Škôlkari od sempembra 2016
kočky ja budem mat doma školkara od pondelku no mam zvlaštne pocity z toho. Som zvedava velmi ako to bude zvladat hlavne chcem zachovat klud ,lebo dietatko vyciti. Synček je psychicky pripraveny no len realita aka bude to nevieme 🙂A momentalne ma obdobie "mama". ste tu mamičky ktore maju rovnake pocity ? možme si pisat aj ako to bude prebiehat od pondelku.
Ahojte aj my ideme prvy krat do skolky 😊sice budeme mat v decembri 4 roky no minuli rok nas nezobrali...mam obavy ako to zvladne kedze je placlivy za vsetko aj ked je doma takbuvidime opakujeme si ze uz je velky ze pojde do skolky ze dojdem ked sa vyspinka v skolke...no uvidime drzim palce vsetkym detickam nech to zvladneme 😉👍ozaj aj date nejaku odmenu ked to zvladnu myslim nejaku drobnost?
@ivetkab. Áno,máš pravdu 🙂 ..my sa doma veľa rozprávame o škôlke a vždy jej opakujeme,že po ňu prídeme..už si to aj sama nahlas opakuje že čo tam bude robiť ako sa bude hrať ako papať(no tak na toto som najviac zvedavá 🙂)a potom že pôjde spinkať s detičkami a keď sa vyspinká tak príde maminka po ňu 🙂 ..snáď to pôjde takto hladko aj v praxi...aj naša keď je s deťmi tak nevidí ma neexistujem...a čo sa týka kvetov,mám na pláne kúpiť len jeden,neviem koľko tam bude učiteliek síce,ale veď nech si kytičky podelia 🙂
@ivetkab. Fiiha.no zaujimave.ja som na to ani nepomyslela a ani netusim,kolko uciteliek tam budu mat.ja som ale nikdy nechapala,preco sa davaju kvetiny aj na zaciatku roka.na konci ako podakovanie chapem,ale na zaciatku....
väčšinou bývajú 2 učiteľky v triede, jedno čo ráno začína a končí poobede a druhá potom príde okolo 10 a je až dokonca dňa. tak preto by mali ísť asi 2 kvietky ale veď oni sa môžu rozdeliť 🙂
Ja tiež synovi opakujem že sa tam bude hrať s novými hračkami, že bude mať nových kamarátov a keď sa napapá a vyspinká, prídem za ním. zatiaľ je z toho nadšený, tak snáď mu to dlho vydrží 🙂
@babulka82 ahoj, aj my už budeme mať doma škôlkárku, tiež sa teší, viem, že to už potrebuje, má už 4 roky, ale ona je človiečik s dobrým srdiečkom, nad všetkým priveľmi rozmýšľa a všetko si berie k srdcu, snáď to všetko prebehne hladko a bez plaču...krásny víkend prajem a v pondelok úspešný štart, treba vykročiť pravou nohou 😉
aj moja nastupuje od pondelku a tiez som zvedava ako to zvladne...verim, ze dobre
Ahojte aj ja mam od utorka veľkú škôlkárku- pondelok maju deti omšu v kostole a nastupuju až v utorok 🙂 moja už od začiatku augusta pišťala že ide do škôlky, mali sme básničky o tom čo bude v školke, ako tam bude spinkať a podobne tak som zvedava ako to zvladne 🙂
Ahojte, tak my už máme ráno za sebou, bez plaču, úplne v pohode 😉 sama som z toho v šoku 😱 no uvidíme ako to bude poobede 😉 dúfam, že aj vy ste to zvládli hravo 😃
@krajcikovad aj my rano uplne v pohode.O desiatej idem pre neho tak uvidime co bude hovorit.😉
😉 Ahojte! My na moje počudovanie taktiež bez plaču 🙂 Zabudol si obuť aj papuče,čo sa tak náhlil do triedy,ale uvidíme čo bude ďalej...
Ale ja som akási rozklepaná 😉 Takže maminky držte sa!
@babulka82 ja až o 15tej idem po ňu 😉
@erikad82 no rozklepana som aj ja, taký zvláštny pocit... už je veľkáčka...
Ahojte, u nás tiež bez plaču, ledva mi ahoj povedali a už ich nebolo 🙂 mne nebolo všetko jedno, ani neviem kedy popoludní olovrantujú, aby som mohla ísť po nich, nič som nečítala len som do auta utekala 😀
@krajcikovad
@erikad82 tie zvlaštne pocity asi patria k tomu.Ale ja mam toto druhe dieta a teda pri prvom bolo horsie.Naši maju adaptacny pobyt čiže každy den budu byvat dlhsie.Dneska len dve hodinky.
u nás podobne, nemal čas ani papuče si obuť tak sa ponáhlal do triedy, ani ahoj ani pusa, zabuchli sa za ním dvere a bolo. Vraj skôr ako o 15 nemám pre neho ísť .... taká roztrasená som odtiaľ odchádzala...
