icon

Robia naozaj učiteľky v škôlke deťom zle?

Dnes o 19:36

Dnes som zaznamenala v komentaroch ako ucitelky v skolke robia detom zle. Otvoria okna aby prechladli, urazaju ich a podobne. Je to pravda a naozaj robia ucitelky v skolke zle detom? Zaujimate sa od dietata ako sa ucitelka spravala?

anonym_149578
Dnes o 20:27
@anonym_autor

@anonym_149578 ty si v skolke prva, tak preco neotvoris okno, kym tam este nie su deti?

@anonym_autor Príď mi nadiktovať, čo kedy mám robiť, aby ste boli spokojné. Našťastie nerobím v škôlke. Stačilo mi, keď sa jedna mamička prišla sťažovať, že som jej dcére napísala na výkres meno Ela, ale oni ju volajú Elka. Takže asi tak.

anonym_1ae769
Dnes o 20:30
@anonym_autor

@anonym_1ae769 to tu opisuju dospeli ludia, ktori to videli na vlastne oci, ale som rada, ze u vas to tak nefunguje.

@anonym_autor koľko ľudí vidí na vlastné oči co sa deje v škôlke? 🙄

autor
Dnes o 20:34
@anonym_26125a

@anonym_autor áno, zaujímam a aj si všímam správanie mojich detí. A áno, mali sme aj problém s jednou učiteľkou, ktorá sa nesprávala profesionálne, deti sa jej báli a rodičia neviem, či nechceli, či im bolo jedno, alebo nemali inú možnosť, neriešili. Mojej dcére stačil mesiac a bola úplne na dne. Najprv som "neriešila" lebo veď nová skúsenosť, deti, kolektív, režim...druhý týždeň sa mi budila zo sna, začala sa pocikávať, učiteľka povedala, že asi je nachladená, nech si ju odsledujem. U lekárky všetko ok, aj tak mi týždeň čo bola doma, rozprávala, ako ona do škôlky nechce ísť, lebo učiteľka je zlá a veľmi kričí. Jeden deň som si dala tú námahu a išla pod okná kde mali triedu a počúvala, čo robia. Nikoho nebolo počuť, len učiteľku, "okamžite si sadnite, nebudete sa hrať, ja to po vas ukladať nebudem, ...prestaň revať, na mňa to neplatí, ešte raz, zavriem ťa tam (neviem kde) ...zjedz to a nerev, lebo ti to napcham do úst ...rýchlo sa obliekaj, nebudeme na teba čakať...nemala si sa oliať, budeš teraz mokrá...na ihrisku nemohli nič, museli byť len na jednom mieste alebo stáť pri nej. Dcéra mi dlho nič nepovedala, len plakala...až raz som už aj ja stratila nervy a povedala som jej, že nech mi všetko povie, a už viac tam nebude musieť ísť...vtedy mi povedala, že na ňu nekričí, ale na všetky deti áno, že nikto sa nemôže hrať, ona je na mobile a vždy im hovorí, aby boli ticho. Keď im niečo nechutí, nemôžu povedať, že nechcú, lebo kričí, keď niekto chce ísť na wc, nemôže, lebo není malé bábätko a má vydržať, keď niekto plače, tak kričí ona že ju z toho boli hlava a už to nechce počúvať, že keď plače kamarát, že ho zatvára do kúpeľne...a také. Ona sa bála niečo povedať, aby nekricala aj na ňu. Tak som išla za tou učiteľkou a konfrontovaná ju, tvárila sa, že ona nič, ona je najlepšia učiteľka na svete a nikto sa na ňu nesťažuje. Neskôr som napísala podnet primátorovi a aj napísala petíciu na odvolanie učiteľky a čuduj sa svetu, zrazu sa našli rodičia, ktorí mali s ňou problém. Už tam 2 roky nepracuje a naše deti sú v pohode a radi chodia do školky. Už mi tam chodí aj syn a tiež sa nesťažuje.

@anonym_26125a vyborne.

autor
Dnes o 20:36
@anonym_149578

@anonym_autor Príď mi nadiktovať, čo kedy mám robiť, aby ste boli spokojné. Našťastie nerobím v škôlke. Stačilo mi, keď sa jedna mamička prišla sťažovať, že som jej dcére napísala na výkres meno Ela, ale oni ju volajú Elka. Takže asi tak.

