Platby v škôlke
Koľko platíte v škôlke ? U nás je školné 12€ + strava a ešte k tomu chcú každé 3 mesiace 20€ na hračky a pomôcky .... Toto je školstvo zadarmo ? Môžem žiadať nahliadnutie na čo sa tých 20€ naviac minulo ?
@maciatkolulu ale ved to je v poriadku. Kruzky nie su zivotna nevyhnutnost. Ide mi len o to, ze su vyclenene peniaze na konkretny ucel a dieta a zneuziju sa na nieco uplne ine.
A ohanat sa tym, kolko co stoji v zahranici, je nonsens. Predsa nikto nepracuje na SK za SK plat a nevozi dieta do AT alebo UK skolky 🤷
V zahranici su aj platy ine. Ide o to, kolko percent platu das na skolku, byvanie, stravu...
V zahranici som zila, viac rokov a vo viacerych krajinach. A normalne som tam pracovala, platila najomne, kupovala si stravu, oblecenie atd.
Ako pisem vyssie, necudujem sa platbam za stravu a pod. Ale platit v skole za zakladne ucebnice a OZ, mi uz pride cez.
@sasa1983 na ceny u zubára hundre veľa ľudí. Ale zaplatia, ak na to aspoň trochu majú, veď čo iné im ostáva. A tí, čo nemajú, chodia bez zubov. Ak by bola spoplatnená zdravotná starostlivosť celkovo, pri súčasných príjmoch a dôchodkoch, ľudia asi pokapú. Ty žiješ asi v nejakej bubline. Alebo si sociálny netvor😁
Aj zdravotníctvo je akoze zadarmo a co všetko platis?
Skolka by mi vadila najmenej, vsak je to pre tvoje dieta.
"Na hracky " bude zrejme zrps platba bežná v každej skole skolke. My Bratislava zrps 60e raz ročne , školné 30e mesacne, strava 45e mesacne, jednorazovo 10e do triedneho fondu na odmeny počas roka v triede, ak chybaju hygienické potreby tak sme nosili mydlo, WC papier atd, ale väčšinou netreba. Ak pouzivaju pracovne zosity tie si tiez kupujeme
U nás len 10 eur školné + strava. Škôlka fantastická, stále nejak program, krúžok, aktivita.
Ahoj my platíme 20 eur mesačne školné plus 33 eur obedy,do ZRPŠ platíme 20 eur
Naše poplatky tento rok. Plus im nosím každý krok 10L mydla ako darček škôlke to pomôže vždy keď moje deti chodia do škôlky. Keď som vyradila hračky zobrala tam nepoškodené vydezinfikovane(hojdací koník,väčšie autá,smykala menšia,..) riaditeľka sa potešila lebo deti to využili a ja som tiež rada že sa to ešte vyuziva😉
Nic nie je nikdy zadarmo, všetko to zadarmo sa platí z daní pracujúcich ludi.. o deti sa maju prioritne starat rodičia a nie štát. Čiže robím si deti na toľko na koľko mám. Ja som statnu škôlku "zadarmo" ani nedostala nie sú u nás kapacity, realita BA kraja.. Čiže mesačne za svoje deti škôlka-750€ a to môžem byť rada za túto nízku sumu nakoľko zamestnávateľ prispieva na škôlku.
U nás strava 34€ , školné 26€ a 1* ročne 30€ na hračky
My platime 8 mesacny poplatok+ 22 obedy+ 20 rocny poplatok. Na zaciatku roka museli doniest balik wc papiera, kuchynskych utierok, servitok, vreckoviek, kancelarskeho papiera, temperky, 1 liter tekuteho mydla.
@mamatroch aj ja platím za učebnice, plus vyše 200,kwd si žila v zahraničí, potom poznáš pomer náklady, príjem. A áno, ja poznám ľudí, čo nosia do at dieťa z ba. A opačne. Nepochopila som celkom, kto, čo zneužíva? Kebyže na sk nejdu peniaze fijuuu na decká, čo im doslova hovno je do 6 rokokov a zveselá sú za štátne v štátnej škôlke, kadejaké materské na otca, čo v pohode pracuje, tak by bolo viacej aj inde, len to kopec krazkozrakych nevidí....
@vero_29 normálne tomu niekto rozumie👋👋
Školné 18€/ mesiac + 2€ réžia/ mesiac + strava 1,45€ na deň (,tento mesiac 27€ za stravu ) + 2* ročne triedny fond . Terás sme dávali jednorázovo 20€ na zošity a pomôcky pre našich predškolákov.
40€ZRŠ-ročne ,12€ mesačne rodičovské či ako sa to volá a strava 34,80€ mesačne.
@lenuska0075 tak to mate pekne cez čiaru...veď toto majú zakázané pýtať!ak niekto robí v papierenskom priemysle ok donesie u nás,ale to všetko dobrovoľne. To by ste sa mali ozvať, alebo im tam poslať normálne kontrolu.
U nás školné 20€+cca 35€ strava a na pol roka 30€ rodičovské
Šurany: 15€ mesačne + strava. 50 € ročne príspevok. Hygienické potreby polrocne.
12 škole + strava za mesiac a raz ročne prispevok 75€ na hracky atď.
@miriam11 hnus celé Slovensko, aha... Kde? V ktorom štáte je zadarmo v škole niečo, škôlke. Štátnej? Pouc ma prosím ta. Ako jediný hnus je, ako som vyššie písala zneužívanie systému. A to ficiiiii na sk na plné gule a potom príde k plateniu dvacky a Slovensko je hnus👍👍👍🤣👋

@zoeeoz veď super, že si z tých čo si platia. Príde mi to plne racionálne. Vidíš za čo platíš . Málokto hundre že zubári nie si za malé peniaze. Tam sa to akceptuje. Ostatné špecializácie by na Tom mali byť rovnako.