Tetovanie učiteľky v materskej škole
Ahojte. Chcem sa opytat, vadilo by vám, ak by ucitelka v ms mala tetovanie? Mozu vobec ucitelky v ms mat tetovanie?
Moja svokra je ucitelka v MS 33-35 rokov....tetovanie ma na pleci,mini slona a nechapem ze toto niekto riesi 😂......ako keby predavacka mohla mat a ucka nie...
Podla mna tetovanie do skolky nepatri,resp nie na viditelne miesto...moj syn ked videl potetovaneho chlapa tak ho to trosku vystrasilo a daval mi dookola otazky,ze preco je ten ujo popisany....z mojho pohladu,nie je spravne podsuvat detom uz v utlom veku tetovania,piercing a podobne...piercing resp.tetovanie je urcity zivotny styl ludi,ale do tohto stylu by mal clovek dospiet a mat dovod na tetovanie,a nie aby to dieta bralo ako samozrejmost,ved dam sa potetovat lebo sa to teraz nosi....u ludi je stale niekde zakorenene,ze sa tetuju len vazni,rozne gangy,mafiani atd....preto sa casto stavaju negativne k tetovaniu,mne osobne tetovanie nejak nevadi a ani pren cloveka neodsudim,ale su jednoducho povolania kam to tetovanie nepatri,resp nie na viditelne miesto,ja tetovanie kvoli praci tiez nemozem mat na viditelnom mieste....casto sa stava,ze clovek mlady chce byt frajer a potetuje sa uplne hlupo a v dospelosti mu to komplikuje trosku zivo v praci......ak sa niekto potetuje z dovodu,ze porazil napr chorobu,alebo sa mu narodilo dieta atd ok....ale tetovanie automaticky neznamena,ze ten clovek je zly....boze kolko ludi nepotetovanych je uplne blbych a nemaju v hlave vsetko v poriadku😅
Ale skolka myslim,ze nie je vhodne miesto na tetovanie,vseobecne sa dietatko vyvija kazde inak a kazde nieco inak chape,a musi vzdy dozriet do urciteho stadia kedy sa mu daju rozumne urcite veci vysvetlit aby ich spravne pochopilo....ci uz ide o sex,o to ako prisiel na svet ci preco niekto zomrie/zomrel atd....
Ak ma dieta rodica s tetovanim,automaticky to berie ako samozrejmost a je velka pravdepodobnost,ze si da urobit tetovanie tiez,v tomto pripade to asi rodicovi vadit nebude,ale co rodic,ktory tetovanie nema a dieta vedie k inym.hodnotam,tomu rodicovi sa tazko bude dietatku vysvetlovat to tetovanie ucitelky....ze ved aj ucitelka ho ma,chcem ho aj ja atd....tetovanie ako rozmar,ze idem si dat lebo maju vsetci,neuznavam,ale je to kazdeho osobna vec....nie nadarmo,musi mat clovek urcity vek aby ho potetovali,lebo mlade=hlupe,urobi hocico co vidi....
ako prepáč, ale že by som mala mať nejak narušenú psychiku? akože fakt nechápem zmýšľanie niektorých z vás? možno tá potetovaná učiteľka bude mať na tvoje dieťa lepší dosah, ako tá čo ho nemá. jóój niektoré ste fakt za opicami
A ozaj ma ho aj muz aj ja...a moje deti nikdy neriesili ze ich mame....
@kikusik88 tetovanie slona,je mile alebo ako to nazvat,su tetovania takeho charakteru,ze motylik,srdiecko atd co je v podstate ok,to dieta to tak neberie ked vidi tetovanie pekne,ale ak vidi dieta tetovanie lebky,dyky,mece a cojaviem co co zobrazuje nieco agresivne,nie pekne atd,tak tomu dietatku sa to tazko vysvetluje,ako som.pisala,mojho syna to vystrasilo.....treba v tomto pripade asi rozlisovat tetovanie a tetovanie🙂
@adriannasvk a co ak dieta tych co odsudzuju tak tetovanie pridu potetovani domov tak ho odvrhnu al poslu na psychiatrii ako psych narusenych?