Nebojte naši huncuti si zvyknú. My sme boli už minulý škol. rok na 3 mesiace na skúšku. Odhlásilo sa jedno dieťa tak nám hneď volali či máme záujem. No 1. deň v pohode no ale tie nasledujúce už boli ťažké. A to bol len na poobedie. Po čase to bolo už lepšie. A keď si zvykol bol koniec roka. Zase teraz sa tešil veľmi len keď zistil že tam bude aj spat tak si to rozmyslel. Už sa mu až tak veľmi nechcelo. Ale keď sa prezul už aj vyštartoval do triedy. Zabudol mi aj pusu dať. A kvety pre učiteľky tiež. Tie musela mama odovzdať. Už teraz sa neviem dočkať kedy pôjdem po neho.
Doobedie - opravujem 😉
Moja mi povedala,uz som ti dala pusi chod mi uz kyvat...ale z vonka 😀😀😀
Som zvedava co povie ked pridem pre nu poobede.V maji mala 3 roky.
Tie detské hefty sú úžasné. Náš mal v marci 3
Ahojte,pridávam sa,tiež mám od dnes školkara,ale neviem,kto to horšie prežíva,som zvedava,dnes sú len do desiatej,ale trpnem,čo ma čaká,ako to tam prežil(:,ale ráno sme prežili úplne v pohodičke,žiadny plač,rovno za hračkami sa rozbehol 🙂
U nás všetko dobre dopadlo rano ani pusu nedala iba utekala sa hrať.... O 10tej idem pre nu tak mi všetko porozprava už som si našla aj v skrinke šek na platenie a rodičko už tiež viem kedy máme... Myslím že to zvládneme všetko
Ahojte,aj my sme to dali bez plaču 🙂 ..ledva som ju stihla prezuť a už pálila do triedy 😀 ..ešte mi vraví pri prezúvaní,že maminka ponáhľaj sa 🙂 ..narýchlo pusu dala,schmatla kvetinku a už som neexistovala 🙂 ..potom som tak od dverí kukala,že čo bude robiť,tak keď zbadala kočiarik pre bábiky,kvetinku položila na zem a už tlačila kočár 😀 ..bude hneď na celý deň tak som zvedavá či budú na obed volať,lebo vraj ak bude moc plakať tak budem musieť ísť po ňu...a olovrantujú o 14:30 tak okolo 15:00 môžme prísť po deti..no ja som v kľude kávu vypila,upratala celý byt a teraz neviem čo s časom..je mi aj smutno aj sa teším,dokonca aj muž chodí po byte a asi sa nudí 😀 ..malá bude mať až v decembri 3r.čiže to je taký malý chrúst..ale zvykneme si 🙂
jaj ženy sa smejem aké sme rovnaké. Ja som začala rozmrazovať starší mrazák. to mám do obeda o robotu postarané. 🙂
Zienky u nas zatial dobre...Mna uz rano o siedmej tahala za ruku, ze mami pod ideme do škôlky 🙂 V skôlke ani ahoj, ani pusa a už palila do triedy sa hrať. Tiež neviem čo zo sebou..zrazu take ticho, žiadna hračka na zemi, omrvinky po stole...:( Rýchlo nám vyrastli tie nase poklady...
Kľud? 😂 mne sa o 9:30 dovalil starší 13r synator. Hudba vypeckovana. Vraví že sa pripravuje na zajtra a hudba mu pomáha sa sústrediť😕. Len mne asi vybuchne hlava 😦. Užíva si chvíľku bez mladšieho brata. Takýto mám ja kľud. Inak zlatý chlapec to je 😉
Veru slzy dnes boli-revala som od zlosti ako ma moze moja mama sklamat a ponizit :(

inak, ja budem mať teraz tretiu škôlkárku, ale mám hádam väčší stres ako som mala pri prvom škôlkárovi. Inak, nezabudnite deťom pred odchodom povedať, čo sa bude diať v škôlke, aby vedeli aký bude približný program dňa a základné ... mamka sa pre Teba vráti!!!
Nie je dôležité oznamovať im, že mamka ide preč, alebo že v škôlke ostávaš sám, ale to, že mamka pre Teba príde. Naše učiteľky nám stále prizvukovali, že deti potrebujú vedieť, že sa mamka vráti pre dieťatko, že tam to dieťa neostane už naveky. 😀 Logické, ale deti to naozaj potrebujú vedieť.