icon

Stažnosť na diskrimináciu zo strany riaditeľky škôlky: Má to zmysel?

herika
22. máj 2026

Ahojte maminky,
chcela som sa opytat, ci máte niektorá z Vás skusenosti so staznostou na riaditelku cez SSI.
Má to zmysel ? Dosiahli ste zmenu?
Ide o to, ze riaditelka ma diskriminovala na rodicovskom (lebo moj syn nebude chodit do tej istej skoly v buducnosti - máme spojenú skolu MS+ZS)
Dakujem !

herika
autor
22. máj 2026
@anonym_5df3b8

@anonym_8b0f22 hlavne, zev ty vies vyhodnotit situaciu ukazkovo a si dokonala, vsetkemu rozumies.

Autorka - nabuduce si informaciu kam das dieta o 2 roky do skoly nechaj pre sebe. A vitaj v 21-storoci v krajine anarchia!!! Kde sa slusne spravanie nenosi a ludia s otazkami a nebodaj logikou su horsi ako triedni nepriatelia. Nic sa od minuleho rezimu nezmenilo 😌 este aj tu na konovi vidis tie nenavistne osocujuce komentare.
Uz nenarobis nic. Mas pravo, no zaroven to nie je povinnost🤷

@anonym_5df3b8 dakujem, súhlasím ... ☹
Bohuzial nemusela som hovorit nic, kam ide dalej moje dieta, lebo starsi syn tiez chodil do MS a teraz je prvák v inej skole ..

melanta
22. máj 2026
@herika

@anonym_5df3b8 dakujem, súhlasím ... ☹
Bohuzial nemusela som hovorit nic, kam ide dalej moje dieta, lebo starsi syn tiez chodil do MS a teraz je prvák v inej skole ..

@herika nerieš hejtujúce reakcie, ani na ne nereaguj. Tu na koni keď žena napíše, že zistila, že muž ju podvádza a chce sa rozviesť, tak 7 z 10 jej napíše, že má tomu dať šancu, nie hneď zhadzovať manželstvo. No comment.

anonym_262bda
22. máj 2026
@melanta

Opäť sa MK ukázal ako raj sliepok. Bože ženy, autorkine dieťa chodí do MŠ, ktorá je súčasťou ZŠ. Keďže na túto ZŠ chodí vysoké percento rómskych detí, autorka chce dať dieťa do ZŠ inam. Zároveň riaditeľka školy/škôlky rieši to, že chce, aby rómske deti chodili aj do škôlky. A keďže autorkine dieťa do tejto MŠ bude chodiť ešte ďalší školský rok, tak je logické, že sa autorka k tejto téme chcela niečo opýtať. A neverím, že každá, ktorá tu autorka zvozila, by nemala otázky tiež, ak by MŠ, kam chodí vaše dieťa chcelo prijímať rómske deti, zvlášť ak v spojenej ZŠ ich je 80%a sú tam časté problémy, fyzické útoky a polícia tam chodí bežne. Chcem vidieť, ako každá jedna z vás by prijala s nadšením, keby vaše dieťa malo 8 z 9 spolužiakov v takejto predškolskej triede rómskych detí. Konanie riaditeľky bolo neprofesionálne, riaditeľom nemá byť niekto, kto je ješitný - tvoje dieťa dáš do ZŠ inam, tak sa s tebou nebavím - veď to je detinské.

Autorka - sťažnosťou nevyriešiš nič. Ale ja osobne by som zriaďovateľovi napísala a informovala sa oficiálne, že máš záujem vedieť, či nasledujúci predškolský ročník budú navštevovať aj rómske deti a spomenula by som, že na rodičovskom si sa toto pýtala riaditeľky, ale tá ťa odbila tým, čím ťa odbila.

@melanta Ale ved ona sa chcela opytat nieco o spanku deti a to sa nakoniec aj vysvetlilo. Autorka sa mala dozadovat odpovede v skolke a nie zakladat diskusie a byt urazena.

januska12323
22. máj 2026

@herika nepoužívaj cudzie slová keď nevieš čo znamenajú. Riaditeľkine zastavenie otázky nie je žiadna diskriminácia len neochota odpovedať. Smeruj svoju otázku na zriaďovateľa, musia ti odpovedať.

herika
autor
22. máj 2026
@januska12323

@herika nepoužívaj cudzie slová keď nevieš čo znamenajú. Riaditeľkine zastavenie otázky nie je žiadna diskriminácia len neochota odpovedať. Smeruj svoju otázku na zriaďovateľa, musia ti odpovedať.

