icon

Stažnosť na diskrimináciu zo strany riaditeľky škôlky: Má to zmysel?

herika
22. máj 2026

Ahojte maminky,
chcela som sa opytat, ci máte niektorá z Vás skusenosti so staznostou na riaditelku cez SSI.
Má to zmysel ? Dosiahli ste zmenu?
Ide o to, ze riaditelka ma diskriminovala na rodicovskom (lebo moj syn nebude chodit do tej istej skoly v buducnosti - máme spojenú skolu MS+ZS)
Dakujem !

Strana
z3
lenka.25
22. máj 2026

Neviem či to má zmysel , asi záleží , čo považuješ za diskriminovanie , lebo zoberať sa hocijakou hovadinou , určite nikto nebude

anonym_bd6abe
22. máj 2026

ako konkretne ta diskriminovala a ako to vies dokazat?

herika
autor
22. máj 2026
@anonym_bd6abe

ako konkretne ta diskriminovala a ako to vies dokazat?

@anonym_bd6abe mám svedkov, dalsich rodicov.
Mali sme jednu tému, otvorenie dalsej triedy v MS (romske deti - ktoré by chodili aj dalej tam do tej skoly).
Moj starsi syn chodil tiez do tej MS ale do skoly som ho dala do inej (hlavne kvoli castym problémom v tej skole - spojili so speciálnou skolou a 80% majú romskych deti, nie som rasista ale pocujem, aké sú tam problémy kazdonenné - fyzické útoky, policia ...atd.)
ja som sa chcela nieco opytat, a riaditelka ma zastavila, ze moje dieta tam nebude chodit do skoly ... Co je pravda, ale chodi tam do MS, je tak isto ziakom tejto skoly (zatial) - a bude tam chodit este rok, ked bude predskolák...
Tak som sa citila hlupo, lebo aj ja mám právo sa spytat alebo sa vyjadrovat, ked platim vsetky poplatky a moj syn je ziakom MS.

zuzubb007
22. máj 2026

Nechápem tomuto príspevku, nemá to ani hlavu ani pätu, tak nebude chodiť do ZŠ na to isté miesto?

lenka.25
22. máj 2026

Jezis to fakt ? Kašli na to . Milujem vetu ja mám právo … no máš a ona nemá povinnost ti odpovedať

herika
autor
22. máj 2026
@zuzubb007

Nechápem tomuto príspevku, nemá to ani hlavu ani pätu, tak nebude chodiť do ZŠ na to isté miesto?

@zuzubb007 nebude, iba do MS chodi, to ZS uz nebude

belllinka
22. máj 2026
@herika

@herika tak načo máš potrebu riešiť veci, čo sa týkajú ZŠ?

herika
autor
22. máj 2026
@belllinka

@herika tak načo máš potrebu riešiť veci, čo sa týkajú ZŠ?

@belllinka to ona zacala, ze bude lepsie pre ucitelky ZS, ked tie romske deti budu chodit aj do MS ku nám ... ja som ZS vobec nechcela riesit, ani sme nevedeli, preco máme rodicovské ...

herika
autor
22. máj 2026
@lenka.25

Jezis to fakt ? Kašli na to . Milujem vetu ja mám právo … no máš a ona nemá povinnost ti odpovedať

@lenka.25 nemá povinnost odpovedat na otázku ? Nemyslim si ... ALE ja som sa nemohla ani spytat ... ved ma zastavila, ze moj syn nebude chodit do ZS, tak mám byt ticho ..

anonym_d5c21e
22. máj 2026

Z tohto ideš robiť dramu? Bože….kasli na to.

anonym_fef5b6
22. máj 2026

Tak a tu vidíme premotivovanú mamičku priamo v praxi. 🙏

rachel36a
22. máj 2026

To nemyslíš vážne, toto riešiť...rovno ti poviem, že sa tým nik nebude zaoberať...žiadna diskriminacia, ved ti len povedala pravdu, že tvoje dieťa tam chodiť nebude

anonym_262bda
22. máj 2026
@herika

@lenka.25 nemá povinnost odpovedat na otázku ? Nemyslim si ... ALE ja som sa nemohla ani spytat ... ved ma zastavila, ze moj syn nebude chodit do ZS, tak mám byt ticho ..

