Učiteľka v škôlke sa ma pýtala, či si nechcem brávať syna domov cez obed
Ahojte ja uz som na nervy dnes mi ucitelka povedala o synovi kedze som doma lebo som tehotna ze ci si ho nechcem bravat na obed domou lebo on len lezi v postielke a nespi ale aspon lezi a oddychuje vravim.. Ako toto kde sme
.... Zato ze som doma ze ci si ho nechcem bravat na obed domou vsak si za tu skolku platim a ma 5 rokov a len lezi tam a oddychuje ale aspon nebudi deticky druhe aky mate na to nazor
@yvanielka a matky sa prečo vyjadrujú o ucitelkach? Nemalo by sa vyjadrit dieťa? Tá matka s učiteľkou je minútu vo dverách a pritom čo všetko tu je o učiteľoch všeobecne
ja by som takýmto mamičkám dopriala jeden deň aby sami dávali pozor na 20 detí.....to už kde sme, aby sa učiteľka nemohla mamičky niečo spýtať? hlavne ak ide o jej decko...
@mata1001 ja len vravim, ze nie je nic zle na tom, ak si dieta dve hodky pocas dna polezi. Vacsina aj zaspi, aspon na chvilu. Navyse vela matiek uz pracuje a nema moznost dieta vyzdvihovat.
@janinah deti spia v spalni,kam spajaju dve triedy.to znamena,dve miestnosti a 3 dalsie ucitelky su volne.v nasej skolke jedna ucitelka robi od 7.00 do 12tej,druha,co ju strieda, od 11.30 do 16.30.myslim,ze v ramci 5hodinoveho pracovneho casu by sa este hodinka zvladnut dala.a to vravim len o 2 ucitelkach.co dalsie dve?keby aj sa striedali.dve spojene triedy,jedna strazi spiace,jedna kresliace,aky problem.najvacsi problem je samozrejme dieta,ktore ma spat a pochopitelne nespi,lebo ma 6 rokov.a rodic,co ho tam da, dochadzka povinna.vsak.dovtedy to bude takto,kym budu vsetci ticho.
@balihara ano,su aj mensie skolky.ale pani ucitelky stale robia len 5 hodin denne.myslim,ze pri snahe by sa to dalo dajak riesit...
@elizabet173 ano,je to pravda.pomocna sila,urcite by sa niekto z personalu nasiel,da sa prestriedat.okrem ineho,pisem,ze pani ucitelky maju 5hod prac.cas,oficialne plny uvazok,dvojsmenna prevadzka.ale nie je toho,kto by sedel pri spiacich detoch.
@mogaa naprikla pani ucitelka.u nas su 4 na dve triedy.na spanie sa deti spajaju.co robia zvysne dve?navyse,v skolke sa robi len 5 hod,prip.5 a pol.to sa neda kazdy druhy den potiahnut na 7 a pol?
@miska7754 žiadny iný dôvod neuviedla? Aká je chorobnosť teraz v škôlke, je chlapec zdravý? Chce tam byť? Teší sa do škôlky? Ja som svojho brávala dobrovoľne cez obed domov... lenže nám obom bolo takto lepšie spolu... doma sme tvorili atď.
@radkaradix ja sa s tebou nehadam...kazdy nech si robi, ako uzná za vhodne...ja som bola doma, mohla som ho brat domov na obed...
@zuzana76 Prislo mi to, ze pises trosku inak. No na skrateny uvazok sa neda tolko zarobit ako ked clovek pracuje na plny. Nie kazdy ma to stastie, ze dieta vyzdvihne zo skolky niekto iny.
K prispevku sa neviem vyjadrit kedze som nebola v tejto situacii.
@ciernysokol na 20detí sú 2učiteľky a tie sa striedajú, krátky a dlhý týždeň, teda jedna chodí na 6:30 a tá odchádza poobede, druhá chodí okolo 10:00 aby išli s deťmi von obe.....tá ťahá do 16:30......takže oni sa striedajú.....čiže v každej triede je poobede len 1 z učiteliek.....
@ciernysokol to že sa u vás spájajú triedy na spanie neznamená že sa spájajú všade...u nás teda ani takú miestnosť kde by sa zmestilo 20postielok ani nemajú🙂 každá trieda má miestnosť na spanie kde sú len deti z danej triedy....u vás máte buď obrovskú miestnosť a nechcelo sa im to predelovať alebo na spánok ostáva len veľmi málo detí z oboch tried a preto ich spoja...
