Škôlka mi odmietla vziať dieťa do škôlky po zrušení opatrení
Zeny mamky moze mi skolka odmietnut dieta zobrat do skolky ked som doma( nezamestnana/materska) ked su zrusene opatrenie a je vsetko uz ako predtym?! Dakujem
@cickamon no nie je to celkom tak, ako píšeš, týka sa to možno súkromných MŠ, ale v štátnych sa to zabezpečiť dalo, až na tie učiteľky, ako som písala. A od pondelka žiadne špeciálne hygienické a pracovné pomôcky zabezpečovať netreba. Okrem dezinfekčných prostriedkov, ale to zase nie je také terno. Zase sa ušetrilo na výkresoch, farbičkách, farbách, farebných papieroch, plastelíne a pod., keď boli deti doma, nekúrilo sa a ...dalo by sa polemizovať dlho, len viem jedno, kto mal snahu MŠ otvoriť, tak cestu našiel už od 1.6. a teraz ani nehovorím. S jedinou výnimkou - ak odmietnu nastúpiť učiteľky, len je podľa mňa hlúposť, že to ešte teraz môžu urobiť.
@romanka_369 sa mi rozum zastavil ty doma a dieťa v horúčavách do škôlky na dva mesiace leto
@dugy22 ja ho mam doma uz 4 mesiace..nejde oto ze ho doma nechcem ide oto ze jemu chybaju seberovny a kamarati..mam doma 4 mesacne babo ktore cez den vela nenaspi a pri takom sa nemám cas 100% venovať tomu staršiemu..a on do skolky ist chce..a tych deti do skolky v lete pojde vela..
@daganov ja som vcera telefonovala s ucitelkou a ta sa stazovala ze deti do skolok poslali ale ucitelky nad 60 rokov nie..ze vobec nevie ako poozvaraju od pondelku triedy lebo oni tiez nemozu tahat od rana do vecera..
@romanka_369 verím, presne o tomto píšem, iný problém nevidím. Hádam si fakt niekto nemyslí, že sa dezinfikovala denne každá kocka lega, veď je to utópia. Postieľky meter od seba, ďalšia sprostosť, keď sa na prechádzke a cestou do jedálne deti držia za ruky.
@daganov prepáč, ale ja nerozumiem, je podľa teba hlúposť, že staršie učiteľky môžu odmietnuť nástup do prace a je ôk, že rodičia môžu odmietnuť dat deti do škôlky a dokonca školy a byť doma na ocr.... Podľa mňa na hlavu celé toto, ale to je už o inom
@maciatkolulu u nás su prázdniny iba dva týždne, ak nejaké budú.. škôlky sa zastupujú...lenže nikto nič nevie, ako to bude a co bude a ja sa potrebujem po dvoch materských uz niekam posunúť a nie sedieť doma na zadku
@maciatkolulu samozrejme, že je to hlúposť, keď v situácii, že sem tam máme jeden dva pozitívne testované prípady denne odmietnu nastúpiť staršie učiteľky, teda majú takúto možnosť. Tiež považujem za choré, aby štát vyplácal OČR ľuďom, ktorí majú k dispozícii MŠ. Len nemám všetky info, neviem, či to takto bude aj od pondelka. Ak áno, tak je to na hlavu, nie? Dám možnosť nastúpiť všetkým deťom, rodičia to chcú využiť, ale nie sú učiteľky.
@daganov tak podľa mňa nemalo byt na výber, či dat, alebo nedať deti do škôl a škôlok... Cele na hlavu. A o ocr pomlcim
@maciatkolulu Je to schizofrénia podľa schizofrenika Matoviča. @daganov to zrejme myslela tak, že učiteľky využívajú a zneužívajú možnosť nastúpiť do roboty a rodičia musia zostávať doma, lebo nemajú kde dať deti. Taký začarovaný kruh.
Pomohol by snáď len tlak na zriaďovateľa a on by sa mal vysporiadať s učiteľmi, ktorí nechcú do práce. Nech už teda nejdú vôbec, treba ich nahradiť novými.
