Šikana často chorého chlapca v škôlke
Poprosím poradte mi !
Moj chlapček chodi malo do školky ( často je chory ) ..
A za posledne tyždne ( hoc sa to nikdy predtým nestavalo ) 3 x ho v školke zbili ( udreli ) .
Ako to riešit , alebo ako ste to riešili vy?
My sme ho učili k sebaobrane ( kryt si hlavu ) a povedat to učitelke ... No kamoška ma upozornila ☝🏻 , že ma sa braniť TAKTO ... Ma vratiť ❗️
Ja som proti nasiliu !!!
No už aj ja mam toho dosť 😡❗️❗️❗️
Čo vy na to ❓
Viete mi poradit ?
Od vtedy mi doma ked je so mnou vravi aj 50x za den , že ma lubi 🙁som s toho smutna .
Učitelky to velmi neriešia , počula som ,že aj ine deti su šikanovane , jedno dievčatko bolo aj dokusane ... Čo s tym ?
VRATIŤ ak ta niekto udrie ❓
@ikina177 wtf ja som chytila tvoju stranku, ze vychovavs dobre svoje dieta, a ty mi napises,ze trapny komentar?? akoze rozum mi stoji z tohto debilneho konika
@ikina177 ja tu tvoju radu chapem - je to to co aj ja neustale mojim opakujem - to ze sa sem tam capnu navzajom nepokladam za tragediu - bila som sa aj ja s mojimi bratmi a pritom doteraz mame super vztahy, capne sem tam moja dcera syna a syn dceru a pritom by za seba aj dychali... ale teda tiez co neznesiem je ked sa udru po chrbte ci po tvari - to maju prednasku poriadnu nasledne a vzdy sa ich spytam ci by ich to nemrzelo keby si ublizili a vidim ako ich to mrzi - konci to objatim a ospravedlnenim...
ja chapem ze si na maleho citliva - je sam a k tomu vyzera ze tiez velmi citlivy - ale musis v nom vybudovat sebavedomie aby sa vedel branit - a vobec tym teraz nemyslim fyzicky branit... ale proste ci uz ist za ucitelkou a sproste zalovat, alebo kricat, jednoducho odist od agresora... najsamlepsie je ako hovori moja dcera ho naucit disovat🙂 u nich v jemnej puberte najlepsia obrana - odpisat protivnika inteligenciou a slovnym prejavom - to sa snazim ucit ja svoje deti asi najviac...
@abudabi123 ja som tiež ostala prekvapená z toho komentára 😕 povzbudzujúci komentár a odpoveď takáto....hmmm
@abudabi123 No vidis, nazvala si tu ine sliepkami a nakoniec si dostala Ty virtualne po hube 😉...asi si ikina zle precitala Tvoj komentar, si myslim.
@abudabi123 Velmi sa ospravedlnujem ❗️ Ano , zle som prečitala tvoj komentar . Ešte raz prepač .
No veľa rad sa tu premenilo na utahovanie si so mna a mojho syna . Prepač mi .
Na kurz sebaobrany asi taký malý nemôže chodiť, či?
Neprestáva žasnúť nad komentami matiek, ako mama,ktorej dieťa bijú preháňa a zvelicuje. Nemám čo dodať...zostali mi usta otvorené ....ale co uz...asi si doma same podnecujú násilníkov...veď aj ty kopni, buchni,pokus a bi a bi a bi...veď to je normálne, nie???? Zasnem!!! Mam dve deti a tiez ak zacnu doseba..tak to riešim a rázne a vysvetľujem, že takto sa to nesmie a keď si nieco prosim,tak.o to slušne poziadam a pod.... ale nie aby som ich viedla k.tomu aby bili sa a tak. Deti sú obrazom rodičov....ako sú doma vychovane a vedené tak sa správajú a nie,že v škôlke je to tak...blbosť!!!! Ja ich vediem.k.tomu aby sa správali pekne a slušne ku všetkým...samozrejme,že sú deti a tiez prišli do konfliktu ale viest ich k tomu aby boli násilne??? Ste sa zbláznili?? To je ako čo za vychovu??? Taký bordel by som narobila ak by nejaký "nevychovany spratek" dobil a bil moje dieťa...že by si to zapamätal... Tiež sme zažili jednu "teroristku", kvôli ktorej moje dieťa každý večer plakalo...stretla som ju v šatni,zavolala som si ju a povedala so jej"este raz sa dotknes mojej ... a ublížiť jej, tak vidíš tento červený necht na.mojom prste? Oci ti ním vyskriabem!"...odvtedy máme pokoj.
Podstatne je aby tvoje vlastne dieťa nestratilo doveru v teba. Ak sa ti zveri s problemom je dolezite aby si ho riesila ci tak alebo tak..spôsob si zvolia sama... a nie ho nechala napospas...
@zarao riešili sme a.somonca ak môj manžel s jej matkou...žiadna.zmena...takže tak...moje dieťa sa.mi zdoverilo,lebo mi verí a hladalo útočisko.... musela som riešiť ale sama som jej povedala,že jej ona nesmie nadávať a bit sa...lebo takto sa nesmieme správať...nie sme chuligáni. Moje.dieta je v škole obľúbené a ma vela.kamaratov a kamaratok...vidím ako sa k nej správajú...
syn mal v MŠ učiteĺku, ktorá deťom hovorila, že keď ich niekto náročky udrie, oni to majú vrátiť...😉
@monka338 ale pozri ako reagujes, naprv napises, ze neucis svoje deti, aby boli nasilne a zrazu sa Ty sama vyhrazas dietatu a ked poukazem na tu absolutnu nelogiku Tvojho spravania napises, ze oci vyskriabes aj mne. Az teraz pises, ze ste to riesili aj inak, prepac, ale Tboj prvy prispevok vyznel naozaj vselijako. Ja sa nezastavam tej malej, co Tvojej dcere ublizovala a ako matka Ta chapem. Reagovala som len na Tvoj prvy prispevok, takze klud.