@anonym_149578 nebola som za to aby sa rodicia stazovali, ale ked toto citam, tak radsej prehanat ako byt ticho.

anonym_10c394
@anonym_b30e60

Údajne sa to robí aj v domovoch dôchodcov. Ak je plno a treba uvoľniť miesto, dobre zaplatíš a miesto sa čoskoro nájde. Otvoria okná, následne zápal pľúc a bude miesto.

@anonym_b30e60 brat mojej babky bol roky rokúce v DSS, a ani raz nemal zápal hrdla, priedušiek ani plúc, chodila som tam každý týždeň.

autor
@anonym_1ae769

@anonym_autor koľko ľudí vidí na vlastné oči co sa deje v škôlke? 🙄

@anonym_1ae769 nastastie su taki co to vidia.

anonym_0a101e
Dnes o 20:38

My máme jednu učiteľky super, úžasnú, ochotnú. Vidno že to robí naozaj rada a práca ju baví. Druhá je taká divná, večne zamračená, otrávená ale dieťa tvrdí že sa správa ok. Každopádne vidno že ju práca nebaví a je tam len aby zarobila. Verím teda že aj taký extrém ako píšeš ty môže byť....

autor
Dnes o 20:39
@anonym_b30e60

Údajne sa to robí aj v domovoch dôchodcov. Ak je plno a treba uvoľniť miesto, dobre zaplatíš a miesto sa čoskoro nájde. Otvoria okná, následne zápal pľúc a bude miesto.

@anonym_b30e60 bolo by na case aby to uz niekto vyssi zacal kontrolovat.

autor
Dnes o 20:41
@anonym_c33802

@anonym_autor ano s pripecenymi poznamkami suhlasim. Zial tak to je. Ucitelky si myslia ze budu mat z detí dospelakov ktori budu vsetko vediet a spravat sa ukazkovo. Zabudaju ale ze su to stale deti. Mala som moznost byt ucitelka nastastie len docasne.

@anonym_c33802 nahlasila si to?

ivanaks
Dnes o 20:42

Fascinuje ma, že všetky prispievajúce v tejto diskusii (s 1 výnimkou) sú anonymné (a vlastne aj tá, ale aspoň sa nebojí vyjadriť svoj názor pod nickom, čo tu používa). Už to naznačuje hodnovernosť jednotlivých príspevkov. A nie, ja som sa s niečím takým u svojho dieťaťa v škôlke nestretla. Mal svoje učiteľky rád (niektoré viac, niektoré menej), dodnes, keď sa s nimi stretne na ulici, tak sa mu prihovoria a pýtajú sa ho, ako sa mu darí. Ak bol chorý, tak pre to, lebo tam matky doviedli kašľajúce deti so zeleným sopľom pod nosom. Nebola som svedkom, že učiteľka zámerne spôsobila ochorenie deťom, aké bola som svedkom, ako vyššie spomenuté matere rýchlo nechali dieťa vysmrkať, opakovali mu, že teraz nesmie kašľať, rýchlo pootvorili dvere, dieťa strčili dnu a utekali, čo im nohy stačili, aby im učiteľka to ich choré obratom nevrátila. A čuduj sa svete, o pár dní bol aj môj syn chorý. A nie pre to, že by učiteľky otvárali okno... Keď odišiel na ZŠ a v triede s ním nebol chlapec, ktorý pravidelne cestou do škôlky chrchľal ako tuberák, skončila aj jeho zvýšená chorobnosť. Sama pracujem v školstve (ale učím dospelákov) a áno, keď vojdem po prestávke do učebne, bežné poviem: "Máte tu vydýchaný vzduch," a otvorím okno. Vetrám, keď je treba, nestačí ráno pred vyučovaním (ako tu odznelo). To už o 2 hodiny je v triede ťažký vzduch (nechcem povedať na priamo, že smrad)...

autor
Dnes o 20:42
@anonym_10c394

@anonym_b30e60 brat mojej babky bol roky rokúce v DSS, a ani raz nemal zápal hrdla, priedušiek ani plúc, chodila som tam každý týždeň.

