Prázdniny a trojročné dieťa
Dobry den, mozem sa opytat, davali ste alebo davate deti na prezdniny k starym rodicom na tyzden, ked mali 3 roky? Mala je na starych rodicov zvyknuta, aj u nich prespala dva krat, len neviem ci tyzden zvladnu vsetky strany.
Pokiaľ je dieťa zvyknuté, tak v pohode. Ja som nedávala, lebo pri prvom rodičia ešte pracovali, pri druhom som bola na predĺženej RD a pri treťom sa nedalo, lebo ma sa starala o babku. Ak by som mala možnosť, tak dám. Veď keď to nebudú zvládať, tak to poriesite.
@martul svokra byva na druhej ulici. Na prazdniny nie, ale prespat kedykolvek. Mamina byva letecky. Prvykrat pojde buduci rok, to bude mat 5 rokov. Tento rok ale pojde so svokrou na 5 dni ku svagrovi, tak uvidime, ako to zvladne.
To je veľmi individuálne a záleží od dieťaťa.
Ja nedávam. Zistila som, že mu nevedia ani jedni naši rodičia zaobstarať základné veci ako umyť zuby (to býva strašný cirkus), nemyslia na to, že sa na obed unaví, že ešte potrebuje spánok. Idu s nim kade tade pešo, potom ho nesú spiaceho na rukách. Keď idu von nemyslia na to, že treba vziať jedlo, pitie.
Nie sú dôslední v tom, aby šiel na nočník a predišli nehodám. Jedlo je tragedia, svokra ho chce krmit kolačmi a šunkami, u našich zje 4 ovocné kapsičky a zmrzliny. Nevládzu už jeho tempu cely den vonku po ihriskách, takže by mu najradšej pustili telku.
Takže ja ho dám a vtedy, keď sám bude chcieť a bude sa vedieť viac menej sam o seba postarať.
@amelie2017 to je super že býva blízko, keď bude ,,zle " pôjdete pre ňu. Moja chodila často, ako som už písala ani si na mňa nespomenula keď bola u babiny. Raz som pre ňu musela ísť o 21.30 a vykľula sa z toho choroba.
Kym som nezavolala ani si na mna chalani nespomenuli. Odvtedy sme robili tak ze volala som s rodicmi a iba odkazali detom ze pozdravujem lebo rozlutostili sa len ked ma videli poculi. Hockedy kym nechodili do skoly tam ostali bud obaja alebo len jeden...
doteraz miluju tyzden ked idu k starym rodicom na vychod... 🙂
nie nedavala, max. postrazit na den,, ako 3 rocna cez noc nespavala mimo domu,,,,na tyzden uz vonkoncom nie
Ak je zvyknutá kľudne daj moje deti takto boli cez leto bežné ak bol problém došli sme pre nich
@martul no svokra byva na vedlajsej ulici, ale svagor 400km od nas. Takze po nu nepojdeme 😀 ale podla mna vydrzi.
nevyskúšaš - nevieš....veď kludne ju treba dať na prázdniny, dieťaťu nevolať(aby neplakalo), keď starým rodičom tak tak bay nevedela že volajú rodičia a vydrží...a ak by dieťa plakalo, prinesú ho skôr....

Ani si na mňa nespomenula 😁