icon

S akým kašľom môže dieťa do škôlky?

22. máj 2022

Ahojte, už som zúfalá.
Malej sa stále vracia kašeľ.
Suchý.
Niekedy býval na začiatku sopeľ a teraz už ani to nie.
Cez deň par krát kuc, ale ako ľahne na obede spanie alebo nočné, katastrofa.
Preliečený kadecim.
Ani tussiny nepomáhajú.
Inak úplne OK.
Smie do škôlky, či to učiteľky posúdia daný deň?
Lebo decko aktívny spokojne cule ale kašle.
Kam okrem kŕčenho rgt a alergo?

Strana
z2
diamond007
22. máj 2022

@mircalla na to potrebuje papier ak je to alergia, inak so žiadnym

autor
22. máj 2022

@kristella a nemá to iné príznaky?
Véd to by aj bruško bolelo alebo kyselina v ústach?

mooonika1975
22. máj 2022

@ajka0207 no áno, ale až za tebou, taký postoj, te do skolky a hotovo, potom sú deti tam stále v chorobách

mircalla
22. máj 2022

@diamond007 Ako matke alergika mi nemusis hovorit, co potrebuje. Akurat nepis, ze so ziadnym, pretoze nemas pravdu. Nie kazdy kasel je infekcny ci priznak dakeho infektu. Hadam aj alergik ma pravo chodit do skolky ci skoly. U nas sa to rozvinulo az pred pol rokom a je to peklo pre to dieta aj pre rodicov

evinqua
23. máj 2022

Ja to prave riešim, od septembra som dva tyzdne každý mesiac s nim doma kvôli kašlú, do 4 rokov som nevedela sko znie jeho kasel a potom to začalo,zajtra ideme konecne na alergo. Ja mam alergiu aj astmu, takze sa "teším",ze konecne nájdeme dufam príčinu

mircalla
23. máj 2022

@evinqua My k tomu este aj ekzem. A do 12 rokov nic, vsetko sa dosralo po covide

lubina
23. máj 2022

@nevenka aj dcera to ma, ale kedze o tom vieme, tak uz viem, ktore jedla by mala obmedzovat (napr. paradajkove jej vyvolaju kyselinu) a tak obmedzit aj ten kasel. Na zaciatku liecby mala aj lieky, ale tie lekar postupne vysadil a povedal, ze do dospelosti este z toho moze vyrast. Ale mozno aj nie a potom je to uz len na tom, aby dodrziavala zivotospravu a jedla to, co jej nevyvolava kyselinu.

kristella
23. máj 2022

Autorka: Vôbec nemusí byť u detí iný prejav ale samozrejme môže. Ako sprievodný jav môžu byť často sa opakujúce respiračné infekty v dôsledku opakovaného narúšania slizničnej imunity kyslým žalúdočným obsahom, keď tento obsah zateká z hltana až do hrtana. Dnes už sa dá reflux diagnostivať neinvazívne - vyšetrením obsahu pepsínu v slinách. Dieťatko napľuje do špeciálnej skúmavky a slinky sa vyšetria. Opýtajte sa svojho pediatra, ktorý labák to u vás najbližšie robí.

basska_b
23. máj 2022

Moj muz mal taky suchy kasel vyse roka, po par dnoch brania Delta kolostra vymizol okamzite a nadobro... vyskusaj, je aj vo verzii pre deti. Nezapijat horucimi napojmi. Kupis na pilulke, dobre aj na imunitu

evinqua
23. máj 2022

@mircalla Aj ekzem ma na očných vieckach. Ja mam ale celiakiy, histaminovu intolerancia a intolerancia na ďalšie potraviny, takze aj jemu niečo objavia aj z tohto..covid mal moj tazky priebeh v marci a našťastie nevidím vplyv

shaola
31. máj 2022

ja sa vyjadrím len k tomu - ako k tomu prídu ostatné deti, ak sa nebudú môcť vyspať, lebo tvoja malá tam bude kašľať o dušu celý odpočinok?

Strana
z2