icon

Problémy so škôlkami a plánovaním pracovného času

fazulka21
Dnes o 16:12

Ahojte, no toto sú nervy. Pracujem (pochopiteľne, ale podla učiteliek v škôlke asi nie...) 7,5 hodin. Škôlka je
,,otvorená" 6-16 :00. Učiteľky vkuse niečo vymýšľajú. Často žiadajú, aby som pre dcéru chodila skôr. Alebo (!) nemajú IBAN na posielanie školného, treba platiť v hotovosti, ale pozor, iba do 15:15, potom to už nezaplatíte. Idú zdobiť stromček? Prídite skôr pre deti.
Samozrejme neoficiálne, len to povedia, žiadny oficiálny oznam. A ja sa pýtam....je to tak všade? S nikým sa nestriedam, s dcérou som sama. Kvôli tymto výmyslom škôlky som prišla už o dve práce, lebo šak kto by to akceptoval? Čo som čítala, tak škôlka nemôže požadovať prichod rodiča skôr.
Aj teraz- je besiedka. Zas ma vyzvali aby som prišla do 14:30. Aj keď je besiedka, musia zadovážiť starostlivosť o dieťa, nie aby rodič stále pracovne vymeškával. Dcéra na besiedku nejde. A ja už mám toho plné zuby toto naháňanie. Tak sa pýtam ak je tu niekto, kto sa v tomto vyzná, čo robiť. Riaditeľka je trubiroh, kope za učiteľky, nie rodičov. Každý týždeň žiadajú nejaký skorší odchod, popripade minimalne 3x do mesiaca.
Dá sa s tým niečo robiť? Pracujem do 15:00. Klasicky.
Ďakujem

fazulka21
autor
Dnes o 17:38
@anonym_7570a8

@fazulka21 to ani nie, ale žijú v ťažkom komunizme. Teraz už mám školáčku. Chodí do školy v meste a ani raz som necítila, žeby družinárka mala nejaký problém že po ňu chodím vždy až po 16hod.

@anonym_7570a8 škola je v meste však?

anonym_7570a8
Dnes o 17:41
@fazulka21

@anonym_7570a8 moja nastupuje do školy teraz v septembri. Družina od 6:30 do 15:30. Ja som myslela že skolabujem od prívalu tlaku. Citujem riaditeľku: ,, ešte sme sa nestretli, že by to niekomu nevyhovovalo"
Hneď tu a teraz zožeriem kefu ak je to pravda. Kefu mám.

@fazulka21 tak to Ti nezávidím. To je u Vás na dedine? Do mesta ju nechceš radšej dať?

anonym_7570a8
Dnes o 17:41
@fazulka21

@anonym_7570a8 škola je v meste však?

@fazulka21 áno

fazulka21
autor
Dnes o 17:46
@anonym_7570a8

@fazulka21 tak to Ti nezávidím. To je u Vás na dedine? Do mesta ju nechceš radšej dať?

@anonym_7570a8 no bývam na dedine, chcela som aby mala školu kúsok od domu, keď už bude chodiť sama povedzme za 2-3-4 roky (neviem kedy, to asi nikto). Celá rodina žije v meste cca 15 km ďaleko. Takže na fungovanie som sama. A zvládam to, v pohode- len keby si ostatní (napr učitelia) plnili svoje povinnosti, bolo by to lepšie...

anonym_7570a8
Dnes o 17:51
@fazulka21

@anonym_7570a8 no bývam na dedine, chcela som aby mala školu kúsok od domu, keď už bude chodiť sama povedzme za 2-3-4 roky (neviem kedy, to asi nikto). Celá rodina žije v meste cca 15 km ďaleko. Takže na fungovanie som sama. A zvládam to, v pohode- len keby si ostatní (napr učitelia) plnili svoje povinnosti, bolo by to lepšie...

