icon

O koľkej vyzdvihujete deti zo škôlky?

Dnes o 07:03

Starsiu chodieval brat tatino o 15:00 avsak sa nam zmenila praca a obaja pracujeme do 16:00. Tento rok nastupi aj druha. Skor ako 16:20 sa nam mnepodari pre ne prist, ucitelky to vraj nemaju rady, ked sa chodi tak neskoro uz tam skoro ziadne dieta nie je. Oficialne je skolka do 16:30. O kolkej chodite vy a ako si to zariadite? Stari rodicia byvaju daleko.

Strana
z2
anonym_2b9dc8
Dnes o 07:06

Už mam školáka, ale škôlka bola do 17.00 hod a niekedy som veru prišla aj 16.50.
Sme pracujúci rodičia, doprava je taka aká je,

anonym_f32ac9
Dnes o 07:07

Nerieš. Škôlka je do 16.30 z nejakých dôvodov. A to presne takýchto - keď rodič pracuje, zrejme ťažko príde na 15.00 po dieťa, ako zase presadzovali naše pani učiteľky 🙂 A pokiaľ je s tým dieťa ok, nie je o čom.

anonym_a4df4c
Dnes o 07:07

Tiez v prilblizne takom case, zial neda sa inak, rano su tam 6:45 a poobede takto.
Stihas do 16:30? Stihas... Takze je to v poriadku. Nezdrzujes ich, neporusujes pravidka skolky.. Nie kazdy ma moznost zobrat deti o 15tej

anonym_2acd26
Dnes o 07:09

neviem, ale raz majú pracovnú dobu do 16:30, tak prečo by mal brať niekto ohľad na to, že dieťa je tam ešte 16:20 a že je tam posledné? to potom čo chodia rodičia max do 16tej, aby mohli ísť skôr domov? či?

anonym_043c73
Dnes o 07:09

@anonym_autor U nas je skolka do 16:00. Vacsinou chodim 15:45-15:50, podla toho aka je dopravna situacia. No co nerozkrajam sa. 🤷

parvinka0001
Dnes o 07:10

Končila som v práci o 14 tej chodila som po deti okolo 16tej . Absolútne by som neriešila čo sa páči učiteľke . Takže budeš chodiť tak ako to VAM vyhovuje a nie učiteľke .

biba_18
Dnes o 07:13

keď sa nedalo - tak veru aj tak neskoro som išla po neho ...

simsalabim
Dnes o 07:16

Mna moje deti velakrat v skolke otocili, ze co som prisla tak skoro 😂 Tak som zamerne potom chodila aj o hodinu neskor, ako by som mohla. Bolo to uz davno, ale skolka bola do 17.00 a kedze sme byvali pri nej, videla som, ze to vyuzival nie jeden rodic.

anonym_78ade0
Dnes o 07:16

Úprimne nám to v paži čo majú radi učiteľky. Pri zápise dieťaťa do mš bola otváracia doba do 16:30, následne bola zvolená nová riaditeľka ktorá dala odhlasovať rodičom skrátenie do 16:00. Tri pracujúce mamičky, ktoré nemajú výpomoc sme boli proti, ostatné boli doma čiže im to bolo jedno.
Mne bus z práce došiel podľa CP o 15:54 a potom som utekala po dieťa ak meškal spoj meškala som aj ja, väčšinou som tam zavolala. Aj u nás každý chodil po dieťa okolo 15tej ale tie tri deti tam aj tak boli dlhšie, moje zvyčajne najdlhšie. Dieťa si na to zvyklo

oceanahory
Dnes o 07:18

My sme sice chodilo okolo 15:30 pre syna, ale nikdy nechcel domov...tak nam raz doma povedal, ze nemame chodit pre neho tak skoro 😅, on sa chce este hrat, takze aktualne chodime pre neho okolo 16:30 (skolka je do 17:00), deti je tam stale dost, vyhraju sa a teda nikdy sme ziadne zle slovicko od uciteliek nepoculi.

anonym_a501c5
Dnes o 07:21

Moj syn chodil najprv do skolky, ktora bola otvorena od 6:00 do 18:00 a tam som po neho chodila okolo 17 tej a skolka bola este plna deti.. potom presiel do skolky, ktora bola od 7:00 do 17:00 a ked som pre neho prisla o 16:00 uz tam bol sam.. a tiez sa ucitelky triasli kedy uz pojde aby mohli ist domov. Proste skolka je otvorena do 16:30 tak prid do 16:30 a nereflektuj na to, ze ucitelky chcu ist skor domov.. maju svoju pracovnu dobu, nie su tam zadarmo..

