icon

Učiteľka v škôlke sa ma pýtala, či si nechcem brávať syna domov cez obed

miska7754
2. dec 2022

Ahojte ja uz som na nervy dnes mi ucitelka povedala o synovi kedze som doma lebo som tehotna ze ci si ho nechcem bravat na obed domou lebo on len lezi v postielke a nespi ale aspon lezi a oddychuje vravim.. Ako toto kde sme
.... Zato ze som doma ze ci si ho nechcem bravat na obed domou vsak si za tu skolku platim a ma 5 rokov a len lezi tam a oddychuje ale aspon nebudi deticky druhe aky mate na to nazor

beata_k
2. dec 2022

@anjelicek26 A preco by si jak tehotna nemohla doma oddychnut? Vylozit opuchnute nohy, ulavit od bolesti krizov, pripravit veci pre babatko?

zuzana76
2. dec 2022

@miska7754 považovala som za dôležitejšie, aby trávili čas so mnou , pokiaľ som bola doma, nikdy som nenechala dieta v škôlke dlho

anjelicek26
2. dec 2022

@miska7754 podla mna velmi dobre bude chapat, ze tam nastala len casova zmena - naobedujes sa a ides domov.. Uz nieje maly, to, ze v minulosti nechcel chodit je uz za vami. Skus sa to neho vzit, mozno aj to je jeden z dovodov, preco skolku nema rad - to lezanie a pozeranie do stropu... coskoro bude velky brat, ten cas by vam spolocny uz nikto nevratil. V podstate je to darcek pre vas oboch, ze mate tu moznost. Ja som posledne roky stale robila skratene uvazky, aby som si uzila prave deti, kym su male... aby boli aj doma a nielen stale volakde... najstarsia bude uz o chvilu dospela a vidim, ako to ubieha neskutocne rychlo.

queen_mary
2. dec 2022

@beata_k ved ma cele doobedie 😀 ktora tehotna uz potrebuje oddychovat od 8 do 4, pokial nema od lekara prikazany klud na lozku? 😀 a hlavne aku starost mas s 5 rocnym dietatom, ved si mozu citat a hrat pexeso, pri tom sa neunavis 😀

anjelicek26
2. dec 2022

@beata_k ale ved to jednej bude v skolke, ja nepisem, ze ma ostat doma cely cas... to si za doobedie neoddychne? Drviva vacsina tehotnych pracuje az do 6 tyzdnov pred porodom... tam ide o cas medzi jednou a kym dojde muz s prace... to snad nemoze byt take, ze sa to neda. Mozu ist doma kludnejsi rezim, stolove hry, vela citat, puzzle... uz je vacsi, take veci ma urcite rad...

riyadh
2. dec 2022

@anjelicek26 beriem niekedy tvoje nazory, ale ze ty si mozes dovolit 30h tyzdenne a odsudzovat ine zeny ktore nechavaju cely den ze tyranie.. Ty nezije na SK, nevies ake su tu naklady, zijes si v bubline dobreho prijmu tvojho muza, inac vy si nerobila trapnych 30h tyzdenne son4mi detmi... Ja inac vobec nechapem.. Absolutne nemas pojdem ako sa zije na SK, mas dobre zarabajuceho muza a ides odsudzovat zeny ktore maju cely den deti kasle skolka.. A vsimla som si ze si v kazdej theme, asi mas dost casu...

zuzana76
2. dec 2022

Aj mne sa zdá dlho, aby bolo dieta v škôlke celý den, od 7:30 do 15:00 alebo 16:00, ja hneď keď som mohla, tak som isla po ne

queen_mary
2. dec 2022

@riyadh ale autorka nerobi. Sedi doma cely den.

koniarova
2. dec 2022

Keby som mala tú možnosť a nechodila do práce, určite by som ho zobrala domov. Ľúto by mi bolo,že tam čumí 2 hodiny do steny.

anjelicek26
2. dec 2022

@riyadh zasa s toho vyberas jednu vetu... pisala som, ze ked si to zena moze dovolit - je to pre to dieta uzasna ulava...hlavne pre to, co uz nema potrebu spavat... ona nepracuje, ona je doma... fakt nechapem, s akeho uhlu pohladu na to teraz pozeras. Pracujuca mamicka proste nema na vyber a hotovo, tam je to proste uzavrete. A ja zarabam rovnako dobre ako moj muz btw 🙄

beata_k
2. dec 2022

@anjelicek26 Ano, pracuju. Otazka je polozena inak. Preco by si nemohla oddychnut ked moze? Akoze co im ujde? Detstvo?

queen_mary
2. dec 2022

@koniarova presne. Ze ty si doma pozeras serialy, si na nete, pijes kavicku alebo caj, a dieta ti musi 2 hodiny cusat v postielke, aby ostatne deti nezobudil.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
beata_k
2. dec 2022

@queen_mary A co bude od pondelka do piatka, od jesene do leta cita a hrat pexeso? To moze aj v skolke po odpocinku.