@ikina177 moj ma 6r,do skolky chodi 4r. a ano zazilili sme jedno dievcatko,kt.nemalo proble kopat,bit....ale nastastie....nastastie,uz je na ZS
a ako sa to riesilo?
nijako...dohovarali ucitelky,aj jej mame,aj rodicia...a nic znemohli...ani rdicoa si nevedeli rady
a svojmu synovi hovorim,ze bit sa nema...nesmie...ani vratit
a zazila som situacie,kedy do neho aj starsi chlapci riadne pustali...ale vzdy sa nejako ubranil slovne,ci vytrhol sa im....ja neviem,ci toto je riesenie...ale mam ho ucit vratit?
a ak aj ano...ako viem,ze aj kazdy nechceny stuchanec nevrati?
neviem ako to bude neskor a po pravde,bojim sa toho sikoanovania...lebo je taka pokojna povaha...ale tak,snad to nejako vyriesime,ked to nebodaj pride
@zarao ja tiez neprestavam zasnut nad tym ake vedia byt matky agresivne voci detom, preto, lebo su cudzie.. A za to, ze po par modrinach sa ine matky nezacnu vyhrazat malym detom oznacuju ich za take co vychovavaju malych agresorov a pritom o nich prd vedia.. Ale co uz, zeny sa rady unasaju emociami..
@jana_eyre Mna to tiez udivuje. Ja mam skor opacny problem, starsi syn je skor ten co vyvolava bitky a ukazuje silu na slabsich, vratane svojho brata, ale kazdy jeden konflik riesim s ucitelkou a rodicmi a nasledne v detskej izbe. A nepokladam ho preto za agresora ani za nevychovaneho. Mladsi je zase taky pokojnejsi typ. Samozrejme keby na moje dieta niekto plul,kradol veci a podobne extremy riesim to tiez asi "rucne strucne" ale s rodicmi, nie vyhrazat sa dietatu.
Parada, zato, ze clovek nepritakava matke, ktora zvelicuje 3 incidenty a bohvie,ci vobec od jedneho dietata, je oznaceny za rodica agresora 😀 co keby ste radsej prestali zo svojich deti robit bohov a troska sa aj zamysleli? Autorka tu nedala v podstate ziadne normalne agrumenty, ktore by naznacovali sikanu, ani nedokazala napisat, cije to stale jedno a to iste dieta, ale zato sa vie pohorsovat nad odpovedami, co jej nevyhovuju.
Moju dceru v skolke tiez bili a ona sa nebranila, lebo som ju ucila ze sa bit nema atd.No nastupila do skoly a v prvom rocniku som bola pravidelne na navsteve v riaditelni, ze ju stale niekto v triede bil.Roztrhane tricka,peracnik skolska taska 2x a to ze mi dieta chodilo hladne domov,lebo jej fagani bravali desiatu som uz ale nerozdychala.Sla som do skoly nahucala na vsetkych v triede aj na ucitelku ze co ma toto znamenat a dcere som vyslovene nakazala aby sa zacala branit.Poviem vam ze od vtedy s tym problem nebol.Dieta sa musi vediet branit same, samozrejme s mierou a nenechat sa otlkat.
Iné deti ho trikrát zbili alebo trikrát udreli? Lebo to je rozdiel, na bitku treba viac uderov plus kopance. Môj syn tri razy po sebe dostal na ihrisku od jedného chlapca a tretí raz som toho malého vyhodila z pieskoviska - aby vypadol. On sa rozplakal a išiel za mamou, ktorá samozrejme sa bavila s ostatnými a asi jej bolo jedno, čo jej dieťa stvára. Potom mi aj prišlo toho chlapca ľúto, že som kričala na neho, radšej som mala hneď ísť vynadať jeho matke.
@jana_eyre ja poznam vsetkych, aj na rodickach boli, tak vidis, uplne ine skusenosti....u nas nie je problem v skolke zatial, ale ved cas plynie
@bielamacka3 presne, takto to treba riesit v takomto pripade, ak ten rodic agresora jednoducho neriesi sam, treba poriesit toho maleho a uz si najdu v svojom probleme spolocnom menovatela aj sami...deti za to nemozu inak, dokonca casto su aj v normlanych rodinach ...nikde nie je napisane, ze sa rozvinie do bitkara aleboco
ale ja idem od seba, ak niekto ublizuje mojmu malemu dietatu, zodpovedna som zan ja a ak ma vek taky, ze sa nevie sam branit, tak to riesim ja, nenecham sa dieta predsa trapit.....nastastie v takomto utlom veku sa nic takeho nestalo a neskor len take bezne chalanske sarvatky, co sa nemuselo nijak radikalne riesit a v s kole si to pekne ucitelky rozdiskutovali s detmi pocas triednickych hodin uz v uvode konfliktov, takze nebol problem

Daj ho preradiť do menšej triedy, kam vekovo patrí. Plus sa tam dohodni s učiteľkami, aby na neho dávali extra pozor. V tejto triede by som poukázala na dotyčného chlapca , ale kolektívu by som sa už vyhla.