@herika Tak si jej mala povedat, ze aj tak sa chces nieco opytat a nie teraz vymyslat, ze ako sa na nu budes stazovat. Co mas 5 rokov?

lenka.25
22. máj 2026
@herika

@herika nie , predstav si , že nemá povinnosť . naozaj kašli na to .

herika
autor
22. máj 2026
@anonym_262bda

@herika Tak si jej mala povedat, ze aj tak sa chces nieco opytat a nie teraz vymyslat, ze ako sa na nu budes stazovat. Co mas 5 rokov?

@anonym_262bda aj som povedala, ze som taky isty rodic ako ostatni tam, riesili sme tému na MS...

anonym_8b0f22
22. máj 2026
@herika

@herika chcela si sa premotivovane špárať vo veciach, ktoré sa ťa nebudú týkať, čiže normálne povedané (podžubnúť). Riaditeľka vie o tvojom rozhodnutí dávno a v správnom čase ťa stopla a ty sa cítiš diskriminovaná, frustrovaná a máš potrebu špárať ďalej, len ego mamičky nemôže byť ublížené a detičkám uz vôbec, lebo hneď psychická ujma. Si dobrá cholerička.

herika
autor
22. máj 2026

ja som vdacná, ze Vase nezávislé názory ! Asi z toho fakt nic neurobím .. nemá fakt cenu...

herika
autor
22. máj 2026
@anonym_8b0f22

@herika chcela si sa premotivovane špárať vo veciach, ktoré sa ťa nebudú týkať, čiže normálne povedané (podžubnúť). Riaditeľka vie o tvojom rozhodnutí dávno a v správnom čase ťa stopla a ty sa cítiš diskriminovaná, frustrovaná a máš potrebu špárať ďalej, len ego mamičky nemôže byť ublížené a detičkám uz vôbec, lebo hneď psychická ujma. Si dobrá cholerička.

@anonym_8b0f22 ako si myslis, ze sa ma nebude tykat?

anonym_ca6c5b
22. máj 2026
@herika

@anonym_bd6abe mám svedkov, dalsich rodicov.
Mali sme jednu tému, otvorenie dalsej triedy v MS (romske deti - ktoré by chodili aj dalej tam do tej skoly).
Moj starsi syn chodil tiez do tej MS ale do skoly som ho dala do inej (hlavne kvoli castym problémom v tej skole - spojili so speciálnou skolou a 80% majú romskych deti, nie som rasista ale pocujem, aké sú tam problémy kazdonenné - fyzické útoky, policia ...atd.)
ja som sa chcela nieco opytat, a riaditelka ma zastavila, ze moje dieta tam nebude chodit do skoly ... Co je pravda, ale chodi tam do MS, je tak isto ziakom tejto skoly (zatial) - a bude tam chodit este rok, ked bude predskolák...
Tak som sa citila hlupo, lebo aj ja mám právo sa spytat alebo sa vyjadrovat, ked platim vsetky poplatky a moj syn je ziakom MS.

@herika tak namiesto staznosti napis na zriadovatela tu otazku co si chcela polozit. Ak to posles oficialne ako ziadost tak ti musia v nejakej lehote odpovedat. Len pozor, dufam ze sa nejdes pytat napr. ci v pripade spajania tried by sa mohlo stat ze tvoje dieta bude s romom v triede. Lebo toto uz by zavanalo rasizmom z tvojej strany aj ked ja by som ta chapala ze chces mat jasno.
Btw co si sa chcela opytat?

zuzubb007
22. máj 2026

Však dobre ti riaditeľka povedala, čo sa urážaš za pravdu?

herika
autor
22. máj 2026
@anonym_ca6c5b

@herika tak namiesto staznosti napis na zriadovatela tu otazku co si chcela polozit. Ak to posles oficialne ako ziadost tak ti musia v nejakej lehote odpovedat. Len pozor, dufam ze sa nejdes pytat napr. ci v pripade spajania tried by sa mohlo stat ze tvoje dieta bude s romom v triede. Lebo toto uz by zavanalo rasizmom z tvojej strany aj ked ja by som ta chapala ze chces mat jasno.
Btw co si sa chcela opytat?

