icon

Prečo učiteľky v škôlke dávajú pocítiť neskorší príchod rodiča pre dieťa?

15. aug 2022

Dobrý večer. Odkedy chodí moje dieťa do štátnej škôlky, stále učiteľky hovoria o tom, že keď prídem pre moje dieťa do zbernej triedy, po 16tej hodine, tak že iné deti už išli dávno domou, trebárs pred 16tou a moje je posledné. Chápem, že chcú ísť domou, ale končím v práci o 16tej, nemám tu muža, rodinu, nikoho kto by mi vyberal zo škôlky skôr a už ma to nebaví dookola vysvetľovať.
Tak isto keď bola reč o prázdninách, koncom júla bol zápis a pani učiteľka ma prehováral nech nepíšem dieťa na celé prázdniny v

kamatopo
15. aug 2022

@mooonika1975 si v práci a ani to že máš nervy nie je na mieste. Chápeme sa??? Ak je na materskej tak nech je. To je súkromie.

daniela1911
15. aug 2022

@mooonika1975 decko? Hádam dieťa.
Obdivujem všetkých pedagógov, mám vysokoškolské vzdelanie 3.st, ale trpezlivosť žiadnu.
Ale niektoré pani učiteľky aj na ZŠ, SŠ by si mali vstúpiť do svedomia.

smiling89
15. aug 2022

@mooonika1975 preboha🤦🏻‍♀️ Uz len to vyjadrovanie....a nervy? Asi treba zmenit povolanie, posobis labilne, prepac.

joannita
15. aug 2022

@cookiecook a co ich na tom vytaca omg? Je to vec rodica kedy pride pre dieta v ramci otvaracich hodin a uckam moze byt jedno ci pracuje alebo nie 🤦‍♀️

kamatopo
15. aug 2022

@daniela1911 to ,,decko ,,dostalo aj mňa🤣.

heidy222
15. aug 2022

Mila autorka, uplne ta chapem .ja som lekarka v ambulancii. V piatok konci skolka o 16:30, moje ordinacne hodiny Su do 16 a pravidelne prijde pacient o 15:55, ,,vsak ja Len Toto" oduje sa na mna, ze Mu poviem, ze mam na vas 5 min a vybavim Ho rychlo, aj tak sa to natiahne so 16:10, potom do skolky dojdem o 16:29 tam sa oduje ucitelka na mna. A ja sa teda pytam kazdy tyzden: spolocnost, co odo mna chces: sluzit ludom, alebo byt doma s dietatom, lebo zjavne Ani jedno nevyhovuje.

zuzitko74
Autor odpoveď zmazal
maja22
15. aug 2022

@bilberryday To je ucitelka, ktora ma rada deti a vie, ze pre dieta je velmi, az zivotne dolezity kontakt s vlastnymi rodicmi. Odlozit dieta na cely den do skolky, ked je rodic doma, je hrozne necitlive zo strany rodica voci tomu dietatu. A dobra ucitelka to vie. Lebo v prvom rade vidi potreby toho maleho dietata. Preto ma nervy, ked taketo ocividne odkladanie dietata vidi. Ty si na nu velmi utocna. Patris snad k matkam, ktore su cele dni doma a dieta aj tak odstrcia na 10 hodin do skolky?

nominativ
15. aug 2022

@mooonika1975 Treba sa na to pozerať inak, áno, človek má k tým deťom vzťah a veľa veci nám je ľúto: ked na FB mamička pridáva fotky z výletu s ostatnými svojimi deťmi a jedno je v MŠ od otvorenia po zatvorenie. Alebo keď dieťa trpí úzkosťami a plače za mamou a tá je zatiaľ na ihrisku so súrodencom. Chvíľu som to brala osobne, mala som tendenciu súdiť ALE - čo tým vyriešim? To, že je dieťa doma, NEZNAMENÁ, že trávi nejaký plnohodnotný čas s rodičom. Zamerala som sa aspoň na to, aby ten čas v MŠ bol plnohodnotný, to je to, čo môžem ja ovplyvniť. Treba to brať trochu mimo seba, nie mať na to nervy, k čomu to je.

A už vôbec nehovorím o rodičoch, čo sú v práci, čo sa majú, rozseknúť? Keď som šla na zápis so svojou dcérou, riaditeľka tam mala srdcervúci príhovor o tom, ako stretáva rodičov na káve v meste a dieťa majú ešte v MŠ. Akoze, nech sa na mňa nikto nehnevá, ale niekedy by som svoje deti nechala aj v pekle, ak by som si mohla dať s niekým kávu v kľude, alebo nakúpiť. 🤣

mimolimit
15. aug 2022

@mooonika1975 Ja napriklad cestujem hodinu do a z prace (BA, MHD), takze 10,5h potrebujem mat deti v skole/druzine/skolke.

miroslava21
15. aug 2022

Zjavne su ucitelky naucene odcjadzat skor z MS. Pretoze ked raz ma prac. donu do 17hod, tak co riesi ti je dieta posledne v triede. Ona je pedagog a ma vediet zmysluplne vyplnit dietatu cas, a nie utrusovat poznamky nedajboze na mamu ze kde je tak dlho.
Ja by som jej povedala, ze MS je otvorena do 17hod, prisla som nacas a vas neprofesionalne pristup a nevhodne poznamky mozem konzultovat s pani riaditelkou.

sense
15. aug 2022

Tak v tomto prípade nevysvetľuj...tvar sa ze nepočujem pripadne jej odpovedz ze škôlka je otvorená do 17.00 a 17.00 ešte nebolo.

