Prečo učiteľky v škôlke dávajú pocítiť neskorší príchod rodiča pre dieťa?
Dobrý večer. Odkedy chodí moje dieťa do štátnej škôlky, stále učiteľky hovoria o tom, že keď prídem pre moje dieťa do zbernej triedy, po 16tej hodine, tak že iné deti už išli dávno domou, trebárs pred 16tou a moje je posledné. Chápem, že chcú ísť domou, ale končím v práci o 16tej, nemám tu muža, rodinu, nikoho kto by mi vyberal zo škôlky skôr a už ma to nebaví dookola vysvetľovať.
Tak isto keď bola reč o prázdninách, koncom júla bol zápis a pani učiteľka ma prehováral nech nepíšem dieťa na celé prázdniny v
Nikde nepíšeš, do ktorej je škôlka otvorená. Ak do 16.00 tak áno, majú právo sa takto ohradit, lebo tipujem,že ty sama robíš do 16.00, tak zrejme po dieťa prídeš cca 16.15 prinajlepšom, alebo neskor... Tam ich nemusí zaujímať, že ty tak robíš, alebo že nemôžeš si inak to zariadiť.
Ak.maju pracovnú dobu dlhšie, tak je to ok, a nemusíš nič vysvetlovat.
Ak majú otvorené cez prázdniny, tak môžeš dat dieťa aj na celý ten čas. To už je tvoja vec, nemusíš to vysvetľovať
Sú aj práce kde je človek pred otvorením a po otvorení zadarmo chvíľu v práci pretože si pripravuje a upratuje pracovisko. Tak jak môže niekto somrat počas pracovnej doby. A moje dieťa sa pekne hraje, nikto mu neberie hračky, je aj tak potom spokojne. Čiže nemá to nejaký dopad. Ani neplače, nič. Bez problémov. Ale ja už neviem. Nemám chuť vysvetľovať lebo nechcem sa ľutovať. Človek má sám so sebou čo robiť a do toho ešte prúdenie. A pritom moje dieťa je z celého mesiaca dva týždne v škôlke a dva týždne doma. Bože.
@astika nikdy by som si nedovolila prísť po. To už je podľa mňa prúser
@elizabet173 neviem to takto povedať aj keby som chcela. Cítim sa previnilo a je mi ešte horšie. A pritom sama mám svije problémy.
To si jej mala povedat
Co tak napísať mail riaditeľke? Slušne, stručne. Ak je normálna dohovorí učiteľke, učiteľkám
Učiteľky sú vyhotete tuším vsade 🤦♀️
Tak potom je to ok, kým si neprekročila otváracie hodiny, nemajú Ti nič hovoriť, len sa milo usmiať a odovzdať dieťa. Držím palce, aby sa to vyriešilo.
Mne to svojho casu povedali tiez o 16.37 OK prepocula som, ked otvorila usta 2x nepekne tak som jej oznamila ze pokial viem skolka je do 17.00 a mozem to riesit s riaditelkou pripadne na meste, odvtedy ani nemukli.
Riadne potvory v tej skolke. Vies oni citia ze ty si nedovolis nic povedat a tak podpichuju a robia na teba natlak. Myslim ze ak by si sa co i len raz ozvala, mala by si od nich pokoj.
Opytala by som sa ich presne to iste co si sa opytala nas: "Preco musite mat tieto poznamky o tom ze moje dieta je posledne, ked dobre viete ze ze mam taku pracovnu dobu a nema mi kto iny dieta vybrat zo skolky?" a potom by som tam pred nimi stala, pozerala do oci a cakala na odpoved.
Vies ja sa na to pozeram aj z inej strany, chapem ze nemas na vyber a nechodis pre dieta po zavreti skolky, ale ak tam ostava same casto, poznam to dobre ked som ja robila v skolke, ako zle to tie deti niesli, ako sa nas pytali preco su tam posledne, alebo preco nikdy nejdu na obed domov. Samozrejme sme sa snazili vysvetlit, ze mamka musi pracovat apod, ale mne to srdce trhalo, lebo deti v tomto veku to este nechapu.
@pininka1 a ja sa pozeram este z dalsej strany....ako sa potom take dieta ma citit ked este aj ucitelka ma pred nim taketo vycitave poznamky voci jeho matke? Jemu povie, ze mama musi pracovat, zjavi sa mama a povie nieco taketo ako autorke....netvarme sa ze to to dieta nepocuje, deti vnimaju vsetko. A urcite kazdy rozumny rodic by dieta vyzdvihol co najskor to ide ak to dovoluju okolnosti, v dnesnej dobe vsak skoncit pred 16 - 17 v praci je luxus. Tu neni ine riesenie, len si plnit povinnosti pocas pracovnej doby.
