Prihlasovanie do škôlky - kedy a do koľkých MŠ sa hlásiť?
Ahojte, neviete prosim dokedy sa da este prihlasit do skolky statnej? Ze vraj teraz este v aprili sa da. A neviete prosim Vas do kolkych skolok mozem podat prihlasku? Dakujem!
Počet prihlášok do MŠ nie je obmedzený, rodič si môže podať žiadosť do viacerým MŠ
@titla to nie je pravda, ja som sa informovala na mestskom urade, a potvrdili mi, ze prihlasku si mozes podat len na jednu MS. Nasledne sa riaditelky MS danej mestskej casti stretavaju a pokial ta Tvoja vybrana uz nema volne miesto vedia ti ponuknut miesto inde, ak volne miesto ina MS ma.
@kimoki A ja mám zas túto informáciu z ministerstva školstva, sekcia predškolského vzdelávania.
Toto je materiál, ktorý pripravilo ministerstvo - prijímanie detí do MŠ
http://www.minedu.sk/data/files/8118_prijimanie...
Odporúčam časť 1.4 Počet podaných žiadostí, kde sa uvádza "Počet žiadostí podaných zákonným zástupcom nie je obmedzený, zákonný zástupca môže podať žiadosť o prijatie dieťaťa aj do viacerých materských škôl."
Áno, prax je taká, že riaditeľky MŠ v jednej metskej časti sa zvyčajne medzi sebou dohodnú, lebo i tak majú tieto MŠ jedného zriaďovateľa. Ale prihlášku si môžeš podať všade a aj do iných metských časti (MŠ na rozdiel od ZŠ nemajú spádové oblasti) a všetky riaditeľky všetkých škôlok sa medzi sebou nedohadujú.

Do konca mesiaca april...treba priniest prihlasku potvrdenu pediatrom...oficialne mozesdat do mestskej skolky len jednu prihlasku ale vela mamiciek dava do viacerych ..
@nataly_111