icon

Trojročné dieťa nechápe určité príkazy

zaira301
9. máj 2014

Ahojte, som nestastna z toho, ze moje dieta nedokaze pochopit urcite prikazy, napr. Ideme sa obliect- musim ho dlho nahanat, aby sa obliekol.....nedokaze pochopit, ak mu poviem, ze nemoze bit druhe deti.....aj ked mu x-krat po dobrotky poviem, ze to nemoze opatovne to spravi....ani buchnutie po zadku nepomaha....v obchode sa mi hodi o zem....ak chce nejake cukriky......alebo zacne pistat az usne bubienky praskaju.....ak je v klude, tak mu vysvetlujem, preco to nema robit,,povie dobre, nebudem ,,,,,,a za par hodin znova.....tresty, ako nedostane niecomco lubi, tak to nezabera,....bojim sa, ze to je volaky blok v mozgu.....je dost aj zivy, ale neviem, ci je to hyperaktivita, ked dokaze aj polmhodinu sledovat oravku, myslim, ze ak by bol hyperakt. Tak by 10 min. Nevydrzalmsa pozerat.....uz aj muz je z neho nestastny.....pritom od malicka sme ho nepremaznavali...teda obcas sa spolu jasievame, ale nie je to take, ze by som mu od malicka dovolovala vsetko..... ma niekto take dieta? Tak rada by som pocula od niekoho z vas, ze tiez mali ste take dieta a potom sa to zmenilo.......ide do skolky ambojim sa, ako sa tam zacleni do kolektivu......urcite tam bude v kuse plakat......cakama asi trnista cesta s nim......diky za vase nazory....

Strana
z2
andreasiskova3
10. máj 2014

@zaira301 neboj, urcite to maleho prejde, samozrejme ak budes dosledna.to je zaklad. Do nemoty dosledna a uspech sa dostavi.len si nepovedz ze ho to prejde samo, ze je to len vekom, to je velka chyba. Ddrzim palce 🙂

sante81
10. máj 2014

Vzdorovanie, nič viac. Mam doma skoro 5r. Už sa oblieka sam davno, ale začal papulovat, uplne za nič, nema to ani hlavu ani paty a robim hluchu, takže ta čaka ešte viacero faz vzdoru

jabadaba
10. máj 2014

@zaira301 neboj sa, nie je to psychicka vada, ale je fakt, ze je to o nervy niekedy. Viem o com hovoris. Toto nase druhorodene stvorenie jaci neskutocne. Tiez by som ho to rada co najskor oducila, uz len dufat, ze ho to coskoro prejde. Proste, maly, hystericky chlap. 😀

zaira301
autor
11. máj 2014

@siska53 ...ja teda som rada, že hádam ako píšeš Ty, že to ustúpi, a že bude lepšie.... veru aj mohol to po niekom tú povahu zdediť...síce z mužovej strany všetci hovoria, že u nich nie je nikto taký...no a ja tiež nevidím z našej strany, že by bol niekto taký tvrdohlavý....tak potom možno nejaký zblúdili gén zdedil po niekom🙂

zaira301
autor
11. máj 2014

@sante81 ...tak to sa teda teším.... že to môže mať aj ďaľšie fázy v inej podobe🙂 Teraz mi hlavne vadí to jeho pišťanie ....len aby to pominulo....

janickacrazy
11. máj 2014

@zaira301 Inak tej školky sa vobec neobávaj, tam platia pravidlá rovnaké pre každého a deti tam poslúchajú ovela lepšie ako doma. Moj sa zlepšil pekne v správaní, aj oblieka sa sám a bez problémov po pár mesiacoch v školke. Videl tam, že aj ostatné deti sa pekne obliekajú tak aj on sa posnažil. Predtým sa obliekat sám vobec nechcel. A určite to nie je žiadna porucha, je to úplne normálne obdobie vzdoru. Prejde to, neboj sa. Moj sa tiež hádzal o zem ako 18-20mesačný, jeho to chytilo skor a teraz má 3,5roka a je to úplne iné dieta. O zem sa neháže už dávno, oblieka sa sám a vačšinou aj poslúchne, aj ked niekedy treba zvýšit hlas, u nás dost pomohlo poslat do kúta, ked mal nervy. teraz už do kúta chodí tak raz za týžden alebo aj menej. Keby mi to manžel trošku nekazil, tak by bol už úplne v pohodke.

rebelka3333
20. máj 2014

no pekne som rada ze nie som sama.. 😀 moj maly ma 3 roky a on je tiez dobry cert v septembri ide do skolky ja len dufam ze sa tam aspon trosku zmeni je tiez velky nervak nieco sa mu nepodari alebo nevie hned nervy do vsetkeho kope bucha trieska no niekedy nechape odkial sa to v nom bere neviem ani odkial to ma kedze z priatelom sme kludny vela ludi sa cuduje ako mozem byt taka trpezliva na neho snazim sa mu vsetko vysvetlit ked uz mi prasknu nervy a neposlucha dostane aj po zadku ale to je este horsie lebo este vacsie nervy ma no ja rozmyslam ze ho uz prihlasim na neaky sport aby vydal zo seba tu energiu a hlavne nervy fakt uz neviem co mam robit ci by som mala navstivit psychologicku???

Strana
z2