@cookiecook a z akeho dovodu to tvoju maminu vytaca 🙂 ked je raz skolka do 16:30, tak je do 16:30 a je uplne irelevantny rodinny stav alebo okolnosti rodica
Pracujem ako učiteľka, celý rok počúvam pani upratovačku, ako sa nepekne vyjadruje na margo rodičov, ktorých deti sú prvé v MŠ a odchádzajú posledné. Darmo vysvetľujem, že rodičia pracujú od 7.00 do 15.30, plus cesta do práce. Darmo vysvetľujem, že v podstate mne to môže byť jedno, že mamička je doma s druhým a má dieťa 8-9 hodín v MŠ, že to nie je môj problém, ale jej rozhodnutie a ja som v práci do 16.00. Stretla som sa s tým aj u niektorých učiteliek, s ktorými som v styku a nechápem to. To je podľa mňa o povahe, do všetkého sa vŕtať a ku všetkému sa musieť vyjadriť, potvrdiť si, že som lepší človek. Aspoň sám pred sebou.
Nemusis opakovat. Uz si to raz povedala. Ako kočka vyssie pise, trenuj asertivitu. Lebo ak ides s pocitom " comu zas povie a bla bla....", tak tobude ucitelka robit furt. Nechápem, na co tam pracuje, ked nevie respektovat pracovnu dobu?🤦
za mna by to bolo na rozhovor s ucitelkou a ak by to nepomohlo tak s riaditelkou atd., proste treba byt asertivny, taketo komentare si skratka nema co dovolit, to je skratka take nase - v sluzbach uz upratuju a mrezu maju na polovicu stiahnutu pomaly hodinu pred oficialnym koncom otvaracej doby, skolka je sice do 16:30 ale pre vsetky deti idealne, aby si rodicia prisli o 14:00 🤷♀️ ja chapem, ze kazdy sa ponahla domov ale ja si tiez nemozem dovolit postavit sa z meetingu s klientom o 16:00, ked je raz do 16:30 a zbalit sa ist domov, by mi to sef velmi rychlo vysvetlil
a je uplne irelevantne ci matka sedi doma, pracuje, ma kto iny ist po dieta, nema a pod. - ked je raz skolka DO, tak je DO - to uz nech si kazdy sam zvazi, kedy chce/moze/bude svoje dieta vyzdvihovat ak ma na vyber
ja ako učiteľ mám nervy, keď mi dieťa je v mš od 6 do 16,30hod. To nezožeriem žiadnemu rodičovi, že je v práci skoro 11 hodin. To mám fakt nervy a priznám sa vtedy si neodpustim poznámku, ale to ide mimo toho človeka. Dokonca dieťa má mamičku doma. Takže pre mňa je dieťa prvoradé a proste 11 hodinová zmena pre dieťa tiež nie je med lizať. Doma je potom hodinku a už beži spať
Inak pri mamičkách, čo majú čo robiť, tak tam si nedovolim, práveže to vyslovene chápem.
@smiling89 Presne! To dieta moze byt v pohode aj same ak je introvert ale oni vsetko pocuju a vsetko vnimaju a tak sa okamzite zacne spytovat same seba ze preco som tu posledne. Velmi sebecke to spravanie ucitelky.
Ešte raz by mi učiteľka vytkla môj príchod pre dieťa tak sa sťažujem u jej nadriadeného. Tak ako mám ja pracovný čas tak ho majú aj oni...u nás bol tento problém a pani riaditeľka tak zatocila s danou učiteľkou že si nedovolila viac ani pohľadom naznačiť že sa jej niečo neľúbi...
@bilberryday ano, držime hubu.... máš pravdu .👍
@mooonika1975 to akože vážne máš nervy? Tak skús ísť robiť teda niečo iné ako posudzovať súkromie mamičiek. Trebárs do automobilky.
@kamatopo ty kks, čitate niektorá ? neposudzujem "mamičky", ani nič nepoviem, len mám nervy, keď decko je v skôlke od 6 do 16,30 a matka sa váľa na materskej , a decko si vidi doma na pol hodinu, áno, to som za hrozná učiteľka. Mne to je jedno, ja som v robote do 16,30, aj keď tam už decko nemám. CHápeme sa už ????
Ja som zažila takú kuriozitu , že mne učiteľka o pól piatej stepovala s mojim deckom pred škôlkou . Pri čom škôlka sa mala zatvárať o piatej. Že moje dieťa je posledné a ona tiež chce ísť domov . Končila som v práci o štvrtej aj to som končila o hodinu skôr ako som mala aby som to stíhala . No odpálilo mi dekel vtedy. Urobila som cirkus a bol pokoj 🙂 nesadla si na neho lebo som jej slušne vysvetlila ze aj ja mám pracovnú dobu a nemôžem si odísť skor preto, aby mohla ísť skor ona 🤦♀️

Škôlka je do 17:00 otvorená. Najneskôr som prišla nedávno keď bolo 16:45. To preto, lebo som si striedala službu. Ja si nemôžem odísť z práce skôr. Nemozem opustiť prevádzku. Nikdy som neisla pre dieťa po otváracích hodinách škôlky. Naposledy som dobehla z pohovoru lebo chcem si ešte nejaké eurka privyrobiť, utekám pre dieťa a učiteľka nahnevaná. Tak som si pomyslela že prepáčte že sa snažím zarobiť na chlieb.