anjelicek26
2. dec 2022

@beata_k ved si oddychne cele doobedie a ide po dieta ked sa naobedovalo... ma sancu ulavit a ulahcit svojmu dietatu celu situaciu spojenu zo skolkou, tak preco to neurobit. Toto je o empatii a moznostiach, ktore to pre to dieta prinasa.

beata_k
2. dec 2022

@elizabet173 A po obede sa co robi? Nie su nahodou dalsie aktivity pre deti? No veru su. Ale o jedneho menej. Asi tolko k tomu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nevenka
2. dec 2022

Tak ja som napriklad upratovala, chystala, svojim tempom, ano, dalo sa mi to pri prvakovi a predskolacke, ked bol covid a vsetko zavrete, bola som s detmi doma. Ale myslim si, ze pre ne by bolo lepsie v tom kolektive byt.
Aj teraz nam odporucali, u prvacky, aby bola aj v druzine, lebo tam sa viac deti hraju, je to volnejsie a lepsie si tam utuzuju vztahy, ako len doobeda, ked sa ucia. Dcera rada tvori, maluje, nieco vyraba a toho je druzina plna. To doma by som nedavala tolko sa jej venovat. Viem podla toho, ze mam rozdiel medzi detmi 21 mesiacov a starsi siel do skolky ako takmer 4 rocny, dcerka bola narocne dieta, takze chudak, musel sa naucit hrat sa sam, rozhodne, keby bol zvladal skolku ako 3 rocny, tak ho tam dam radsej, vela sa doma nudil. Nedalo sa mu venovat tolko, co by potreboval. Avsak, nechyba mu to, je v skole uspesny, dari sa mu a nemusim pri nom sediet nad knihami. A vidim to tak, ze tretie dieta bude rovnaky pripad, az na to, ze bude mat uz starsich surodencov, co ho zabavia a staru mamu na dochodku, takze ona ho moze zobrat von, kym ja budem s novorodencom a deti v skole.
Ja si myslim, ze horsie by bolo, keby ho teraz zacnes bravat domov a ked pride novorodenec, nebudes to stihat a nechas ho tam potom na cely den.
Vsade, v kazdej diskusii sa najdu prispevky, ako je socializacia dolezita a dieta sa potrebuje hrat s rovesnikmi a teraz sa nestacim cudovat, ze maminka je dolezita. Ale ved uz to nie je dieta do 3 rokov, kedy je ta mama klucova. Ale hlavne, ze dame dieta do jasli ako rocne, lebo potrebuje kolektiv...🙄. Je ine, ked mama musi do tej prace ist, ale ked nemusi z existencnych dovodov a da ho, tak ju budeme zastavat, ze koho co do toho, ale ked si tehotna mama 5 rocneho dietata, co za chvilku pojde do skoly, chce v klude doma daco porobit, oddychnut, tak je krkavcia matka, dobre ze nie. Fakt nechapem. Ved nemusi po neho chodit, ked skolku zatvaraju, aby tam bol posledny, ale da sa aj o 15, ked si oddychne, da si olovrant. Kolkokrat mi dcera povedala, ze mam prist neskor, lebo ona sa este chcela s kamaratkou pohrat 😅😊.

beata_k
2. dec 2022

@elizabet173 Ano da, ale nie je to to iste. Ked mas doma ozaj klud.

koniarova
2. dec 2022

@beata_k aké aktivity sú poobede? Najesť a domov?

riyadh
2. dec 2022

@anjelicek26 pozeram tak ze ked som Mala mladsiu dcerku pobyt v skolke mojho synceka bol vykupenim.. Nespala den noc poriadne pomaly Rok a pol,.. A to syncek Mal 5m ked som sla do prace.. Tiez som robila v zahranici neaky ten Rok.. A ty ze stihas vsetko Ano, Lebo si to mozes dovolit, chlap je zivitel ty len neaky manager deti a neaky ten prijem.. Tak jasne sa hovori dobre.. Jeezis keby som si mohla dovolit vo veku tvojich deti polovicny by bola uplne situacia teraz.

queen_mary
2. dec 2022

@beata_k a nic ine sa neda robit a vymysliet? 😀 och milujem taketo lenive matky, ktorym decka vychovavaju ucitelky v skolke a radsej nechaju decka cumiet v skolke do stropu, nez aby sa im doma venovali.

beata_k
2. dec 2022

@koniarova Co? Normalne dalej pokracuju...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
beata_k
2. dec 2022

@queen_mary Hovori sa tomu oddych pre dieta.

beata_k
2. dec 2022

@elizabet173 Ano, ale opyta sa takto 5 mamiciek a uz ma menej deti.

zuzana76
2. dec 2022

Poobede byva len spánok, pobyt vonku na školskom dvore a olovrant, to je všetko, dakujem, učiteľkám dôverujem, ale nechcem, aby dieta trávilo viac času v inštitúcii ako so mnou, deti nemajú žiadne návyky, skáču ľudom do reči, rodičia ich nevychovávajú, matky len zbaviť sa zodpovednosti. Ja milujem byt s mojimi detmi.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
2. dec 2022

@beata_k tak na menej deti, čo je na tom

beata_k
2. dec 2022

@zuzana76 Nic. Vravim len ze si ulahcuje pracu. To je cele.