@anonym_ca6c5b práve som sa chcela opytat, ako budú riesit spánkovy rezim, ked tam dost miesta nie je (max dovoleny pocet 23 osob, a majú tam 20 detieciek teraz) ...
Ale potom sme sa dozvedeli, ze oni budú len do obeda...

anonym_ca6c5b
22. máj 2026
@herika

@anonym_ca6c5b práve som sa chcela opytat, ako budú riesit spánkovy rezim, ked tam dost miesta nie je (max dovoleny pocet 23 osob, a majú tam 20 detieciek teraz) ...

@herika za mna mas pravo sa pytat na prevadzkove veci kym tvoje dieta chodi do MS, platis vsetky poplatky, mas nielen povinnosti ale aj prava. Ucitelku nema co zaujimat kde ide dalej na ZS. Len niektore ucitelky si myslia ze pojedli mudrost sveta.
Ale staznost by som nepisala, akurat sa to k tej ucitelke dostane a bude sa po tvojom dietati este rok vozit.

anonym_262bda
22. máj 2026
@herika

@herika No, tak vidis, odpoved vies, tak sa radsej venuj sebe a dietatu a nevymyslaj kraviny, nebud ako urazene dieta.

julish
22. máj 2026
@herika

@herika proste si chcela nahlas nieco povedat a ona, kedze sa snazila drzat stretnutie v nejakych ramcoch, ti nedala slovo. A za toto chces dat staznost… pofukaj ego a kasli na to

herika
autor
22. máj 2026
@anonym_ca6c5b

@herika za mna mas pravo sa pytat na prevadzkove veci kym tvoje dieta chodi do MS, platis vsetky poplatky, mas nielen povinnosti ale aj prava. Ucitelku nema co zaujimat kde ide dalej na ZS. Len niektore ucitelky si myslia ze pojedli mudrost sveta.
Ale staznost by som nepisala, akurat sa to k tej ucitelke dostane a bude sa po tvojom dietati este rok vozit.

@anonym_ca6c5b dakujem ! Konecne niekto pochopil ...
Ucitelky sú super, ony boli z toho tiez prekvapené, ako sa právala riaditelka (a nebola taká iba na mna ... )
Bola to riaditelka celej skoly, nie ucitelky MS. Ale ako vidim, fakt nemá cenu ... nebudem dalej riesit ...

herika
autor
22. máj 2026
@julish

@herika proste si chcela nahlas nieco povedat a ona, kedze sa snazila drzat stretnutie v nejakych ramcoch, ti nedala slovo. A za toto chces dat staznost… pofukaj ego a kasli na to

@julish asi áno, len som sa chcela nieco slusne opyatat (ani nahlas, ani drzo), ostatni rodicia uz neboli az taki slusni 🙂

anonym_5df3b8
22. máj 2026
@anonym_8b0f22

@anonym_8b0f22 hlavne, zev ty vies vyhodnotit situaciu ukazkovo a si dokonala, vsetkemu rozumies.

Autorka - nabuduce si informaciu kam das dieta o 2 roky do skoly nechaj pre sebe. A vitaj v 21-storoci v krajine anarchia!!! Kde sa slusne spravanie nenosi a ludia s otazkami a nebodaj logikou su horsi ako triedni nepriatelia. Nic sa od minuleho rezimu nezmenilo 😌 este aj tu na konovi vidis tie nenavistne osocujuce komentare.
Uz nenarobis nic. Mas pravo, no zaroven to nie je povinnost🤷