@heleninamama mne to pride ze uz špekulujú proste ako to zachovať takto co najdlhšie, aj zo strany škôlky...dokedy budú takto fungovať? Rok? Dva?
@maciatkolulu absolútne s tebou súhlasím, to nemalo byť už od 1.6. ako som písala vyššie, ekonomika vo voľnom páde.
@heleninamama áno, špekulujú, je im to umožnené, sú vyhorené po rokoch práce s deťmi, oddýchnu si doma radšej za menej peňazí. Fakt choré
@zuzuzv Školky majú zriaďovateľa, obec, mesto, ten rozhoduje a môže im prikázať otvoriť. A učiteľom by mali pripomenúť, že sú tiež nahraditelní, obzvlášť teraz. To môže urobiť aj riaditeľ. Má možnosti vysporiadať sa so sabotérmi, vždy si vie nájsť dôvod a takýchto zamestnancov sa zbaviť. A hlavne, ako rodičia teraz presne vidíme, kto si ako váži prácu a baví ho.
U nás je napr. riaditeľka aj zástupkyňa v rizikovej skupine a sú tam denne. Syn má učiteľku dochodkyňu (zastupuje MD), ráno meria teploty, cez deň je s deťmi a teší sa, že s nimi môže prežiť ešte pár dní.
V lete mali mať otvorené celý júl, teraz má byť porada riaditeľov a oni otvoriť chcú, tak uvidíme.
@heleninamama včera sme volali na mesto, rano o 8 este nemali vraj pokyn z ministerstva 🙈 u nás je vraj nedostatok učiteliek zo 6 nastúpilo 5 a mame 3 triedy, plus vraj hygiena este za korony povolila otvoriť iba dve... teraz neviem kde je pravda 😏 keby aspoň zvýšili počet deti z 15 na 24 v tých dvoch otvorených triedach, tak by sa dostalo na každého kto ma záujem 😊 predsa len cez prázdniny ich býva menej.
Tak ono špekulujú všetci, ako učitelia, tak aj rodičia. Inak sa úprimne smejem, stačí si prečítať pár tém z pred dvoch mesiacov a tam sa dezinfikovalo snáď všetko, od kľúčov od auta po psa😂😂😂ľudia sa opluvali, kto nemal rusko a zrazu benevolencia, Rakúsko a ľudia v ňom boli úplná hrôza a o nadavkach pomlvim a len čo sa otvorili hranice kolóny na maslo a utierky😂😂😂😜takže áno špekulujú učiteľky a aj rodičia, každý robí zjavne co mu vyhovuje. A ze to je na hlavu je úplne jasné, všetky smiešne opatrenia, ktoré sú doslova na oko, od nákupov pre dôchodcov, ktorí si zvesela behali aj poobede do obchodov po ruská v prírode... Ale tak co uz
@zuzuzv ale uz zrusili pocty deti v triedach nie.?.. Cize mozu byt ako boli pred koronou..
@zuzuzv Volajte znovu aj píšte, zriaďovateľovi aj vedeniu škôlky. Spojte sa viacerí rodičia a povyhrážajte sa medializáciou, toho sa v školách boja. A zriaďovateľ tiež bude chcieť upokojiť rodičov. Kontaktujte aj primátora, ja by som to urobila.
Ak sú učiteľky na očr, tá im skončí a žiadna učiteľka nemá na leto 9 týždňov dovolenky.
@romanka_369 keď nemajú učiteľky asi nemozu
@janinah neverila by si, ale naozaj sú matky ktorým v tomto období nemá kto postrážiť...manžel je zdravotník a nedostal žiadne voľno...dokonca ja tehotná po lekároch chodím sama aj keď idem umrieť v tej električke s ruskou na hube...babky sú ešte pracujúce, rodina je 200km a kamoši, resp.kamosky s podobne starými deťmi sa v tom najhoršom období prirodzene báli s nami stretávať lebo manžel mohol byť prenášač. A tie majú už deti v škôlke a chodia do prace.