@slimstar ja nikde nepisem, ze si s tym neprisla do styku, ani nic podobne, moj prispevok je o inom, skus si ho precitat znovu😉 Ja tiez nemam tetovanie, ale nedovolila by som si tvrdit, ze ti, co ho maju, su istym sposobom menejcenni, toto je falosne, ale asi nie ojedinele, bohuzial. Uz tu bolo spomenute, ze netreba sudit knihu podla obalu, je to velmi trefne prirovnanie. Nie tetovanie, ci netetovanie je ukazatel toho, aky clovek je. Kto sudi len podla takychto znakov, tak je obycajny pokrytec. A ver tomu, ze deti, ktorym rodicia vsetko zakazaju, chrania ich pred vsetkym, mozu byt po osamostatneni (staci ist na intrak) dost zmateni. Ale kazdy si je strojcom svojho stastia, si asi svojpravna, riad sa svojim rozumom, len nechaj, nech sa tak isto mozu riadit aj ini.
Mám kamošku, ktorá bola učiteľkou v MŠ. Mala kolegyňu s tetovaním na predlaktiach a pleci. To pani riaditeľke nevadilo. Nemohla však vystáť, že kamoška rada nosila minisukne. Teraz mi povedzte, čo je podľa vás viac nevkusné.
@adrestia aj minisukna, aj tetovanie moze by vkusne, aj nevkusne, zalezi napr. od postavy😉
ahojte ,no ja som v nemom uzase ze sa v 21 storoci riesi tetovanie ucitelky v skolke ,ved kludne ho moze mat aj pani riaditelka na zadku a nikto z rodicov sa to nikdy nedozvie 🙂 mne by skor vadila ucitelka co by si riesila svoje mindraky na detoch.milion ludi okolo vas denne prejde ktori maju tetovanie alebo piercing ktore nie su viditelne na prvy pohlad a ani na druhy 🙂 a vy o tom ani nemusite vediet ,ja mam tiez tetovanie ,dokonca 4,moj muz tiez ,sle ke y ste ma stretli v meste aj s mojim muzom tak to ani netusite lebo ich mame na miestach ktore sa daju lahko zakryt ak chceme .keby mala ucitelka piercing na bradavkach a tetovanie na zadku ako by ste to zistili ? ako viete ze nema ?
@dskjhfdlkdjhl ty si nejaká pomýlená, to je zaujímavé, ved ja ich nechám, nemám predsa takú moc, aby som niečo zmenila na ich myslení. Aj ty súdiš, knihu podla obalu, nie si žiadna výnimka, chováš sa tak ako ostatný. Ak dieťatu ukážeš, že je niečo neprávne, to neznamená, že to je hned ako zákaz, alebo ono to berie ako zakáz. Dieťa sa dá aj inak viesť a motivovať. To znamená, že ked sa s tým stretne, tak vie, že to je zlé a sa toho ani nedotkne.
@dskjhfdlkdjhl Presne to si myslím, aj keď ja osobne tetovanie vôbec nemusím. Pani riaditeľka bola zakomplexovaná, že kamoška má peknú postavu a dlhé nohy. 🙂
@sense to je vsetko o vztahu rodic dieta....o vsetkom sa treba s detmi rozpravat a vysvetlovat im a hladat kompromis atd....podla mna ziadny normalny rodic dieta pre tetovanie neodvrhne,ak ano tak patri na psychiatriu ten rodic nie dieta....a ako vravim,dieta nedonesie tetovanie v 10 rokoch domov,uz ked je v podstate dospely sa rozhoduje o tetovani, ja a ani manzel a asi ani nikto v rodine tetovanie nemame,a myslim si,ze to v hlave dietata nepride zo dna na den,tych debat bude asi tym padom viac,ak moj syn pride,ze by ho chcel,tak mu asi navrhnem riesenie,ze ok,ale skus si ho dat docasne a uvidis,ak ho budes chciet aj potom daj si ho trvale,mozno za ten cas zisti,ze ho nechce....tetovanie piercing to je vzdy vsetko o vychove....aj ked puberta je nevyspytatelna🙈😅
@slimstar Nemaj strach, nie som pomylena😉
@slimstar ludia pouzivaju tetovania tisicrocia a ked si dieta bude mysliet ze tetovanie je normane, tak to je len dobre. Lebo ono je NORMALNE. Nahodou ja by som brala keby ucitelka mojho syna mala tetovanie. Aspon by moje dieta videlo ze tetovani ludia su uplne normalni a fajn a ani by ho nenapadlo mat take kratkozrake presudky ako ty. Porovnavat tetovanie s nasilim je uz fakt uplne mimo. Tak ked si napriklad mama da vytetovat na ruku medvedika s balonikom a meno svojho syna, tak je preto nasilna, deformuje tym svoje deti a skodi celemu svetu? 🙈
@gazah Intelektuáli v zmysle, ako chápeme my dnes toto slovo, egypťania asi neboli. V žiadnom prípade ich ale nemôžeš označiť za primitívnu kultúru len preto, že jej nerozumieš. Rovnako pomýlená si v tej svojej paralele. Nemáš pravdu. V rámci štúdia som sa venovala tejto téme a asi budeš prekvapená, ale tetovať sa v istom období na prelome 17. a 18.st dávali aj predstavitelia najvyšších kruhov v Európe, bola to móda prinesená zo zámoria, aj keď netrvala dlho, lebo akonáhle sa sprístupnila širším masám, prestala byť výsadou bohatých a prestala byť pre nich tým pádom taká zaujímavá. Takže už vtedy to nebol ten pôvodný význam tetovania teda - symbolický, náboženský, alebo zohrával určitú úlohu v prípravách na boj, ale bol iba módou, skrášlením, originalitou. Dnes ním niektorí ľudia vyjadrujú svoje postoje, nadobudlo zas trochu iný charakter. Mne osobne sa tetovanie na viditeľnom mieste nepáči v zmysle, že by som si ho dala ja, ale nevadí mi na iných. Rešpektujem, že každý má možnosť realizovať si svoje predstavy po svojom. Tie predsudky, čo tu vidím, ma teda riadne prekvapujú.
