Škôlkarska jedáleň a očkovanie
Ahojte,poprosim naozaj len fiskretne odpovede.pracujem v skolke v jedalni,nechcem sad ockovat,mam strach bojim sa tohos, co robit ak sa budu vyhrazat vypovedou?som este v skusobnej dobe dakujem za odpovede a pripominam ze ockovanie odmietam,pekny den baby
@esterba vyhodit ked je v skusobnej dobe ju mozu bez udania dovodu. To je zo zakona, ako pises a ma na to pravo kazdy zamestnavatel. Ale to by jej nemohli povedat. Povedat, ze ju vyhadzuju koli ockovaniu tak to ich moze dat na sud. Ale otazka nebola smerovana na skusobnu dobu, ale na to, ci ju mozu ako zamestnanca vyhodit ze nie je ockovana. A odpoved je - nie nemozu.
Podľa mňa je ťažké nájsť ľudí do kuchyne. Čiže ťa podľa mňa ťa nevyhodia kvôli očkovaniu. Pozn: ja mám očkovanie.
@mo215 zatiaľ Ťa nemôžu nútiť a ani prepustiť z dôvodu, že nie si zaockovana. Ako bude po najbližšej vlne, to sa uvidí. Ak uzakonia povinnosť pre zamestnancov v určitých pozíciách (a bude tam aj Tvoja), budeš mat možnosti 2. Dať sa zaočkovať, alebo zmeniť zamestnanie.
@marrydreamkas cize radsej nech je pri tvojom dietati neockovana kucharka, ucitelka, lebo moze mat dotycna neziaduce ucinky, ako ockovana, ktora moze prenasat virus menej alebo vobec, ale ako zaockovana teda moze mat nejake vedlajsie ucinky po ockovani a ktore sa tykaju len jej samotnej (jej organizmu) a nema to vplyv na inych ludi. Zvlastna logika...
@martinka13 aj si citala, ze je v skusobnej dobe a teda ju mozu prepustit bez mihnutia oka zo dna na den? A dokonca aj bez udania dovodu a bez odstupneho 😀
@makova333 aj som čítala. To môžu bez udania dôvodu. Ona sa vyslovene pýta na očkovanie
@mo215 teba sa niekto pýtal, či si očkovaná, alebo požadoval od teba doklad o očkovaní?
@janinah kamoška strihá psíkov...a nie je očkovaná (jej slobodná vôľa) mi rozprávala ako pan "x" prišiel na strihanie so psíkom...ostal pri strihaní...cely čas hanil neočkovanych..."on by ich postrieľal a pod." milé slová utrusil na adresu neočkovanych...jeho hafan kamošku pohrýzol a po otázke či jeho pes je za očkovaný...div sa svete nebol! Ja som tiež neočkovana MOJE SLOBODNE ROZHODNUTIE...dodržiavam všetky nariadenia....a k tomu ľahšiemu priebehu zaočkovaných.. Poznám prípady, kde priebeh covidu zaočkovaných nebol vôbec "ľahký" takže prestanme zovšeobecnovať....!
Neockovani si dávajú pozor, nikam nechodia ..kdežto opačný tábor brázdi svetom.
Experimentálnu vakcínu si neprosím, počkám si na štatistiky účinnosti po 10 rokoch. ..
1. Kym si v skusobnej dobe, tak s tebou PP mozu skoncit bez udania dovodu.
2. Ked uz budes mat po skusobnej dobe, tak ti mozu dat vypoved s udanim dovodu - ten nesmie byt taky, ze si sa nedala zaockovat. Ale ak zamestnavatel chce, ta si iny zakonny dovod na prepustenie najde.
@fiffinkaa To je somarina, nemozes pausalizovat vsetkych.
Vela ockovanych je opatrnych a dodrziava pravidla, vela neockovanych je opatrnych a dodrziava pravidla, vela ockovanych si mysli ze su zrazu nesmrtelni a kaslu na vsetko, rovnako si to mysli vela neockovanych... cize nemozes povedat, ze vsetci neockovani davaju pozor a nikam nechodia.
@3petka chyba vlády 😀 toto je tak vtipne 😀 vieš, ze zdravotníci sa nedajú naklonovat však? Vieš o tom, ze ich je obmedzený počet lôžok a ludi však? A vieš o tom, ze keď máš viac pacientov naraz na nejakom oddelení, tak personál ide tam? A vieš aj, ze nemáme napriklad takých jisiek nekonečne však? Chápem, že ľudia si ani len nevedia uvedomiť, že sa stáva niečo také ako, ze máš plne nemocnice a ze ďalší pacienti sa tam nedostanú. Ale počas covidu sa to stalo. A doktori, ktorí mohli chodiť pomáhať do nemocníc nechodili, vid taky Bukovský, ten zaliezol za svoj monitor a rozdával múdrosti, ale keď mohol ísť pomáhať do prvej línie nešiel? Prečo asi? Lebo na internete a zavretý doma je ľahšie.
@skolara a vieš i tom, ze tak isto aj proti hepatitíde sa ockuje a ockuju sa aj deti a proti iným infekčných chorobám tiež však? Lebo napriklad proti covidu sa deti ešte neockuju, takže strach z nakazenej kuchárky je veľmi opodstatnený.
@fiffinkaa 😀😀😀 áno, práve teraz nedávno mali ti co nikam nechodia protest 😀 v dosť hojnom a družnom počte. Jasná ukážka zodpovednosti. 👍
@777januska777 akurat by tam zavadzal 😀, nema ani atestaciu a cela jeho medicinska prax je rok na geriatrii🙊
@777januska777 este nejake poziadavky ? Co este, by mala taka kucharka splnat ? Podla mna by mala byt stale ockovana a mohla by mat kratke vlasy. ( pre instotu) a tiez si zelam aby bola vzdy pozitivne naladena a varila s laskou ( kto chce jedlo uvarene bez lasky). A este si v idealnom svete zelam, aby nikdy, ale naozaj nikdy neprisla do prace nachladena.
@skolara no vieš o tom aj ze taka kuchárka by mala mať sieťku na hlave však? Takže dĺžka vlasov je nepodstatná. No a to s tým nachladnutim by nemal byt ideálny prípad, ale normálny realny prípad. A ak bude mať aj mierne nachladnutie, tak taka ruska by mala byť u nej samozrejmosť.
@skolara
@777januska777 so všetkým by som súhlasila, iba sa zamýšľam nad tým, kto v školách bude za také platy o pár rokov variť, keď tie kuchárky, ktoré tam sú pôjdu do dôchodku

@mo215 v skusobnej dobe ta mozu hocikedy prepustit aj bez dovodu