@mogaa o to skor by si nespave deti mohli kreslit
@mogaa deti spia od 12tej do druhej vacsinou.stale to vychadza,ze by tam mali byt obidve...
@sunyrose A co takto zmenit skostnately system a nenut deti v skolke ani len lezat? Riesenie by bolo. V AT sa cez obed triedy premiesaju a deti sa rozdelia na spiace a nespiace. Nespiace deti maju kludne aktivity. Kym som bola s mladsim doma, tak starsi chodil iba doobeda. Pri praci sa to uz neda. A trpim so synom, ked viem, ze kvoli tomuto skolku neznasa, ale zial, neviem to zmenit. Od uciteliek na vsetko len pocujem - neda sa, nejde to ….
@ciernysokol no teda neviem ako u vás, ale u nás majú obed o 12-tej a kým idú spať je cca 12:45 a vstávajú pred 14:30 - vtedy je už olovrant...druhá učiteľka odchádza okolo 13:30.....tá čo ostáva pri deťoch , jednak dáva pozor na deti čo spia, čiže ak sa niektoré zobudí a začne plakať tíši ho, prípadne ide s niektorým na toaletu a okrem toho má svoje veci ktoré musí urobiť - či už zapísať aké aktivity sa v daný deň s deťmi robili alebo robí prípravu na ďaľší deň čo budú s deťmi robiť.....tam by musela byť 1sila naviac a tú by niekto musel zaplatiť.....ale kluden sa môžeš prihlásiť ako dobrovolník u vás v škôlke a môžeš tam ostať s deťmi kresliť ty ako dobrovolník....učiteľky to len privítajú.....
@zuzanaete ale v AT nie je školné 20eur za mesiac....takže tam majú z čoho zaplatiť aj viac učiteliek a majú aj väčšie priestorové kapacity v škôlkach......aj na Slovensku sú súkromné škôlky kde deti spať nemusia, ale sú na to prispôsobený aj priestorovo aj kapacitne....takže aj na Slovensku nemusia deti spať, stačí ich dať do súkromnej škôly kde je viac personálu a zapaltiť školné miesto 20 eur 400-500eur....
*škôlky
@yvanielka riešia rodičia učiteľov a ucitelia rodičov, domáce zázemie dieťaťa je niečo, o čom by učiteľ mal byt informovaný, či su rodičia rozvedení a kto si, kedy dieta preberá, či ma dieta nejaké diagnózy, nepracujú s predmetmi, takže áno, ucitelia majú informácie o rodičoch a deti toho povedia tiež veľa, aj to, čo by rodičia nechceli
@miska7754 podľa mňa to učiteľka vôbec nemyslela zle.Vie,že tvoj syn nespava,že sa isto nudí a vie aj to,že si momentálne doma.Tak sa to opýtala skôr pre jeho dobro,ako pre svoje uľahčenie.Moja dcéra práce preto neznášala škôlku, každý deň sa sťažovala na to,že musia spať.Pretoze ona snáď od 2.5 roka poobede nespavala.A najhoršie to znášala ako predškolacka.
@slniecko66 nedá sa , tiež sme sa uskromnili radšej, este som popri tom študovala druhu VS, ale kvôli výchove našich deti, kvôli tomu, aby sa cítili dobre, v kruhu rodiny, radšej znížený úväzok a menej peňazí a nekupovať hlúposti, ale spokojne dieta a tým pádom aj spokojná matka a spokojny otec a všetci, vieš, dnes je veľmi veľa deti, ktoré majú rôzne poruchy, adhd, mnohé su vrodené a mnohé su spôsobené výchovou a nedostatkom pozornosti rodičov
@elizabet173 presne, kto nebol s 20 detmi ani jeden celý den, nepochopí, nikdy, všetci sa oháňajú, že veď učiteľka študovala, ma to vedieť, to nie je o štúdiu, to je o nervoch
@elizabet173 ano,toto je lepsie riesenie,co navrhujes.zase,nasa skolka ozaj nie je velkym vzorom,co pocuvam druhych,inde to funguje lepsie,aj sa pani ucitelky staraju.u nas cez obedny spanok deti cikat nepustia.

@slniecko66 a táto tema je o mamičke, čo je na materskej, ja nič nenamietam, ak je situácia rodiny taká, že dieta v škôlke musí byt, hoci aj do záverečnej, proste ak sa nedá, tak sa nedá.