@alaguema Predstavitelia najvyšších kruhov vždy boli najviac narušení jedinci. Na túto tému by sme mohli diskutovať donekonečna. Nikoho nesúdim. Odsudzujem iba to čo robia so svojim telom. Čiže čin. A to je rozdiel. Mnohé to tu berú veľmi osobne. Otázka sa týkala potetovaného učiteľa. Z moje strany NIE a bodka.
@adrestia aj tetovanie, aj minisukňa môžu byť vkusné aj nevkusné. Ak mala kamoška dobrú postavu a dlhé nohy, tak tá minisukňa na nej zrejme vyzerala veľmi dobre. Každopádne, ak jej bolo vidieť spodné prádlo, tak sa hranice vkusu u mužov (niektorých) posunú smerom - lepšie, lepšie a u niektorých žien na hranicu únosnosti a možno u stredne normálne tolerantných ľudí asi k tomu, že svojim deťom vysvetlím čo a ako s minisukňami v budúcnosti (mám dcéry 😉). Takže takto rôzne sa to dá chápať. Ja osobne mám stále dosť dobré nohy, lebo veľa cvičím, ale mám po 40-tke a to je už pre mňa dostatočný dôvod, prečo si mini sukňu nedám. Nosím ju niečo málo nad kolená. Jednoducho aj to oblečenie má určitý esprit a ženám nad 40 aj keby mali extra dobrú postavu, minisukňa podľa mojich osobných kritérií, nepristane k duchu tohto veku.
@adriannasvk vidis a presne o tom to je, ze niektori ako pises, maju stale zakorenene ze tetovanie nosia ti zli, ako mafiani a clenovia gangov a potom sa na tetovanie vseobecne pozeraju ako na nieco negativne a zle. Ja si myslim ze ak ma ucitelka tetovanie v skolke, to je velmi dobra prilezitost dieta naucit rozlisovat, ze aha, tetovanie nemaju len ti zli, ale aj mili a priatelski ludia. Netreba sa ho automaticky bat, skor treba vediet rozlisovat. Autorka prispevku nepisala co ma ta ucitelka vytetovane, ale co ak tam ma naprikald datum narodenia svojho dietata? ved to je celkom mile a na mile daleko od nejakeho gangu. Odsudenim tetovania vseobecne, v detoch len posilnime sklon k automatickym predsudkom, namiesto toho aby sme im vysvetlili ze ludia sa daju tetovat z roznych dovodov a nie vsetky tie dovody su zle...
Aby bolo jasne ja ziadne tetovanie nemam, lebo sa mi nepaci, ale za to nesudim ludi ktori ho maju a ktorym sa paci. Deti treba viest k tolerancii odmalicka...
@gazah no, z tvojej strany nie a bodka, ale to nie nemá žiadnu váhu, lebo o tom jednoducho nerozhoduješ. Názor mať môžeš, ale môže sa stať, že nebude nikoho zaujímať. Na margo vyšších kruhov - určite nie všetci ľudia z bohatých vrstiev boli (alebo sú ) narušení jedinci, ale rozhodne nie sú primitívi. Obvykle majú vyššie vzdelanie, než ľudia nemajetní. Bol to protiargument na tvoje tvrdenie o paralele medzi primitivizmom a tetovaním.