@fazulka21 a Ty budeš 234 roky mať z toho akurát stres. Pokiaľ pracuješ v meste, ráno si ju zavezieš, poobede vyzdvihneš. U nás je v meste do 16:30 družina. Absolútne by som nad tým nepremýšľala. Bude chcieť chodiť na krúžky ako z dediny? Tiež som sama na malú, viem aké to je.

jankadr
Dnes o 17:55
@fazulka21

@fazulka21 byť tebou,ide do mesta.Potom môže prestúpiť.Zijem v meste,súkromná škôlka od 6.00 do 16.30.Druzina škola od 6.00 do 17.00,počas nej aj krúžky.V škôlke detto.Chapu,že rodičia nekončia o 15.00 v práci.A niekedy beriem deti o 16.30,áno sú medzi poslednými,ale nebolo na výber.Inokedy skôr,ako sa podarilo mne a mužovi s prácou.

anonym_af59f5
Dnes o 17:56

ja sa nechcem zastavat uciteliek, naopak velmi ta chapem za par mesiacov ma bude cakat podobny stres, som sama na dvojicky co nastupuju do dedinskej skolky a uz teraz sa bojim ako budem stihat pracu, ale neda sa s dcerkou porozpravat ze aj ked nenavidi besiedky ste skratka tym a musite si obcas vypomoct aj ked to nie je prijemne? K otazke, nie, ak nie je besiedka povinna pre deti aj rodicov nemozu ziadat tvoj skorsi prichod a mali by byt povinne zabezpecit jej miesto v tride s detmi ktore sa nezucastnia

jankadr
Dnes o 17:56

A škôlka v lete povinné zatvorená iba 3 týždne.Ja sa čudujem,že sa to na tých dedinách takto dovoľuje ako za komunizmu.

fazulka21
autor
Dnes o 17:57
@anonym_7570a8

@fazulka21 a Ty budeš 234 roky mať z toho akurát stres. Pokiaľ pracuješ v meste, ráno si ju zavezieš, poobede vyzdvihneš. U nás je v meste do 16:30 družina. Absolútne by som nad tým nepremýšľala. Bude chcieť chodiť na krúžky ako z dediny? Tiež som sama na malú, viem aké to je.

@anonym_7570a8 posielam ti internetové highfive ťapnutie, lebo to poznáš. Len to behanie hore dole do mesta je naprd. A tu má aj kamáratky. Viem, našla by si nové, ale chcem to vydržať. Ak sa vyskytne ešte iný dôvod, iný problém - prehlásim ju. Áno, rozmýšľala som nad tým, zatiaľ som sa ale zmierila. Ja som v strese už 6 rokov, ešte 2-3 vydržim 😀

fazulka21
autor
Dnes o 17:57
@jankadr

A škôlka v lete povinné zatvorená iba 3 týždne.Ja sa čudujem,že sa to na tých dedinách takto dovoľuje ako za komunizmu.

@jankadr u nás je škôlka zatvorená 4 týždne.

fazulka21
autor
Dnes o 18:02
@anonym_af59f5

ja sa nechcem zastavat uciteliek, naopak velmi ta chapem za par mesiacov ma bude cakat podobny stres, som sama na dvojicky co nastupuju do dedinskej skolky a uz teraz sa bojim ako budem stihat pracu, ale neda sa s dcerkou porozpravat ze aj ked nenavidi besiedky ste skratka tym a musite si obcas vypomoct aj ked to nie je prijemne? K otazke, nie, ak nie je besiedka povinna pre deti aj rodicov nemozu ziadat tvoj skorsi prichod a mali by byt povinne zabezpecit jej miesto v tride s detmi ktore sa nezucastnia

@anonym_af59f5 myslíš že som to neskúšala? Rozprávať sa s ňou? Motivovať ju, žiadať, prehovárať....plače len počuje slovo besiedka. Keď besiedka začne, deti začnú spievať, moja plakať. A potom sa doma vygrcia z toho stresu. Takže nie. Moje rozhodnutie. Ona nie je žiadny introvert, je veselá, veľmi aktívna. Osobne si myslím, že tento blok nemá bezdôvodne a niečo sa v škôlke stalo ešte dávnejšie, pred 3 rokmi. A jej sa to zafixovalo.

anonym_abadbe
Dnes o 18:02
@fazulka21

@fazulka21 Tiež som sa chcela spýtať, že ak Ty pracuješ v meste alebo inej obci, či ju nechceš dať do škôlky a školy blízko Tvojej práce, keďze tam kde byvate je.to podľa toho, čo píšeš boj s veternými mlynmi...