melanta
22. máj 2026

Opäť sa MK ukázal ako raj sliepok. Bože ženy, autorkine dieťa chodí do MŠ, ktorá je súčasťou ZŠ. Keďže na túto ZŠ chodí vysoké percento rómskych detí, autorka chce dať dieťa do ZŠ inam. Zároveň riaditeľka školy/škôlky rieši to, že chce, aby rómske deti chodili aj do škôlky. A keďže autorkine dieťa do tejto MŠ bude chodiť ešte ďalší školský rok, tak je logické, že sa autorka k tejto téme chcela niečo opýtať. A neverím, že každá, ktorá tu autorka zvozila, by nemala otázky tiež, ak by MŠ, kam chodí vaše dieťa chcelo prijímať rómske deti, zvlášť ak v spojenej ZŠ ich je 80%a sú tam časté problémy, fyzické útoky a polícia tam chodí bežne. Chcem vidieť, ako každá jedna z vás by prijala s nadšením, keby vaše dieťa malo 8 z 9 spolužiakov v takejto predškolskej triede rómskych detí. Konanie riaditeľky bolo neprofesionálne, riaditeľom nemá byť niekto, kto je ješitný - tvoje dieťa dáš do ZŠ inam, tak sa s tebou nebavím - veď to je detinské.

Autorka - sťažnosťou nevyriešiš nič. Ale ja osobne by som zriaďovateľovi napísala a informovala sa oficiálne, že máš záujem vedieť, či nasledujúci predškolský ročník budú navštevovať aj rómske deti a spomenula by som, že na rodičovskom si sa toto pýtala riaditeľky, ale tá ťa odbila tým, čím ťa odbila.

julish
22. máj 2026
@melanta

Opäť sa MK ukázal ako raj sliepok. Bože ženy, autorkine dieťa chodí do MŠ, ktorá je súčasťou ZŠ. Keďže na túto ZŠ chodí vysoké percento rómskych detí, autorka chce dať dieťa do ZŠ inam. Zároveň riaditeľka školy/škôlky rieši to, že chce, aby rómske deti chodili aj do škôlky. A keďže autorkine dieťa do tejto MŠ bude chodiť ešte ďalší školský rok, tak je logické, že sa autorka k tejto téme chcela niečo opýtať. A neverím, že každá, ktorá tu autorka zvozila, by nemala otázky tiež, ak by MŠ, kam chodí vaše dieťa chcelo prijímať rómske deti, zvlášť ak v spojenej ZŠ ich je 80%a sú tam časté problémy, fyzické útoky a polícia tam chodí bežne. Chcem vidieť, ako každá jedna z vás by prijala s nadšením, keby vaše dieťa malo 8 z 9 spolužiakov v takejto predškolskej triede rómskych detí. Konanie riaditeľky bolo neprofesionálne, riaditeľom nemá byť niekto, kto je ješitný - tvoje dieťa dáš do ZŠ inam, tak sa s tebou nebavím - veď to je detinské.

Autorka - sťažnosťou nevyriešiš nič. Ale ja osobne by som zriaďovateľovi napísala a informovala sa oficiálne, že máš záujem vedieť, či nasledujúci predškolský ročník budú navštevovať aj rómske deti a spomenula by som, že na rodičovskom si sa toto pýtala riaditeľky, ale tá ťa odbila tým, čím ťa odbila.

@melanta A co akoze by bolo treba riesit - etnicitu deti v skolke? Chalooo? Eugenika? Sme sto rokov dozadu a pocuvame fuhrera?

melanta
22. máj 2026
@julish

@melanta A co akoze by bolo treba riesit - etnicitu deti v skolke? Chalooo? Eugenika? Sme sto rokov dozadu a pocuvame fuhrera?

@julish čiže nemala by si problém dať tvoje dieťa do školy, v ktorej je 80% detí rómskych a kde je bežné fyzické násilie a návštevy polície? Naozaj? Ty asi nežiješ blízko nejakej veľkej osady, kde tvoj život dennodenne ovplyvňujú neprispôsobivý spoluobčania. Inak by si sa tu neoháňala Führerom. Ja nie som rasista, prijala som do pracovného pomeru množstvo rómov. Ale je niečo úplne iné dať svoje dieťa niekam, kde je 80% detí, ktoré robia zle. Tu nejde o etnikum, tu ide o to, že autorka píše, že sú na škole fyzické útoky a bežné návštevy polície. Ktorá matka dá dieťa do takej školy? Ty? Naozaj?

Strana
z3