesil ...ale to by musela mama najprv chciet nieco riesit

@gazpalm toto az nie je moj syn, skor je zivsi ale skor by som brala na zretel dieta co kazde rano sa zavrie na WC a hodinu skrieka, nonstop trucuje a pod. a skrave ine deti

anonym_90c17e
16. feb 2026
@anonym_autor

@gazpalm toto az nie je moj syn, skor je zivsi ale skor by som brala na zretel dieta co kazde rano sa zavrie na WC a hodinu skrieka, nonstop trucuje a pod. a skrave ine deti

@anonym_autor ty nerieš iné deti, rieš to svoje. Odkiaľ vieš, čo robia iné deti? neverím, že nechajú dieťa hodinu na wecku.......

autor
16. feb 2026
@anonym_90c17e

@anonym_autor ty nerieš iné deti, rieš to svoje. Odkiaľ vieš, čo robia iné deti? neverím, že nechajú dieťa hodinu na wecku.......

@anonym_90c17e obrazne samozrejme, ja riesim svoje, dobre by bolo riesit tie co atakuju ostatne a pod. za mna je chyba zmiesana trieda, maju v nej 7 deti a nedavaju to...

anonym_90c17e
16. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_90c17e obrazne samozrejme, ja riesim svoje, dobre by bolo riesit tie co atakuju ostatne a pod. za mna je chyba zmiesana trieda, maju v nej 7 deti a nedavaju to...

@anonym_autor hore si napísala, že ich je 9. Zaujíma ma, už som sa raz pýtala a neodpovedala si, čo je to za škôlku, že je tam tak málo detí. Okrem tvojho "živého" syna si spomenula ďalšie dve deti, kde jedno reve hodinu na záchode a druhé bije a škrabe deti do krvi. Hej a ešte jedno, čo má asistentku. Na sedem detí 3 sily? to je škôlka pre deti so zdravotným znevýhodnením? prečo chodí tvoj ani nie 3-ročný syn ku psychologičke?

anonym_5161ff
16. feb 2026

Tak malé dieťa sa nehrá s deťmi v škôlke, hrá sa pri nich /vedľa nich ... takže to je taká výhovorka, že aby sa pohral s deťmi... také malé deti pri hre inklinujú, keď už tak ku starším deťom, ktoré vedia hru rozvíjať (aj preto bývajú triedy zmiešané)
A ďalej nechápem odborníčky, ktoré gágajú o ADHD pri tom prd vedia...len jedna baba povedala...ADHD je biologická záležitosť mozgu, ktorú niekedy treba podchytiť normálne liekmi...a áno rozoznateľne je vidno, ktoré deti majú ADHD , ktoré sú nevychované, ale to by museli tieto odborníčky sa súčasne starať o 20 detí aby im to udrelo do očí 😉

Strana
z2