@alexandraalexandrova Tento váš príspevok je asi najtrefnejší. Bezbrehá tolerancia bez rozlišovania. Použijem radšej inú paralelu, aby ste vedela čo mám na mysli. Ľudia sa budú medzi sebou vadiť, koho zvoliť za prezidenta, namiesto toho, aby si položili otázku a načo je nám vôbec prezident?
@savmebej a preco si myslis, ze ludia, co maju tetovanie, tak nim chcu na seba upozornit???
Mozem sa Ta spytat,co konkretne je zle na tetovani??lebo ja osobne som po ziadnom tetovani narozdiel od vseobecne znamych stavov po poziti napr. alkoholu nikdy nepocitila zmenu myslenia,zasah do mojej osobnosti,nikomu som po tetovani neublizila,nespravala som sa po tetovani inak ako predtym,nici iny zivot okrem mojho som mojimi tetovaniami neovplyvnila.moj najvacsi prehresok voci zakonu bola pokuta za parkovanie,ktoru v ten isty den dostalo dalsich 37 aut,pretoze sme parkovali na sidlisku,kde nebolo parkovisko a jedinou moznostou bolo zastat prednymi kolesami na chodniku pred vchodom.kedze sme tam vsetci byvali,nedalo sa inak..
cuduj sa svete,nepijem,nefajcim a neberiem drogy.a to som si prve tetko dala v 18 (takze asi celkom neplati,ze dnes si dam kerku,zajtra drogy atd. 🙂),mam 33 a dovolim si tvrdit,ze som este neskoncila.Ba naopak,naucila som sa k tomu vsetkemu drzat strojcek v ruke,ucim sa tetovat a nemam problem dokonca potetovat samu seba,aj cez pud sebazachovy a sebazaprenie.O narusenej psychike mozme kludne pokecat,pretoze som pracovala na mieste,kde som bola otestovana psychotestami z kazdej strany a musim Ta sklamat,som v poriadku. 🙂 okrem toho nevediem burlivy zivot,naopak,staram sa o domacnost a tri deti.Najstarsej dcere sa kerky nepacia,napriek tomu ma lubi,stredna je mala umelkyna a ocakavam,ze sama raz pride s tetovanim,uvidime,aky postoj bude mat najmladsia,ked vyrastie,no verim,ze pre kazdu z nich som TOP mamina a aj ony budu mojimi TOPkami,ci uz budu potetovane,alebo nie..
Do kostola nechodim,neznamena to vsak,ze v nic neverim,ludi na pohlad nesudim a v zivote mi najviac ublizili prave ti,ktori sudili a odsudili bez toho,aby spoznali a skryvali sa pritom verejne za vieru a v duchu dobra prezity zivot,pricom si zabudli upratat pred vlastnym prahom,pred ktorym mali,pekne povedane,nalozene..
Kiezby sa dalo podla tetovani a vzhladu vobec sudit,kto je dobry a kto zly clovek,asi by sme sa vsetci vyhli stretu s mnohymi osobami v zivote,ze?zial..takto to nefunguje. 🙂
Ak ma byt mojim najvacsim zlom v zivote to,ze som potetovana,tak budem svoje tetovania nosit s hrdostou.Radsej budem bit do oci pokrytcom,ako byt jednou z nich..
@adriannasvk neviem ci je to len.o vychove ale tvoj nazor akceptujem u nas v rodinr nikto piercing nemal ani.nema, ja som mala.v nose lebo sa mi to pacilo....a ak by mi donieslo dieta tetovanie v 10rokoch tak to niekto porusil zakon lebo nikto normalny nepotetuje 10r dieta lebo na to treba suhlas rodica...i jed sa to vezme kolki sme ako 10r chodili olepeni "tetovackami" zo zuvaciek a lizatiek a veru v tej dobe bol malokt. Ucitel potetovani
Ja som zase videla u detí v škôlke na rukách tetovačky z Olmíkov . Zvažujem dcérku preložiť do inej škôlky...síce už nastupuje v septembri do školy, ale mam obavy o jej další psychický vývoj😬
Keď som študovala mali sme to zakázané

Fuha, tak toto ked citam nechapem.
Podla mna v dnesnej dobe su tieto nazory zastarale. Kazdy kto si da tetovanie si ho da z nejakeho dovodu. Niekto pre radost, niekto ako spomienku a pod.
Robite ak keby to neviem co bolo.