Predĺžený rodičovský príspevok pri neprijatí do spádovej škôlky
Syna mi nevzali do spadovej skolky. Nevezmu ho ani na odvolanie, ktore som samozjreme podala. Mate niekto skusenost ze hladaju inu skolku v okoli ? Babka totiz nema vodicak, takze by pre maleho nemala ako chodit. A my, pochopitelne nestihame pre neho chodit kvoli praci.
@kundiboo rodicovsky mas narok do 6 rokov. neprijatie do skolky nie je dovod na predlzeny plateny
Skuste inu skolku. V praci poziadaj o skrateny uvazok, aby si stihala vyzdvihovat.
museli by ho neprijat aj v okolitých mš, nestači na pred. r. neprijatie v spadovej
babka predsa môže chodit mhd , to nie je dôvod že nemá vodičak a nemôže ho preto vyzdvihnut
ked robili PR povedali len čast informácii ako vždy
Tak hádam to nie je povinnosť babky vyzdvihovat vnúča zo škôlky. V zime, v lete, zima, teplo, hocikedy. Hm😏 To kde sme?
Tak hádam to nie je povinnosť babky vyzdvihovat vnúča zo škôlky. V zime, v lete, zima, teplo, hocikedy. Hm😏 To kde sme?
@anonym_2ff80e bohužial na Slovensku
museli by ho neprijat aj v okolitých mš, nestači na pred. r. neprijatie v spadovej
babka predsa môže chodit mhd , to nie je dôvod že nemá vodičak a nemôže ho preto vyzdvihnut
ked robili PR povedali len čast informácii ako vždy
@sara07 cize mate skusenost osobnu ze potom hladali miesto pre vas aj v okolitych dedinach?
@sara07 cize mate skusenost osobnu ze potom hladali miesto pre vas aj v okolitych dedinach?
@kundiboo ano
však to máš aj jasne napísané na web stránke prislušného ministerstva
možno by bolo lepšie keby si si aj sama niečo pohladala čo máš bližšie, dostupnejšie. lacnejšie atd
neviem ako máte trvalý pobyt, ale ak ano zriadovatel/štát sa mohol na to pripravit za tie 3 roky aha mali by sme s tym niečo robit
Nárok na predĺžený rodičovský príspevok pri neprijatí do spádovej škôlky vzniká, ak dieťa dovŕšilo 3 roky, absolvovalo riadny zápis a bolo odmietnuté z kapacitných dôvodov. Od roku 2026 už nestačí len potvrdenie o neprijatí; musíte preukázať, že obec ako zriaďovateľ nedokázala zabezpečiť miesto v inej dostupnej škôlke.
vidím že to dotiahli do dokonalosti
Overenie kapacít obcou: Pred schválením príspevku musíte preukázať, že obec (ako zriaďovateľ) nevie dieťa umiestniť ani v inej škôlke vo svojej pôsobnost
https://www.upsvr.gov.sk/vzory-ziadosti-v-slove...
začala by som to riešit lebo máš tam aj dátumy
@kundiboo na FB skupinách si baby písali, kde co je volne. Dávali tam aj linky s voľnými miestami v škôlkach. Tak si to pohľadaj a pozri. A miesta v škôlkach sú, dokonca aj v Bratislave. Akurát s tým, ze áno, nemôže každé dieta chodiť do skolky pod domom. S tým sa treba zmieriť, lebo na to kapacity nie sú.
@kundiboo ak nema dieta diagnozy bohuzial..
Hlada sa ina skolka, salozrejme ze babka nema vodicak nikoho nezaujima, ja osobne som dorucila oficialnu ziadost o upravu pracovneho casu z dovodu vodebia doetata domprefskolskeho zariadenia a schvalili mi to bez problemov zacinam neskor a oficialne koncim neskor tak aby mi vychadzali hodiny
Ak ti najdu skolku inde pozeraju len na to, ci existuje mhd / autobusove / vlakove spojenie s danou lokalitou kde je skolka s bydliskom dietata

ano mali by hladat miesto v okolitych obciach