icon

Poraďte letné aktivity pre deti v materskej škole

enelpe
Dnes o 14:36

Milé mamičky, pani učiteľky, chcela by som vás poprosiť o pomoc a inšpiráciu. Potrebujem vymyslieť aktivity pre detičky do materskej školy na tému "letné šantenie". Mám nejaké nápady ale napadlo mi, že sa skúsim ako začínajúca učiteľka inšpirovať skúsenejšími kolegynkami. Budem veľmi vďačná za akýkoľvek nápad alebo radu. Ďakujem! 😊

zuzikak
Dnes o 16:20

nie som sice ucitelka ale viem, co sa dialo v skolke mojich deti. Na dvor bublifuky ale velke, ak tam mate dost betonu tak plus farebne kriedy, pusti detom tanecnu hudbu na dvore (nejake letne hity a nemusia byt len detske. Len nech je to prijemna hudba), porozkladaj deky aby mali "piknik" s knizkami, kludne pripravit maly stol s nakrajanym ovocim (ale tu ho treba zakryt aby nenalietal hmyz), mozu sa dat von na dvor pod stromy stoliky, kde si mozu kreslit ci vystrihovat. Detske nafukovacie bazeniky (ak je horuco) a popros rodicov aby detom pribalili plavky, uterak a letne sandale, nech je tam dostatok striekacich vodnych pistoli, mozes pripravit sutaze (len to chce troska premysliet) ako napr s kuchynskym sitkom v tom bazeniku lovit plastove rybicky alebo plavajuce kacicky, zavesis do roznej vysky baloniky a deti mozu vyskakovat a ked sa dotknu maju bod, ak mate nejake kvety alebo kricky na dvore tak kybliky a potom deti zvysnou vodou mozu popolievat. Pripadne vytvorit velky kruh z deti s rozostupmi a nech si postupne hadzu baloniky naplnene vodou (pekne jeden za druhym nech koluje aspon 5 balonikov vzdy). Ked boli ozaj horucavy tak boli doobeda na dvore, potom sli spat dnu a poobede boli v plavkach a polievali ich hadicou 🙂 - decka mali z toho naramnu radost.

anonym_7a1d07
Dnes o 16:31

My zvykneme hľadať v prírode a v okoli MŠ nejaké prvky (značky, kvety, kamene, hmyz), deti si berú ceruzky a zaškrtávajú si obrazky - PV. Na šk dvore to, čo píše pani hore+dopravne ihrisko (my mame v MŠ), zvykneme si aj kreslit vonku za stolikmi, vnútri tangram ľúbia veľmi skladať, vyrábať rôzne, kľudne aj prirodniny, sadiť, polievať, trhať zelinku, pomáhať pri úprave šk dvora, alebo skús im ukryť poklad na dvore, nachystaj im mapu, nápovedu podľa ktorej budú hľadať poklad, vygoogli rôzne hry/zaháňačky, prehadzovacky, naháňačky s krepovym papierom…