@januska12323 viem, ze je to silné, ale predsa.... (Diskriminácia znamená nespravodlivé, nerovné zaobchádzanie s človekom alebo skupinou ľudí bez objektívneho dôvodu) Ostatni rodicia mali otázky este predomnou a na tie odpovedela hned ... ale moju otázku nechcela ani vypocut .. to je rozdiel.

herika
autor
22. máj 2026
@januska12323

@januska12323 ale ako som písala, nebudem dalej riesit ... pofúkam ego, ako radila jedna mamicka, a kaslem na to ... 🙂

lindusss2016
22. máj 2026
@anonym_8b0f22

@herika chcela si sa premotivovane špárať vo veciach, ktoré sa ťa nebudú týkať, čiže normálne povedané (podžubnúť). Riaditeľka vie o tvojom rozhodnutí dávno a v správnom čase ťa stopla a ty sa cítiš diskriminovaná, frustrovaná a máš potrebu špárať ďalej, len ego mamičky nemôže byť ublížené a detičkám uz vôbec, lebo hneď psychická ujma. Si dobrá cholerička.

@anonym_8b0f22 ja som to pochopila tak, ze riesila predsa temu MS. Ved hore píše, ze riaditelka povedala, ze pre ucitelky na ZS bude lepsie, ak tie romske deti zaclenia medzi ostatne uz v MS. Tym padom mi z toho vyplyva, ze za to jej dietata jednoducho tyka. Tiez by som sa pytala. Ale teda uz by som to ako diskriminaciu neriesila, skor by som zvazovala prestup dietata

anonym_8b0f22
22. máj 2026
@lindusss2016

@anonym_8b0f22 ja som to pochopila tak, ze riesila predsa temu MS. Ved hore píše, ze riaditelka povedala, ze pre ucitelky na ZS bude lepsie, ak tie romske deti zaclenia medzi ostatne uz v MS. Tym padom mi z toho vyplyva, ze za to jej dietata jednoducho tyka. Tiez by som sa pytala. Ale teda uz by som to ako diskriminaciu neriesila, skor by som zvazovala prestup dietata

@lindusss2016 písmenká mamičky
ja som sa chcela nieco opytat, a riaditelka ma zastavila, ze moje dieta tam nebude chodit do skoly ... čiže? mne z toho vyplýva, že riešila školu a jej dieťa je v škôlke.

anonym_61d4ac
22. máj 2026
@herika

@anonym_bd6abe mám svedkov, dalsich rodicov.
Mali sme jednu tému, otvorenie dalsej triedy v MS (romske deti - ktoré by chodili aj dalej tam do tej skoly).
Moj starsi syn chodil tiez do tej MS ale do skoly som ho dala do inej (hlavne kvoli castym problémom v tej skole - spojili so speciálnou skolou a 80% majú romskych deti, nie som rasista ale pocujem, aké sú tam problémy kazdonenné - fyzické útoky, policia ...atd.)
ja som sa chcela nieco opytat, a riaditelka ma zastavila, ze moje dieta tam nebude chodit do skoly ... Co je pravda, ale chodi tam do MS, je tak isto ziakom tejto skoly (zatial) - a bude tam chodit este rok, ked bude predskolák...
Tak som sa citila hlupo, lebo aj ja mám právo sa spytat alebo sa vyjadrovat, ked platim vsetky poplatky a moj syn je ziakom MS.

@herika a naco hasis co ta nepali? co ta diskriminovala, keby kazdy kladol otazky, ktore sa ho bytostne netykaju, tak o com by bola ta diskusia? ide dieta do skoly o ktorej si chcela diskutovat? nie... jej chovanie bolo mozno silne, ale na podnet na diskriminaciu to rozhodne nie je... to je ako v bytovom dome... si najomnik, ok kludne pridi vypocut si ale otazky nie som povinna zodpovedat, kedze tvoj nazor nie je relevantny... bodka, ziadna diskriminacia ale fakty

anonym_f59a02
22. máj 2026
@herika

ja som vdacná, ze Vase nezávislé názory ! Asi z toho fakt nic neurobím .. nemá fakt cenu...