Tiež som na dcéru sama od jej 6 r., bývame v malej mestskej časti menšieho mesta na strednom
Slovensku, družinu mali od 6:00 do 16:30. Ja do práce cestujem hromadnou dopravou cca 45 min. a aby som stihla spoj, musela by tam byť dcéra už o 6:01, no ja som vďaka Bohu mala mamu, ktorá prišla každé ráno ju vychytať. Ale ak som potrebovala niekedy pre ňu prísť o 16tej, namiesto o 15:30, vychovávatelka mi vždy milo povedala, že úplne kľudne kedykoľvek, že oni sú tam predsa do 16:30 (aj keď všetky deti odišli do 15:30).

fazulka21
autor
Dnes o 18:04
@jankadr

@fazulka21 byť tebou,ide do mesta.Potom môže prestúpiť.Zijem v meste,súkromná škôlka od 6.00 do 16.30.Druzina škola od 6.00 do 17.00,počas nej aj krúžky.V škôlke detto.Chapu,že rodičia nekončia o 15.00 v práci.A niekedy beriem deti o 16.30,áno sú medzi poslednými,ale nebolo na výber.Inokedy skôr,ako sa podarilo mne a mužovi s prácou.

@jankadr pracujem kúsok od domu (asi 5km). Je to také....no aj pre mňa. Každopádne dať ju do inej školy nie je pre mňa uzavretá téma. Určite to budem riešiť keď bude treba.

anonym_580fb9
Dnes o 18:29

Ja sice s tym to nemam problem,lebo mam uz velke deti ale aj skolkara.Deti uz davno chodia same zo skolu autobusom.Si pamätam ako dnes mojho za chvilu 18r,ked isiel prvy krat sam autobusom v 1triede,bal sa ci to zvladne a pekne to zvladol.Mal tlacitkovy tel.vzdy mi napisal sms,ze uz je pred skolou.A mladsie si tiez zvykli.
Teraz mi chodia vsetcia 3ja pekne rano aj zo skoly na elektrokolobezkach,ked je pekne.Ked prsi rano ich vozime,spät autobusom.Ked treba idu aj po maleho do skolky.Alebo idem ja,alebo muz.Tento tyzden mame taky,ze len muz vozi a maleho zanesie do skolky,ta je tiez u nas v dedine.Kusocek od domu,deti chodia do vedlajsej dediny do skoly,5km.A zase buduci tyzden zase odprevadzam vsetkych ja,mam 4dni volna.Muz zase ten dalsi tyzden 4dni volna.
Musime sa striedat inak to nejde a tiez by som rada chodila 1nym autom,na rovnaku smenu,kedze robime v tej istej praci.Ani deti by nemali chaus,kto kedy a ako ide do roboty.

anonym_af59f5
Dnes o 18:32
@fazulka21

@anonym_af59f5 myslíš že som to neskúšala? Rozprávať sa s ňou? Motivovať ju, žiadať, prehovárať....plače len počuje slovo besiedka. Keď besiedka začne, deti začnú spievať, moja plakať. A potom sa doma vygrcia z toho stresu. Takže nie. Moje rozhodnutie. Ona nie je žiadny introvert, je veselá, veľmi aktívna. Osobne si myslím, že tento blok nemá bezdôvodne a niečo sa v škôlke stalo ešte dávnejšie, pred 3 rokmi. A jej sa to zafixovalo.

