Problém s 2,5 ročným dieťaťom
Som ucitelka v MS a mam problem s 2,5-rocnym dietatom. Chodi do skolky asi mesiac a vkuse vkuse reve. Ked pisem, ze reve, myslim to doslova - ziadne slzy, len hystericky skrekot a rev. A to cely den. Sme z neho vsetci vycerpani a na nervy - ucitelky aj deti v triede. Rano rev, ranajky rev, prechadzka rev, obed rev, spanok rev, odchadza domov rev. Viete si predstavit tie edukacne aktivity, ked sa snazim deti nieco naucit a do toho mam ako sprievod hystericky skrekot. Absolutne neposlucha, mozme mu 1000x povedat, nepocuvne. Nema respekt pred nijakou autoritou, ked mu dohovarame, to je ako hrach na stenu. Deti sa s nim nechcu hrat, ani sa im nedivim. Najlepsim riesenim by bolo prerusenie dochadzky alebo dochadzanie na pol dna. To mi je jasne. Lenze to by musela byt spätna väzba a ochota aj zo strany rodicov a to nie je. Maminka sa vzdy straaaasne cuduje, ako je to mozneee, ona to nechape. 😠 Riesit to zjavne nechce, aj ked tu moznost ma. Plus su to sponzori a to asi hovori za vsetko... 🙄 Proste cele zle. Len mi prosim nepiste, ze ked to neviem zvladat, nemam ucit v skolke. Mam okrem neho 21 inych deti a ti ma nedokazu za cely den vysat z energie tak, ako on za 10 minut. Poradte mi nejake finty a triky. Kladna motivacia ani odmeny nezaberaju.
podla mna by bolo vhodne porozpravat s riaditelkou nech to riesi lebo zjavne ide o neadaptabilne dieta je mu asi este skoro na skolku
@nikusssik viem, že si to myslela dobre, ale babky predsa nepracujú aj cez víkendy a to, že je dieťa uplakané, hádam chápu. A dieťa, ktoré má viac ako dva roky už predsa plače len keď mu je smutno, niečo ho bolí, alebo, ak je naučené si plačom niečo vydobiť. A sama píšeš, že chceš ísť inou cestou, skrátka, že tvoje dieťa ,musí pochopiť, že si plačom nič nevytrucuje. Ty si stoj za svojím, snaž sa s ňou rozprávať kľudne, nezvyšuj hlas, povedz jej, že ak chce plakať, môže kľudne plakať, ale nedosiahne tým nič. Držím palce.
@nikusssik ja ta chcem povzbudit ze bude aj lepsie,nas bol narocne dieta od narodenia,my sme iba s mm 2 na neho,on nepozna byt s niekym inym okrem nas ,jedna starka daleko 800 km ,druha zomrela ,nam pomohlo vela aktivit po skolke kazdy den sme niekde snim,momentalne ma vyse 4 rokov do skolky cestuje bez nas uz rok skolkarskym autobusom,ked som ho tam ja vodila to bol cirkus na polroka ,vsetke triedy boli v pozore ,ale akonahle som ho vysadila pred domom na autobus a ja som neprekocila branu skolky odvtedy je pokojukludnil sa a to sa musi samostatne vyzliect,prezut,,to bol 3,5 rocny ,potom sme chodili na poobede na cvicenie rodicov s detmi tam bol vzdorovity,mlatil ma ,nespoupracoval trvalo mu asi polroka aj zacal konecne cvicit,momentalny stav chodi tam samostate iba ho odvezem a po hodine vyzdvihnem odcvici vsetko trenerky ho iba chvalia ze je super,ja som za disciplinu a nepopustit aj mm bol skepticky ze to nezvladne ,potom plavanie to mame od 3 mesiaca jeho narodenia ,momentalny stav chodi na kurzy samostatne bez ucasti rodicov(do 4 roku som bola snim na plavani)
@timea7 presne ste to vystihla. Toto vidím doma.
Malinke bábo 8mesačné matka bez neho ani na krok. Raz nechali tú malú nám teda mojej mame a mne: išli sme von sa prejsť no to ste mali vidieť aké scény robili jej rodičia teda hlavne mama. Chytila kočár a doslova bežala preč. My s mamou sme len kukali na seba a nechápali. A takých situácií je u nás veľmi veľa. Odvtedy sme to malé poriadne ani nevideli a tožijeme v jednom baráku.
@domi154 pozrela som si svoj prispevok a normalne som sa cudovalz ze nieco take naozaj bolo.Mala ma uz 5 rokov a je uplne skvela.Je spoločenská ,komunikativna slusna.Slolka ju velmi posunula ale mozem povedat ze od zaciatku ndbol problem, mala necele 3 roky keď nastupila ale bez scen a revov. Urcite sme mali velke stastie na pani ucitelky a to ze chodila do triedy prva este ds jedn chlapcrkom a tak su doteraz nerozlucna dvojka
Ak to zhrniem okolo 3 rokov sa to urcite zlepsilo a asi vyzrela.Je velmi kamaratska pozna ju skoro cela skolka az sa cudujem.Proste to chce asi len cas dat cas detickam aby dozreli. Urcite sa uz o rok aj vy pousmejete nad svojim prispebkom.

@timea7 no ved ja si to vsetko uvedomujem.ja som s malou od zaciatku mala problemy.je predcasniatko a od malinka vela plakala a ak presli koliky,tak prisli zuby a stale dookola,nic sme nespali a ona nervozne uplakane dieta.ja mam taku cudnu vlastnost ze nechcem ludi obtazovat a tak som malu nenechavala nikde ked bola taka urevana,aj babky maju svoju robotu este,zdalo sa mi ze budu vycerpane este viac...proste som si to chcela odkrutit sama kedze moje dieta nebolo vysmiate slniecko spokojne kdekolvek a s kymkolvek.no co teraz mame s tym vela roboty a este aj obdobie vzdoru...cele zle