Učiteľka v škôlke sa ma pýtala, či si nechcem brávať syna domov cez obed
Ahojte ja uz som na nervy dnes mi ucitelka povedala o synovi kedze som doma lebo som tehotna ze ci si ho nechcem bravat na obed domou lebo on len lezi v postielke a nespi ale aspon lezi a oddychuje vravim.. Ako toto kde sme
.... Zato ze som doma ze ci si ho nechcem bravat na obed domou vsak si za tu skolku platim a ma 5 rokov a len lezi tam a oddychuje ale aspon nebudi deticky druhe aky mate na to nazor
@elizabet173 nevysvetlis. To je presne ten typ matiek, co budu dieta tahat do skolky so soplom po bradu, pokial ich ucitelka neotoci. Proste odlozit a pani matka nech ma klud.
@elizabet173 Tak je rozdiel mat 15 deti a 20 deti a nieco s nimi robit/vysvetlovat. To je hadam samozrejme.
@anjelicek26 ja nechápem zase teba, prečo si myslíš, že za to že má byť v škôlke celý deň, tak to znamená že ho doma nechce?! To vážne?! A týranie?! Akože sory Marti rada čítam tvoje príspevky a názory ale toto je dosť mimo!
@queen_mary Tak teraz si trafila s tym soplom uplne mimo. Ale uplne.
@martul ja lezanie (nespiaceho) dietata vnimam ako tyranie... je to moj osobny postoj k danej veci...lezat bez pohybu tak dlhy cas pre dieta, ktore nema este pojem o case je strasne... su to casto 1,5h dokonca viac... Moje deti nespavali velmi skoro a neviem si predstavit ich k tomu lezaniu nutit. Spravila by si toto dietatu aj doma? Polozila ho a povedala mu, ze sa nesmie hybat, nesmie vstavat nesmie rozpravat a nesmie vyjst s toho miesta na pre neho na neurcity cas? Fakt? Kedze dieta moze mat doma, mala by jeho potrebe ne-spat vyjdst v ustrety. A normalne som sa opytala, preco ho doma nechce, mozno krvaca a ma absolutny kludovy rezim a casovo ide po neho az muz - to by bol logicky pochopitelny dovod... ale pri normalnom tehu s kludnejsim rezimom to s 5 rocnym doma v pohode tie 3 hodky, kym dojde domov tatino, daju...
@beata_k to je omyl. Učiteľkám je jedno či pri Tom stole sedí 10 či 15 deti a robia rovnakú aktivitu ktorú ona vysvetľuje všetkým ,bez ohľadu nato koľko tam je deti. A funguje to poväčšine tak ,že sa deti zobudia o 14:30 oblečú sa,naolovrantuju a šup za pol hodinu už pre ne prídu rodičia. Najdôležitejšie aktivity sa robia do obeda. Takže toľko k tomu. A ja som tehotná tiež bola napríklad ,v piatok som bola ešte v práci a v nedeľu som rodila ( mala sa narodila skôr ) a som tu. Nemala som možnosť oddýchnuť si. Toto je len o tom,čo chcem ,nie o učiteľke. Lebo ako píšem,jej to môže byť jedno či o jedného viac či menej . A nechápem naco túto diskusiu vôbec autorka zakladá keď ona je rozhodnutá. Len ociernit učiteľku ktorá to myslela v prospech jej dieťaťa.
🤦 Nikdy nepochopím komentáre typu: Učiteľka sa chce zbaviť dieťaťa, aby mala o jedno menej... To skôr MATKA sa chce zbaviť VLASTNÉHO dieťaťa, aby mala pokoj (alebo čo). Učiteľke môže byť šumafuk, či má 15 alebo 16 detí, skôr ako jej padne neodíde. Na kieho oného ste si robili deti, keď potom len horekujete, že sa im musíte venovať? Sedíte doma a máte problém tráviť s nimi čas.🤦 A pritom by ste to miesto "na spanie" mohli uvoľniť dieťaťu, ktorého matka to reálne potrebujete (lebo ako vieme, na Slovensku je s miestami v škôlke dosť problém). Sebecké ste! Dieťa potrebuje kolektív (podľa môjho názoru úplne stačí doobeda), ale potrebuje aj matku.
Btw.: Čo budete robiť, keď vám prvák príde zo školy po vyučovaní o 12.30? Družina aspoň do 16.00, nech si s ním ideálne družinárka aj úlohy spraví? Mať takú mamu, asi plačem celé noci...
@anjelicek26 ale prosím ťa, neporovnavaj domáce prostredie kde mám teda jedno dieťa s kolektívom kde ich je možno 20. Zato že je tam režim pre všetkých rovnaký a poobede je spánok tak dieťa týram?!
Trochu divný slovník na teba.
@zuzana76 a čo keď je na materskej, dieťa leží oddychuje, nevyrusuje a nie je s tým problém, tak tam nemôže byť poobede lebo inak ho,, týram a nechcem?!" Je to normálny čas, autorska nepíše, že ho chodí brať 5 min pred zaverecnou, len je tam proste v normálnom čase tak ako všetky deti.
@martul nemusime sa vzdy zhodnut, v pohode. Svoj nazor som napisala. Keby VIEM tym, ze som doma svojmu dietatu pre neho narocnu situaciu ulahcit, tak to jednoducho urobim. A nemyslim, ze situacia je pre to dieta jednoduchsia, ked okolo neho 20 deti spi a on jediny kuka do stropu vs. kuka do stropu doma sam... stale je to zbytocny a velmi nudny cas. Aj tak sa rozhodnut musi jeho mama, my tu moc nevymyslime, kazda ma ine moznosti a inu situaciu doma.
@anjelicek26 akú,, náročnú " situáciu. Autorka niekde píše, že dieťa plače lebo ,, musí" spať? Sťažuje sa dieťa? Vyrušuje? Nie. Fakt neviem, čo je na tom hrozné, keď je tam v normálnom čase. Veď nechodí preňho na záverečnú.
@martul nepisala, kedy po neho chodi. Rezignacia a zmierenie sa s neriesitelnou situaciou by som zrovna ako pozitivnu odozvu a "vsetko je ok" nebrala. Ucitelka by to nevytiahla len tak (a suhlasim s babami, co pisu, ze sa ho chce "zbavit" a mat o dieta menej). Vie, ze si ho mama zobrat moze, tak jej skusila nastupat do svedomia. Ale vravim, zbytocna debata, hlavne nekonstruktivna, ked ona je rozhodnuta a uz davno neprispieva do diskusie.
@beata_k tak tehotna zena si to ma ulahcit a nechat dieta trpiet nudou,ale ucitelka uz nemoze a je zla. Boze. Keby slo o 3r nepoviem,ale pri 5r detoch je ucitelke jedno ci tam je. Tie deti su samostatne uz. Navyse ak by pre dieta sla o 13 a bezne chodi o pol 4,tak su to 2,5h to hadam zvladne s vlastnym dietatom,nie? Ja som obe tehotenstva prevracala a prelezala,ked som cakala dceru,syn mal 3r a pochopil,ze mamke je zle. Hral sa aj sam,aj pri mne. 5r dieta ju obmedzovat nebude.
@martul tak skus ty lezat 2h a cumiet do stropu. Pre mna by to utrpenie bolo

@beata_k áno. Pokračujú. Najneskôr chodili pre decká mamy, ktoré boli celý deň doma.😁