@fazulka21 prepac nemyslela som to v zlom, ale ak je to takto tak by som ozaj skusila zmenu skolky ako tu vela dievcat pise

fazulka21
autor
Dnes o 18:38
@anonym_580fb9

Ja sice s tym to nemam problem,lebo mam uz velke deti ale aj skolkara.Deti uz davno chodia same zo skolu autobusom.Si pamätam ako dnes mojho za chvilu 18r,ked isiel prvy krat sam autobusom v 1triede,bal sa ci to zvladne a pekne to zvladol.Mal tlacitkovy tel.vzdy mi napisal sms,ze uz je pred skolou.A mladsie si tiez zvykli.
Teraz mi chodia vsetcia 3ja pekne rano aj zo skoly na elektrokolobezkach,ked je pekne.Ked prsi rano ich vozime,spät autobusom.Ked treba idu aj po maleho do skolky.Alebo idem ja,alebo muz.Tento tyzden mame taky,ze len muz vozi a maleho zanesie do skolky,ta je tiez u nas v dedine.Kusocek od domu,deti chodia do vedlajsej dediny do skoly,5km.A zase buduci tyzden zase odprevadzam vsetkych ja,mam 4dni volna.Muz zase ten dalsi tyzden 4dni volna.
Musime sa striedat inak to nejde a tiez by som rada chodila 1nym autom,na rovnaku smenu,kedze robime v tej istej praci.Ani deti by nemali chaus,kto kedy a ako ide do roboty.

@anonym_580fb9 rozumiem. Na druhej strane, je skvelé že máš tak šikovné deti a aj možnosti sa dohodnúť ❤️ a časom budete s mužom chodiť jedným autom pravdepodobne 🙂 pracujúci pár, ktorý má deti to má tiež komplikované, keďže sa rodičia musia napríklad striedať zmenovo (on ranna, ona poobedna) a spolu ako rodina sú teda chaľabne málo. Teda...ja to nepoznám, len logicky mi to takto sedí že niektoré páry tak fungujú?

fazulka21
autor
Dnes o 18:39
@anonym_af59f5

@fazulka21 prepac nemyslela som to v zlom, ale ak je to takto tak by som ozaj skusila zmenu skolky ako tu vela dievcat pise

@anonym_af59f5 nie nie, vôbec sa neospravedlňuj, len som vysvetlila situaciu besiedky. Je to naša nočná mora. Od prvého razu. Učiteľky s ňou nikdy nepracovali, nesnažili sa ju začleniť. Proste ona plače, pridite si pre ňu z roboty skôr. Nepríde mi to ok....

anonym_580fb9
Dnes o 18:40
@fazulka21

@anonym_7570a8 moja nastupuje do školy teraz v septembri. Družina od 6:30 do 15:30. Ja som myslela že skolabujem od prívalu tlaku. Citujem riaditeľku: ,, ešte sme sa nestretli, že by to niekomu nevyhovovalo"
Hneď tu a teraz zožeriem kefu ak je to pravda. Kefu mám.

@fazulka21 mas dieta posledne 3m v skolke,uz to vydrz.Naucis ju chodit potom autobusom,bude tam s nou kopec dalsich deti a uz bude dobre.

fazulka21
autor
Dnes o 18:43
@anonym_580fb9

@fazulka21 mas dieta posledne 3m v skolke,uz to vydrz.Naucis ju chodit potom autobusom,bude tam s nou kopec dalsich deti a uz bude dobre.

@anonym_580fb9 školu máme cez cestu, autom som tam do minúty. Skôr hodím reč s riaditeľkou školy. Zisťovala som si nejaké informácie a mala by vyhovieť. Uvidíme.

natalka13
Dnes o 18:46

Fuha, toto sme msli v 1996. Tiez dedinska skolka. To sa realne beda stihat na 8h do prace.

anonym_501367
Dnes o 18:46

Robia si co chcu, lebo rodicia sa im zaliecaju ..je tu diskusia, kde radia rodicia kupit ucitelovi na konci roka darceky ako - mobil, smarthodinky, let balonom...v dalsej sa ucitelka pyta ako pracovat s detmi ked sa im nechce.... no ked su rodicia takto napomocny, mozu si oni o 15,30h ist veselo domov a nutit rodicov aby si ich brali domov skor...