@herika nie nema to cenu vidis tie odpovede 😬 tiez som si rozmyslela tu davat otazky tohto typu.

herika
autor
22. máj 2026
@anonym_61d4ac

@herika a naco hasis co ta nepali? co ta diskriminovala, keby kazdy kladol otazky, ktore sa ho bytostne netykaju, tak o com by bola ta diskusia? ide dieta do skoly o ktorej si chcela diskutovat? nie... jej chovanie bolo mozno silne, ale na podnet na diskriminaciu to rozhodne nie je... to je ako v bytovom dome... si najomnik, ok kludne pridi vypocut si ale otazky nie som povinna zodpovedat, kedze tvoj nazor nie je relevantny... bodka, ziadna diskriminacia ale fakty

@anonym_61d4ac "ide dieta do skoly o ktorej si chcela diskutovat? nie..."
Nechcela som diskutovat o skole, ale o skolke - mali sme rodicovské v MS - nie ZS!
Takze to, ze berie tam dalsich romskych deti (ani nie sú skolopovinné, len sú financie navyse pre skolu) ma netyká?
Pocet v MS máme maximum 20 - viac ani "bielych" deti nevedeli prijat ...
A ked zrazu tam pride 6 deti z osád, tak logicky, ze my ako rodicia máme otázky, ako budú dalej fungovat ...
(ZS riesila len riaditelka, ze tie deti tam budu chodit niekedy v buducnosti)

anonym_8cebdc
22. máj 2026

@herika Nerieš riaditeľku, ale seba. Načo preboha dávaš decko medzi osadníkov?

herika
autor
22. máj 2026
@anonym_8cebdc

@herika Nerieš riaditeľku, ale seba. Načo preboha dávaš decko medzi osadníkov?

@anonym_8cebdc zatial sme nemali ani jedného, je tam 20 bielych deti .. a nie som rasista.
Ale tie deti, ktoré tam chce riaditelka sú fakt z najhorsich prostredi (viem, ze deti za to nemozu, ale nech to neriesi na úkor nasich deti)
Nasa MS nie je spádová pre nich, ale ani spádová skolka ich neprijme (pri tom majú málo deti) ...
Chcela som to riesit, lebo moj syn tam bude este jeden cely rok ! Bohuzial nemám moznost ho odniest do inej MS, lebo sú vsetky na dedine otvorené max do 16:00, nestiham z práce .. (u nás ho zoberie moja mama -dochodkyna)

Ale diskusia bola o tom, ze ma nenechala vobec klást otázky ... ale samozrejme ja som sa nenechala, nemyslite, ze som bola do konca ticho ... Ved som jej slusne vysvetlila, ze ked sedím tam, ako rodic ziaka v MS, tak asi ma to tyka .. ved ona nás vsetkych tam zavolala ..
Len to moje ego ... ako to viete, proste nedá pokoj 🙂

lindusss2016
22. máj 2026
@anonym_8b0f22

@lindusss2016 písmenká mamičky
ja som sa chcela nieco opytat, a riaditelka ma zastavila, ze moje dieta tam nebude chodit do skoly ... čiže? mne z toho vyplýva, že riešila školu a jej dieťa je v škôlke.

@anonym_8b0f22 a tiez pismenka mamicky: "to ona zacala, ze bude lepsie pre ucitelky ZS, ked tie romske deti budu chodit aj do MS ku nám ... "

herika
autor
22. máj 2026

dievcatá, nemá cenu tu dalej diskutovat ... je este vela veci, co by som mohla pisat, ale fakt je strata casu.
Este raz Vám dakujem za VSETKY komenty, som vdacná aj za tie negativne, lebo viem, ze ako matka nevidim to racionálne, proste sú tam emócie, strach o dieta, a tiez urazenie ...
Troska ma skuste pochopit, ja som zvázila vsetky odpovede, a dohodla sa, ze z toho drámu robit nebudem !
Majte sa krásne, a prajem Vám aby ste nikdy neboli v takej situácii.
Vsetko dobré, majte sa krásne 🙂

anonym_b0f0dc
22. máj 2026
@herika

@anonym_ca6c5b práve som sa chcela opytat, ako budú riesit spánkovy rezim, ked tam dost miesta nie je (max dovoleny pocet 23 osob, a majú tam 20 detieciek teraz) ...
Ale potom sme sa dozvedeli, ze oni budú len do obeda...