@anonym_10c394 bol leziaci?

autor
Dnes o 20:47
@ivanaks

Fascinuje ma, že všetky prispievajúce v tejto diskusii (s 1 výnimkou) sú anonymné (a vlastne aj tá, ale aspoň sa nebojí vyjadriť svoj názor pod nickom, čo tu používa). Už to naznačuje hodnovernosť jednotlivých príspevkov. A nie, ja som sa s niečím takým u svojho dieťaťa v škôlke nestretla. Mal svoje učiteľky rád (niektoré viac, niektoré menej), dodnes, keď sa s nimi stretne na ulici, tak sa mu prihovoria a pýtajú sa ho, ako sa mu darí. Ak bol chorý, tak pre to, lebo tam matky doviedli kašľajúce deti so zeleným sopľom pod nosom. Nebola som svedkom, že učiteľka zámerne spôsobila ochorenie deťom, aké bola som svedkom, ako vyššie spomenuté matere rýchlo nechali dieťa vysmrkať, opakovali mu, že teraz nesmie kašľať, rýchlo pootvorili dvere, dieťa strčili dnu a utekali, čo im nohy stačili, aby im učiteľka to ich choré obratom nevrátila. A čuduj sa svete, o pár dní bol aj môj syn chorý. A nie pre to, že by učiteľky otvárali okno... Keď odišiel na ZŠ a v triede s ním nebol chlapec, ktorý pravidelne cestou do škôlky chrchľal ako tuberák, skončila aj jeho zvýšená chorobnosť. Sama pracujem v školstve (ale učím dospelákov) a áno, keď vojdem po prestávke do učebne, bežné poviem: "Máte tu vydýchaný vzduch," a otvorím okno. Vetrám, keď je treba, nestačí ráno pred vyučovaním (ako tu odznelo). To už o 2 hodiny je v triede ťažký vzduch (nechcem povedať na priamo, že smrad)...

@ivanaks dospeli vydrzi viac ako dieta, tak rano vyvetrat, neskor idu deti von, tak vtedy vetrat, potom na obed, ale nie ked su po hre spotene, alebo nie su oblecene a von minus 20.

anonym_149578
Dnes o 20:48
@ivanaks

@ivanaks nie len v mš ale aj do školy donesú. A keď zavolám nech si láskavo prídu po dieťa tak čooo ráno mu nič nebolo 🤣. A o dva dni príde do školy že je zdravé.

autor
Dnes o 20:49
@anonym_0a101e

My máme jednu učiteľky super, úžasnú, ochotnú. Vidno že to robí naozaj rada a práca ju baví. Druhá je taká divná, večne zamračená, otrávená ale dieťa tvrdí že sa správa ok. Každopádne vidno že ju práca nebaví a je tam len aby zarobila. Verím teda že aj taký extrém ako píšeš ty môže byť....

@anonym_0a101e praca ak ju nebavi, tak este neznamena, ze robi zle. Asi to bude aj ten pripad, ked sa dieta nestazovalo. Tak to sa este da.

anonym_a5caa8
Dnes o 20:49

Môjmu synovi sa teraz druhý rok menili učiteľky a rovno obidve...A už sa mi stalo, že učiteľka si myslela, že som už posledná odišla, ale ostala som v šatni vypisovať ešte papiere a to teda som bola v šoku z toho, ako učiteľka po deťoch kričí po týždni, čo boli deti v školke, keď vošla do šatne, skoro jej zabehlo, keď ma tam zbadala ... Jednak to, že chodia druhý rok do školky, že mali dlhú pauzu, že absolútne nepoznali tie učiteľky a namiesto toho, aby s nimi komunikovali normálne, učiteľky po nich kričia ??? Ok neriešila som, zas o dva dní vreskoty na chlapca, ktorý sa pocikal, akože jasné pomaly 5 ročné dieťa sa už nemá čo pocikávať, ale ako ta učiteľka tomu dieťaťu dopomôže, keď na neho ešte spusti totálne bľakoty pred všetkými a totálne ho tam ponižila a nech sa ide sam prezliecť a ona mu nepomoze ?? Potom prišiel pre syna manžel a pre zmenu jeho druhá učiteľka, kričala na deti, len že sa trošku válali po sebe, bože veď su deti a dá sa to aj pekne snáď povedať ... Raz prišiel neskôr syn do školky, lebo bol u lekára a len počúvame, že odkiaľ ten vreskot ide a zase z jeho triedy a tentokrát tam bola uplne neznáma učiteľka ( zrejme pedagogický asistent ) a ju išlo priam roztrhnúť od jedu .správanie pedagogickej asistentky vykazovalo známky absolútnej straty sebaovládania, čo považujem za neprípustné pri práci s malými deťmi ! Na rodičovskom nám ju opisovali ako doslova anjela a toto čo sme videli sme boli v šoku, ako niekto môže robiť asistenta, keď na 5 ročné dieťa takto kričí... Ešte manžel hovorí upratovačke, že tie deti tam majú iné rošambo a ona " ježiši ani mi nehovorte " ... tak čo sa do kelu tam ešte deje ? Ja som z tohto úplne v šoku, pretože ja netvrdím, že na deti kričať sa nemá, a že si učiteľky majú dať skákať po hlave, ale ak niekto nezvládala svoje zamestnanie a to chodia do školky 3 tyzdne tak na konci roka si tie učiteľky vyšklbú vlasy ... Ale som rozhodnutá, že ak takéto správanie sa bude stupňovať budem podávať podnet, pretože toto podľa mňa nie je normálne ... Keď si predstavím tie učiteľky minulý rok, to boli fakt zlatíčka a tieto tri sa majú čo učiť !! hlavne chýba im tá láska, empatia a tá ľudskosť, ako sa môžem takto chovať pomaly k 5 ročným deťom ...