marianarem
Dnes o 07:21

@anonym_autor Tak jasne, ze ucitelky by uz chceli ist domov, ale tak, ako mas ty pracovnu dobu do 16, tak oni maju tiez svoju. U nas to mame tak, ze skolka je do 17 a rodicia maju chodit tak, aby dieta o tej 17 odchadzalo. Cize prist 16:50 je u nas ok.

anonym_69344d
Dnes o 07:37

Ucitelky idu rady domov skor, ak je uz posledne dieta vyzdvihnute, ale pracovnu dobu proste maju, nech idu do kelu.. na taketo diskusie sa s nimi ani nezacinaj, normalne asertivne - skolka je otvorena dokedy? Pracovnu dobu mate dokedy? Nebudes si ty robit nervy a letiet s prace s vyplazenym jazykom aby slecny mohli ist domov pred koncom pracovnej doby...

anonym_9f033c
Dnes o 07:42

Mne chodila babka pre decko do škôlky, lebo som pracovala do 4, bolo mi ľúto ho tam nechať dlho, tak o 2 chodila poň. Ale keby som nemala ochotnú babku, tak by musel vydržať do 16:30.

anonym_142bab
Dnes o 07:54

My byvame v zahranici a tu je doba odchodu pevne dana. Od 15:50 do 16. Po dieta mozes prist skor len vynimocne. Maju normalne studijny plan, rozne vyucbove cinnosti a keby rodicia chodili ako sa im zachce, nefungovalo by to. Potom je aj moznost druziny do 18., tam uz mozete prist po dieta, kedy chcete.

petamich
Dnes o 07:55

@anonym_autor nasa skolka je otvorena do 17:30, chapem, ze pani ucitelky uvitaju, ak deti rodicia vyzdvihnu co najskor avsak nie kazdy rodic ma flexibilnu pracu, pokojne robi do 17:00 a co potom 🤷‍♀️ my nasho vyzdvihujeme cca. 16:30 ale to iba vdaka tomu, ze sa vieme s manzelom striedat, inak by nam ani nahodou nevyslo aj dieta vyzdvihovat takto, aj byt v praci 8.5 hodiny s obedom (minimalne). A obcas sa stane, ze naozaj ide aj neskor (lebo casto chodim napr. do Viedne sluzobne a neviem sa 14:30 postavit, ze idem na vlak ahojte, lebo dieta v skolke a manzel je tiez mimo domov). A nezabudajme na jednorodicov alebo rodiny, kde jeden pracuje v zahranici, ved to sa neda aj dieta o 7:30 v skolke, aj o 8:00 uz sediet v praci...takze nic si z toho nerob, asertivne im treba povedat, ze skor sa ti neda a bodka.

anonym_c773a1
Dnes o 07:57

@anonym_autor v práci by si tiež povedala že nemáš rada ak príde zákazník polhodinu pred záverečnou? alebo povieš že už máš upratané a zavretú kasu tak nech príde zajtra?
Keď súhlasili s takou pracovnou dobou tak nech ju dodržiavajú.

anonym_76e6c8
Dnes o 08:03

@anonym_autor mám u prdele učiteľky ktoré to nemajú radi. Opýtaj sa ich, či oni môžu odísť z práce skôr, keď tam majú ešte deti. Nemôžu, rovnako ako ty, lebo musíš dokončiť prácu.
Škôlku máme do 17 a ja chodím o 16.45. niekedy aj neskôr.
Učiteľky v MS je diagnóza. Väčšina z nich teda.

dankakuc
Dnes o 08:06

všetky moje 3 dcéry boli v škôlke do 15.30 - 15.50. Škôlka bola do 16.00. Pani učiteľka mala vždy zvláštny pohľad, ale mne to bolo fuk, jednoducho som to nestíhala skôr kvôli dochádzaniu z práce. A ak je vaša do 16.30 tak sa s tým netráp a príď vtedy keď sa ti bude dať.

anonym_5d2651
Dnes o 08:13

@anonym_autor u nas skola do 17:00, chodim ako vyjde z prace medzi 16:00-16:15 stale este par deti tam je, nikdy sa mi nestalo, zeby som prisla posledna a nikdy nic ucitelky nepovedali nato. Skor by som vedela vydzvihnut jedine, ze sa teleportujem. Muz konci az po zatvoreni skolky takze ten uz vobec by nestihal.

