icon

Problémy so škôlkami a plánovaním pracovného času

fazulka21
12. máj 2026

Ahojte, no toto sú nervy. Pracujem (pochopiteľne, ale podla učiteliek v škôlke asi nie...) 7,5 hodin. Škôlka je
,,otvorená" 6-16 :00. Učiteľky vkuse niečo vymýšľajú. Často žiadajú, aby som pre dcéru chodila skôr. Alebo (!) nemajú IBAN na posielanie školného, treba platiť v hotovosti, ale pozor, iba do 15:15, potom to už nezaplatíte. Idú zdobiť stromček? Prídite skôr pre deti.
Samozrejme neoficiálne, len to povedia, žiadny oficiálny oznam. A ja sa pýtam....je to tak všade? S nikým sa nestriedam, s dcérou som sama. Kvôli tymto výmyslom škôlky som prišla už o dve práce, lebo šak kto by to akceptoval? Čo som čítala, tak škôlka nemôže požadovať prichod rodiča skôr.
Aj teraz- je besiedka. Zas ma vyzvali aby som prišla do 14:30. Aj keď je besiedka, musia zadovážiť starostlivosť o dieťa, nie aby rodič stále pracovne vymeškával. Dcéra na besiedku nejde. A ja už mám toho plné zuby toto naháňanie. Tak sa pýtam ak je tu niekto, kto sa v tomto vyzná, čo robiť. Riaditeľka je trubiroh, kope za učiteľky, nie rodičov. Každý týždeň žiadajú nejaký skorší odchod, popripade minimalne 3x do mesiaca.
Dá sa s tým niečo robiť? Pracujem do 15:00. Klasicky.
Ďakujem

Strana
z4
fazulka21
autor
20. máj 2026
@anonym_ae7d87

@fazulka21 😂😂 kľudne buďme kamošky 😂

Stalo sa to asi raz že učiteľky svojvoľne ráno povedali či môžeme prísť pre malú skôr v ten deň, lebo....už neviem aký bol dôvod. Povedala som že nemôžem, lebo mám prácu a keď tak mi to mali oznámiť skôr a písomné. Podľa mňa riaditeľka o tom ani nevedela.
Mňa nemajú moc radi čo ti poviem 😅

@anonym_ae7d87 ani mňa. Ale že vôbec... A je to vzájomné.

fazulka21
autor
20. máj 2026
@anonym_ae7d87

@fazulka21 😂😂 kľudne buďme kamošky 😂

Stalo sa to asi raz že učiteľky svojvoľne ráno povedali či môžeme prísť pre malú skôr v ten deň, lebo....už neviem aký bol dôvod. Povedala som že nemôžem, lebo mám prácu a keď tak mi to mali oznámiť skôr a písomné. Podľa mňa riaditeľka o tom ani nevedela.
Mňa nemajú moc radi čo ti poviem 😅

@anonym_ae7d87 ja budem riešiť. Aj keď za dva mesiace už dcéra pôjde do školy, aj tak to budem riešiť.

anonym_aa2669
20. máj 2026
@fazulka21

@anonym_aa2669 chápeš že tá pizda by nechala dcéru na besiedke? Bezo mňa? Bola by tam jediná.

@fazulka21 nenechaj si skakat po hoave tymi zenami

fazulka21
autor
1. jún 2026
@anonym_446a92

Som ucitelkou v bratislavskej skolke a len oci otvaram, co tu pisete... My sme otvoreni 6:30-17:00 a ziadna ucitelka od nas nekomanduje rodicov, kedy maju prist po deti, chodia aj tesne pred 17, ved je to nasa pracovna doba. Tiez sa da normalne dohodnut, ak dieta potrebujeme dat do inej triedy, meska, ma nejaku traumu a podobne...

@anonym_446a92 ahoj, prosím ťa, rada by som sa ťa niečo opýtala. Zas v našej škôlke excelovali.... Ak si najdeš čas, napíš mi...aj sem komentár, alebo správu. Kľudne aj verejne to budem riešiť.

Strana
z4