icon

Rozdiely medzi štátnou a súkromnou škôlkou. Výhody a nevýhody?

petraretra
Dnes o 11:51

Ahojte chcem sa spytat rozdiel medzi statnou a sukromnou skolkou (okrem toho ze je drahsia) nejake rozdiely vyhody nevyhody? Poradte prosim

januska12323
Dnes o 11:52

Závisí od konkrétnej škôlky.

anjelicek26
Dnes o 11:54

Zalezi od konkretnej skolky, niektore "statne" ponukaju toho velmi vela, ine sukromne su len na zbieranie penazi... ale v sukromnej vseobecne vies viacej ovplyvnit - hlavne co sa tyka stravy, viac vyletov mavaju.

anonym_fa67e0
Dnes o 11:56

Zavisi od skolky u nas v meste mame malu sukromnu sportovu skolku kde je jedna trieda od 2-6rokov a zhurba 15deti. Druhu sukromnu mame bilingualnu, kde je tried viac. Potom take, kde rozdiel medzi sukromnou a statnou okrem poplatkov nie je ziaden. Este som zabudla mame aj montessori sukromnu ale takych alternativnych modelov nie som zastanca. Ja ak by som si mala vybrat sukromnu tak nejaku s pridanou hodnotou ako tu sportovu alebo bilingualnu inak nevidim zmysel platit viac. Samozrejme, ak dieta neprijmu do statnej tak vtedy akakolvek sukromna padne vhod.

cyberk
Dnes o 11:59

prestuduj si recenzie, ja som volila sukromnu za vidinou, ze bude menej chora, a bude to celkovo lepsie. Opak bol pravdou :D v novom sk. roku sme ju dali do statnej a nemohli sme urobit lepsie... ale to neznamena, ze kazda sukromna je zla.

anonym_e94569
Dnes o 12:30

@petraretra vsetko je o ucitelkach...statna ma vyhodu rovesnikov

mogaa
Dnes o 13:44

@petraretra podľa toho čo ty očakávaš od škôlky...ale všeobecne platí , že v skromnej máš menej detí na 1 učiteľku, v štátnej je to obvykle 20detí na 2 učiteľky(a časť dňa je s nimi len 1učiteľka) v súkromnej je to 4-5 detí na 1 učiteľku(opäť záleží od konkrétnej škôlky)....v súkromnej býva aj lepšia strava(aj zdravšia) ale zase vyššia cena za stravu....ak očakávaš výučbu jazyka - tak súkromná....na štátnej sú obvykle mamičky prekvapené a nepáčia sa im niektoré veci ale tam si treba uvedomiť že niekedy je v triede 1 učiteľka a 20detí, takže neustriehne ak niektoré dieťa niekoho pohryzie alebo sa deti pobijú, to je ale normálna vec medzi deťmi....súkromná má výhodu hlavne menší kolektív a niekedy viac aktivít....veľa vecí sa v skromnej toleruje a v štátnej nie - napr. ak sa dieťa počas spánku pociká alebo spánok ako taký - v štátnej musia všetky deti povinne potichu ležať, niekde v skromnej sa dá že dieťa čo nechce spať sa môže hrať(toto ale v štátnej neprejde)

lucia245
Dnes o 13:54

@petraretra ideálne sa popytat mamičiek vo vybranej škôlke. Do súkromných dnes už často "upracú " nezvládnuteľné deti.

anonym_5b0707
Dnes o 15:09
@anonym_e94569

@petraretra vsetko je o ucitelkach...statna ma vyhodu rovesnikov

@anonym_e94569 presne to ja vidím ako nevýhodu. Veko o zmiešaný kolektív je prirodzenejší.