Problémy s trojročným synom
Babyco sa todeje s mojim synom od augusta akoby doslova ohlupol. Je mi luto ze to musim takto napisat. Tak ale poporiadku. Vsetko sa zacalo kazit po tretich narodeninach. Prestal si pytat jest namiesto toho obhryza ruky. Zacal sa sprtatv nose a olizovat sople. Nepyta si pit. V noci sa budii s revom miesto toho aby povedal ze mu treba cikat. V kuse pisti rumazga. Obhryza kable zapnute v elektrine. Naposledy nabijacku z telefonu. Nic sa mu neda vysvetlit lebo sa z toho smeje. Doslova dopismena nahodi vyraz priblbleho co sa uskieea. Zabudol sa obuvat obliekat umyvat si ruky utriet sople. Ked zacal chodit do skolky od septembra nachvilu to bolo ok a teraz opat. Nerozumoe zakladnym veciam ze trosku tisko. Chod nabok nepredbiehaj ma. Nelez hore. On to irobi aj sekundu po upozorneni. Alebo este sa robi ze je hluchy. 10x ho volam uz cela bez seba. Bol sam nadvore kym som obliekala slavku a on sa neozval. Vosiel do zahrady a ha som ho nevidela.
Co sa to s nim deje? Som nestastna
mam doma to iste, nie je to o ohlupnuti, proste vyvadza, skusa co si moze dovolit... vo vasom pripade myslim este skomplikovame mladsou sestrou, asi chce na seba hlavne uputat pozornost... a navyky typu rypanie sa v nose a olizovanie soplov prisli u nas s nastupom do skolky... taketo "super" veci deti pochytia velmi rychlo jedno od druheho 😅
Akoby som čítala popis na môjho syna, tiež je to to isté. U nás sa to začalo s narodením malej sestričky, musím ho obliekať, vyzliekať, nakrmiť, dať vycikať a pritom v škôlke robí všetko sám, aj pri manželovi, akurát mne sa dá obskakovať aj keď musím povedať že má aj chvíľky keď robí všetko sám. Ja si myslím že na seba upozorňuje, keďže sa teraz nevenujem iba jemu, je to niekedy o nervy, ale snažím sa ostať v kľude.
mate vzdor... kto z koho... netreba sa dat . kup si knihu o vychove chlapcov, je ich zopar cekokm fajn
vzdor aj my mame, v auguste 3-rocny, do skolky teraz nechodi, kedze som tehu a nosil same choroby, ktore som si ja odskakala a nechcem byt cele tehu na atb, odvtedy co som s nim doma katastrofa, rano rev, on nejde do kuchyne, on sa neoblecie, on nechce jest, on nejde von, trieska, bucha, lieta, tvari sa, ze je hluchy, bezo mna na navstevach aj s tatinom v pohode, len skusa moje hranice, tak vascinu dna doma chudak prereve, dnes si rano umanul, ze chce pit na ranajky vineu...tak ja som ranajkovala a on trucoval, vineu nedostal, potom sa normalne najedol, len tie casove limity, kym sa niekam dostaneme, bozemoj daj mi svatu trpezlivost...drzim palce, o chvilu bude mat sestricku, co ja potom urobim?
dieťa prestáva "patriť" len vám, postupne sa stáva samostatným jedincom s postojom (ak nie názorom), čo však väčšina matiek sotva trávi...
@majulino vitajte v obdobi vzdoru 🙂 dieta si zacina uvedomovať svoju osobnost a chce si robit to, co ono chce 🙂 ono to raz prejde.... hlavne neustupuj v zasadach, aj keby sa hadzal o zem 🙂
obliekanie apod... to pozna vacsina mamiciek.. nechceeeem, nebudeeeem , nieeeeeeee a tak... to je normalne.
toto obdobie zivota je pre neho dolezite a vyznamne, uci sa, ze ma svoj nazor, svoje potreby, to je OK... ale moze sa aj takto vymykať z kolaji.... pokial nezacne naozaj " dementniet" ( sorry za vyraz, ale ina ma nenapadol vystizny ) stylom , že prestane uplne rozpravať, bude hladiet len do blba, alebo prestane chodit, alebo sa zacne pokakavať, tak by som to asi neriesila 🙂 jedine ak by naozaj viditelne zacal ist vyvojom dozadu.
este doplnim, ze kedze pises, ze v skolke je OK a zlaty, tak je to jasne, lebo si zacina uvedomovať, kde moze skakať po hlave a kde ma respekt pred " cudzimi" - ucitelkami a pod... chapes.. domace prostredie je domace,,,tam sa vymysla jedna radost.
@majulino este mi napadlo..nechce sa tak hrat na babo? Mala ma 10m.,ci sa nechce hrat na nu..no..citala som v 1knizke,ze pristupili na taku hru,ale aj odobrali vysady starsieho dietata,tzda dieta sa mohlo hrat len s hrackami urcenymi pre babo,jedlo len.babatkovsku stravu-mixovanu a pod. Vraj to pomohlo..
Moj maly raz,ked som vysavala,lebo mala rozbila pohar,mi vravi,ze on sa pocika. Tak som mu len zamrmlala,ze nech idei na wc asustredila sa na vysavanie,predsa crepy. No a on sa naozak pocikal,nie vela,ale trochu bolo aj na parketach. Nuz som ho vzala,mlacku si musel utriet a pocikane zaprat. Po chvili sa stazoval,ze ho bolia rucicixky. Neustupila som s tym,ze aj mna by boleli ruky.
Tak hadam mu to uz nenapadne.
A tiez z roztopase kedysi si nechcel umyvat ruky,nie zakazdym,ale stalo sa,ze utiekol. Tak bez slov a jedu som ho doviedla do kupelne a tam mu vysvetlila,ze preco icj treba umyt. No a naucil sa,ze nema vyznam vymyslat,ze to so mnou nic nerobi..a teraz len obcas zabudne,uz neuteka,staci povedat ruky a smeruje do kupelne.
@majulino nemyslela som,ze ziarli,ale ze sa mu paci byt ako sestra,preto robi take veci,co skor by mi sedeli na babo do 2r.maximalne..
A s tymi cinnostami co mate robit? Ved tie kable nie su sranda...
A zas aj ten nastup do skolky..vela rodicov pozoruje zhorsene spravanie u deti..ci aj preto sa po prechodnom zhorseni nevratil k takemu spravaniu..stale je v obdobi,kedy je vzdor vlastne normalny..len to netreba nechat tak.

a nemoze by t ze to okukal v skolke od inych deti, napr, u nas od kedy mam deti v skolke su tiez ako vymenene, drze, neposlusne, ziedne dakujem, prosim, nezdravia sa , stale pridu domov s nejakym " sprostym " slovicko - a potom ich cely vykend na nieco upozornujem, tak s atrosku skrotia, ale od pondelka a cely tyzden je to to iste, skus s aspytat ze aky je v skolke, ake su tam deti a mozno na nieco prides