Problémy so škôlkami a plánovaním pracovného času
Ahojte, no toto sú nervy. Pracujem (pochopiteľne, ale podla učiteliek v škôlke asi nie...) 7,5 hodin. Škôlka je
,,otvorená" 6-16 :00. Učiteľky vkuse niečo vymýšľajú. Často žiadajú, aby som pre dcéru chodila skôr. Alebo (!) nemajú IBAN na posielanie školného, treba platiť v hotovosti, ale pozor, iba do 15:15, potom to už nezaplatíte. Idú zdobiť stromček? Prídite skôr pre deti.
Samozrejme neoficiálne, len to povedia, žiadny oficiálny oznam. A ja sa pýtam....je to tak všade? S nikým sa nestriedam, s dcérou som sama. Kvôli tymto výmyslom škôlky som prišla už o dve práce, lebo šak kto by to akceptoval? Čo som čítala, tak škôlka nemôže požadovať prichod rodiča skôr.
Aj teraz- je besiedka. Zas ma vyzvali aby som prišla do 14:30. Aj keď je besiedka, musia zadovážiť starostlivosť o dieťa, nie aby rodič stále pracovne vymeškával. Dcéra na besiedku nejde. A ja už mám toho plné zuby toto naháňanie. Tak sa pýtam ak je tu niekto, kto sa v tomto vyzná, čo robiť. Riaditeľka je trubiroh, kope za učiteľky, nie rodičov. Každý týždeň žiadajú nejaký skorší odchod, popripade minimalne 3x do mesiaca.
Dá sa s tým niečo robiť? Pracujem do 15:00. Klasicky.
Ďakujem
@fazulka21 ale jasne, tomu rozumiem, lenže ide ti hlavne o to,aby dieťa mohlo byť v škôlke. No bude, ale na besiedke, bude tam dozor, lenže ty to nechces. Tak si vyber.
@anonym_a44356 nie je tam jedna trieda, deti sa navzajom poznajú, aj učiteľky. Nejde o celý deň, ani o hodinu ale o 15 minút. V škole myslím to bolo tak, že ak ja som sa neúčastnila branneho cvičenia, tak bola náhradná trieda. Je rozdiel neochota a určité legislatívne hranice. Zatiaľ čo som čítala vyhlášky, tak na to právo jednoducho škôlka nemá. Preto sa pýtam na oficiálne zdroje, kde je napísané kedy má škôlka právo vyzvať rodiča o skorší príchod. Nemôže dieťa nútiť zúčastňovať sa nepovinnej aktivity a mňa ako zamestnanu osobu nemôže v jednom kuse nútiť chodiť do škôlky skôr. Besiedka je len aktuálna udalosť. A čo platba škôlky? Platba krúžkov, každého zvlášť, v hotovosti do 15:15? Ja nelietam, ani nemám teleport. Výzdoba škôlky? Vyzdoba stromčeka a ďalší deň zas Osvietenie stromčeka? A furt niečo. To sú aktivity, ktoré mi majú zasahovať do pracovného života? Trošku hlúposť nie? Keďže si škôlku platím. A vždy v plnej výške.
@fazulka21
veď nemusíš prísť pre dieťa skôr, ale tým pádom bude dieťa v škôlke so svojou triedou. na besiedke. chceš ochrániť dieťa pred stresom, ale nič preto nespravíš.
@anonym_6e755b ale ja prídem skôr 😀 ja končím v práci 15:00. Dohodla som.sa, že zajtra skončím 14:30. Do toho mi učiteľka napisala, aby som prisla do 14:30. Takže ja budem v škôlke medzi 14:40-14:45. Ona na besiedke nebude, ale budú ju chystať. Ja chcem vedieť ako postupovať aj v iných veciach, kedy žiadajú stupídny skorší príchod. Tak poď, ale prosím zdroje, skúsenosti, paragrafy, nie názor človeka, čo možno dieťa má, ale sám nemanévruje medzi zamestnaním a školou/škôlkou. A dávam dôraz na slovo sám.
@fazulka21 my máme škôlku do 17, ja chodím pre dcéru 16.45 a zvyčajne je posledná. Niektoré učiteľky zazerajú, jedná sa aj opýtala prečo tak neskoro, hneď som ju dala na poriadok. Spýtala som sa jej či oná môže odísť skôr z práce keď tu má deti a bola ticho.
Irituju má ucky v škôlke, ako sa snažia si zľahčovať prácu.
Ja na tvojom mieste to okamžite riešim so zriaďovateľom a keď keď ti odpíše čo ti odpísal , hneď by som tam nabehla a povedala mu že ak to nezačne okamžite riešiť on, budem to ja riešiť ešte na vyšších miestach. A ešte aj písomne by som mu to dala. Ja sa neserem s takýmito ľuďmi.
Keby som ja robila tak ako niektoré učiteľky v škole tak ani na chleba nezarobim. Oni sú diagnóza a môže sa tu urážať kto chce ako chce.
@fazulka21 my máme škôlku do 17, ja chodím pre dcéru 16.45 a zvyčajne je posledná. Niektoré učiteľky zazerajú, jedná sa aj opýtala prečo tak neskoro, hneď som ju dala na poriadok. Spýtala som sa jej či oná môže odísť skôr z práce keď tu má deti a bola ticho.
Ja na tvojom mieste to okamžite riešim so zriaďovateľom a keď keď ti odpíše čo ti odpísal , hneď by som tam nabehla a povedala mu že ak to nezačne okamžite riešiť on, budem to ja riešiť ešte na vyšších miestach. A ešte aj písomne by som mu to dala. Ja sa neserem s takýmito ľuďmi.
Keby som ja robila tak ako niektoré učiteľky v škole tak ani na chleba nezarobim. Oni sú diagnóza a môže sa tu urážať kto chce ako chce.
@anonym_ae7d87 teba chcem za kamošku 😀
@anonym_ae7d87 a ako riešiš keď ťa požiadajú že je v škôlke akcia, nikdy nežiadajú od teba príchod skôr?

@anonym_6e755b ja tu nie som pre škôlku, škôlka je tu pre nás a vyhlášky MŠVVaŠ platí aj pre materské školy, tomu nerozumiem. Môžeš mi to vysvetliť? 🙂
@fazulka21
veď nemusíš prísť pre dieťa skôr, ale tým pádom bude dieťa v škôlke so svojou triedou. na besiedke. chceš ochrániť dieťa pred stresom, ale nič preto nespravíš.