Reakcia učiteľky
ahojte tento rok zacala chodit moja dcera o materskej školky, s tym ze deti je potrebne priviest rano do pol siedmej do osmej (potom sa skolka zamyka), mame s pani ucitelkami na fb skupinovy chat a ked sa niekedy stane ze nejake dieta ide k lekarovi mamicky tam napisu ci mozu neskor priviest deti napr o deviatej a podobne, ucitelky vzdy odpisu ze nieje problem..tak som napisala vo stvrtok aj ja do chatu ze sme objednani k zubarovi v piatok na osmu ci mozem teda malú priniest neskor..ucitelka mi odpisala:" Dobry deň deti prijímame len do osmej hodiny, dakujem za pochopenie"..odpisala som na to hned ze na osmu sme len objednani ešte bovhie kedy nas zubar vezme dnu, ale reakcia ziadna, skusala som ucitelke aj volat lebo som v ten den musela ist do prace mali sme jedno preškolenie, a malú som nemala s kym nechat..ale telefon mi nedvihla..tak mi nic ine neostalo len teda do prace volat ze nepridem..samozrejme sefova nebola nadsena..dnes rano som s tym konfrontovala (slusne) ucitelku pytam sa jej preco som nemohla malú doviest neskor tak ako to robia ostatni rodicia..ked maju nejakeho lekara alebo podobne, a ona mi s uplnym usmevom zahlasi ze ona mi nenapisala ze malu nemozem dopratat len ma informovala o casovom rozpati prijimania detí ráno..že to ja som zle pochopila že ju nemôžem doniest, a ked ja niečo zle pochopím čo ona povie alebo napíše tak to nieje jej problém..tak ja neviem,,pochopili by ste to rovnako alebo som len ja idiot?
@h2o2 skusala som jej volat isli sme okolo skolky..lebo u nas musi prist otvorit niekto aby si sa dostala dnu ale nedvihla mi.volala som jej asi 7 krat
@gabika0825 bola to ta ista.vsak mi povedala ze ona to tak napisala a ja som to zle pochopila..to ze ci nemaju automaticke odpovede to fakt neviem..mozno ale pisala som jej aj za tym ešte otazky ci teda mozme prist alebo nie..pozrela to ale neodpisala nic
@liz_lemon skoda ze lekari netahaju zasadne nocne a poobedne, aby nahodou niekto nenarusil raz za rok skolku tym, ze prinesie dieta 8.30.
Nas minule zubar objednal na siedmu rano so synom, neviem preco by som kvoli tomu cely den nesla do prace. Potom jasne ze matky s detmi su na cele rebricka koho nezamestnat.
ja som sa naučila jednu vec, neprosím, ale oznamujem. Takže nabudúce nepros učitelku či môžeš doniesť dcéru neskôr, jednoducho oznam že ideš k zubárovi a donesieš ju neskôr. Vyhneš sa takýmto vychcaním nedorozumeniam, a zároveň nepôsobiš uplne submisívne. Prosiť je síce pekné a slušné, ale nie ked sa jedna o tvoje práva . Okrem toho škôlka musí mať zvonček, ak sa nedozvoníš, volám riaditeľke a vytáčam zaradom čísla.
@liz_lemon u nás je odber krvi, vyter dosť neskoro, takže by si nemal šancu to stihnúť a sú aj vyšetrenia, ktoré sa robia na lačno a pod...
Autorka napísala to tak, že by som to pochopila ako ty...ďalšia vec prečo Ti nezdvíhala telefón.Je úplne bežné, že deti chodia neskôr idú na logopediu, prevenciu a pod...
@babulkomale a chodis s detmi kazdy den niekam, je to len raz za cas, kto to nezneuziva, moze si to raz za cas dovolit, u nas v praci je to bezne, a nikto sa nad tym nepozastavuje, ked chodili moje deti do skolky, do prace som uz nesla, a teraz ked chodia do skoly, tak vzdy sa da objednat na poobedie, lebo takmer kazda ambulancia ma aspon 1 den dlhsie, deti nevymeskaju skolu, a ja mozem ist normalne do prace
na buduce by som jednoducho napisala, ze na 8:00 ideme s malou k zubarovi a do skolky pride ked budeme hotovi u zubara. To coje za blbost nezobrat dieta do skoly neskor?? To som este nepocula. To je nejaka specialna skolka ci co? Aj u nas sa zamykalo, ked deti chodili do skolky, ale vzdy ich rodic mohol priniest aj neskor, ak bol na to ozajstny dovod....ved aj do zakladnej skoly, ak dieta ide ku zubarovi, tak moze prist neskor, alebo odist skor.Nevymeska pre to cely den.
