Platby v škôlke
Koľko platíte v škôlke ? U nás je školné 12€ + strava a ešte k tomu chcú každé 3 mesiace 20€ na hračky a pomôcky .... Toto je školstvo zadarmo ? Môžem žiadať nahliadnutie na čo sa tých 20€ naviac minulo ?
Ked budes mat predskolaka nebudes platir takmer nic..
@miriam11 ale za toto sme platili aj my (teda naši rodičia). A to je už dávno, čo som ja drala lavice… Ok, dostali sme učebnice, ale z roku pána na šalát. Ak sme chceli ísť do divadlu, knižnice, na koncert, skladali sme sa, platilo sa ZRPŠ, dokonca, niekoľkokrát do roka sme nabehli do školy a upravovalo sa okolie, umyvalo sa, maľovalo… S vlastným náradím (pamätám si ako mi moj ocino nosil šmirgel, ktorý som ja potom posúvala spolužiakom). A netreba zabúdať - Slovensko sme my.
Škôlka 220 €, strava 95 €, angličtina v škôlke + 15 €, cvičenie v škôlke + 25 € mesačne...
My 40+strava,raz do roka 8 toaletnych papierov,2×10 hyg.vreckovky,2×100ks servítky,2× vlhčené vreckovky,2× náplň tekuté mydlo,zubná pasta,každé vystúpenie,pracovné zošity, 2×20 ZRPŠ
30€ prvý polrok , 20€ druhý polrok , 8€ každý mesiac + strava 32,30€
U nás sa platí 20 školné každý mesiac ,36€obedy a ZRPŠ 35€ a 3€ na pitný režim ....
U nas to bolo 13 plus strava a kazdy polrok 20 eur k tomu. Ale teraz maju predskolaci 3 plus strava
@vanilka83 nikto sa nestazoval u nas v skolke na to, ani mne to nerobi problem doniest, ked viem, ze je tam o moje dieta postarane, chodi tam rado a maju veeelmi vela akcií a zážitkových dní pre nich nachystanych pocas celeho roka. A co citam mesacne prispevky 20 eur a viac, tak tych 8 eur co platime je vpodstave nic moc.
minulý rok sme platili stravu cca 40 eur, ZRPS 40 eur, školné 30 eur mesačne..predskolak školné už neplatí.. a teda prispievalo sa z toho deťom na nové moderné bezpečné ihrisko, Mikulášske balíčky (ani doma taký bohatý nemal), výlety koncoročné, MDD, rôzne akcie, predstavenia v škôlke, šašo, skákací hrad, hudobné vystúpenia, karneval, ..
Ja sa vyjadrím k nahliadnutiu. Áno, môžeš. Za tých 20€ nakúpia pomôcky, papiere , ceruzku, farby plastelíny, obrusy, hračky, vylet, divadielko .
školné mesačne 25€, strava mesačne 36,80€, tr. fond 10€, zrpš 40 €, štvrťročne angličtina 12€...v štátnej škôlke
@misinka26 150 EU r pomôcky a 40 eur telesná? Na ako veľké dieťa a co v tom prosím ta je, v tej telesnej. Môj ma tričko, krátke nohavice, cvicky....vsetko ma z leta. A tie pomôcky, aj pri rakúskych cenách, sme teda toto nemali ani prvý rok.
@maciatkolulu no podľa mňa to aj sedí, hlavne pre prváka. Veď len školská taška stojí minimálne 60 eur. Plus celá výbava a pod, v podstate ti je aj 200 s malo pri dnešných cenách. No a telesná, len tenisky stoja 30-40 eur. A pri druhom stupni sú to už iné pálky.
Dobrý deň, poplatok za škôlku je 30€/mes, strava 45€/mes, poplatok rodicovskemu združeniu 50€/rok a 20€/rok platíme do triedneho fondu.
Pokiaľ platíte ZRPS tak výdavky z neho podliehajú kontrole a overovaniu. Ty ako rodič môžeš nahliadnuť a skontrolovať čo sa za to kúpilo a pod. Nám v škôlke dávajú zakaždým vyúčtovanie a presný rozpis čo sa z toho platilo.
Pokiaľ ale máš status sociálne slabšej rodiny, toto môžeš mať odpustené, tak isto aj iné výdavky, skús si to popozerať ak to potrebuješ. U nás v škôlke ak sú 2 súrodenci, tak ten druhý má časť týchto poplatkov znížených.