autor
Dnes o 08:33

@vsetci Boze baby dakujem Vam, tak nejdem riesit, mate pravdu je to ich praca,

anonym_7a9612
Dnes o 08:46

@anonym_autor nerieš, čo si kto myslí. Pracovná doba sa im končí 16:30

anonym_1d40f4
Dnes o 10:19

aj v škôlke aj v družine sedela učiteľka s dieťaťom pri dverách, obaja oblečení, ona nachystaná s kabelkou (netuším od koľkej) a keby pohľad zabíjal tak už je po mne... chodila som preto z práce o polhodinu skôr aj to už boli nervózne, áno majú tam byť ale keď si to vybíjajú na tvojom dieťati nie je to nič príjemné, osobne som nechápala ako to dokážu iní rodičia byť tam už o tretej, pol štvrtej

anonym_7308cc
Dnes o 10:24

@anonym_autor môj chodil prvý a aj posledný odchádzal. Viac krát sa stalo hlavne v zime, že autobus mi domov meškal, hneď som volala, že musia ma počkať. A nikdy nebol problém

anonym_deccd9
Dnes o 10:26

Riešiš niečo, čo ešte ani nevieš ako bude. Lebo VRAJ. Do 16,30 je o dieťa postarané, posnaž sa do tohto času prísť. Ak nebudeš stíhať, zavolaj. Pozdravuje učiteľka MŠ 🙂
Pre ostatné - aj ja som mala škôlkara, teraz mám dieťa v družine, kde sa musím dostaviť do istého času. Jedno nadväzuje na druhé. Ak meškáte vy, meškám ja, mešká vychovávateľka. Možno jej ujde spoj domov, možno,....

simca06022011
Dnes o 10:29

Tak niekto musi ist posledny... ;) ak je skolka do 16:30 s kludom aj 16:20 staci. sme v praci... nam kedysi riaditelka vykrikovala stale ze mame chodit o 16tej, lebo upratovacka chce upratat a ona chce o 16:30 zamknut a podobne blbosti... no my choide do prace tiez, este aj dochadzala som 20km... som to len okomentovala, ze bohuzial, ksolka je do 16:30 a do vtedy tam o dieta je postarane, skor sa mi neda, ved keby sa mi dalo, tak po nu chodime aj o 15tej.

michaela329
Dnes o 10:36

Bože to sú zase kecy... učiteľkám je to jedno - píšem ako družinárka. Normálne chodia rodičia vtedy, keď stíhajú. Čo jediné nemám rada, keď meškajú a nedajú vedieť- lebo sa tiež niekam ponáhľam a nie raz sa mi stalo, že na dieťa zabudli aj pol hodiny a mne napríklad prepadol tréning.

anonym_2bc197
Dnes o 11:17

@anonym_autor starsia dcera chodila do dedinskej skolky a tu boli ucitelky zvyknute,ze o 15:00 v skolke ani noha.skolka je do 16:30.nie raz sa mi stalo,ze mi o 16:00 ucitelka volala,kde som a kedy pridem.raz ju muz sfukol,lebo nasiel v zime dceru naobliekanu sediet 16:10 v satni a preslapujucu ucitelku pri nej,lebo jej ide autobus.ze oni niesu zvyknute tak dlho byt v skolke🙈 mladsia dcera chodila do jasli,tie boli do 17:00 a nikto nemal problem ak sa dieta vyzdvihlo o 16:50. Kazdy vyzdvihne tak,ako mu to pracovna doba umoznuje,nik nechodi naschval neskoro z roztopase.

anonym_deccd9
Dnes o 16:31

Je veľmi zaujímavé, koľkokrát čítam, že učiteľky o 16ej prešľapujú v šatni s oblečeným dieťaťom, hoc škôlka beží do 16,30. Aj keby mi posledné dieťa odišlo o 15ej, ja nemôžem odísť skôr, keď mi pracovná doba končí 16,30. Venujem sa dokumentácii alebo príprave pomôcok. Nikdy som nešla domov skôr len preto, že už v triede neboli deti (aj keď taká situácia nastane možno tak 2x do roka). A keďže sa čipujeme, tak už vôbec nie je o čom.

anonym_7502ae
Dnes o 16:49

Pracujem v ms. Je mi uplne jedno o kolkej pridu rodicia, len nech to stihnú do zatvorenia skolky (prip. zavolajú, ze budu meskat). Moje deti chodili do a zo skolky podla toho ako som pracovala. Niekedy boli prve v skolke, niekedy isli posledne domov.
Ak budu mat učiteľky blbe reci, tak to ries so zástupkyňou alebo riaditeľkou. Ak by si nic nevyriešila, tak sa obrat na zriaďovateľa.

Strana
z2