icon

Tolerujú u vás v škôlke plienku na spanie?

buffinko
21. sep 2014

Zaujímalo by ma, či sú vo vašej škôlke pani učiteľky ochotné dávať plienku na spanie, ak to dieťa potrebuje alebo je povolená gumová podložka? ďakujem.

Strana
z5
jerryjanka
21. sep 2014

u nas nepremokava podložka je automatika, a ak mamina donesie plienku tak samozrejme daju ked treba.

mata128
21. sep 2014

@buffinko mozes si priniest napr.tu nepremokavu plachtu,plienka nie je u nas tolerovana

sasena033
21. sep 2014

no nam bolo povedane ze dieta prijmaju do skolky z hyg navykami tzv musi sa pytat cikat a chodit na wc , ale samozrejme ze ak sa stane nehoda su take igelit n amatrac ani moc nesustia s podlzkami maju zle skusenosi sa zosmykavaju ako sa diate hybe v posteli, ale plienku medzi nozky maju zakazanu to veru nedavaju vobec ani to nesmies doniest , ale cumliky, bavlnene plienky mackov kym si zvyknu v skolke mozu to je na dohod es ucitelkou

ani3012
21. sep 2014

dieťa by malo nastúpiť do škôlky bez plienky, ak sa stáva, že sa po obede pociká, tak len gumovú nepremokavú podložku, je lepšie kúpiť plachtu, lebo tá sa z lehátka nešmýka a lepšie sa na nej leží .

sissy27
21. sep 2014

@buffinko keď malá chodila do škôlky, tak nepremokavá plachta bola ok, takisto ako náhradné oblečenie pre prípad nehody, ale jednou z podmienok na prijatie bolo, že dieťa musí byť kompletne odplienkované, teda aj na spanie, takže plienka nie
detičky išli pred odpočinkom povinne na wc, a teda je predpoklad, že počas tej hodinky spánku sa nepocikajú...
v súkromných predpokladám, že s tým problém nie je...

buffinko
autor
21. sep 2014

Ďakujem všetkým - pýtam sa samozrejme len na plienku resp. podložku počas spánku, keď sa dieťa pocikáva, nie počas dňa. počas spánku si to dieťa nevie regulovať, ak nie je jeho telo pripravené. a u nás je odpočinok 2 hodiny, čo je dosť dlho, hlavne keď zje polievku + sa ešte napije.

hradnapani
21. sep 2014

@buffinko u nas plienka rozhodnie nie, gumena podlozka tiez nie (kvoli zosmyknutiu), ale nepremokava plachta je uplne v pohode. A veru, dost deti sa v spanku este pocikava (vidno v satni nachystane mokre balicky 😀 , lebo tieto plachty si perieme doma)

brnka
21. sep 2014

ano, toleruju

dzejn80
21. sep 2014

U nas nie, maly sa mi v spanku este pocika a kedze plienku nemoze mat, nemoze v skolke spavat, kym sa neodnauci :(((

siska53
21. sep 2014

@buffinko nie,dieta musi byt odplienkovane..inak nevezmu. Ine je to v sukromnych,kde maju aj malicke deticky a teda aj prebaluju.. U nas beru najskot od 3rokov deti,tam sa uz aj tak predpoklada kompletne odplienkovanie..

ani3012
21. sep 2014

takéto plachty sú super, mala som aj doma, zišli sa 😉
http://shop.babetkovo.sk/index.php/textil-kojen...
samozrejme, vygooglite si aj lacnejšie 😉

tahomi
21. sep 2014

netoleruju, neviem si to ani organizacne predstavit ak by bolo viac takych deti

standu
21. sep 2014

u nas beru od dvoch rokov a plienku akceptuju

stanislavao
21. sep 2014

@buffinko dieta musi mat hygienicke navyky a ucitelky ani u nas by urcite plienku detom nedavali. to je skolka, nie jasle

alex999
21. sep 2014

U nás v škôlke beru od 2 rokov a kľudne plienka aj na celý den, aj fľaštička 😉 nie je problém.

eugenie11
21. sep 2014

moja mala chodi do sukromnej a tam je to OK

buffinko
autor
21. sep 2014

@stanislavao - prosím píšte, len keď viete naisto, nie váš predpoklad...ďakujem.

