Tolerujú u vás v škôlke plienku na spanie?
Zaujímalo by ma, či sú vo vašej škôlke pani učiteľky ochotné dávať plienku na spanie, ak to dieťa potrebuje alebo je povolená gumová podložka? ďakujem.
u nas ano, dokedy si rodicia praju, aj ked pravda je, ze deti sa v MS odplienkovavaju velmi rychlo (xixi isto sa najdu vynimky 🙂 ) ..... pri nastupe sa ucitelky netrhaju ani za plienku, ani za cumel, nakolko z praxe vedia, za nazaciatku treba vytvorit pohodicku a nie hadat sa s malym clovekom za cumel,naozaj cumliky behom tyzdna ostavaju v skrinke a nasledne celkom doma 🙂 ... s cumlom sa neda opakovat pesnicky, povedat meno ani farba a uz vobec sa s nim nevie dieta najest :🙂 pridu na to aj same, deturence
klasicky dojcenecka flasa sa nepovoluje, avsak povoluje sa poharik so sosakom, ani p. ucitelka nie je unesena z prezliekania 6x denne, lebo tolko x dieta priemerne pije v MS
jaj a tie plienky su neni klasika, ale slipovy typ = obliekaju sa ako spodne pradlo alebo plienka na plavanie🙂
vsetko sa casom poriesi 🙂
@buffinko myslím, že u nás sa plienka na spanie netoleruje, aspoň v stanovách je napísané, že dieťa, ktoré nastupuje do škôlky by malo byť bez plienky. Takže netuším a našťastie pri druhom takéto riešiť nemusíme 🙂 Ale ak máte takýto problém, tak Ti rozumiem-prešli sme si toto so starším ☹ ...absolútne si to nevedel počas spánku "ukočírovať", nevedel sa zobudiť...ak sme ho aj budili, tak dostal príšerný záchvat, dokopaná som bola a aj tak sa nič nevyriešilo-nevycikal sa,ráno si nič nepamatal...a dočúral sa aj tri krát za noc ☹ Občas sa stalo, že aj cez deň,čo spinkal na cca dve hodky sa pocikal-presne, napil sa a aj polievočku, tak sa stalo. Boli sme u špecializovanej dr a ona nám povedala, že patrí práve k tým deťom, ktoré sa tak cez deň "vyšťavia, vyčerpajú", keď zaspia, tak ich mozog je v takom stave, že sa vôbec nezobudí na podnet, že mu treba cikať...proste, treba len vydržať. A aj tak bolo, napriek tomu, že cez deň chodil na nočník od 18-tich mesiacov, tak noci mu dávali zabrať a plienku mal do 4,5 roky. Ale potom naraz jedného dňa s tým prestal a bolo to všetko ok. Neboj, treba len vydržať. A keď on chodil do škôlky, tak chodil do inej, a tam tolerovali inkontinenčnú plachtu 🙂 Želám skoré prekonanie nočného pocikávania a ešte krásny zbytok víkendu.
@fidka79 bohužiaľ ich to nezaujíma...a to si počas 8mych dní čo bol v škôlke prešiel 3x zmenou systému, najprv bol na 2 hodiny, potom na 4hodiny a posledné dva razy sa aj spal a oba sa pocikal..bohužiaľ sa mu to stáva aj doma počas spánku, nie vždy, ale často...keby bola možnosť ho preradiť alebo súkromná, neváham, ale škôlky sú preplnené a najbližšia súkromná 50km.
@buffinko
U nas ano, len na spinkanie samozrejme. Statna skolka za 30€ mesacne 😎
Osobne by som (pokial by som z fin.dovodov nebola nutena) ale neodplienkovane dieta do skolky nedala, deti vedia byt zle..
Moja dcerka tiez mala plienku este par mesiacov po 3.narodeninach.. Nastastie do skolky sla v septembri ako 3,5 rocna a akurat to leto sme sa uz oducili. Kazde dieta ma svoj cas.
@mamulienka30
@buffinko kamoskin syn nosi stale plienku na spanie (ma 4,5r.)., kedze v skolke mu plienku nik tolerovat nebude,mava caste nehody. On prosto vseobecne cika strasne casto. Na rozdiel od nasho, ktory dakedy ide len 3x za den..
Tak to my mame skvelu skolku, dcerka ma 2 roky uz je bez plienky, len na spanie este ma. Vobec s tym nemali problem dat na spanie plienku.
@fidka79 skúšam nájsť ale...sme malé mesto, tie panie, ktoré majú referencie sú obsadené a zveriť dieťa hocikomu...
ďakujem vám všetkým za info. vidím, že pochopenie majú ženy - mamy, ktoré si prešli podobným problémom. a ostatné by si mohli naštudovať problém, prípadne stredoškolskú biológiu - napr. za čo je zodpovedný vazopresín prípadne ´dalšie príčiny detskej inkontinencie.
@zuzkat1 vedeli ste, že 1% dospelých má problém s nočným pomočovaním, dámy? že z toho "nevyrástli"? majú sedieť pri mame, kým sa "neodnaučia" ? do smrti? smiešne---
ešte raz nechodia s plienkou celý deň, LEN V NOCI SA POCIKÁVAJÚ - pre tie, ktoré hovoria o prebaľoavní, ide o založenie jednej plienky a jej odstránenie, koľko je to sekúnd ťažkej práce?
