icon

Predškoláčka sa začala docikávať

pokladik5
18. sep 2012

ahojte , potrebujem skor poradit co stim...
dlho som ju ucila nedocikavat s a v noci , nespavala som kvoli tomu , aj ako malacka sa mi docikavala potom casom to ustupilo , pred rokom sme sa stahovali k priatelovim rodicom a tam sa zacala docikavat, nie casto ale tak raz za dva tyzdne a aj to som musela v nocivstat a poslat ju na zachod ay prdsa, pred 3 mesiacmi sme s a prestahovali do podnajmu aby sme boli sami, nekricim na nu, nebijem ju sak by som si sama dolamala ruky, keby som ju udrela, a to s a mi docikava cele try mesiace, kazdy druhy den , zakazala som jej pit caj na noc aby ze ked zaspi tak to pusti do postele.. uz som zufala, lebo na bolesti s a mi nestazuje , moze to byt ze by bola stoo stahovania vystresovana, alebo z coho chcem tomu zabranit, aj ked viem niektore deticky s a pocikavaju od strachu alebo zo slabej psychiky .. poradte mi , lebo na psychologa si myslim ze je este skoro tam ist..dakujem vam

sisaha
18. sep 2012

@pokladik5 objednala by som sa na nefrologiu, aby sa vylucila ina pricina. Ak je to psychosomatickeho povodu, tak ano, moze to byt zo stresu - stahovania. Treba jej dat cas.

pokladik5
autor
18. sep 2012

@sisaha dakujem za radu skusim

alenka777
18. sep 2012

určite nefrologiu, ak sa toto vyluči môže to byť psychosomatické

strapco13
18. sep 2012

@pokladik5 mozno toho stahovania bolu pre nu privela a nespracovala to
ale treba najprv vylucit fycicku pricinu ..infekt mocovych ciest, oblickove ochorenie ale aj nosnu mandlu ..pozri moj clanok o nosnej mandle v mojom fotoblogu ci nema aj ine priznaky

micka12
18. sep 2012

Určite choď s ňou na nefrológiu 🙂 Kamoškina dcéra má 19 a doteraz chodí na urologiu a nefrológiu a od malička máva zápaly močových ciest :( V ba jej robili aj operačný zákrok rozširovali jej močovú trubicu a tiež sa pocikáva občas jej cvrkne zadrží moč a až potom ide na wc a nestihne . Ale uživa tabletky Ditropan a to ju drží takže sa nepociká v noci a na noc čiže okolo deviatej už nepije sladké vody ani nič . Keby niečo napíš správu tu .

pokladik5
autor
18. sep 2012

@strapco13 len ona s a docika v noci , aj to moze byt ochorenie z niecoho , ako cez den normalne chodi na wc

strapco13
18. sep 2012

@pokladik5 pri nosnej mandli je caste nocne pomocovanie ..suvisi to zo zhorsenou kvalitou nocneho spanku
ale aj pri inych ochoreniach je caste nutenie na cikanie, len cez den to dieta vie vedome zadrzat a stiha ale v noci nie

pokladik5
autor
18. sep 2012

@micka12 takze tak ci tak utekat stim k dr, a ja som myslela z e to zmenim len dom a zmenou niecoho , dakujem za rady !!!

pokladik5
autor
18. sep 2012

@strapco13 takze to moze byt o cosi vaznejsie ako som si myslela , dakujem tak utekam este tento tyzden k dr.. moc dakujem

strapco13
18. sep 2012

@pokladik5 zacni zakladnymi vysetreniami ..krvyn obraz, zapalovky, moc vysegrit, potom na ORL nech skontroluju mandlu, na nefrologiu, nech skontroluju oblicky a potom sa uvidi 😉

pokladik5
autor
18. sep 2012

@strapco13 noo tak moja nebyva chora ale ked pridem stimto k dr, tak ju asi prekoti zo stolicky , moc jej nebrali naposledi ked mala rok a aj to v nemocnici .. mandlu neviem ci ma , lebo ked mala zapal uska tak jej dr pozeral ak krcne aj nosne , a nehovoril nic ze to ma zle , tak uvidime ako dopadneme tento raz

strapco13
18. sep 2012

@pokladik5 pri akutnom zapale uska sa nosna mandla nekontroluje..kontroluje sa v case zdravia, bez akutneho infektu
a to ze jej nekontrolovali moc tak dlho..to nie je spravne ..nam dr kontroluje skoro na kazdej poradni ..aspon zakladne..doesies moc v pohariku, strci do neho papierik a hotovo ..teraz ale to chce lepsi rozbor ..aj sediment, kultivaciu nech spravia

danyelituska2
18. sep 2012

@pokladik5 ahoj, aj moj mal problém s cikaním ešte ked mal 2 roky, najprv sme vylúčili choroby, boli sme u urologa a nič mu nenašli a potom k psychologičke, chodíme tam do teraz, tiež som si myslela že ved ho nebijeme a nekričíme tak prečo to robí, ale psychologička mi vysvetlila že to robí veľa detí aby na seba upútali pozornosť, treba sa dieťatu viac venovať hrať sa s ním a tak, uvidíš ak vylúčia chorobu tak chod určite k psychologičke

pokladik5
autor
18. sep 2012

@danyelituska2 no ja som bola u dr ako s 3 r, ked som je to povedala ona na to ze to je normal do 6 r, aj neurologicke som to povedala ked mala 4 ked s a sem tam pocikala aj ta mi povedala ze to je normal, tak som to neriesila, co s a tyka venovania sa dcera ma dokazane aj od ucitelky ze je samostatna uz od malicka ona mna ako mamiu nepotrebuje na hranie , inak sa jej venjem dostatocne , prakticky ma vsetko co by chcela

sendy182
18. sep 2012

@pokladik5 pravideľne v určitý čas sa pociká napr. do 2 hodín od zaspania? skús ju jemne budiť a posadiť na nočník.....viem možno to bude stresové a nemalo by sa to.......no môžeš vyskúšať.......či sa ti do rána nepociká...........môžno tvrdo zaspí a nezobudí sa..... no ak by mala chytené močové cesty tak by jej moč unikal aj cez deň..........a o bolestiach nevravím ..............lekárka nech vyšetrí moč....k urológovi na USG hneď vezme aj čistý moč/cievkovanie/ až potom by som šla k nefrologičke............určite to mrzí aj tvoju malú a nerobí to naschvál.....a ešte niečo skús na noc ponožky dávať a vrch pyžamka do nohavíc ak má také............

pokladik5
autor
18. sep 2012

@sendy182 ona s a docika skortak nadranom , v noci s a kolko krat este prebudi a ide s a sama vycikat, ale inokedy to je az nadranom ked to nanu dojde, viem lebo spavamvedla nej na velkej posteli a ked s a ja zobudim takju aj oprobujem ci je mokra a v noci nie je , a nad ranom podnou je kaluz , na bolesti s a mi vobec nestazuje...ale aj tak uz vyskusam tu lekarku mozno jej zoberu ten moc , ale inak neviem potom uz len psychologicke

sendy182
18. sep 2012

@pokladik5 no keď sa samá budi na cikanie v noci tak buď si na to zvykla/to deti vedia/ sa budiť v určitú hod. v noci takže zajtra lekár....budeš si istejšia.......dieťa v toto veku by malo prespať vkľude celú noc poprípade sa raz za čas v noci vycikať podľa príjmu tekutín alebo fázy spánku..................určite nezanedbaj môže byť aj močový mechúr a to zistí len odborník