Som vďačná ze v našej škôlke bolo miesta dosť a riaditeľka zvládla zobrať skoro všetky deti...lebo inak by som mala veľký problém (k lekárom dieťa zobrať nesmiem ešte stále a postrážiť ho fakt nemá kto). A hľadať cudzieho človeka na internete...co mi dieťa nepozná a dieťa nepozná jeho...A neviem ci je zdravý...no tiež je to také...ja som fakt rada za tu škôlku a modlím sa aby neochorel.
@romanka_369 cez prázdniny ti dieťa do škôlky nevezmú, ak si na MD alebo nezamestnaná.
Ja som doma na rodičaku staršia chodí len na pol dna do 12 a hneď mi riaditeľka povedala ze nezoberu musia uprednostnit deti pracujúcich rodiciova plne to chápem.. Ja by som moju už aj tak nedala do škôlky pôjde od septembra
@lara02 Od 1.6. brali prednostne deti zamestnaných rodičov. Ak otvoria v lete, to, či ti ho zoberú závisí od kapacity a záujmu rodičov.
U nás berú v lete štandardne 2 triedy (normálne sú 4), tiež síce uprednostnia pracujúcich, ale ak je voľné miesto, bývajú tam aj deti od matiek na RD a nezamestnaných.
Závisí asi od riaditeľky, naša dáva vždy do triedy plný stav detí, 24.
@ibrunova maleho učiteľka mi sama volala ci chcem zahlasit alebo nie a ze si nedali podmienku kvoli tomu ze som doma ze ho nevezmu..
@sjuszn Aj moju mi odmietli zobrat do skolky. Som doma na PN pre rizikove tehotenstvo. Vcelku tomu nerozumiem, kedze maximalny pocet deti na triedu sa uz zrusil. Mala je velmi ziva, tak budem mat co robit v lete. Mne by to velmi pomohlo :( Termin mam koncom augusta....
Ja celkom nerozumiem tomu aj mimo korony, ze "som na md, nemôžem dat dieťa do skolky cez prazdniny, lebo ved som doma"... Ved ale ja nehľadám babysitting, ja chcem aby bolo moje dieťa medzi ostatnými deťmi v kolektíve.. čo s tým ma to, ze som doma s ďalším dieťaťom.. v smernici ministerstva školstva sa vyslovene píše, že žiadne dieťa nemôže byť diskriminovane obmedzenim dochadzania do škôlky ani pocas prázdnin, bez ohladu na to ci je rodic zamestnany, nezamestnaný, na md, rd.. bohužiaľ, v zakone som toto nenašla, len v usmernení.. takže je bežná prax ze deti ktoré maju co i len jednejo rodica doma, maju obmedzenu dochadzku pocas letnych/jarných, kadejakých prázdnin 🤦 tiez by ma zaujímalo čo v pripade, ze v škôlke sú nastúpene všetky ucitelky, pretoze ziadna z nicj nieje v "rizikovej skupine", kapacity majú stále voľné, zobrali aj deti čo maju rodicov na md, stále by im kapacita 15 deti/trieda povolovala zobrať aj ďalšie, ale jednoducho nie.. od pondelka sa kapacity rusia a ajtak to nevyzera že zoberú všetky deti.. jednoducho sú si rovní a rovnejší.. ty môžeš, ty nie, tvoja mamka je ucitelky kamoska, tak jasne, vezmeme, ale iné deti nie...🤬
Dievčatá tak u nás len zamestnaným rodičom vezmú.. volala som do skolky
@river_song ja to tiez hovorim..moje dieta nemoze zato ze ja som doma s druhym..co s tym ono ma.?..zato je nieco menej ako ostatne deti.?
@romanka_369 aj moji su menej lebo nemám prácu zrejme

@daganov tak ja vtom problem vidim lebo napr. pocas pandemie skolky nemali prijem a boli dost stratove kedze zamestnancov a energie platit museli. keby teraz mali zabezpecit pre dalsie stovky deti hygienicke a pracovne pomocky len koli dvom tyzdnom do prazdnin tak verim ze by im niekde hrozil aj krach.