Štvorročné dieťa ešte nejedáva same
Ahojte, je tu ešte niekto komu v tomto veku dieťa nepapa samo? Najmä obedy a ranajky
Ja mojho syna obcas dokrmim, vie sa najest uplne sam, to.co.mu velmi chuti. Ale to len par veci... Takze ostatne, niekedy ked chcem aby sa normalne najedol a nebol do pol hodiny zase hladny tak ho dokrmim.
Uuplne ta chapem, ze ho nakoniec vždy nakrmis len aby sa najedol. Tiež mam nejedaka. Ma 4,5 roka a 16,5 kg. Od malicka je dosť stihly.
Vela maminiek ktorych deti mali v 1 roku 12-13 kg, sa.budu pohoršovat, ze treba nechať tak vsak.on sa.naje... no nenaje kludne bude od.hladu nervózny aj cely den.... Vraj deti nikdy nezostanu dobrovoľne hladné.... Ooch joj, nech sa.pridu pozriet k nam.
Ale uz sa to zlepsilo, vacsinou uz teraz je sam, bud cely obed, alebo aspon prevaznu cast obeda...
Pomohlo mu pripominat, ze odmenu (sladkost ) dostane len ked sa naje sam. Ked mu padaju veci z lyzicky (mojmu uz nie, technicky sa vie najest) pomoze jedine postupne trenovat, aj ked nezje vsetko sam, treba ho skusit motivovat, aby to aspon skusal... Ja som ho napríklad natacala na mobil a povedala som mu, ze to pošlem tatkovi, sestram mojim, ako uz krasne papa sam a oni ho potom veľmi za to pochválili... Niekedy som iba "akoze" odkázala od nich, aky je veľmi šikovný.
Ked sa mu bude postupne zlepsovat technika, nemal by to byť pre neho az taky problem.
Vieeem dokazu byt velmi tvrdohlave tie deti, a hlavne ked sme.vdacne za kazdy pribraty kg, tak je to narocne ... No odporucam motivovat aspon na par samostatnych lyziciek
@elizabet173 moj ma 11m a v jednej ruke lyzicka, nabera si on, v druhej halusky 😄 a tretou dokrmujem, len sem tam a len tekute. Aby aspon par lyzic mal v ustach, ale odkedy vie sediet, vzdy mu dam misku a lyzicku.
Kde pri troch detoch by som vsetkych mala krmit. A ze opackane steny, vsetko po zemi. Vycisti sa to, ale nauci sa jest 🙂
@tosomja robila som to tak, ako pises. Ked prvy krat prejavil zaujem krmit sa sam lyzicou, tak ju dostal. Ked sa toto obdobie presvihne zo strachu, ze sa dieta, stol, dlazka zababre, nastava skoro vzdy problem. Jasne, ze zo zaciatku isla polovica vedla. Nevadi, postupne sa naucil. V troch rokoch jedol sam priborom. Zacinala som zemiakovou kasou, ta sa dobre prilepi na lyzicu, polievky az posledne.
Tak toto je potom.tvoja chyba. Si si ho rozmaznala, skaces ako piska a toto su dosledky

@tosomja to som zazila na svadbe, oproti sedeli manzelia s dvomi detmi, no presla by ta chut jest, keby si ich videla, vsetko okolo zakydane, mali asi 6 a 7 rokov. V skole sa najest cez prestavku urcite nestihnu a este sa im aj spoluziaci posmievaju. Bezne sa dokaze 1,5 dieta najest lyzicou a 4 rocne priborom. Tak, ako pisal niekto vyssie, je to o treningu. Hanbila by som sa s takym dietatom ist do restauracie, na rodinnu oslavu. No kto si ako rozmazna, tak ma