Učiteľka v škôlke sa ma pýtala, či si nechcem brávať syna domov cez obed
Ahojte ja uz som na nervy dnes mi ucitelka povedala o synovi kedze som doma lebo som tehotna ze ci si ho nechcem bravat na obed domou lebo on len lezi v postielke a nespi ale aspon lezi a oddychuje vravim.. Ako toto kde sme
.... Zato ze som doma ze ci si ho nechcem bravat na obed domou vsak si za tu skolku platim a ma 5 rokov a len lezi tam a oddychuje ale aspon nebudi deticky druhe aky mate na to nazor
Rozhodnutie dieta nechat alebo nenechat je kazdeho osobna vec. Ale vy ktore sa tu zastavate toho, ze dieta je v pohode kazdy den lezat ticho 1.5 hodiny denne x rokov. Dokazete si predstavit, ze by ste mali robit to iste? Dieta nie je nejaky poloretardovany nosorozec ktory nema city. Pre neho to moze byt ovela horsie ako pre dospeleho. Nepozna cas, nemoze nic robit len pozera do steny. Mne to teda nepride noramalne. Nas syn nedokazal spavat od 2 rokov poobede. Jednoducho to neslo a preto chodil zo skolky vzdy po obede. Ked mohol byt doma, preco ho tam nechavat. Suhlasim s
@anjelicek26 ze tato praktika je na hranici tyrania dietata. Tiez mu mozu dat nejake pastelky alebo hry alebo by mohol byt niekde kde by sa pohral. Nie trpitelsky pozerat do blba ...
Ja som spokojná a šťastná, že sme mohli tráviť ten cas ich útleho detstva spolu
Doteraz z toho aj ja čerpám a s láskou spominam na tie krasne roky
@riyadh čítam si diskusiu, myslela som, že sa nebudem zapájať, ale musím. Tvoje komentáre k anjelicek26 sú plné závisti. Rieši sa tu poobedny spánok chlapca, ktorého mamička je doma a ty si už niekoľko krát spomenula ako ma ,,anjelicek26 dobre zabezpečeného muža, že ma kopu času že je zabezpečená a nemusí pracovat" . . . ????
Co to ma s touto témou?
To je jej šťastie, šikovnosť a nepochybne aj múdrosť tejto inteligentnej ženy.
Snažila sa veľmi citlivo a slušne naznačiť, že autorka ma jedinečnú možnosť posledný krát si poriadne užiť syna - pretože príchodom babatka sa všetko zmení.
Súhlasím s každým jedným jej slovom.
Učiteľke jedno dieta hore dolu absolútne neovplyvní prácu. Som si istá, že jej išlo len o dobro dieťaťa. Bohužiaľ, je to dosť bežné, že Učiteľke záleží na dietati niekedy viac ako rodičovi. Vidí tam toho chlapca na postieľke ako sa 2h nudí, pritom kľudne sa mohol doma hrať, nedajbože tráviť čas s maminou.... ...
Poobede už dieta o nič neprichádza. Ostáva im cca 0,5h na hru.
@beata_k ty sa len robis,ze nerozumies alebo si vazne taka? Tu nejde o to,ze dieta je menej s matkou,ale o tom,ze sa tam nudi a za mna ano,trpi. Lezat nehybne a bez slova 2h je utrpenie. A je smutne,ze jeho matku to netrapi,hlavne,ze ma pokoj
@miska7754 celkovo ucitelky vycitaju mamickam,ktore su doma,ze davaju do skolky deti. Ucitelky tvrdia,ze mama chce mat pokoj a tak da dieta do škôlky. Mame v rodine ucitelky a casto pocuvam taketo ponosy. Pritom oni by mali najlepsie chapat,ze dietatu prospieva byt v kolektive s rovesnikmi a nie doma cucat s mamou.
@marca12 NIKDY nie je pre dieťa kolektív viac, ako mama. Nikdy. Ale áno, ak má mamu, s ktorou doma musí cusat, tak v tom prípade je MŠ určite lepšia voľba.
A tie ponosy sú opravnene.... ak matka nahlási dieta na službu počas prázdnin (podotýkam kde sa striedajú aj cudzie učiteľky, deti z iných tried...) a chodí pre dieťa medzi poslednými s plážovou taškou, rovno z kúpaliska...ale to už veľmi zachádzam do detailov a odbocujem od témy.
(Áno, platia si školné, majú na to právo, ale učiteľkam trhá srdce, keď sa na toto musia pozerať)
@elizabet173 Mne je ucitelka ukradnuta. No nevidim dovod bryzgat na zeny, co si nechaju deti v skolke.
@elizabet173 Nevsimla si si? No skus diskusiu precitat este raz.
@sunyrose presne tak, my tiež nevieme v škôlke pochopiť, prečo maminy, ktoré sú doma, nechávajú deti až do poobedia, hlavne keď vyrušujú ostatné deti, ktoré chcú spať alebo spia a potom ich zobudia. Vidím to hlavne na predškolákoch, že sa vyslovene nudia, rozprávajú a vypytujú sa, kedy budeme vstávať.