@herika takže si sa dozvedela odpoveď na svoju otázku,aj keď tá riaditeľka stopla.To fakt nemyslíš vážne,že toto považuješ za diskrimináciu.Ludia,už fakt neviete,čo od dobroty🤦

anonym_61d4ac
22. máj 2026
@herika

@anonym_61d4ac "ide dieta do skoly o ktorej si chcela diskutovat? nie..."
Nechcela som diskutovat o skole, ale o skolke - mali sme rodicovské v MS - nie ZS!
Takze to, ze berie tam dalsich romskych deti (ani nie sú skolopovinné, len sú financie navyse pre skolu) ma netyká?
Pocet v MS máme maximum 20 - viac ani "bielych" deti nevedeli prijat ...
A ked zrazu tam pride 6 deti z osád, tak logicky, ze my ako rodicia máme otázky, ako budú dalej fungovat ...
(ZS riesila len riaditelka, ze tie deti tam budu chodit niekedy v buducnosti)

@herika segregacia ti nic nehovori? a riaditelka myslis ze je poloboh, ktory si urcuje pravidla? nie nahodou zriadovatel ? a co ty ako mamicka sa mas co vyjadrovat k tomu, kto s tvojim deckom bude chodit a kto nebude? to si nacvicuj v sukromnej skolke mozno ak vobec, ale v statnej?

anonym_03ef1c
22. máj 2026

Čiže ty si sa chcela niečo opýtať a riaditeľka ťa stopla.
Ako ďalej čítam, aj tak si sa opýtala a odpoveď si dostala. Akej diskriminácie sa teda týka tvoja sťažnosť?

anonym_5df3b8
22. máj 2026
@melanta

@julish čiže nemala by si problém dať tvoje dieťa do školy, v ktorej je 80% detí rómskych a kde je bežné fyzické násilie a návštevy polície? Naozaj? Ty asi nežiješ blízko nejakej veľkej osady, kde tvoj život dennodenne ovplyvňujú neprispôsobivý spoluobčania. Inak by si sa tu neoháňala Führerom. Ja nie som rasista, prijala som do pracovného pomeru množstvo rómov. Ale je niečo úplne iné dať svoje dieťa niekam, kde je 80% detí, ktoré robia zle. Tu nejde o etnikum, tu ide o to, že autorka píše, že sú na škole fyzické útoky a bežné návštevy polície. Ktorá matka dá dieťa do takej školy? Ty? Naozaj?

@melanta uplne suhlasim. Nikto si nevie predstavit denno denne situacie, ktore su narocne aj pre dospelych, nie to pre deti a ohana sa rasizmom voci romom.
@julish pokojne sa prestahuj k osade. Zvycajne su tam lacne pozemky. Postav dom, uprav prostredie a vysad zahradu. Sama by si prisla na to o com to je,ale na vlastnej kozi a svojich peniazoch ... lebo je to tak ako to tam je. Ale viem, ze to nespravis, budes mudrovat a moralizovat za klavesnicou niekde z BA

gribka1
22. máj 2026
@herika

ja som vdacná, ze Vase nezávislé názory ! Asi z toho fakt nic neurobím .. nemá fakt cenu...

@herika Nezávislá rada, nechaj tak a buď šťastná, že budeš môcť dať dieťa do inej ZŠ. Teda budeš môcť? Keďže začne budúci rok podľa spádov.

herika
autor
22. máj 2026
@gribka1

@herika Nezávislá rada, nechaj tak a buď šťastná, že budeš môcť dať dieťa do inej ZŠ. Teda budeš môcť? Keďže začne budúci rok podľa spádov.

@gribka1 dúfam, tá druhá skola je s vyuc.jazykom madarskym, tak si myslim, ze tie pravidlá sú inak ... Ked chcem dat do mad.skoly, tak tú mám najblizsie ..
(povodne som chcela dat deti do nasej, slovenskej, lebo sú v slovenskej MS, ale spojili skolu so speciálnou a samé problémy... - aj jedna ucitelka zobrala svoje dieta zo skoly a prihlásila do inej ... tak si viete predstavit... úroven padá, dobré ucitelky utekajú ... )

gribka1
22. máj 2026
@herika

@gribka1 dúfam, tá druhá skola je s vyuc.jazykom madarskym, tak si myslim, ze tie pravidlá sú inak ... Ked chcem dat do mad.skoly, tak tú mám najblizsie ..
(povodne som chcela dat deti do nasej, slovenskej, lebo sú v slovenskej MS, ale spojili skolu so speciálnou a samé problémy... - aj jedna ucitelka zobrala svoje dieta zo skoly a prihlásila do inej ... tak si viete predstavit... úroven padá, dobré ucitelky utekajú ... )

@herika Ja by som tam tiež nenechala, určite by som volila inú školu. Dokonca, ak by ich začali miešať už v škôlke, detto, inam.