nadazdi
15. aug 2022

Som zhrozená ako dlho vedia byt otvorené škôlky 😂😂😂😂😂 boháča to len naša 7-15:30 😂

konikkon
15. aug 2022

Prosím ťa a ty na čo učiteľke vysvetľujes, aká je tvoja situácia? Ty máš učiteľke razantne pripomenúť, že škôlka je do 17:00 a ty si prišla pre dieťa na čas. Tým je vec vybavená.

zuzitko74
15. aug 2022

@mooonika1975 Asi ti nevysvetlím, že žiadna matka sa doma na materskej ,,neváľa", keď si na to ešte sama neprišla.
Najstaršieho som do škôlky vodila na ôsmu, chodila som poňho o 15:00. Druhá dcéra bola predčasník a bolo s ňou treba chodiť do rôznych odborných ambulancií a pravidelne sme chodili aj na rehabilitácie a dojčenské plávanie. Občas sme dostali taký termín, že nám to riadne posunulo režim a občas sa mi stalo, že som po syna prišla medzi poslednými. Myslíš si, že to v škôlke niekto pochopil? Dali mi najavo, že som neschopná matka, keď si to neviem zariadiť tak, aby dieťa chodilo domov hneď po obede. Vraj som bola jediná matka na MD, ktorá ho tam mala aj poobede.

mooonika1975
15. aug 2022

@maja22
@zuzitko74 všetky tu trepete od veci, ani jedna nečita, o čo mi ide, ale oooook 👍

1gabriela13
15. aug 2022

Ja som zastupovala kolegyňu v školskej družine a rodič prišiel pre dieťa o 18:00 🤷družina je do 16:30 . Akože viem pochopiť ak sa to stane pár x. Ale zas toto sa stalo mne raz pri zastupovaní a kolegyni za rok asi tak10x. Viete, ja som mala zas dcéru vtedy u mojej mamy ,ktorá mala doučovanie o 17:00 ,ktoré si prekladala zo 16:00 aby mohla moju dcéru vyzdvihnúť zo škôlky . No napokon doucko musela zrušiť. A toto sú také logistické veci ,na ktoré si rodič povie ,veď nestíhal som,lenže aj tá učiteľka má svoj zivot a rodinu mimo práce.

pininka1
15. aug 2022

@smiling89 ale ved jasne, ja to chapem, sama som nemohla chodit skor pre dieta. Ale naozaj my sme nikdy nic rodicom nehovorili, ale deti boli smutne, proste je tak. Nam napr ked dcera nastupila do skolky povedali ze kvoli jej psychohygiene mame chodit pre nu o tretej zo zaciatku. A z celej triedy boli asi dvaja rodicia ktori nemohli a dieta islo do zbernej triedy. Ja vsak poznam aj takych rodicov a nie je ich malo, ze moze prist skor a pridu posledni a opakovane, lebo prednejsie su kavicky s kamoskou a este sa na tom rehocu. Mne je to jedno, ja som v robote, mna za to platia, ale deti mi je luto.

mooonika1975
15. aug 2022

@mimolimit pišem niekde o tebe ? pišem o matke čo je doma a dieťa je 10,5 hodiny v škôlke , viac ako je pracovná doba rodiča a nehovorim o tom, že to dieťa je z tých 10,5 hodin ohučané, uplakané, ráno nechce prist, lebo ešte poriadne sa ani nevyspalo, a už je v škôlke zase . NEVIDITE TO , tak nesúďte vy nás.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
mooonika1975
15. aug 2022

@1gabriela13 mne ani prepáčte nepovedia, proste ako väčšina tu "mamičiek svojich miláčikov" majú učiteľku totálne v paži, tá nemá nič, len " zabávať " ich deti

zuzanockamt
15. aug 2022

@1gabriela13 U nás, keď rodič neprišiel do záverečnej, učiteľka sa mu nemohla ani dovolať, napísala sms, že kontaktuje UPSVaR a políciu, tak hneď doletela pani matka (nepracujúca a pod vplyvom 🤷). Ale samozrejme spoločnosť sa vyvŕši na pedagógoch.

mooonika1975
15. aug 2022

@zuzitko74 pišete všetky o sebe, ja nepišem ani o jednej z vás, ani o tom, či chodite o 14 pre dieťa, vaše ospravedlnenia a neviem čo ešte ,proste pišem o kontretnej situácii, konktrétnom dieťati, ktoré sme vychovali, naučili my v škôlke

mooonika1975
15. aug 2022

@zuzanockamt my tiež môžeme hneď volať policiu, ale kto to urobi DECKU ?? nikto , proste tam čakáte a čakáte , nebudeme stresovať dieťa preto, že rodič nestihol ani zavolať

maja22
15. aug 2022

@mooonika1975 tak dik, ja som sa ta zastala 🙄😁

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
15. aug 2022

@mooonika1975 V tomto prípade sa to stávalo opakovane. Nikto nevedel kedy, kto a či vôbec príde po dieťa. Aspoň mala pani matka príučku a trošku sa zľakla.

mooonika1975
15. aug 2022

@maja22 jooooj, prepáč, ja som rozbehnutá 😂 ale mňa sa netreba zstávať, lebo mňa deti milujú, ale ja tie decká NIEEEE, 😂 preto to robim, za 590€ . 😂 Keby som bola decko, tak by som inú učtieľku nechcela, len seba. ❤

mooonika1975
15. aug 2022

@bilberryday jooooj, toto si zaťala že ale že pekne blbo. A nejdem vysvetľovať prečo, tie staršie ročniky myslim. To si nechám pre seba 😂

zuzitko74
15. aug 2022

@mooonika1975 Ja som to napísala preto, lebo veľakrát sú matky na MD takto posudzované paušálne, bez ohľadu na to, akú majú životnú situáciu. A to nie je fér.