anonym_1ae769
Dnes o 20:52
@anonym_10c394

@anonym_autor tie témy si tu nečítala, že nudiaca sa matky postavajú pred mš a čumia na deti to tried s dvorov.? Že čo robia, čo nerobia?
Tak ak otvarajú v najväčšej zime okná na detičky tak to nikdy nikto nevidel? Fakt?
Kmotra je učiteľka v MŠ a kým si zvykla na detské choroby aj ona aj kmotru boli minimálne dva roky furt choré. Tak naschvál robí aby deti ochoreli a potom aby to ona a j on chytili? Ani musela chodiť chorá do práce lebo ich je málo

@anonym_10c394 😅😅 neverím, že to tu čítam ale práve dnes keď sme boli s deckami na dvore, sme si všimli mamičku na materskej s kočíkom, ktora šulgala kočík hore dole pred bránkou mš, za stromom 🙈 u malakov ma staršieho syna. Kolegyňa sa jej naschvál išla opýtať, či prišla pre Marcuska skôr. A ona ze nie, len išla okolo 🤣🤣🤣 takže podaktore mamičky sú proste na hlavu 🤷

anonym_cd9fd1
Dnes o 21:02

@anonym_autor infantilne polozena otazka a este zbytocne ducha vasne. K veci-v kazdom povolani sa najdu ludia ktori tu pracu nevedia, nechcu alebo by ju nemali robit

anonym_a5caa8
Dnes o 21:02
@anonym_1ae769

@anonym_10c394 😅😅 neverím, že to tu čítam ale práve dnes keď sme boli s deckami na dvore, sme si všimli mamičku na materskej s kočíkom, ktora šulgala kočík hore dole pred bránkou mš, za stromom 🙈 u malakov ma staršieho syna. Kolegyňa sa jej naschvál išla opýtať, či prišla pre Marcuska skôr. A ona ze nie, len išla okolo 🤣🤣🤣 takže podaktore mamičky sú proste na hlavu 🤷

@anonym_1ae769 Je naozaj smutné, že zamestnanec škôlky píše o mamičkách, že sú ‚na hlavu‘, len preto, že sa zaujímajú o svoje deti. Hodiť všetkých do jedného vreca je strašne povrchné. Ja som si napríklad tiež išla syna takto odsledovať cez plot. Mal problém s adaptáciou a doma mi tvrdil, že sa vonku vôbec nehrá a len postáva pri učiteľkách, pričom učiteľka mi tvrdila, že sa hrá a všetko je v poriadku. Chcela som proste vidieť realitu na vlastné oči nie raz, podľa jednej situácie, dňa, že sa buď zle vyspal, alebo nemal svoje deň atd. Ale viackrát, chcela som vidieť, čo preto robí učiteľka, aby mu pomohla sa začleniť ... Matky to nerobia z nudy, ale preto, že im na deťoch záleží. Ak personál robí svoju prácu dobre a s čistým svedomím, nemôže mu predsa prekážať žiadny rodič za plotom a už vôbec by nemal mať potrebu sa im takto verejne vysmievať ...Mali by ste sa s kolegyňou radšej zamyslieť samy nad sebou a namiesto pozerania, kto sa skrýva za stromom a chodiť sa vyzvedať, venovať ten čas radšej deťom na dvore, veď na to tam primárne ste či ??

anonym_872021
Dnes o 21:03
@anonym_44fb2a

Môže toto napísať normálny clovek..Robím v škôlke dvadsať rokov a toto som nezazila!! Ani nepočula!