anonym_9809f1
Dnes o 18:48

To nie škôlka žiada. Učiteľky majú online vzdelávania, ktoré začínajú o 13tej, 14tej. Učiteľky tam žiaľ musia byt, takže po deti si logicky musia rodicia prísť. Ak sa jedna o chripkove prazdniny, ak chyba viac ako 30% deti 3dni po sebe, hygiena zavrie škôlku.

anonym_a44356
Dnes o 18:51
@fazulka21

@anonym_a44356 besiedka nie je povinná.

@fazulka21 ale jasne, tomu rozumiem, lenže ide ti hlavne o to,aby dieťa mohlo byť v škôlke. No bude, ale na besiedke, bude tam dozor, lenže ty to nechces. Tak si vyber.

anonym_6e755b
Dnes o 18:57
@fazulka21

@anonym_af59f5 nie nie, vôbec sa neospravedlňuj, len som vysvetlila situaciu besiedky. Je to naša nočná mora. Od prvého razu. Učiteľky s ňou nikdy nepracovali, nesnažili sa ju začleniť. Proste ona plače, pridite si pre ňu z roboty skôr. Nepríde mi to ok....

@fazulka21
škôlka ti ponúkla dve možnosti. buď prídeš pre dieťa skôr, alebo bude na besiedke. čo nechápeš.

anonym_0c14d2
Dnes o 18:59

No da sa vydupat vselico, ale mohli by to dat dietatu vyzrat.
Skus radsej ,,po dobrom". Popros maminu dcerinej najlepsej kamaratky zo skoly, aby ju bravala so sebou na polhodinku. Za odmenu jej daj par eur, ak nebude chciet, tak aspon pravidelne nejaku mensiu pozornost a budes bez stresu.

anonym_7570a8
Dnes o 19:06
@jankadr

@jankadr u nás na dedine zavretá dva mesiace v kuse.

anonym_580fb9
Dnes o 19:06
@fazulka21

@anonym_580fb9 školu máme cez cestu, autom som tam do minúty. Skôr hodím reč s riaditeľkou školy. Zisťovala som si nejaké informácie a mala by vyhovieť. Uvidíme.

@fazulka21 super,tak uz tie 3m vydrz,a od septembra bude dobre.U nas je napr.v july otvorena skolka,a august je zase v inej dedine,no tam musia rodicia na ten mesiac dat oficialnu ziadost o prijatie do skolky.Taku kravinu zaviedli este pri malej.Neviem sice ci to stale tak bezi,ale bolo to chore na hlavu

anonym_7570a8
Dnes o 19:07
@fazulka21

@anonym_7570a8 posielam ti internetové highfive ťapnutie, lebo to poznáš. Len to behanie hore dole do mesta je naprd. A tu má aj kamáratky. Viem, našla by si nové, ale chcem to vydržať. Ak sa vyskytne ešte iný dôvod, iný problém - prehlásim ju. Áno, rozmýšľala som nad tým, zatiaľ som sa ale zmierila. Ja som v strese už 6 rokov, ešte 2-3 vydržim 😀

@fazulka21 to už musíš vedieť sama,čo je lepšie. Držím palce..ono to nejako dopadne🙂 ako vždy

fazulka21
autor
Dnes o 19:12
@anonym_6e755b

@fazulka21
škôlka ti ponúkla dve možnosti. buď prídeš pre dieťa skôr, alebo bude na besiedke. čo nechápeš.

@anonym_6e755b ja tu nie som pre škôlku, škôlka je tu pre nás a vyhlášky MŠVVaŠ platí aj pre materské školy, tomu nerozumiem. Môžeš mi to vysvetliť? 🙂

fazulka21
autor
Dnes o 19:13
@natalka13

Fuha, toto sme msli v 1996. Tiez dedinska skolka. To sa realne beda stihat na 8h do prace.

@natalka13 áno je to o hub...ústa.