U nás platíme zväčša: školné 27 eur, stravu cca 25 eur.
Raz za pol roka: pranie prádla 10e, 40e ZRPS a 10e hygienické pomôcky.
@mimikas môj ma cvicky, príkaz zo školy za 7 eur. Školská taška sa považuje za pomôcku? Ja som to pochopila ako pomôcky do školy, ceruzky atď. Tu ma môj za 280 eur a bude ju mat aj s predskoslkou na 5 rokov. Teraz, keď je druhák, má tú tašku 3 rok, je úplne kao nová. Tak teraz ma nákup vyšiel do 30 eur. Triedna nám povedala, že približne 35-50eur si mame nachystať, ešte v júni, aby nebolo v septembri, že waaw. Ale ako vidím na sk treba 40 eur tenisky na telesnú a to pre prvý stupen👍a 20 na škôlku je problém. Myslím, že takému druhák ovi je lautr, či má nike, či obyčajne tenisky, teda pokiaľ ho rodičia nevedú k niečomu inemu...
@vanilka83 v pohode..ja nechcem rýpať..ani som nechcela aby moja otázka na tvoju osobu vyznela zle. Len tým že to tu čítajú aj menej zdatnejsie žienky, ktoré problematike rozumejú menej..tak som len chcela poukázať nato, že to zadarmo nemáš lebo každý mesiac na výplatnej páske máš odvody kde su aj tieto náklady ako za zdravotnú starostlivosť pokryté😉 čiže si to odpracujes..
@maciatkolulu v čom, však termo tričko lebo sa potí 10 €, 10 € tepláky a 20 € botasky lebo má už nožisko veľké a máš to... pomôcky presne 163,40 € tento rok akutát to ex nahadzujem do tabuľky lebo pomôcky ideme na polky... takto každý rok... úplna normálka neviem čo sa čuduješ...
@maciatkolulu tak vieš, napr cvicky podla mňa nie sú vhodná obuv na telocvik, ale to ma každý iný názor. Ja mám dieťa na druhom stupni a to tenisky za 40 eur pri jeho veľkosti považujem za lacné. Napr. vlani som len na výtvarnú kupovala veci za 45 eur, nehovorím o zositoch a pod. Čiže mne príde 150 eur aj reálne a to kupujem všetko najlacnejšie. Plus keď si naratam k tomu krúžky, iné príspevky do školy a škôlky, anglické knihy, tak tá investícia na začiatku je celkom velka
@maciatkolulu v živote by som dieťaťu nedala cvičky na telesnú pre Boha, však v tom hrá futbal a klenba ti niečo hovorí to nie je dievčatko ale chalan vysoký... a tiež mu nedám kadejaké veci čo v tom celé leto chodil a lastne ani by som nemohla kedže za leto vyrástol celú konfekčnú veľkosť... pre ňa zase taška 280 € ... nám taška vydrží max 2 ročníky a už mu bola v druhom do pol chrbta... zase niekto porovnáva - ja hovorím ako to máme my nie ako to máš ty...
@mimikas jasné, že je 20 € fajn som ich hľadala najlacnejšie, malý má nohu 38 a to je v štvrtom ročníku cviičky akože to by som mu ani v prvom nedala keďže vravím hrá v tom aj futbal. Že rastie akoby som ho za uši ťahala ani nehovorím... joj rodičko dnes, tam ešte zaplačem lebo aj do školy v prírode pôjdu tento rok... a ako aj ty a kupujem fakt v zľave a lacné a áno toľko stojí školák mňa... a vravím k tomu ešte krúžky...
Školstvo zadarmo je pre školopovinné deti... Takže keď bude predškolákov tak nebudeš platiť tie mesačne platby... My sme platili 5e mesačne, z toho 3e išli na koncoročny výlet a 2e na pomôcky, pani učiteľky pravidelne z detičkami niečo vyrábajú a tie veci im v obchode zadarmo nedaju

Počkaj keď ti pôjde dieťa do školy... 150 € len pomôcky + 40 € telesná, 20 € prac zožit Aj, 20 € prac zošit NJ, 18 € časopis, triedny fond 30 €, fond ŠKD 10 €, čip na obed 2 €, čip na dokádzku 1 čip 4 €, potom balík wc papiera, servítok a 1 balík kancelárskeho papiera do triedy, to isté do ŠKD, plus mesačne 35 € obed a 20 € družina 🙂 zlatá škôlka... krúžky som ešte nezapočítavala 🙂 🙂 🙂