@anonym_44fb2a To, ze ty si to nezazila, neznamena, ze sa to nedeje.. Psychopati su vsade, aj v skolstve.. Zial..

kristina2412
Dnes o 21:06

Ja si nemyslím, že ide o niečo cielené, neviem ako inde , ale u nás v škôlke otvárali okná hlavne pani učiteľky v prechode a naozaj , veľa krát som prišla a učiteľka v tielku , vonku mínus. Mladé ženy to nerobili . Začala som dieťaťu dávať teplejšie pyžamá aj flanelové, učiteľka sa má pýta prečo, tak som jej povedala, že dieťaťu je zima, lebo majú stále otvorené. Viac ako tieto drobnosti, čo sa vždy dali slušne vykomunikovať, ma desia učiteľky na pokraji vyhorenia , našťastie bola len jedna , tak urputne nútila deti učiť sa písmenká, že u mnohých škôlkarov to vyvolalo veľkú nechuť k učeniu a do školy sa vôbec netešili. Mimo nej to boli super ženy , aj dieťa usmernili aj ho objali keď bolo treba, aj plač v srandu obrátili. A nielen učiteľky aj upratovačky, kuchárky atď .Naozaj som mala istotu , že dieťa je v dobrých rukách, tento pocit žiaľ nemám v škole 😭 pri čerstvej absolventke...

anonym_b0aab3
Dnes o 21:09
@anonym_autor

@anonym_b0aab3 potom preco deti v skolke hned ochoreju a rodicia musia riesit OCR.

@anonym_autor U nas to bolo v poslednom rocniku, my sme to museli riesit zmenou skolky. A vraj sme neboli jedini... Ostatnr ucitelky boli fajn, ale tie dve.. chranenkyne riaditelky.. pritom riaditelku mali deti rady, ona k detom bola strasne fajn, nechapem, ako si tamtie mohla zastavat.

kristina2412
Dnes o 21:16
@anonym_26125a

@anonym_149578 otvorené okná, čerstvý vzduch, vychádzky aj v daždi, to by malo byť povinné, nie naschvál

@anonym_26125a ja súhlasím, ale to by tie matky museli deti poriadne obliekať, u nás bežne v triede prišlo dievča v balerínkach z HM uprostred novembra , silonky a tutu sukna a navrch koženka , decko po piatich minútach rev , že má mokré nohy a je jej zima , trpela celá trieda , lebo ju samozrejme nemohla nechať vo vnútri samú...

anonym_1ae769
Dnes o 21:17
@anonym_a5caa8

@anonym_1ae769 Je naozaj smutné, že zamestnanec škôlky píše o mamičkách, že sú ‚na hlavu‘, len preto, že sa zaujímajú o svoje deti. Hodiť všetkých do jedného vreca je strašne povrchné. Ja som si napríklad tiež išla syna takto odsledovať cez plot. Mal problém s adaptáciou a doma mi tvrdil, že sa vonku vôbec nehrá a len postáva pri učiteľkách, pričom učiteľka mi tvrdila, že sa hrá a všetko je v poriadku. Chcela som proste vidieť realitu na vlastné oči nie raz, podľa jednej situácie, dňa, že sa buď zle vyspal, alebo nemal svoje deň atd. Ale viackrát, chcela som vidieť, čo preto robí učiteľka, aby mu pomohla sa začleniť ... Matky to nerobia z nudy, ale preto, že im na deťoch záleží. Ak personál robí svoju prácu dobre a s čistým svedomím, nemôže mu predsa prekážať žiadny rodič za plotom a už vôbec by nemal mať potrebu sa im takto verejne vysmievať ...Mali by ste sa s kolegyňou radšej zamyslieť samy nad sebou a namiesto pozerania, kto sa skrýva za stromom a chodiť sa vyzvedať, venovať ten čas radšej deťom na dvore, veď na to tam primárne ste či ??

@anonym_a5caa8 nie, my máme primárne vetrat v zime aby deti prechladli, kašľať na deti a robiť im zle.
Tiež som aj matka a moje deti vôbec nemali ľahkú adaptáciu. Ale chodiť šmirovat cez plot ma fakt nenapadlo. Viac k tomu nemám čo dodať.