julish
22. máj 2026
@anonym_5df3b8

@melanta uplne suhlasim. Nikto si nevie predstavit denno denne situacie, ktore su narocne aj pre dospelych, nie to pre deti a ohana sa rasizmom voci romom.
@julish pokojne sa prestahuj k osade. Zvycajne su tam lacne pozemky. Postav dom, uprav prostredie a vysad zahradu. Sama by si prisla na to o com to je,ale na vlastnej kozi a svojich peniazoch ... lebo je to tak ako to tam je. Ale viem, ze to nespravis, budes mudrovat a moralizovat za klavesnicou niekde z BA

@anonym_5df3b8 dakujem za tvoje rady, v osadach sa citim dobre, chodievam pravidelne za blizkymi ludmi, v ktorych na rozdiel od mnohych gadzov najdes aj kus cloveciny.

anonym_3d66f4
22. máj 2026

Skor ako diskriminacia je to zaujatost a to, ze jej asi lezis v zaludku a to dost hlboko a nemoze ta stravit. Ale o diskriminacii by som nehovorila

anonym_5df3b8
22. máj 2026
@julish

@anonym_5df3b8 dakujem za tvoje rady, v osadach sa citim dobre, chodievam pravidelne za blizkymi ludmi, v ktorych na rozdiel od mnohych gadzov najdes aj kus cloveciny.

@julish chodis na navstevu vsak? Aj ta pekne pohostia, aj sa popredvadzaju, postazuju a ty sa citis NAD nimi, lebo zijes asi v lepsom prostredi, vsak? No takych ako ty, co vodu kazu a vino piju , je tu mnoho. Co myslis pod "kusom cloveciny" si ani nejdem predstavovat.ach ta nostalgia.

herika
autor
22. máj 2026
@anonym_3d66f4

Skor ako diskriminacia je to zaujatost a to, ze jej asi lezis v zaludku a to dost hlboko a nemoze ta stravit. Ale o diskriminacii by som nehovorila

@anonym_3d66f4 ano, ona proste nechápe, preco sme niektoré rozhodli pre inú skolu ... a ovela lepsiu.
Aj mne vravela aké sú doktori a právnici z tejto skoly, ale to bolo pred 20-mi rokmi, ked boli ziaci.. uplne iná doba (ani jeden romsky ziak nebol .. )
A teraz 80% a sú spojené so spec.skolou, kde sú aj chluchi deti ...atd.
Proste to tempo vyucovania nemoze nikto stihat ... Deti v 1.rocniku nevedia co je ceruzka ... O násilie co tam je vo vyssich rocnikoch ani nehovorim ..
Aj mne je lúto, ze moje dieta musi cestovat do inej dediny ... Ale táto skola nemoze poskytnut ani to minimum, ze sa dieta uci v bezpecnom prostredi ... skoda....

anonym_490cc4
22. máj 2026

To, že sú tam.problemove deti je jedna vec no a že sú náhodou skoro všetky rómske je vec druhá. A ani za jedno autorka nemôže. Ja som tvoj príspevok pochopila, a tiež by som sa spýtala, ako to bude na ďalší rok. Dieťa by som mohla dať aj do škôlky na Luník IX keď tak veľmi chcem multi kulti vyžitie a trošku si ráno pocestovat, ale z nejakého dôvodu som nedala, tak neviem, prečo by mi malo byť jedno, s kým bude dieťa tráviť denne 8 hodín, 5 dní v týždni.

julish
22. máj 2026
@anonym_5df3b8

@julish chodis na navstevu vsak? Aj ta pekne pohostia, aj sa popredvadzaju, postazuju a ty sa citis NAD nimi, lebo zijes asi v lepsom prostredi, vsak? No takych ako ty, co vodu kazu a vino piju , je tu mnoho. Co myslis pod "kusom cloveciny" si ani nejdem predstavovat.ach ta nostalgia.

@anonym_5df3b8 Ty sa ako nado mnou citis, ked si vymyslas dovody mojho konania a vpisujes ich do fora? Kolko kilometrov?

zuzana76
22. máj 2026
@herika

@lenka.25 nemá povinnost odpovedat na otázku ? Nemyslim si ... ALE ja som sa nemohla ani spytat ... ved ma zastavila, ze moj syn nebude chodit do ZS, tak mám byt ticho ..

@herika nie, nema povinnost ti odpovedat na otazku, ktora sa ta netyka a ty mas pravo dat dieta do inej skoly, touto hlupostopu sa nikto zaoberat nebude, nemusis ani drat klavesnicu

anonym_c37cc6
22. máj 2026
@julish

@julish keď používaš slovo gadžo, chápem, že v osade sa cítiš dobre