Veru tak, podla predpisov moze prebalovat len ucitelka v jasliach s kurzom zdravotnickym, ucitelky v skolke to robit nesmu. Nepatri to do ich naplne prace a maju kopu inej roboty - dve na 25 deti a to kopa pod tri rocnych v niektorych skolkach - maju moj plnny sucit. Nie to este plienky menit. A tu citam, ze su lenive, mam fakt dost, pocuvate sa niekedy zeny? By som vas chcela vidiet za par eur robit takuto psychicky a fyzicky narocnu pracu den po dni!
@buffinko - nikto nema nic proti nocnej plienke, kludne aj do 6 rokov, je to normalne. Obedny spanok je kratky a v troch rokoch ma byt dieta - a 95% ich aj je - suchych pocas neho. Kto nie, potrebuje jednoducho este viac casu. Tymto funkcnost a zdravie tvojho dietata nespochybnujem, je to o tom, ako jeho telo dozrieva a su rozne rychle/pomale deti. Mas este moznost, najdi skolku, kde spat nebude musiet alebo teda jasle, neverim, ze su len jedny jedine a to 50km daleko, kludne hladaj aj sukromne, stale zarobis viac a bude to len docasny stav, kym sa maly nauci bez plienky, ved to bude len par mesiacov a moze ist do normalnej.
@fidka79 ja som rada ze nasa je taka ako je...ze ziadne cumle,plienky atd...dieta akurat okuka zlozvyky...ucitelky su mimoriadne zlate...
@buffinko inak mam kamosku ktora ma syna s tymto problemom...este aj 5 rocny mal problem ale v skolke ziadna plieka..proste sa musel naucit ze tu chvilu vydrzi...a naucil sa...
@mamulienka30 nemôžem preradiť, škôlky majú nadpočet a opakujem, najbližšia škôlka súkromná je 50km ´daleko, ver alebo nie. máte v Seredi súkromnú škôlku? daj tip...
preboha, ešte raz a už sa nebudem k tebe vyjadrovať - môže to pretrvávať ešte pár mesiacov alebo aj navždy, bohužiaľ...si konzultovala tento problém s pediatrom a urológom? očividne nie a ja áno.
@buffinko - prestan sa hrat na nedotklivu a urazlivu, tvoje dieta ma problem. Tak ho ries objektivne a s chladnou hlavou bez toho, aby ucitelky museli nasadzovat plienky a maly prechadzal tou hanbou medzi kamaratmi kvoli tomu. Dieta s plienkou nepatri do skolky. Je to jedna zo zakladnych podmienok nastupu. Tvoje dieta ho nesplna. Tak hladaj alternativy a prestan penit kvoli faktom tu napisanym, ved to si vedela uz pred tym, ze to tak je. Navyse to, ze ucitelkam povies, ze v skolke xy dvojrocnej Katke - Zuzke - Ferkovi plienku dovolia tvoju situaciu nezmeni. Prajem pekny vecer.
U nás vtoleruju-prve mesiace- potom vacsina deti sa odnauci. Ja som dávala dieta domskolky este před 3.narodeninami s lienkou na spanie-a povtyzdni mi učitelky veselo hlásili,zenuz nedávají,ze netřeba 🙂 som bola rada.alemproblem z toho nerobili.
@fidka79 - ustretovost je vec jedna a pravidla v skolke vec druha... skonci to tak, ze kazdy si bude nosit, mojkaciky, flasky, cumle, plienky, vlastne jedlo a boh vie co este.... nebude to skolka - ale kocurkovo, kde ma kazde dieta xy vynimiek a ucitelky budu sediviet si to vsetko zapamatat a plnit... ved ked chce jedno, chce to kazde... kvoli tomuto maju skolky svoje pravidla - ktore platia pre vsetky deti a rodicov rovnako.
@mamulienka30 ja to riešim - moja otázka znela, sú škôlky, ktoré tolerujú plienku na spanie? nič viac, nič menej...
ty si neodpovedala na otázku ani raz, poprosila by som ťa, pokiaľ nemáš k téme čo dodať - odpovedať, nájdi si inú. ´dakujem.
pardon raz si odpovedal - takže ďakujem a čakám na odpovede ďalších...
jo a ešte škôlky v Seredi - súkromné nie sú najbližšie senec, trnava...ako by si riešila?
@zuzkat1 to nebolo odučenie, nervovo hormonálny systém dieťaťa dozrel...preto to trvalo vyše roka...proste odučiť sa to nedá. sú režimové opatrenia, po 5tom roku lieky...a predsa to nezaberie vždy, ja dúfam, že malý z toho raz vyrastie a nebude patriť medzi to nešťastné 1% ☹ je mi úprimne ľúto, že sa niekto musí boriť s takýmto problémom celý život ☹
@buffinko - bol by doma, kym by na to prisiel. Zariadila som si pri detoch tak ci tak pracu, ze pracujem z domu. Priority spravne urcene, chapeme sa. Dieta a jeho individualny vyvin na prvom mieste. Nechapem, ako mozes teraz uz stresovat s celozivotnou inkontinenciou, ked mas doma trojrocne dieta. Este je vela casu aby sa to zmenilo.
Moj názor je, ze 3r.dieta uz nema mat co plienku ani na noc. Nechcem kritizovať výchovu, ale pokial nema iné zdravotne problémi , by uz malo dieta spinkat bez plienok. Prepacte za názor ak niekoho pohorsujuje.

@buffinko U nás berú deti od 3 rokov a musia byť odplienkovane. Cumel a mojkacika im dovolia. Ale cumel má len jedno, dve deti. Všetko dobré. Pekný večer.