Predškoláčka sa začala docikávať
ahojte , potrebujem skor poradit co stim...
dlho som ju ucila nedocikavat s a v noci , nespavala som kvoli tomu , aj ako malacka sa mi docikavala potom casom to ustupilo , pred rokom sme sa stahovali k priatelovim rodicom a tam sa zacala docikavat, nie casto ale tak raz za dva tyzdne a aj to som musela v nocivstat a poslat ju na zachod ay prdsa, pred 3 mesiacmi sme s a prestahovali do podnajmu aby sme boli sami, nekricim na nu, nebijem ju sak by som si sama dolamala ruky, keby som ju udrela, a to s a mi docikava cele try mesiace, kazdy druhy den , zakazala som jej pit caj na noc aby ze ked zaspi tak to pusti do postele.. uz som zufala, lebo na bolesti s a mi nestazuje , moze to byt ze by bola stoo stahovania vystresovana, alebo z coho chcem tomu zabranit, aj ked viem niektore deticky s a pocikavaju od strachu alebo zo slabej psychiky .. poradte mi , lebo na psychologa si myslim ze je este skoro tam ist..dakujem vam
Určite choď s ňou na nefrológiu 🙂 Kamoškina dcéra má 19 a doteraz chodí na urologiu a nefrológiu a od malička máva zápaly močových ciest :( V ba jej robili aj operačný zákrok rozširovali jej močovú trubicu a tiež sa pocikáva občas jej cvrkne zadrží moč a až potom ide na wc a nestihne . Ale uživa tabletky Ditropan a to ju drží takže sa nepociká v noci a na noc čiže okolo deviatej už nepije sladké vody ani nič . Keby niečo napíš správu tu .
@strapco13 noo tak moja nebyva chora ale ked pridem stimto k dr, tak ju asi prekoti zo stolicky , moc jej nebrali naposledi ked mala rok a aj to v nemocnici .. mandlu neviem ci ma , lebo ked mala zapal uska tak jej dr pozeral ak krcne aj nosne , a nehovoril nic ze to ma zle , tak uvidime ako dopadneme tento raz
@pokladik5 pri akutnom zapale uska sa nosna mandla nekontroluje..kontroluje sa v case zdravia, bez akutneho infektu
a to ze jej nekontrolovali moc tak dlho..to nie je spravne ..nam dr kontroluje skoro na kazdej poradni ..aspon zakladne..doesies moc v pohariku, strci do neho papierik a hotovo ..teraz ale to chce lepsi rozbor ..aj sediment, kultivaciu nech spravia
@pokladik5 ahoj, aj moj mal problém s cikaním ešte ked mal 2 roky, najprv sme vylúčili choroby, boli sme u urologa a nič mu nenašli a potom k psychologičke, chodíme tam do teraz, tiež som si myslela že ved ho nebijeme a nekričíme tak prečo to robí, ale psychologička mi vysvetlila že to robí veľa detí aby na seba upútali pozornosť, treba sa dieťatu viac venovať hrať sa s ním a tak, uvidíš ak vylúčia chorobu tak chod určite k psychologičke
@danyelituska2 no ja som bola u dr ako s 3 r, ked som je to povedala ona na to ze to je normal do 6 r, aj neurologicke som to povedala ked mala 4 ked s a sem tam pocikala aj ta mi povedala ze to je normal, tak som to neriesila, co s a tyka venovania sa dcera ma dokazane aj od ucitelky ze je samostatna uz od malicka ona mna ako mamiu nepotrebuje na hranie , inak sa jej venjem dostatocne , prakticky ma vsetko co by chcela
@pokladik5 pravideľne v určitý čas sa pociká napr. do 2 hodín od zaspania? skús ju jemne budiť a posadiť na nočník.....viem možno to bude stresové a nemalo by sa to.......no môžeš vyskúšať.......či sa ti do rána nepociká...........môžno tvrdo zaspí a nezobudí sa..... no ak by mala chytené močové cesty tak by jej moč unikal aj cez deň..........a o bolestiach nevravím ..............lekárka nech vyšetrí moč....k urológovi na USG hneď vezme aj čistý moč/cievkovanie/ až potom by som šla k nefrologičke............určite to mrzí aj tvoju malú a nerobí to naschvál.....a ešte niečo skús na noc ponožky dávať a vrch pyžamka do nohavíc ak má také............
@sendy182 ona s a docika skortak nadranom , v noci s a kolko krat este prebudi a ide s a sama vycikat, ale inokedy to je az nadranom ked to nanu dojde, viem lebo spavamvedla nej na velkej posteli a ked s a ja zobudim takju aj oprobujem ci je mokra a v noci nie je , a nad ranom podnou je kaluz , na bolesti s a mi vobec nestazuje...ale aj tak uz vyskusam tu lekarku mozno jej zoberu ten moc , ale inak neviem potom uz len psychologicke
@pokladik5 no keď sa samá budi na cikanie v noci tak buď si na to zvykla/to deti vedia/ sa budiť v určitú hod. v noci takže zajtra lekár....budeš si istejšia.......dieťa v toto veku by malo prespať vkľude celú noc poprípade sa raz za čas v noci vycikať podľa príjmu tekutín alebo fázy spánku..................určite nezanedbaj môže byť aj močový mechúr a to zistí len odborník

@pokladik5 objednala by som sa na nefrologiu, aby sa vylucila ina pricina. Ak je to psychosomatickeho povodu, tak ano, moze to byt zo stresu - stahovania. Treba jej dat cas.