Rozdiely medzi štátnou a súkromnou škôlkou. Výhody a nevýhody?
Ahojte chcem sa spytat rozdiel medzi statnou a sukromnou skolkou (okrem toho ze je drahsia) nejake rozdiely vyhody nevyhody? Poradte prosim
Zalezi od konkretnej skolky, niektore "statne" ponukaju toho velmi vela, ine sukromne su len na zbieranie penazi... ale v sukromnej vseobecne vies viacej ovplyvnit - hlavne co sa tyka stravy, viac vyletov mavaju.
Zavisi od skolky u nas v meste mame malu sukromnu sportovu skolku kde je jedna trieda od 2-6rokov a zhurba 15deti. Druhu sukromnu mame bilingualnu, kde je tried viac. Potom take, kde rozdiel medzi sukromnou a statnou okrem poplatkov nie je ziaden. Este som zabudla mame aj montessori sukromnu ale takych alternativnych modelov nie som zastanca. Ja ak by som si mala vybrat sukromnu tak nejaku s pridanou hodnotou ako tu sportovu alebo bilingualnu inak nevidim zmysel platit viac. Samozrejme, ak dieta neprijmu do statnej tak vtedy akakolvek sukromna padne vhod.
prestuduj si recenzie, ja som volila sukromnu za vidinou, ze bude menej chora, a bude to celkovo lepsie. Opak bol pravdou :D v novom sk. roku sme ju dali do statnej a nemohli sme urobit lepsie... ale to neznamena, ze kazda sukromna je zla.
@petraretra podľa toho čo ty očakávaš od škôlky...ale všeobecne platí , že v skromnej máš menej detí na 1 učiteľku, v štátnej je to obvykle 20detí na 2 učiteľky(a časť dňa je s nimi len 1učiteľka) v súkromnej je to 4-5 detí na 1 učiteľku(opäť záleží od konkrétnej škôlky)....v súkromnej býva aj lepšia strava(aj zdravšia) ale zase vyššia cena za stravu....ak očakávaš výučbu jazyka - tak súkromná....na štátnej sú obvykle mamičky prekvapené a nepáčia sa im niektoré veci ale tam si treba uvedomiť že niekedy je v triede 1 učiteľka a 20detí, takže neustriehne ak niektoré dieťa niekoho pohryzie alebo sa deti pobijú, to je ale normálna vec medzi deťmi....súkromná má výhodu hlavne menší kolektív a niekedy viac aktivít....veľa vecí sa v skromnej toleruje a v štátnej nie - napr. ak sa dieťa počas spánku pociká alebo spánok ako taký - v štátnej musia všetky deti povinne potichu ležať, niekde v skromnej sa dá že dieťa čo nechce spať sa môže hrať(toto ale v štátnej neprejde)
@petraretra ideálne sa popytat mamičiek vo vybranej škôlke. Do súkromných dnes už často "upracú " nezvládnuteľné deti.
@petraretra vsetko je o ucitelkach...statna ma vyhodu rovesnikov
@anonym_e94569 presne to ja vidím ako nevýhodu. Veko o zmiešaný kolektív je prirodzenejší.

Závisí od konkrétnej škôlky.