@miska7754 ako normálne zíram na tie komentáre s otvorenými ústami. To čo ste tu všetky učiteľky? To čo to tu padajú za hlášky že tyranie dieťaťa, a najvtipnejšia je veta, v ktorej sa uvádza že dnes su matky lenivé a nevenujú sa deťom. Normálne som sa tu rozrehotala. Dnes je taká chorá doba, že niektoré matky nevedia bez tých svojich deti žiť!!! Došlo to až tak ďaleko že škôlku už pomaly vyhlasujete za tyraniu. Ste choré na hlavu. Hlavne tie ktoré tu kvičia najviac, ktoré sa predbiehajú ktorá skôr vyberie dieťa zo škôlky, Presne také poznám a potom drbnu decku do ruky mobil alebo tablet. Svatá prostota. Tlak mi vybehol na 250. ja svoje deti vyberám štandardne 15,30 hod, hoci sedím doma na riti s malými dvojičkami . A aj napriek tomu že chodím po deti o 15,30 hod, moje deti maju taký bohatý program, a za víkend stihnu tolko aktivít, ktoré niektoré deti nestihnu za rok. Milé maminy to nie je o množstve trávenom čase ale o jeho kvalite. Pexesko hrajeme iba v krajnej nudzi. To niej e aktivita pre moje akčné deti. Pozdravujem všetky milujúce maminy
@elizabet173 nestastne som to napisala. Myslela som to tak,ze preco by nemohlo byt s detmi? Nie kazda zena ma vlohy plnohodnotne sa venovat detom ako napr.tvoja znama s piatimi detmi. Skolka je pre deti,tak preco by v nej deti nemohli byt? Moja kamoska ma tak nestastnu prac.dobu,ze vzdy posledna chodi pre dieta a co si ona musi vytrpiet kvoli pohladom a dristam uciteliek....a to nikdy neprisla po dieta po zaverecnej vzdy sa snazi min.10 minut skor prist. Mne ked pride klient po prac.dobe a jedname aj pol hodinu,vzdy ho musim slusne vybavit a nezazerat po nom. Len ucitelky sa citia ako nieco viacej,ale realita im unika
@mirka17 ja ti gratulujem k tomu, ze si o sebe myslis, ze si najuzasnejsia matka. 😀 moje decko chodi od 2 rokov do jasli, ale ak by malo cumet 2 hodiny do stropu pocas spanku, tak by som si ho radsej zobrala domov. Ale ked mas tolko deti, tak chapem ze je lepsie nechat cast v skolke🙂
@mirka17 a hlavne, skus pochopit pointu prispevkov, predtym, ako si vylejes srdiecko.
@queen_mary ja som narozdiel od teba ani jedno zo svojich deti nešupla do jaslí aby čumelo na cudzí ksicht matka roka. Do steny nemôže pozerať ale na cudziu žensku môže pozerať celý den
@mirka17 😀 mne to je jedno, rob si co chces, ale predtym ako reagujes, pochop kontext. Pekny vecer 😊
@queen_mary neviem či si niečo pila, ale ja narozdiel od teba hovorím k veci
@simona20201309 ucitel je tam od toho,aby sudil rodica,kde travi cas,kym je dieta v skolke?
@mirka17 i see 😀 a btw gratulujem tvojim detom, podla tvojho vyjadrovania mozu byt radi, ze ich nechavas do pol 4 v skolke. Ucitelky sa s nimi snad krajsie rozpravaju. A uz mi prosim neodpisuj 😀 ventiluj sa na niekom inom. Pekny vecer este raz🙂
@mirka17 môžeš sa s nami podeliť o nejaké tie aktivity pre tvoje akčné deti? Ja som z tých trapnych, ktoré hrávajú pexesko. Rada sa inspirujem.
@anjelicek26 prave naopak, kazdy by si mal trocha cez den, najlepsie po obede, oddychnut i za cenu, ze sa bude akoze nudit. A najma deti. Vzdy nam to kedysi lekari pri detoch odporucali. V kazdom letnom tabore bol pre vsetky deti od najmansich az po 15 rocnych povinny 2hodinnovy oddych po obede na lozku. Bola som na 4.
A co sa tyka dospelych ludi, mali by si pravidelne najst nejaky ten cas a byt sami so sebou, bez mobilu, bez tv, bez ludi a pod. Trocha sa ukludnit v tomto uponahlanom svete, nazriet do svojho vnutra a pozorovat, ake myslienky sa najcastejsie objavuju v hlave, ci nie je prilis vela negativnych, ktore cloveka nicia a skor sa snazit myslenie pozitivne ovplyvnit, je to vlastne psychohygiena.

@zuzana76 No tak blahozelam tak emaptickym detom.