Je GaN nabíjačka na notebook aj mobil vhodná?
chcela by som si zjednodušiť káble a nosiť so sebou jednu nabíjačku na notebook aj telefón. pozerám GaN nabíjačky s viacerými USB-C portami - nezačne sa notebook nabíjať výrazne pomalšie? alebo ak má nabíjačka dosť wattov, je to úplne v pohode?
To spomalenie nezavisi od toho ci je nabijacka GaN, ale od toho ako si vykon rozdeli medzi porty. Vacsina viacportovych ma pevnu tabulku od vyrobcu, typicky 65 W ked je zapojeny jeden port a 45 W + 20 W ked su dva. Takze ano, notebook dostane menej, ale je to dane tou tabulkou, nie technologiou. Na krabici hladaj riadok typu "45W+20W", nie len "65W max" - to druhe ti nepovie nic.
Druha vec je kolko ten notebook vlastne pyta. Lahky ultrabook si vystaci so 45 W, vacsi alebo herny chce 90-100 W a ked dostane 45, nabija sa, ale pri praci to lezie. Kabel tiez hra rolu, bezny USB-C je do 60 W a nad to treba kabel oznaceny 100 W / 5 A - preto ten Anker vyssie funguje.
Ked mas ultrabook, 65 W GaN je uplne v pohode. Pri vacsom notebooku by som isiel rovno na 100 W a mam pokoj.

mam 65w a nabijam aj notebook (vhrombook) a aj samsung .. nenosim inu ...kabel mam anker - kedze je dolezite mat aj kvalitny kabel ... nabijacky mam rozne znacky od 35w hore- kedze mam jednu v spalni v obyvacke a na cesty ... a kazda funguje super