ja som tomu tiez nerozumela..proste videla som na tom chate ze ostatni rodicia napisu ze dieta pride neskor ( ideme k logopedovi, ortopedovi, zubarovi a ja neviem kde ešte) a nebol problem ucitelka odpisala v poriadku potom zavolajte az vam vieme odomknut..mne odpisala toto..a ešte mi dnes povie ze to nieje jej problem ze ja som zle pochopila
Normálne by som jej povedala, že je neseriozne nezdvihnut telefon.Jasne, že to bolo cielene z akého dôvodu neviem.. niekedy, keď tu čítam tie story o učiteľkach nechápem.A ako niekto píše nepytat sa viac ako je nutné...vtedy ideme k lekárovi príde neskôr dakujem.
@liz_lemon moja kamarátka ma 3 deti, ktoré maju po covide zdr.problemy minule mi ukazovala kalendár s logopedia, o týždeň s druhym kardiolog, alergologia, očkovanie prevencia ona robí z domu, ale toto neviem ako by vykryla pri 3 detoch
@liz_lemon bohuzial vo vacsine zamestnani by som sa nestretla s pochopenim, keby som sa mala tvarit, ze som bola cely den s dietatom u zubara.
@lubina No v principe by mali zobrat aj neskor, ale moze byt problem, ak su vonku na prechadzke mimo areal skolky. Tiez moze mat ucitelka stiseny mobil, ked sa s detmi ucia basnicky atd. Alebo ho nema poruke, ked su vonku, ci v jedalni. Zo skusenosti je dobre mat pre takyto pripad cislo aj na riaditelku alebo veducu kuchyne.
Pochopila by som to rovnako ako ty, ale i napriek tomu by som malu doviezla do skolky
@liz_lemon uplne odveci rada.. mnohi lekari poobede nerobia a ked je dieta objednane na osmu tak mam cely den ostat doma? Zbytocne minuta celodenna priepustka ked sa mozem vybavit za dve hodiny. A to nehovorim o radosti kolegov ked si mamicka zobere cely den volno (samozrejme ma na to pravo ale...)
Autorka, urcite sa ohrad ze si im volala a nedvihali. Ze nabuduce to budes riesit s riaditelkou. Aby si ucitelka nemyslela ze jej to prejde.
@liz_lemon nie vzdy sa da dieta objednat k lekarovi poobede nie? 😃 Niektori (vacsina) dr robia len napr. Od 8 do 14.
A ze v praci si mohla dat priepustku? Ano mohla, ale ako kvoli cojaviem hodine u doktora, aby si daval clovek na cely den priepustku a cerpal si tak "doprovod" k lekarovi..... Asi mas velmi tolerantneho zamestnavatela.
Mne raz povedala ucitelka, ze Viete mamicka, ked privediete dieta po 9.30hod, tak pre neho to uz nema vyznam, lebo uz skoncili edukacne aktivity, takze ho uz nenoste. Ja som jej odpovedala, ze mila p. Ucitelka, ALE PRE MNA to vyznam ma, lebo ja MUSIM ist do prace!
Moja je predskolacka každý mesiac lgopedia možné sem tam gastro zubár ja len deň dopredu oznámim že ideme na vyšetrenie a príde neskôr cca o akej a vybavené...allebo že ju beriem na obed domov keď nieco máme..
Chyba bola na strane ucitelky. Jej spravanie voci tebe, no otras, zaujimalo by ma ako sa sprava k detom. Ak videla zmeskane hovory, mala ti zavolat naspat.

Mna ešte napadla jedna vec a to je to či na tých chatoch nemajú automatické odpovede. Mne sa to zopár x stalo, že som takto niekde písala na Messenger a hodilo mi to tam automatickú odpoved. Ale nemusí to byt tento prípad. Mohlo ísť kľudne aj o to, že v ten deň tam nemusela byt učiteľka ktorá má tvoje dieťa na starosti a možno jej kolegyňa nevedela o tom že ideš k nejakému lekárovi a preto ti odpísala tak ako odpísala. Ale ja by som toto vôbec neriesila keď ste si to vyjasnili tak to dalej nerieš. Keby sa to opakovalo tak by som to vtedy riesila. Myslím si že tu išlo o nepochopenie z oboch strán.