autor
Dnes o 21:25
@anonym_a5caa8

Môjmu synovi sa teraz druhý rok menili učiteľky a rovno obidve...A už sa mi stalo, že učiteľka si myslela, že som už posledná odišla, ale ostala som v šatni vypisovať ešte papiere a to teda som bola v šoku z toho, ako učiteľka po deťoch kričí po týždni, čo boli deti v školke, keď vošla do šatne, skoro jej zabehlo, keď ma tam zbadala ... Jednak to, že chodia druhý rok do školky, že mali dlhú pauzu, že absolútne nepoznali tie učiteľky a namiesto toho, aby s nimi komunikovali normálne, učiteľky po nich kričia ??? Ok neriešila som, zas o dva dní vreskoty na chlapca, ktorý sa pocikal, akože jasné pomaly 5 ročné dieťa sa už nemá čo pocikávať, ale ako ta učiteľka tomu dieťaťu dopomôže, keď na neho ešte spusti totálne bľakoty pred všetkými a totálne ho tam ponižila a nech sa ide sam prezliecť a ona mu nepomoze ?? Potom prišiel pre syna manžel a pre zmenu jeho druhá učiteľka, kričala na deti, len že sa trošku válali po sebe, bože veď su deti a dá sa to aj pekne snáď povedať ... Raz prišiel neskôr syn do školky, lebo bol u lekára a len počúvame, že odkiaľ ten vreskot ide a zase z jeho triedy a tentokrát tam bola uplne neznáma učiteľka ( zrejme pedagogický asistent ) a ju išlo priam roztrhnúť od jedu .správanie pedagogickej asistentky vykazovalo známky absolútnej straty sebaovládania, čo považujem za neprípustné pri práci s malými deťmi ! Na rodičovskom nám ju opisovali ako doslova anjela a toto čo sme videli sme boli v šoku, ako niekto môže robiť asistenta, keď na 5 ročné dieťa takto kričí... Ešte manžel hovorí upratovačke, že tie deti tam majú iné rošambo a ona " ježiši ani mi nehovorte " ... tak čo sa do kelu tam ešte deje ? Ja som z tohto úplne v šoku, pretože ja netvrdím, že na deti kričať sa nemá, a že si učiteľky majú dať skákať po hlave, ale ak niekto nezvládala svoje zamestnanie a to chodia do školky 3 tyzdne tak na konci roka si tie učiteľky vyšklbú vlasy ... Ale som rozhodnutá, že ak takéto správanie sa bude stupňovať budem podávať podnet, pretože toto podľa mňa nie je normálne ... Keď si predstavím tie učiteľky minulý rok, to boli fakt zlatíčka a tieto tri sa majú čo učiť !! hlavne chýba im tá láska, empatia a tá ľudskosť, ako sa môžem takto chovať pomaly k 5 ročným deťom ...

@anonym_a5caa8 uz si ho mala podat.

autor
Dnes o 21:26
@anonym_1ae769

@anonym_1ae769 co je na tom na hlavu, ze sa zaujima o svoje dieta?

autor
Dnes o 21:27
@anonym_cd9fd1

@anonym_autor infantilne polozena otazka a este zbytocne ducha vasne. K veci-v kazdom povolani sa najdu ludia ktori tu pracu nevedia, nechcu alebo by ju nemali robit

@anonym_cd9fd1 je ich tolko ako tu citam?

anonym_149578
Dnes o 21:28
@anonym_autor

@anonym_1ae769 co je na tom na hlavu, ze sa zaujima o svoje dieta?

@anonym_autor tak si ho nechaj doma a vzdelávaj ho. Keď máš potrebu ho chodiť sledovať čo robí asi sa nudíš.

autor
Dnes o 21:31
@anonym_1ae769

@anonym_a5caa8 nie, my máme primárne vetrat v zime aby deti prechladli, kašľať na deti a robiť im zle.
Tiež som aj matka a moje deti vôbec nemali ľahkú adaptáciu. Ale chodiť šmirovat cez plot ma fakt nenapadlo. Viac k tomu nemám čo dodať.

@anonym_1ae769 ja dufam, ze teraz sa to bude este viac sledovat. Toto sa nemoze robit. Deti sa branit nevedia.

autor
Dnes o 21:33
@anonym_149578

@anonym_autor tak si ho nechaj doma a vzdelávaj ho. Keď máš potrebu ho chodiť sledovať čo robí asi sa nudíš.

@anonym_149578 ak robis pracu ako mas, tak sa bat nemusis.

anonym_149578
Dnes o 21:35
@anonym_autor

@anonym_149578 ak robis pracu ako mas, tak sa bat nemusis.

@anonym_autor nemám sa báť čoho len si to dajte trošku na seba keby na nete sa riešilo že si dovolíte otvorit okno a vyvetrať.