PS: sú škôlky, kde to učiteľky robia, sesternica je učiteľka - dávajú plienky, kamarátka učiteľka - dávajú podložky. netvrdím, že je to ich povinnosť, len zisťujem situáciu. a potvrdzuje sa mi, že je to otázka ochoty - kde je vôľa je cesta. najľahšie je povedať nedá sa a vybavené. som rada, že existujú aj chápavé učiteľky, bohužiaľ nie v našej škôlke....
sú deti, ktoré majú problém s pomočovaním počas spánku aj do 5tich rokov a aj dlhšie. je to nemilý problém pre rodičov aj dieťa. rovnaký ako má niekto so zajakávaním, vyslovovaním r, neskôr dyslexiou a podobne...proste problém.

zuzanockamt
21. sep 2014

@buffinko ano, davaju na spanie, dokonca prijjimaju aj dieta s plienkou na cely den 🙂

zuzanockamt
21. sep 2014

@tahomi da sa to 🙂 ... kde je vola, tam je cesta 🙂 ... u nas beru od 2 rokov aj s plienkou

lenka.s
21. sep 2014

u nas tiez toleruju ... snazia sa dieta oducit, ale nemaju problem dat plienocku, ked treba 🙂

mamulienka30
21. sep 2014

Do troch rokov deti v skolke nemaju velmi co hladat, taketo deti patria do jasli, takze ak skolka berie aj taketo deti, musi pocitat aj s pomocovanim deti pocas spanku, teda by mali tolerovat plienku na spanie. Toto si treba prediskutovat s riaditelkou skolky. Nad tri roky uz kazde dieta ma zvladnut 1-2h necikat pocas spanku, pri dvojrocnom je to uplne ina situacia a ta plienka este casto pochopitelna.

buffinko
autor
21. sep 2014

@mamulienka30 čo deti nad 3 roky s týmto problémom? kiežby si mala pravdu a všetky deti nad 3 roky by to dokázali, bohužiaľ nie je to tak, skús si niečo pozrieť o detskej inkontinencii

mamulienka30
21. sep 2014

@buffinko - je rozdiel obedny spanok a je rozdiel nocny spanok, dieta v tom veku ma vediet zadrzat moc po minimalne tie dve hodiny, ak chce nastupit do skolky. Ved aj vylety do lesa ci ine skolkarske mimo aktivity su planovane na takuto dobu a deti sa pred tym idu vycikat. To sa aj tam docika?

Isteze su deti odlisne, rovnako tu stale opakujem mamickam, ktore maju problemy s adaptaciou deti v skolke - ze nie kazde dieta je uderom troch rokov na skolku pripravene a toto je jednoducho jeden z bodov, ktory by mal byt splneny. Ono aj ked ucitelka na spanie plienku da, tak to ostatne deti vidia, ze spi v plienke a ma to aj negativny psychologicky dopad, dalsi zbytocny stres pri zvykani si na skolku pre male dieta... to je ten plienkac... fakt skvely zaciatok na kamaratstva... ked dieta nedozrelo - do skolky nepatri - na vyber su stale jasle, kde je plienka v poriadku.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
1234lubka
21. sep 2014

@buffinko ahoj u nas vo Veľkom Šariši okr.Prešov sami učitelky na rodičovskom povedali ze ak dieta na spanie potrebuje mame doniest...

buffinko
autor
21. sep 2014

@mamulienka30 - znova, prepáč nemáš poňatia o pocikávaní v spánku (buď rada, že si to nezažila u svojich), dieťa to nevie ovládať ani na tie 2 hodiny. NEROBÍ TO, KEĎ JE BDELÉ..fakt skvelý postoj k výchove a príjmaní "odlišných" ľudí - to je ten plienkač , okuliarnik, škuľavý a podobne...a psychologické hodnotenia zrelosti na škôlku nechaj na odborníkov. my ho už máme za sebou a predstav si, je zrelý.
ďakujem ti za prísprevok, kde som sa nedozvedela, ako je to vo vašej škôlke.

mamulienka30
21. sep 2014

@buffinko - v nasej skolke neberu dvojrocne deti, ale trojrocne, uplne odplienkovane. Mrzi ma, ze ma tvoj syn problemy z mechurom a zadrziavanim mocu, ale faktom je, ze ak ide do skolky, je to jedna z podmienok nastupu. To, ze je hlava fit na skolku je pekne, ale ked telo nie je pripravene - tak celok definuj ako nepripraveny. Musi splnat jedno aj druhe. A prijde to casom, tak mu ten cas daj.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
buffinko
autor
21. sep 2014

@mamulienka30 ďakujem Ti za odpoveď.

buffinko
autor
21. sep 2014

@fidka79 ďakujem, ja to viem...prvorodená bola odplienkovaná na deň aj noc ako dvojročná. syn má tri a bohužiaľ...je z tých čo majú problém. lenže teraz mám problém aj ja, v októbri mám nastúpiť do práce a syna nechcú zobrať na celý deň, lebo netolerujú ani podložky ani plienky. rodina 200km ďaleko...
preto ma mrzí, že niekde to ide a niekde nie - a ja môžem dať výpoveď...

Strana
z5